Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • [mecz] Legia - Cracovia 1 : 0

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 24.07.2007 o 16:13
      Ostatnia aktywność 04.08.2007 o 02:56
      11691 wyświetleń
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 24.07.2007 o 16:13
      Post #366561 24.07.2007 16:13
    Wszystko o piłkarskiej stronie meczu
    • kudlatykudikudicini

1.4K
      0
    • 24.07.2007 o 16:18
      Post #366563 24.07.2007 16:18
    zagramy jak zwykle na "czarno", ale tym razem wygramy!
    • maaciek

3K
      480
    • 24.07.2007 o 16:34
      Post #366573 24.07.2007 16:34
    Legia dostanie baty my lidera i będziemy śpiewać Nie ma lidera nad Krzyśka Fornagiela.
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 24.07.2007 o 16:48
      Post #366578 24.07.2007 16:48
    Należy po pierwsze podejść do tego meczu inaczej, niż przed ostatnie sezony. Czyli: sukcesem będzie remis... a honorem "godna" porażka. Wedle mnie w meczu i 1 i 2 i 3 mogliśmy ich mieć! Tylko zawiodła psychika i skończyło się porażkami. To jest w głowach tych DOPRAWDY DOBRYCH PIŁKARZY... Trener ma im mówić: "jedziemy po zwycięstwo, bo ta L. jest tak słaba jak mocz noworodka". I wygrana. Stawowy - przegrał, choć gra była bardzo dobra Mikulski - przgrał, bo sklad jakiś dziwny był (co by było, gdyby) Białas - przegrał, bo przegrywaliśmy w głowach (ustawionych przez Trenera) ... no to czas na Majewskiego i w końcu wygraną
    • FortArt

4.6K
      5
    • 24.07.2007 o 17:11
      Post #366589 24.07.2007 17:11
    [b]Statystyka[/b] 27 razy grała Cracovia z Legią w Warszawie o punkty. Tylko 5 zwycięstw, 7 remisów, aż 15 porażek. 36 strzelonych bramek, 56 straconych. Największa przegrana w Warszawie to 5:0 cokolwiek świeża bo w 2006, największa zwycięstwo w Warszawie to 4:1 w 1949. "Wygrać na Łazienkowskiej" to jeszcze jedno z wyzwań jakie stoją przed drużyną Majewskiego. Ostatni raz udało sie to w maju 1952 czyli 55 lat temu w meczu pucharu ligi.
    • paso_zyd

959
      0
    • 24.07.2007 o 19:38
      Post #366628 24.07.2007 19:38
    No to czas najwyższy wygrać-choć remis biore w ciemno...:D
    • Koszer

1.1K
      0
    • 24.07.2007 o 20:05
      Post #366642 24.07.2007 20:05
    Nie chcę remisu. Żądam zwycięstwa! - Cracovio, chcemy zwycięstwa ...
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.07.2007 o 03:18
      Post #366750 25.07.2007 03:18
    z Krokodyla: Już w najbliższą niedzielę Cracovia rozpocznie zmagania w Orange Ekstraklasie ważnym meczem z Legią Warszawa. Decyzją trenera Stefana Majewskiego treningi na stadionie przy ul. Kałuży zostały zamknięte dla dziennikarzy i kibiców. Nieznane są powody takiej decyzji, bo Majewski był wczoraj nieosiągalny. Zdecydowanie rozmowniejszy okazał się jeden z filarów zespołu, Marcin Bojarski. - Przegraliśmy trzy mecze w stolicy od momentu powrotu do ekstraklasy, w okropnym stylu - 0:5 i po walce - 1:2 i 1:3. Najwyższa pora na trzy punkty. Łatwo nie będzie, bo Legia ma nowego trenera ze szkoły hiszpańskiej, Jana Urbana - ocenił rywala Bojarski. Przed rokiem Cracovia też zaczęła sezon wyjazdowym meczem w Warszawie. Gdyby nie wynik spotkania to prawy pomocnik... chciałby jeszcze raz tak zacząć sezon, by na koniec zająć czwarte miejsce w lidze. Bojarski zastrzega, że nie jest pewny miejsca w podstawowej jedenastce, nie wie nawet, na jakiej pozycji zagra, jeśli wyjdzie na boisko. - Trener rzucał mnie w Niemczech na różne części boiska, grałem jako prawy pomocnik, napastnik, a nawet w środku na pozycji Piotrka Gizy jako łącznik między pomocą a atakiem - przyznał Bojarski. I chwalił młodych piłkarzy. W jego ocenie z Kamila Witkowskiego Cracovia będzie miała już teraz spory pożytek, Łukasz Szczoczarz jest zupełnie innym piłkarzem, a wypożyczenie do Stali Rzeszów i tytuł króla strzelców III ligi bardzo mu pomogły. Postępy zrobił Jakub Kaszuba. Bojarskiego nie martwi też brak spektakularnych transferów w Cracovii. - Liczy się nie ilość, a jakość. Polityka transferowa w klubie jest bardzo dobrze prowadzona, skoro wypadliśmy lepiej niż Wisła czy Korona, a do Legii straciliśmy tylko trzy punkty - optymistycznie patrzy przed sezonem Bojarski. Wczoraj nie było na treningu Przemysława Kuliga, nie trenował Tomasz Wacek narzekający na kłopoty ze ścięgnem Achillesa, za to normalnie ćwiczył z kolegami Jacek Wiśniewski. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.07.2007 o 11:36
      Post #366777 25.07.2007 11:36
    no to faktycznie mamy tylko 2-ch zdrowych obrońców:(:(:( Niedobrze... Szansa dla Uszala. Czy wykorzysta? " Tomasz Wacek może mówić o sporym pechu. Obrońcę Cracovii prześladuje kontuzja ścięgna Achillesa i wiele (wszystko?) wskazuje na to, że popularny ?Witia? nie wystąpi w niedzielnym spotkaniu z Legią w Warszawie. - Co właściwie ci dolega? - Ścięgno Achillesa w prawej nodze ? ból towarzyszył mi praktycznie od miesiąca. W poniedziałek byłem na badaniu USG i okazało się, że ścięgno nie jest do końca zdrowe. Ciężko jest opisać w jednym zdaniu, o co dokładnie chodzi. - No ale zawsze możesz spróbować? - (śmiech) W badaniu wyszło, że mam lekko naderwane włókienka, ponadto są też sprawy zwyrodnieniowe, a także związane z kaletką. - Pytanie najważniejsze: jak długo będziesz się kurował? - No właśnie nie wiadomo. Jak na razie rehabilituję się u naszego masażysty Piotrka Sochy ? korzystam z zabiegów manualnych, lasera i ultradźwięków. Ponadto cały czas jestem w kontakcie z lekarzami. Na dzień dzisiejszy nie da się jednak ocenić, ile potrwa moja absencja. - Mówiłeś, że czułeś ból praktycznie od miesiąca. Mimo to uczestniczyłeś w treningach, występowałeś też w sparingach... - Podjąłem ryzyko, trenowałem i ścięgno wytrzymywało. Przez ten czas chodziłem też na różnego rodzaju zabiegi, ale widziałem, że ból nie znika. Nie było sensu dalej ryzykować, bo przecież nie mam gwarancji, że za tydzień, czy za dwa nie stanie mi się coś poważniejszego. To przecież wiązałoby się z dłuższą przerwą. Jest możliwość do leczenia, więc to robię - każdy chce być przecież zdrowy. - Dla ciebie byłoby lepiej, gdyby liga ruszyła później niż planowano, jednak jest już pewne, że wystartuje zgodnie z ustaleniami. Będziesz musiał opuścić mecz z Legią, może też i następne spotkania.. - I z tego powodu jestem bardzo smutny. Trenowałem z drużyną przez cały okres przygotowawczy, walczyłem o miejsce w podstawowym składzie, ale taka niestety jest rzeczywistość. Wydaje mi się jednak, że lepiej całkowicie się wyleczyć niż grać z urazem. Drużyna będzie miała więcej pożytku ze zdrowego Tomka Wacka. Rozmawiał Dariusz Guzik "
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 25.07.2007 o 16:27
      Post #366856 25.07.2007 16:27
    [i]- Do drużyny wprowadził mnie Paweł Szwajdych, którego znam jeszcze z ŁKS. Usiadłem na pierwszym wolnym miejscu, a chłopaki przyjęli mnie bez złośliwości. Pięć miesięcy temu po raz pierwszy założyłem koszulkę Cracovii. Rozpoczynała się runda wiosenna, a przeciwnikiem była Legia. To był średni debiut, ale gdyby Fabiański nie był w formie, to pewnie zdobyłbym bramkę. Niestety, wybił mój strzał na róg. Zresztą w mojej karierze widziałem jak Legia świętowała mistrzostwo, ale meczu jeszcze nie wygrała. Mam nadzieję, że tak zostanie. Remis biorę w ciemno, ale bronić bramki nie będziemy -[/i] zapowiada Darek Kłus. Źródło:
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 25.07.2007 o 16:46
      Post #366863 25.07.2007 16:46
    Przed meczem z Legią PAP plecie coś o starych grzechach i o tym, że Kura szuka klubu. Gdzie był PAP, gdy Wiśle anulowano winy za bijatyki na murawie po meczu z Arką. == Cracovia: Stare grzechy pokutują. Dopiero w połowie sierpnia fani piłkarzy Cracovii będą mogli kibicować swoim pupilom na stadionie "Pasów". Wcześniej w Orange Ekstraklasie krakowianie rozegrają jeden mecz bez udziału publiczności i dwa na wyjeździe. Rozegranie bez udziału publiczności spotkania z Ruchem Chorzów jest efektem utrzymania przez Związkowy Trybunał Piłkarski PZPN kary nałożonej na Cracovię po wiosennych derbach z Wisłą (jedno spotkanie bez kibiców odbyło się jeszcze w sezonie 2006/2007). Przygotowania do nowego sezonu piłkarze "Pasów" rozpoczęli od wyjazdu do USA, gdzie przegrali z Chicago Fire 0:1. Większość z 16 tys. kibiców stanowiła miejscowa Polonia. Drugi zagraniczny wyjazd w trakcie przygotowań to zgrupowanie w niemieckiej miejscowości Weisensee, skąd ekipa wróciła tydzień przed inauguracją nowych rozgrywek. Do drużyny trenera Stefana Majewskiego dołączyli Jakub Kaszuba (Bałtyk Gdynia), Przemysław Kulig (Górnik Łęczna - w trakcie załatwiania), Łukasz Szczoczarz i Kacper Tatara (obaj wrócili z wypożyczeń do Stali Rzeszów) oraz jeden z najlepszych strzelców ostatniego sezonu drugiej ligi Kamil Witkowski (Górnik Polkowice). Z klubu odeszli Piotr Bania (Wisła Płock), Marek Baster (Arka Gdynia), Sebastian Kurowski (szuka klubu) i Brazylijczyk Joao Paulo Heidemann (szuka klubu). Na stadionie Cracovii został stworzony nowy sektor dla kibiców gości, w miejscu gdzie do tej pory był pusty plac (od strony ul. Kraszewskiego). Będzie tam mogło wejść około czterystu fanów przyjezdnej drużyny. - Z byłego sektora gości zostaną zdjęte przegrody i będą mogli tam zasiadać nasi kibice - powiedział szef PR MKS Cracovia SSA Kraków, Marek Mazurczak. Źródło: PAP
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 25.07.2007 o 18:15
      Post #366898 25.07.2007 18:15
    Już w najbliższy weekend rusza kolejny sezon Orange Ekstraklasy Dariusz Guzik: - Cracovia jedzie do Warszawy, by zmierzyć się z tamtejszą Legią. Stefan Majewski: - Zrobimy wszystko, by pokusić się o korzystny wynik. - Odetchnął pan z ulgą, gdy okazało się, że liga ruszy zgodnie z planem? - Oczywiście! Myślę zresztą, że nie tylko ja, ale również pozostali szkoleniowcy. Cały okres przygotowań był przecież ustalony pod terminarz rozgrywek i stałaby się duża krzywda, gdyby inauguracja sezonu została przesunięta. Cieszę się, że wystartujemy zgodnie z planem. - To sprawia, że już w niedzielę rozegracie w Warszawie spotkanie z Legią. Jaka atmosfera panuje w zespole? - Bardzo dobra. Jesteśmy świadomi tego, że ciężko przepracowaliśmy obóz przygotowawczy w Niemczech i teraz liczymy, że będzie to procentować w lidze. Zrobimy wszystko, by w Warszawie pokusić się o korzystny wynik. - Nie chciałby pan rozpocząć sezonu od meczu z teoretycznie łatwiejszym przeciwnikiem? Z Legią, w dodatku na jej stadionie, będzie ciężko o zwycięstwo... - To nie ma żadnego znaczenia. Z każdym zespołem trzeba zmierzyć swe siły i wcale nie jest powiedziane, że słabszy od Legii zespół byłby dla nas łatwiejszym rywalem. - Jak wyglądają sprawy zdrowotne przed niedzielnym pojedynkiem? - Mamy małe problemy, bowiem na urazy narzekają: Krzysiek Radwański oraz Tomek Wacek. Myślę jednak, że to kwestia dwóch dni, gdy obydwaj dołączą do zespołu. - Tomek Wacek w rozmowie z nami stwierdził, że jego przerwa może potrwać dłużej... - Wszystko zależeć będzie od decyzji lekarza, ale także od samego zawodnika. Jeśli Tomek zacznie biegać jutro albo w piątek to myślę, że powinno być wszystko dobrze. - Co z Przemysławem Kuligiem? Wczoraj nie uczestniczył w treningu... - Za to dziś ćwiczył normalnie. Przemek musiał załatwić pewne sprawy prywatne. Wszystko jest już w porządku. - Na testach wciąż przebywa Wallace Peres Benevente. Co z nim? - Brazylijczyk cały czas trenuje z nami i myślę, że ostateczną decyzję podejmiemy w ciągu dwóch najbliższych dni. - Mógłby pan nieco uchylić rąbka tajemnicy? Ma szansę na pozostanie w Cracovii? - Trudno powiedzieć. Wallace to wysoki piłkarz, który co prawda nie ma najlepszej koordynacji ruchowej, ale za to świetnie radzi sobie z piłką. Musimy mu się jeszcze trochę przyjrzeć. - Można się jeszcze spodziewać jakiejś nowej twarzy w "Pasach"? - Oczywiście! Okienko transferowe jest cały czas otwarte i myślę, że na pewno dojdzie do nas jeszcze jeden zawodnik. A może nawet dwóch. Źródło:
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 26.07.2007 o 18:23
      Post #367051 26.07.2007 18:23
    Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył sędziów do prowadzenia meczów pierwszej kolejki Orange Ekstraklasy. Mecze odbędą się w dniach 27/29 lipca. PZPN zastrzega sobie możliwość dokonania zmian w obsadzie sędziowskiej. 1. kolejka Orange Ekstraklasy Zagłębie Lubin Widzew Łódź, Grzegorz Gilewski Wisła Kraków Górnik Zabrze , 14 sierpnia, 20:00 GKS Bełchatów Korona Kielce, Zdzisław Bakaluk Lech Poznań Zagłębie Sosnowiec, Jarosław Żyro Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski Ruch Chorzów, Mariusz Borski Odra Wodzisław Śląski Łódzki KS, Tomasz Mikulski [b]Legia Warszawa Cracovia, Mariusz Podgórski[/b] Polonia Bytom - Jagiellonia Białystok, Włodzimierz Milczarek źródło: PZPN
    • urdzik

43
      0
    • 26.07.2007 o 22:47
      Post #367104 26.07.2007 22:47
    co to za sędzia 14 sierpnia 20:00? :D czy aby bezstronny?
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 27.07.2007 o 11:56
      Post #367151 27.07.2007 11:56
    godzine jego aresztowania podali :)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.07.2007 o 22:07
      Post #367316 27.07.2007 22:07
    Bez Piotra Gizy, Tomasza Wacka i Pawła Nowaka Cracovia zainauguruje w niedzielę sezon. Od czasu powrotu do ekstraklasy na stadionie Legii nie zdobyła nawet punktu W piątek na treningu drużyna "pomarańczowych" (wyjściowy skład na Legię) rywalizowała z "czarnymi". Wygląda na to, że w podstawowym składzie w niedzielę wyjdą Krzysztof Radwański ("jestem zdrowy na 80 proc."), Łukasz Skrzyński i Paweł Wojciechowski w obronie, Dariusz Kłus, Arkadiusz Baran i Jacek Wiśniewski w środku pomocy, a w ataku Tomasz Moskała i Kamil Witkowski. Z prawej strony pomocy grał Dariusz Pawlusiński, ale po drugiej stronie zaskoczeniem był brak Marcina Bojarskiego. Jego miejsce zajął Paweł Szwajdych. Bramkarzem będzie Marcin Cabaj. W Warszawie nie zagra pauzujący za żółte kartki Nowak. Po odejściu Piotra Bani kapitanem zespołu z wyboru został Baran. Najbardziej widoczny będzie brak Piotra Gizy. Trener Stefan Majewski nie ukrywał swojej niechęci do zawodnika. - Każdy z klubu może odejść, to tylko kwestia ceny. Współpraca nie powinna trwać zbyt długo, bo potem człowiek nie zauważa błędów u zawodników, tak jak rodzice u swoich dzieci. Jeżeli praca trenera jest dłuższa, to - powiedzmy w ciągu dwóch lat - powinno się wymienić połowę zespołu, by wciąż była w nim świeża krew - zaskoczył trener Majewski. Przed spotkaniem na Łazienkowskiej tryskał optymizmem: - Przepracowaliśmy bardzo solidnie okres przygotowawczy i zespół będzie dojrzewał, by nie tylko u siebie, ale i na wyjeździe odnosić zwycięstwa. Legia zawsze jest trudna do pokonania, bez względu na to, czy mówi się o jej wzmocnieniach czy osłabieniach. Choć Cracovia jeszcze nie zdobyła w Warszawie nawet punktu od 2004 r., to trener "Pasów" nie wierzy w pechowe stadiony. Jego celem jest wytrenowanie "pewnego zespołu", czyli takiego, który nie musi oglądać się za siebie. Majewski pozwolił sobie na przedsezonowy żart. Na pytanie: na ile procent zespół jest przygotowany do rozgrywek, odpowiedział: - Procenty to można mierzyć w piwie, winie czy wódce. Najważniejsza jest dobra atmosfera, a tej nie brakuje - zakończył szkoleniowiec Cracovii. Jacek Wiśniewski jako jeden z nielicznych piłkarzy Cracovii, którzy strzelili bramkę Legii, ale jako piłkarz Górnika Zabrze: - Wygraliśmy 1:0. Dostałem podanie od Agafona i wpakowałem Szamotulskiemu gola z głowy. Nie trenowałem od początku okresu przygotowawczego, ale chyba nie odstaję od kolegów. Może strzelę po stałym fragmencie gry. Nie pójdziemy na wymianę ciosów z Legią, bo możemy zostać skarceni. Najpierw obrona, a później atak. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 27.07.2007 o 23:18
      Post #367329 27.07.2007 23:18
    Skoro Giza nie zagra w (L) to powinniśmy atakować!
    • DareCki

1.7K
      520
    • 28.07.2007 o 10:22
      Post #367363 28.07.2007 10:22
    Jakaś knajpka z C+ godna polecenia, żeby można było w pasiastej atmosferze zobaczyć podbój stolycy :) PS. Starowiślna jest zamknięta ?
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 28.07.2007 o 10:29
      Post #367366 28.07.2007 10:29
    zamknieta
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 28.07.2007 o 10:30
      Post #367367 28.07.2007 10:30
    Cracovia z każdym może wygrać, z każdym przegrać. Z nami musi przegrać. Mierzymy w mistrzostwo - deklaruje trener Legii Jan Urban przed pierwszym meczem sezonu Po nieudanym (choć przerwanym przez awantury) meczu w Wilnie niedzielny występ to prawdziwy debiut nowej Legii - tak szkoleniowca, jak i nowych, młodych zawodników. - Nie stawia się nas w roli faworytów ligi, ale to dobrze, bo zdejmuje to z młodych graczy część presji. Jednak nasze cele się nie zmieniają. Nie widzę, by inne zespoły były mocniejsze. Gramy o tytuł - mówi Urban. Jego obchodzi tylko strona sportowa. Kierownictwo klubu także w innych sprawach było wczoraj na rozmowach u Mariusza Waltera, jednego z szefów ITI, właściciela Legii. Cracovia, która drugi rok z rzędu zaczyna sezon w Warszawie, jest uważana za zespół przez trenera Stefana Majewskiego (razem z Urbanem grał w reprezentacji Polski na mistrzostwach świata w 1986 roku) ustawiany defensywnie na wyjazdach. - Gra Cracovii to prowokacja. Oddają pole rywalom, by w odpowiednim momencie skontrować. Przy dobrych technicznie piłkarzach, których siłą jest drybling, to skutkuje - uważa szkoleniowiec warszawian. warszawska gw

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie