Czekamy na pierwszą bramkę w meczu wyjazdowym i na pierwsze punkty.
Dotychczasowy bilans Cracovii po 4 meczach wyjazdowych: 0 pkt w bramkach 0:5.
Jak gra Korona u siebie w tej rundzie 12 pkt w bramkach 8:0
Korona - Lech 1:0
Korona - Odra W. 2:0
Korona - Polonia B. 4:0
Korona - Legia 1:0
Remis w tym spotkaniu byłby miłą niespodzianką, a wygrana niestety ale sensacją.
Wiadomo, że nie zagra Kłus i Witkowski. Niepewny jest udział Moskały.
-
-
po meczu Korona - Cracovia
Może Dudzic coś ustrzeli. Przecież już raz strzelił bramkę Koronie w Kielcach w Pucharze Ekstraklasy.
Wg. Faktu jest szansa na to ze Witkowski zagra z Korona.
Wprawdzie odpadl Klus na ten mecz (bardzo dobrze) ale wraca Baran.
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wg. Faktu jest szansa na to ze Witkowski zagra z
> Korona.
>
> Wprawdzie odpadl Klus na ten mecz (bardzo dobrze)
> ale wraca Baran.
>
>
Byle big Jack mógł w parze z Barankiem zagrać.
Jacek tez prawdopodobnie bedzie mogl zagrac w Kielcach
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wg. Faktu jest szansa na to ze Witkowski zagra z
> Korona.
W dzisiejszym DP Witkowski
"Lekarz mówi, że mam podkręconą nogę w śródstopiu. Kontuzja nie jest poważna, leczenie potrwa około tygodnia. W najbliższym meczu z Koroną na pewno nie zagram. Chciałbym być w pełni sił na derbowy mecz z Wisłą".
W każdym razie życzymy szybkiego powrotu na boisko.
A ja wbrew wszelkiemu rozsądkowi mam czuja, że będą pierwsze punkty na wyjeździe. Cichszy głos mówi, że 3 ,ale tego nawet boję się napisać. Oby się nie okazało, że jestem niepoprawny, ale podobne przeczucie miałem przed Groclinem, czy jak kto woli Dyskobolia GW
[img]http://www.90minut.pl/logo/dobazy/korona_kielce.gif[/img]
[b]Statystyki[/b]
Jedenastokrotnie gościła Cracovia w Kielcach. Spotykaliśmy się w I, II i III lidze, a także w barażach o II ligę i Pucharze Ekstraklasy. 2 zwycięstwa, 6 remisów, 3 porażki. 9-11 w bramkach. Rekordy niskich lotów: dwukrotnie 2:1 to największe zwycięstwo tam (w ogóle 3:0), 2:0 największa porażka tam i w ogóle.
Nowy stadion Korony mieści się tam gdzie dawniej grał ich lokalny rywal milicyjny klub Błękitni Kielce.
10 meczów Cracovii na tym stadionie, 3 zw., 3 rem, 4 por. 8-7 w bramkach.
Nie licze w tym meczu na punkty, ale mam nadzieje że nasi piłkarze wreszcie strzelą gola na wyjeździe i nie przyniosą wstydu.
"Korona pozostawiła najlepsze wrażenie spośród drużyn z czołówki, z którymi się zmierzyliśmy. To zespół bez słabych punktów" - taką laurkę kielczanom wystawił po wygranej w Łodzi Wojciech Borecki, były już trener ŁKS-u - pisze "Gazeta Wyborcza".
Z pomocą fortuny kielczanie już w Łodzi jeden klubowy rekord poprawili, a drugi wyrównali. Ten pierwszy to czwarty mecz bez straty gola (Maciej Mielcarz jest niepokonany od 374 minut). A drugi to trwająca już sześć spotkań seria bez porażki. Taką w ekstraklasie Korona miała tylko raz - w pierwszym, najbardziej udanym sezonie w lidze. Od otwarcia nowego stadionu 1 kwietnia do 29 kwietnia 2006 roku, od remisu z Zagłębiem Lubin do remisu z Legią Warszawa (dzieliły je cztery wygrane). Trwająca passa jest już efektywniejsza: pięć zwycięstw i jeden remis. - Cieszę się, że mamy następne trzy punkty. Nie przegrywamy na wyjeździe już kolejnego spotkania. Gramy coraz lepiej i wierzę, że utrzymamy ten poziom, a może i nawet wejdziemy na wyższy. W końcu gramy o możliwie najwyższe cele - podkreśla kapitan kielczan Hermes.
REKLAMA Czytaj dalej
"Więcej w Gazecie Wyborczej"
W tamtym sezonie zrobiliśmy sporą sensacje, rozsądnie grając z tyłu i przeprowadzając dobre kontro, to może i w tym się uda.
jak będzie 0:3 to będzie super
http://www.ekstraklasakibice.fora.pl/1-liga-korona-kielce-cracovia-krakow-06-10-07r-t3777.html
Zapraszam na dyskusję o tym meczu z kibicami z całego kraju Pozdro
Mój typ: 1-1.
Kurde..caly dzien bylem nastawiony na to wrecz pewny ze mecz bedzie w c+.Patrze do teletygodnia i co??Znowu zasrana legia..Malo tego to da sie przezyc ale juz to widze jak jutrzejszy mecz zaglebia z groclinem dostarczy jakis emocji.Mecze Korony i Cracovii zawsze byly bardzo dobrym widowiskiem nawet jak ktoras z druzyn grala slabiej dlatego woógle nie rozumiem dezycji c+..Co do wyniku obstawiam ze przegramy z kretesem..obym nie mial racji...
licze na 1 zwyciestwo na wyjezdzie w tym sezonie... obym sie nie mylila!!!!!!!
Ech no to się zaczeło...nieobstawiony Andradina na 8-ym metrze:(
nic sie nie zaczelo to kontynuacja :) ... jak My strzelimy to sie zacznie ;)
nie no, wiadomo ,że kiedyś strzelimy gola na wyjeżdzie;)
Pewno strzelimy... Z 0:5 na 1:5....
nie będzie tak źle , zdaniem RK nie gramy źle.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)