Jeleń, który spędził pół roku w szóstoligowej prądniczance też strzelił ;]
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy
Noo ja zawsze uważałem ze Jeleń jest b dobrym zawodnikiem ;)
Fajnie ,że strzelali bo jakby Śląskowi ME ,który jest słabiuteńką drużyną (u nas na Kabli mogliśmy ich i z 8-0 ograć) nie nastrzelali toby znaczyło ,że się do niczego nie nadają.
6 dni później
Za 30 minut ME: Arka - Cracovia. ;)
7 dni później
Cracovia 1:2 Ruch
Szkoda tej porażki po dobrym początku sezonu zaczynamy grać w kratkę
mecz pokazał ,że nie mamy zaplecza.Lenczyk w białej czapeczce,ukryty za okularami ,chyba się troche podłamał.W każdym razie ,nie miał za wesołej miny po meczu.Karcz - dramat.Kaszuba ,niech skończy z gwiazdorskimi zagraniami.Cebula przeciętnie.Można tak właściwie napisać o każdym kopaczu oprócz Sachy ,który po raz kolejny dobrze sie pokazał - bardzo ładna bramka.
Przykro patrzeć na tak grającą młodą Cracovię....
Sacha zdobył bramke. Ostatnio jak przyszedł ma ciągle pecha. Wydaje mi się że powoli nadchodzi czas zeby dac mu wreszcie szanse.
Oprócz Sachy reszta naszych młodych ,gniewnych /Dudzic,Cebula,Klich,Dynarek,Karcz ,Kaszuba/ na dzień dzisiejszy nie nadaje sie do I drużyny -Lenczyk mógł sie przekonać o tym po raz kolejny niestety
Dudzic ma naprawde szanse by być dobrym napastnikiem. Jest szybki obrotny ale czemu on jest tak bardzo słąby technicznie?;/ A właśnie te duże braki w technie pwodują że nie ma szans przedodstac sie do ekstraklasy. Może jest to dobre na 2-3 lige ale nie na ekstraklasie:(
Dawno nie byłem na meczu ME i niestety podzielam zdanie przedmówców, oprócz Sachy żaden grajek nic nie pokazał. Obserwując od kilku lat rozwój naszych juniorów/młodzieżowców, mam wrażenie że wygląda on podobnie do moich gierek w CM - za nic nie mogłem podnieść ich parametrów. Mając materiał w liczbie ponad 20 utalentowanych zawodników, żadnego nie udało nam się przez te kilka lat wprowadzić na poziom ekstraklasy. Na jakim poziomie ich kupujemy, na takim samym lub niższym ich tracimy. I nie piszę tego poprzez pryzmat wyniku, bo po pierwszej połowie wrażenie było jeszcze gorsze.
Ale czego można spodziewać się, jeśli znaczna ich część, jeśli nie większość, czuje się u nas jak więźniowie i ich największym marzeniem jest otrzymanie karty na rękę i wyrwanie się spod "opieki" prezesów.
Do tego dochodzą oczywiście jeszcze nadmierne ciągotki do zwiedzania naszego pięknego miasta, szczególnie w porach wieczorowych i nie mam na myśli tutaj corocznej nocy muzeów.
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2009-09-20_Cracovia_(ME)_-_Ruch_Chorz%C3%B3w_(ME)_1:2][color=#0033CC][b][large]WikiPasy.pl fotogaleria z meczu Cracovia ME - Ruch Chorzów ME[/large][/b][/color][/url]
Klub chce się kilku pozbyć ale nikt ich nie chce!!!
http://krak.tv/kategoria-9,film-795.html
mam trochę inne zdanie niż trener Sadko na temat oceny gry Cracovii w tym meczu - ale ja się nie znam :)
http://krak.tv/kategoria-9,film-798.html
wiedzę trenera można skonfrontować z relacją z meczu. widać jak na dłoni naszą nieskuteczność.
bramka Sachy odważna :) W jego wypowiedzi widać lekkie rozczarowanie meczem.
Dudzic to jest dno, ani szybkosci jak dawniej, techniki brak, no i teraz jeszcze wielka gwiazda.
Klich mysli ze jest tak zajebisty, ze kazdy rywal w ME to ciota i traci pilki jak frajer. Prawda taka ze zadnemu mlodemu sie nie chcialo grac za bardzo. Karcz wykazdywal checi, Sacha widac ze profesjonalista.
Wogole jak my gralismy, Sacha pomocnik, robil za obronce, Dynarek pomocnik, robil za stopera, Jelen pomocnik w 2 polowie tez obronca. Misan napastnik robil za pomocnika. To jest jakas paranoja z ustawianiem tych chlopakow, cale zycie graja na jednej pozycji, a w Cracovii chca z nich zrobic uniwersalnych graczy, a jak cos jest od wszystkiego to jest do niczego.
http://krak.tv/kategoria-9,film-798.html
jeszcze jeden skrót i rozmowa z Sachą
KKK 84 napisał:
Dudzic to dno .......... Klich myśli że jest ..... i jeszcze pozostali.
W tym jest i prawda , jak też pewne uprzedzenia. A oto przykład.
Może nie adekwatny do ostatniego meczu ME , ale obrazujący
sposób kształtowania opisu na bazie fałszowania faktów.
Klich traci piłki , czyli w zamyśle jest niedokładny, czy też chaotyczny.
Mecz z Ruchem / odbiegłem od meczu ME/ 16 ,czy też 17 minut
na bojsku. Oczywiście nic wielkiego nie zrobił , jak i cała reszta.
Ale statystyka. !0 dokładnych podań partnerowi pod nogę. 2-wa
pojedynki indywidualne w tym strata i natychmiastowe odzyskanie.
Jedno prostopadłe podanie do Kaszuby , który nie odczytał
intencji. Oraz jedna sytuacja pod linia z górna piłką i głową nabija
przeciwnika na aut ratując sytuacje. To daje około 85-90 procent
skuteczności. Wchodzi na końcówkę, to stres dodatkowy, a podaję
przykład gdzie skala trudności jest znacznie wyższa. Teraz sobie
tą matematykę porównaj do tych doświadczonych , co mieli statystykę
w granicach 30-40 procent /celne podania, wygrane pojedynki/ czyli
tylko tych wybranych fragmentów gry- zachowań piłkarskich.
Rzeczywiście ostatni mecz nie był w jego wydaniu dość dobry, ale
to mu się zdarza rzadko, a w takim razie co można powiedzieć o takich
co strzelają raz na półtora roku , mają zaufanie wielu i plac do gry.
Tutaj masz przypadek taki, że jest to 19-latek.
4 dni później
ME: Cracovia - Jagiellonia.
póki co, to 1:0, "Profesor Kaszuba" ;)
Już 2-0 Misan!
3-1
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)