Nie Potter, byłem na ich meczu w zeszłym sezonie. Cracovia wtedy grala w innym dniu. A bilet miałem za darmo, bo mam znajomego, wiślaka który mógłby mi załatwić tam wolny wstęp na każdy mecz gts, ale skorzystałem tylko raz.
-
-
[mecz] Górnik Zabrze - Cracovia 1-0 jak zawsze w Zabrzu:(
Ja bym do tych świn nie polazł za żadne skarby.Jedyny plus że nie wydałes ta te ścierwa ani 1 złotówki.Ale powinieneś być z nami w Zabrzu bo teraz każdy kibic jest na wagę złota.
Masz racje,kazdy kibic jest na wage zlota tylko ze powinno byc tak ze to kibice powinni dobijac sie drzwiami i oknami.Cracovia ma potencjal na naprawde wielki klub.Mowie tu bez grama przesady.Mozemy bez problemu byc firma dla innych jak chociazby Legia i Wisla.Trzeba to tylko wykozystac.Niestety splot kilku okolicznosci blokuje rozwoj klubu.Mam nadzieje ze dozyje kiedys czasow Wielkiej Cracovii...
Żeby Cracovia była wielka za organizację i promocję klubu powinni odpowiadać ludzie jej kibicujący przez lata, najlepiej od dziecka. A w Cracovii jak wiadomo tak nie jest. Klub to nie fabryka a kibice są częścia klubu bo to dzięki nim i dla nich on istnieje. Jak tak będą kiedyś myśleć osoby decyzyjne pódziemy w górę. Potencjał jest. Mnóstwo ludzi nosi Pasy w sercach.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja bym do tych świn nie polazł za żadne
> skarby.Jedyny plus że nie wydałes ta te ścierwa
> ani 1 złotówki.Ale powinieneś być z nami w
> Zabrzu bo teraz każdy kibic jest na wagę złota.
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2007-09-04 00:21 przez
> potter.
W Zabrzu nie mogłem być z powodów osobistych, byłem za to na meczu ME z Górnikiem. A kibiców mamy chyba nawet więcej od GTS tylko dużo osób nie chodzi na mecze.
Miszczu2007 Napisał(a):
A kibiców
> mamy chyba nawet więcej od GTS tylko dużo osób
> nie chodzi na mecze.
Hahahaha , nie wiem gdzie ty żyjesz .....
Pisze o Krakowie ??
O Krakowie, bo za wisłą to większość okolicznych wsi kibicuje. A ci co chodzą na reymonta chcą po prostu zobaczyć dobrą piłke. Zobacz ile osób tam chodziło przed przyjściem Cupiała. I po znajomych widze za kim jest więcej osób, tylko wiślaków chodzi na mecze 9 z 10 kibiców a u nas 2 z 10.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Zobacz ile osób tam chodziło przed przyjściem
> Cupiała.
Może warto by było najpierw sprawdzić, a nie pisać bzdetów... miszczu
Kibiców mamy nie mniej niż ladacznica gwardyjska.Tyle że trzeba o nich dbać.
Wisła dba o swoich kibiców my przeciwnie.Na każdym kroku łaska i utrudnianie .
Brak biletów na niektore mecze,brak reklamy i sieci sprzedaży w całym Krakowie,kolejki na bramach bo czynny jest aż 1 kołowrotek ,brudne siedziska i znikoma liczba kibli.
Do tego wszystkiego wysokie ceny biletów nie proporcjonalne do produktu który oferuje klub czyli drużyny piłkarskiej.Nie którym ludziom z zarządu wydaje się że jestesmy jedyni w mieście i można grać w kulki z kibicami bo ten i tak przyjdzie.
Normalni kibice i ludzie chodzący oglądać piłkę zostali wygnani z ulicy Kałuży i wiele musi się zmienić by wrócili.
Nie pieprzcie głupot , gts ma o wiele więcej kibiców ( przed przyjściem Cupiała i tak tam chodziło więcej osób niż na nasze mecze ), nie okłamujmy się , a ty Miszczu popatrz na frekwencję na Pasach przed przyjściem Filipiaka ....
W obu zaliczonych liceach ( jedno na pasiastym terenie ) i na uczelni przewaga psów jest miażdżąca z tym ze to u nich 3 na 10 kibiców chodzi na mecze ( u nas to wygląda o niebo lepiej )
nie no to juz lekka przesada...Zalezy kogo nazywasz kibicem.Gro z tych ludzi to poprostu ludzie ktozy chca obejrzec dobra pilke w dobrych warunkach,a to oferuje im Wisla.Gdyby Cracovia miala nowy obiekt i grala efektownie i efektywnie to duza czesc tych samych ludzi przychodzilaby na Kaluzy.Latwo jest byc kibicem gdy klubowi idzie i wszystko jest poukladane.Na chwile obecna owszem wislakow jest duzo ale niekoniecznie zawsze ich tyle bedzie...Najcenniejsi sa wlasnie Ci ktozy dzis chodza na Cracovie.Niemniej jednak wazne jest by Cracovia byla wabikiem dla niezdecydowanych i fanow dobrego futbolu.Istotna rzecza jest rowniez to ze duzo malolatow chodzi na Wilse co moze byc niebezpieczne w przyszlosci jesli chodzi zachowanie proporcji kibicowskich w Krakowie...
Te proporcje już dawno zmieniły się na korzyść Wisły. Pracują na to kilka lat. W liceach i na uczelniach mają dużą przewagę. Media i internet robią swoje. A my ostatni zrobiliśmy kilka kroków w tył.
To kolega taki młody i nie pamieta lat 70.??
GTS 45 tys. Celtic F.C. 2:0 (29 września 1976 rok)
GTS 40 tys. Legia Warszawa 2:1 (7 sierpnia 1977)
dla porównania:
KSC - Unia T. 5 tys
KSC - Karpaty K 4 tys
KSC - Podhale NT 4 tys
źródła: jedno sie wstydzę napisać ;) a drugie wikipasy
Nie dorabiajcie argumentow do tezy, bardzo was drodzy koledzy forumowicze proszę...
1976 i 1977 to stare dzieje. Na świecie mnie jeszcze nie było. A ja mówie o tych "świeżych" czasach przed Cupiałem.
Ja tez to pamietam. Przypomne jeszcze poczatek lat osiemdziesiatych, kiedy to na dwa lata zawitalismy do pierwszej ligi. Na frekwencje nie moglismy wtedy narzekac, kilkanascie tysiecy chodzilo na Kaluzy. Czasami wiecej niz na Reymonta, ale jak bodajze w 83 roku do sasiadki przyjechal Widzew, bylo tam 30tys widzow.
I to sie tak ciagnie, ale nie zapominajmy, to pieciokrotny Mistrz Polski ostatnich dziesieciu lat. Dobra gra w pucharach i atrakcyjni rywale. Co roku ruchy kadrowe, nowi dobrzy zawodnicy, a teraz ten stadion.
Nie no wiadomo ,że damy radę ale naprawdę wypadałoby aby KLUB zapraszał ludzi na stadion a nie regularnie wyganiał co sezon-półtora!!!
Aby prowadził marketing po szkołach etc etc etc...
do 2005 działaliśmy aktywnie potem ktoś wymyslił ,żeby schłodzić Cracovie (pewne przyznaje powody były) ale dlaczego powtórzono tą operacje BEZ ŻADNEGO ISTOTNEGO POWODU w roku 2007? tego nie rozumiem!!!!...i efekt jest ...trybuny juz nawet nie są przechłodzone ...są zamrożone!
Liczyliśmy na Polski Olimpic Lyon ( i mocno wierzę ,że tak kiedyś będzie oczywiście nie na skalę ligi mistrzów))...a narazie mamy lepsze (fakt ,że znacznie lepsze) Krakowskie wydanie Odry Wodzisław
Miszczu2007 Napisał(a):
> 1976 i 1977 to stare dzieje. Na świecie mnie
> jeszcze nie było. A ja mówie o tych "świeżych"
> czasach przed Cupiałem.
Dziecko przestań pisać o rzeczach o których nie masz pojęcia przez co ośmieszasz siebie a zarazem nasz wszystkich . W tych ''świeżych'' czasach przed Cupiałem tez mieli lepszą frekwencję niż my .
Romper Stomper Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > 1976 i 1977 to stare dzieje. Na świecie
> mnie
> > jeszcze nie było. A ja mówie o tych
> "świeżych"
> > czasach przed Cupiałem.
>
>
> Dziecko przestań pisać o rzeczach o których nie
> masz pojęcia przez co ośmieszasz siebie a
> zarazem nasz wszystkich . W tych ''świeżych''
> czasach przed Cupiałem tez mieli lepszą
> frekwencję niż my .
>
>
Bo nie byliśmy w 1 lidze.
Wisła Kraków 2-2 Legia Warszawa 17 sierpnia (5.000)
Wisła Kraków 1-0 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 23 sierpnia (4.500)
Wisła Kraków 2-1 Zagłębie Lubin 3 września (6.000)
Wisła Kraków 1-2 Odra Wodzisław Śląski 28 września (5.000)
Wisła Kraków 1-0 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 29 października (2.500)
Wisła Kraków 0-0 Stomil Olsztyn 8 listopada (3.500)
Źródło 90minut.pl
To było przed przyjściem Cupiala i liczby mieli gorsze od nas po awansie.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Romper Stomper Napisał(a):
> -----
> > Miszczu2007 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > 1976 i 1977 to stare dzieje. Na
> świecie
> > mnie
> > > jeszcze nie było. A ja mówie o tych
> > "świeżych"
> > > czasach przed Cupiałem.
> >
> >
> > Dziecko przestań pisać o rzeczach o
> których nie
> > masz pojęcia przez co ośmieszasz siebie a
> > zarazem nasz wszystkich . W tych
> ''świeżych''
> > czasach przed Cupiałem tez mieli lepszą
> > frekwencję niż my .
> >
> >
>
>
> Bo nie byliśmy w 1 lidze.
>
> Wisła Kraków 2-2 Legia Warszawa 17 sierpnia
> (5.000)
> Wisła Kraków 1-0 KSZO Ostrowiec
> Świętokrzyski 23 sierpnia (4.500)
> Wisła Kraków 2-1 Zagłębie Lubin 3 września
> (6.000)
> Wisła Kraków 1-2 Odra Wodzisław Śląski 28
> września (5.000)
> Wisła Kraków 1-0 Dyskobolia Grodzisk
> Wielkopolski 29 października (2.500)
> Wisła Kraków 0-0 Stomil Olsztyn 8 listopada
> (3.500)
> Źródło 90minut.pl
>
> To było przed przyjściem Cupiala i liczby mieli
> gorsze od nas po awansie.
Trzeba również przytoczyć mecz z Koroną Kielce, jakieś 300 osób na stadionie.
tylko wezcie pod uwage, że wtedy ogolnie w PL nie chodzilo duzo ludzi na mecze, a teraz jest moda na chodzenie i stosunkowo latwo jest zapelnic stadion (jesli sie czywiscie chce)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)