Na necie pisze ,że nie ma biletów na Sosnowiec
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=1885&x=0
Co nie zmienia faktu ,że jeżeli Klub opublikował taką informacje na plakatach to powinien sprzedać bilet(a choćby imienny z nr. PESEL :D) każdemu ktory pojawi się po niego na Wielickiej! albo zaoferować w przeprosiny karnet w cenie jednego biletu ;) skoro biletów nie ma)
Kto jutro z rana sprawdzi na ochotnika jak sytuacja wygląda?
-
-
[mecz] Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 1 : 0
Ja kupuje drugi karnet i sprzedaje go na Sosnowiec za 30, na rzekę za 40 na Zagłebie za25 , na GKS B. za 25 na Legie za 40 i wychodzi 160 i jak ktos chce to na PEza 5 zeta i naPPza 10 chyba ze bedzie rzeka albo Legia to 20.
Wygramy z Sosonowcem- spoko.Będzie 1:0 z karnego na Wiśni.Strzeli Szczoczarz.
Cracovia - Zagłębie Sosnowiec, sędzia: Marek Mikołajewski (Ciechanów).
Kurczaki czytam ten tekst i jakoś tak normalnie napisany a nie jak zwykle;) ...już myślałem ,że Krokodyl coś nie w swojej formie;) ale to jakiś inny dziennikarz:
Piłkarzom Cracovii poprawiły się humory
ag
2007-09-27, ostatnia aktualizacja 2007-09-27 19:34
Zwycięstwo ze Zniczem Pruszków i awans do 1/8 finału Pucharu Polski wpłynęły korzystnie na nastrój w krakowskim klubie. - Atmosfera w zespole była zawsze dobra, poprawiły się tylko humory - twierdzi Stefan Majewski, trener Cracovii
Po pucharowych zmaganiach trener Majewski nie forsował wczoraj swoich podopiecznych. Po lekkiej rozgrzewce i rozciąganiu, zarządził gierkę. - Chciałem sprawdzić, w jakiej kondycji fizycznej jest zespół, dlatego zajęcia nie były zbyt intensywne - tłumaczy szkoleniowiec krakowian.
Razem z kolegami nie trenowali Tomasz Moskała i Dariusz Kłus, których zabrakło również w meczu w Pruszkowie. Pierwszy odczuwa jeszcze skutki kontuzji mięśnia czworogłowego, a drugi narzeka na uraz mięśnia dwugłowego. Obaj biegali wokół boiska, a później lekko się rozciągali. - Noga jeszcze trochę mi dokucza, ale mam nadzieję, że do soboty będzie już dobrze - wierzy Kłus. Dzisiaj zapadnie decyzja, czy obaj zagrają jutro z Zagłębiem.
W sobotnim spotkaniu nie zobaczymy jeszcze Michała Karwana, ale stoper Cracovii, który przechodził ostatnio rehabilitację po kontuzji ścięgna Achillesa, trenował wczoraj z zespołem z Młodej Ekstraklasy. - Mam nadzieję, że będę mógł już niedługo z niego skorzystać, ale w jego przypadku nie wolno się spieszyć - twierdzi Majewski.
Szkoleniowiec Cracovii nie wyklucza, że w sobotnim meczu znów zagra trzema napastnikami. - Ze Zniczem wszyscy [Kamil Witkowski, Łukasz Szczoczarz, Dariusz Pawlusiński i zmiennik Bartłomiej Dudzic - przyp. red.] spisali się bardzo dobrze. Wszystko zależy od tego, z kogo będę mógł skorzystać w spotkaniu z Zagłębiem - wyjaśnia trener Cracovii.
W meczu w Pruszkowie w roli napastnika sprawdził się nominalny pomocnik Pawlusiński. Strzelił dwie bramki, a przy dwóch kolejnych asystował. - Już kiedyś grałem na tej pozycji, jeszcze za czasów trenera Stawowego. Dobrze czuję się w tej roli, lubię atakować. Jeśli znowu dostanę taką szansę, to na pewno nie wypadnę gorzej. Gra trzema napastnikami w meczu ze Zniczem zdała egzamin, może z Zagłębiem też warto tak zagrać - tłumaczy Pawlusiński.
Kontuzja Moskały spowodowała, że w końcu szansę dostał Łukasz Szczoczarz. Zagrał już z Widzewem, ale nie wypadł zbyt dobrze. Za to w Pruszkowie spisał się znakomicie, strzelając dwa gole. - Bardzo cieszę się z tych bramek, ale przede wszystkim z tego, że trener na mnie stawia. Jestem przygotowany i jeśli dostanę szansę w kolejnym meczu, to postaram się nie zawieść - mówi napastnik Cracovii.
Szczoczarz wysoką formę potwierdza również na treningach. We wczorajszej gierce popisał się piękną przewrotką i stojący w bramce Sławomir Olszewski tylko zmierzył wzrokiem wpadającą do siatki piłkę. - Po to są treningi, by próbować takich zagrań. Piłka idealnie siadła mi na nogę i trafiłem - śmieje się wychowanek Stali Rzeszów.
Zdaniem trenera Majewskiego pokonanie ostatniego w tabeli Zagłębia nie będzie łatwe. - Nie możemy lekceważyć żadnego rywala, dlatego podejdziemy do tego meczu z pełnym szacunkiem i respektem. Na razie mamy problemy z wygrywaniem ze słabszymi zespołami, więc wolę być ostrożny i nie prorokować - ostrzega szkoleniowiec Cracovii.
- Na swoim boisku gra nam się bardzo dobrze, ale goście się nie położą i będziemy musieli ciężko pracować na zwycięstwo. Wszystko zweryfikuje boisko - dodaje Szczoczarz.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Mam nadzieje ze Klus zagra w sobote i zalapie zolta kartke co wprawdzie wyeliminuje jego gre w meczu z Korona ale nie bedzie juz obaw ze kartke by zarobil wlasnie w Kielcach i nie mielibysmy go w skladzie na derby.
[img]http://www.90minut.pl/logo/dobazy/zaglebie_sosnowiec.gif[/img]
[b]Statystyki[/b]
8 razy przyjeżdżało Zagłębie do Cracovii. Ostatni raz 10 września 1983 w I lidze.
Raz wygraliśmy 2:1.
Dwa razy wygrali oni - ostatni raz 37 lat temu.
Pięciokrotnie był remis.
W bramkach na Kałuży 8-11
Adam Bensz wróci jednak do gry najwcześniej za trzy tygodnie
Adam Bensz wróci jednak do gry najwcześniej za trzy tygodnie. Przypomnijmy, że piłkarz złamał rękę podczas meczu z Jagiellonią Białystok. - Adam zaczął już ćwiczyć z resztą drużyny. Za półtora tygodnia powinien trenować już z bramkarzami - mówi trener Grzegorz Kurdziel. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to za trzy tygodnie Bensz zagra w meczu Młodej Ekstraklasy.
W sobotnim meczu z Cracovią na boisko nie wybiegną też kontuzjowani Tomasz Szatan i Hubert Kościukiewicz.
Po ostatniej porażce z Groclinem w klubie zrobiło się nerwowo. Podczas rozmowy z trenerem działacze pytali o nietrafny, ich zdaniem, dobór piłkarzy i taktyki...
W klubie panuje jednak przekonanie, że Zagłębie może urwać punkty drużynie z Krakowa. W szatni Cracovii jest fatalna atmosfera - piłkarze nie chcą już współpracować z trenerem Stefanem Majewskim. Mimo wszystko na własnym stadionie krakowianie w tym sezonie jeszcze nie przegrali. Początek spotkania o godzinie 18.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Niech taksobie myślą.
to jak jest wkoncu z tymi biletami na ten mecz?? sa czy ich nie ma??
Witam kibicow Cracovii
Sytuacja Zaglebia nie jest ciekawa z kilku wzgledow, mysle jednak ze tak latwo wam nie pojdzie i bedzie to ciezki mecz dla obu druzyn
Pzdrawiam
Zaglebie Sosnowiec 1906
pozdro od Cracovii 1410
Gerwazy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to jak jest wkoncu z tymi biletami na ten mecz??
> sa czy ich nie ma??
Problemy z czytaniem??
problemów z czytaniem nie mam ,tylko jedni twierdza ze nie ma a na plakatach pisze ze sa...
dobra chuj z tym pujde do klubu i sie przekonam na własnej skórze :)
gabol1906 Napisał(a):
> Zaglebie Sosnowiec 1906
Walnij se stary od razu: "Zaglebie Sosnowiec 966 - pojawiliśmy się razem z chrześcijaństwem" ;)
pozatym oczywiście pozdrodla Klubu z którym Cracovia będzie najczęściej w tym roku grać mecze (hokej+piłka)
Do statystyków:
mógłby ktoś podać pierwszoligowy bilans wszech czasów Cracovii z Zagłębiem?
albo chociaż wyniki spotkań tych drużyn z sezonów 1958 i 1961.
I najważniejsze - składy z ostatniego pierwszoligowego spotkania obu drużyn 28 kwietnia 1984 (0:0 w Sosnowcu)
+ frekwencja i sędzia spotkania.
Drogi Gerwazy, w innym wątku masz wklejone zdjęcie przedstawiające, co jest napisane na plakacie. Przeczytaj to UWAŻNIE i Ci sie wszystko wyjaśni...
Biletów nie ma bo Filipiak zobaczył na ŁKSIE że mimo iż były frekwencja niewiele się zmieniła a na ochronę trza było qwięcej wydać- ot taka prawda...
Rafi Napisał(a):
> Do statystyków:
>
> mógłby ktoś podać pierwszoligowy bilans wszech
> czasów Cracovii z Zagłębiem?
> albo chociaż wyniki spotkań tych drużyn z
> sezonów 1958 i 1961.
14 meczów w I lidze,
2 zw, 7 rem, 5 por.
11-20 w bramkach
najw. zwycięstwo: 1958-10-26 Stal Sosnowiec - Cracovia 1:4
najw. porażka: 1966-08-21 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 4:1
Do tego można doliczyć dwa mecze rozegrane w Mistrzostwach Polski w 1947 - nie było wtedy ligi.
W innych ligach nigdy nie graliśmy - tylko raz w Pucharze Polski.
[pre]
MP 1947-03-30 Cracovia - RKU Sosnowiec 2:2
MP 1947-07-13 RKU Sosnowiec - Cracovia 1:1
1L 1958-06-15 Cracovia - Stal Sosnowiec 2:2
1L 1958-10-26 Stal Sosnowiec - Cracovia 1:4
1L 1961-07-09 Cracovia - Stal Sosnowiec 1:1
1L 1961-11-19 Stal Sosnowiec - Cracovia 3:0
1L 1962-03-18 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 3:0
1L 1962-05-20 Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 0:3
PP 1962-07-14 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 4:0
1L 1966-08-21 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 4:1
1L 1967-04-09 Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 1:1
1L 1969-11-30 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 0:0
1L 1970-06-21 Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 0:1
1L 1982-08-01 Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 2:1
1L 1983-03-12 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 0:0
1L 1983-09-10 Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 0:0
1L 1984-04-29 Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 0:0
[/pre]
> I najważniejsze - składy z ostatniego
> pierwszoligowego spotkania obu drużyn 28 kwietnia
> 1984 (0:0 w Sosnowcu)
> + frekwencja i sędzia spotkania.
www.wikipasy.pl wklep tam po lewej "Zagłębie Sosnowiec", a potem wybierz "lista meczów", za 83/84 powinny być nie tylko składy, ale nawet relacja
Niestety chwilowo nieco się popsuły :(
Dzięki za dane :)
rzeczywiscie wikipasy nie dzialaja. jakbys jednak mial dostep do skladow z tego meczu to prosze wklej je w tym watku. Bardzo mi na nich zalezy.
Jakby Ci naprawdę zależało juz byś biegł do klubu albo księgarni po monografię Gowarzewskiego :)
AG twierdzi,ze nie 28.4 a 29.4 (niedziela). Pomylił sie?
22 kolejka
widzów ok 12 tys.
sędziował W.Urbańczyk,
trener Z.Baran
ustawienie 4-3-3
skład: W.Wojciechowski - Marek Podsiadło, A.Turecki, Konieczny, Dybczak (46' Kuć) - Hniato Surowiec, Bzukała (78' Tyrka) - Graba, Janikowski, Kubisztal
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)