o ile się chcesz założyć ?
-
-
Puchar Polski 2007/08
H.K.S.C-masz w 100% racje -mamy napewno słbsze "zakupy"za duzo młodziezy z której nie wiadomo co wyrośnie ? a liczy sie teraz , dzisiaj.Cerny i Spirin do wymiany i konieczne wzmocnienie przynajmniej dwoma bramkostrzelnymi zawodnikami,nie ma w Cracovii zawodników walczacych pod bramką przeciwnika a w Tychach to umieją.Cracovia technikę i styl gry ma lepszy od GKS-u ale nie ma wykończenia,jeżeli nie będzie wzmocnień to nie wierzę w zdobycie w tym sezonie mistrza.
Czy ktoś z Was zwrócił uwagę na to fakt że graliśmy w zasadzie bez pierwszego ataku, a co za tym idzie tylko jedna formacja grała w swoim stałym składzie?
Oczywiście że drużynę warto wzmocnić, ale nie jakoś gruntownie - ja uważam że jeden solidny zawodnik (obcokrajowiec) w zupełności wystarczy - i zresztą myślę że takowego zobaczymy w kadrze drużyny w styczniu
HKSC - sędziowie są w Polsce słabi, ale akurat p. Kępa w tym meczu nie sędziował źle
[url]http://albums.koffeephoto.com/user/I_TRT1GTwhgwurpfHEWsXN6G/[/url]
Zalatwienie obroncy w tym momencie nierealne a Cerny ani gorszy ani lepszy od innych.
1 atak sie posypal a mimo to w Tychach bylo calkiem niezle.
Spirina mozna bylo wymienic bo mial kontrakt czasowy,Rohacek zdecydowal inaczej
i chyba wie co robi dokonania strzeleckie jak narazie mizerne natomiast asysty juz
zaczynaja wygladac calkiem ciekawie tym bardziej ze czesto to sa prawie 100 dla partnerow
Takie w zasadzie jest jego glowne zadanie aby wjezdzac w tercje rozgrywac i wypracowywac
czyste pozycje partnerom z ataku.
Potrzebny jest jeszcze 1 uniwersalny doswiadczony napastnik , i jest szansa na takiego
ale moze byc tka sytuacja ze bedziemy musieli sobie radzic bez niego.....
Zawodnicy klasowi ze wschodu maja swoje wymagania i nie chodzi tylko o kase .....
Co do naszej mlodzierzy jestem raczej spokojny w play -of dadza z siebie wszystko
To i ja się wypowiem, choć w tychach tym razem niestety nie byłem.
Nieeleganckie zachowanie części tyskich fanów jest faktem, trwa od dłuższego czasu ... niestety. Miejscem tych sytuacji są przede wszystkim fora (jedno jeszcze do niedawna śledziłem , ale fala jadu mnie zniechęciła).
Myślę że mylimy pewne pojęcia (a właściwie kibice Tychów mylą - a konkretnie dorabiają ideologię to swojej niechęci względem Cracovii tej sportowej a nie kibicowskiej oczywiście)
Otóż wyjaśniam jak ja to widzę :
Jeśli przyjeżdża drużyna na siedleckiego, kałuży, gdziekolwiek... ekipy z którą panuje zgoda (rozumiana przeze mnie jako wzajemny szacunek obu stron, wspieranie się w sytuacjach które tego wymagają ) to kwestią oczywistą są przyjacielskie zachowania obu sprzymierzonych grup. I tu się z Tychami nie rozmijamy - w dużym uproszczeniu tak jest.
To co nas (kibiców Cracovii) różni w pojmowaniu "zgody" jest SZACUNEK dla zawodników drużyny z którą mamy "zgodę".
Pytam : czy ktoś z Was widział, słyszał pasiaków lżących zawodników Lecha , Arki , Polonii podczas meczu?? Czy wyobrażacie sobie sytuację w której na naszej Świętej Ziemi obraża sie trenerów naszych zgód ? Znowu w dużym uproszczeniu - NIE. Nawet jak się jakiemuś osobnikowi wyrwie to zaraz fala ludzi doprowadza go do porządku:)
Filozofia części tyskich trybun jest zupełnie inna od naszej , nie ma co wykręcać kota ogonem. Należy się naszym hokeistom szacunek ze strony tyskiej widowni skoro oczekują go i spotykają się z nim na siedleckiego. Przykra taka sztama...
Pozdrawiam prawdziwych przyjaciół z Tychów!!!
BYŁ BĘDZIE JEST !!!
Tomek1906. Szacunek do waszych zawodnikow mamy jezeli tylko oni maja do nas szacunek. A zachowanie Hloucha nie było wyrazem szacunku do nas, wiec i on tego szacunku nie otrzymal. PROSTE. Osobiscie nie slyszalem zeby ktos krzyczal w strone kibicow Cracovi jakies glupie teksty. Hlouch oprostu dostal to na co zasluzyl.
A ostatnie 'jebanie' Jakubika? Notoryczne wyzwiska na Gwiżdża? Tak naprawdę nie ma się co licytować..i kończymy;)
moje zdanie:
internet nie jest do wyciagania takich spraw na forum publiczne
przypominam ze wglad tu maja nie tylko zainteresowani
tego matolka Gwizdza osobiscie bede wyzywal na kazdym meczu
obajrzałem sobie wczoraj powtórke meczu na TV Polonia ...
kawał dobrego hokeja chociaz akurat ja znawcą tego sportu nie jestem ale bardzo fajny meczyk był ...
oceniajac kwestie sportowe to lepiej prezentowały się Tychy i wygrały ...
nasi nie odstawali duzo ale czegoś brakowało ...
mam nadzieje ze trenerzy i działacze wiedza czego i wyciagna wnioski ...
co do zachowania tyskiej publiczności to w zasadzie w normie wszystko czyli doping dla swoich pozdrowienia dla zgód ale oczywiście inaczej odbiera sie to siedzac na trybunach a inaczej w TV ...
pozdrawiam Tyszan ...
KSC & GKS ...
Marcin_ksc 0,5 l może być?
H.K.S.C, 1,5l ,Marcin na mniej sie nie zgadzaj.....
:D
Widzę iż niektóre głowy sie zagotowały:)...To przecież nie ma żadnego wpływu na zgodę...Po prostu na meczu emocje Tyszan biorą górę na obiektywizmem.
Specjalnie obejrzałem cały mecz na TV Polonia, WSZYSTKIE kary były prawidłowe. A na meczu czułem sie jakby ktoś notorycznie okradał Tyszan.
Bagiński w przerwie miedzy tercjami sam przyznał iż chciałby takie sędziowanie w każdym meczu. I o tę różnice w spojrzeniu na mecz mi chodzi. Wiadomo ze sędzia może sie raz pomylić, ale krzyki i lamenty po KAŻDEJ karze.. to przesada.
Nikt normalny nie ma podważa zgody z powodu emocji meczowych:)
Sam mecz lepszy w TV niż na żywo:)
JB
Co do karnych to oba karne Tyszan strzelone w okienka (jeden w lew drugi w prawe).
To nie wina Radzika (tym razem;))
"Bo nie ugody, gdzie w jednym kraju żyją dwa żywe narody.
Pragnień nie odejmiesz, ziemi im nie dodasz - Jeden musi ustąpić! - gość albo gospodarz!" K.H. Rostworowski
Szkoda tego meczu , i widać , ze jednak Tychy maja mocniejszy skład niz My . U nich sa mocen 4 piątki a u nas tylko 3 , aż sie boje pomyśleć co będzie jeśli zatrudnia jakiś 3 dobrych stranierii. Teraz przed ewentualna nasza konfrontacja z Tyskimi przewaga psychologiczna będzie po stronie Tychów. Wniosek jaki mi sie nasuwa :aż strach pomyśleć jakbyśmy stracili np na PO Słabonia i D. Laszkiewicza- klub powinien/musi zatrudnić jakiegoś bardzo dobrego weterana na PO.bo po prostu brakuje strzelb. Druga sprawa po h..j trzymają w klubie jeszcze Cernego !!!!!!???
Kibice Tyscy maja cos do Hloucha a kto pierwszy zaczął ???przecierz w sparingu u nas przed sezonem w Krakowie to Parzyszek ,Gonera i reszta caly czas na niego polowali, az im sie udało i co teraz ma byc pokorny bo gramy z wielkimi Tychami ???????
Reve, dokładnie tak jak piszesz!
JA TYLKO ZAPYTAM O JEDNO:
Dlaczego ja mam szanować zawodnika który pokazuje np. środkowy palec tyskiej publiczności i tym samym pokazuje gdzie ma mój ukochany klub?
Szanowalibyście? nie sądze...
I powiem to szczerze w dupie mam takiego Danielka który nie szanuje Mojego klubu, on nie szanuje wiec i ja go nie bede szanował....
i Vice Versa -tyski_fan
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)