Gola dla Wieliczki strzelił Piszczek- testowany u nas przed poprzednią rundą i którego zachwalam od dawna ( mimo, że nie jest moją rodziną ani znajomym;-))
-
-
Gornik Wieliczka - Cracovia
Witkowski to prze agent - takiego kolesia nam trzeba bylo :D
Obawiam sie że Giza jednak odejdzie ,a jego brak wymownie to odznacza.Rumuński Rapid Bukareszt bardzo go chce i ponoć nie przestraszył się naszych warunków.
Zatem te Filipiaka 3 mln na transfery to będzie 3 mln ALE Z TRANSFERóW!!!!!!!.
I znów zajmiemy ostatnie miejsce jeśli chodzi o kwoty wydane na wzmocnienia!!!!.
Panie Filipiak kiedy przestanie pan okłamywać kibiców Cracovii i mamić obiecankami.
Spokojnie, okno transferowe tak właściwie otwiera się jutro!
brac Da Silve!
Razdwatrzy co lepsi już zmienili klub.Teraz zostaną tylko okruchy ze stołu.
A Gizę działacze nam na 99% sprzedadzą.Rumuni dadzą ok 700 tys euro a my stracimy najlepszego gracza i złudzenia że będziemy grali o coś więcej niż natkę pietruszki.
Brazylijczyk ma to cos i zwazywszy ze ma 20 lat uwazam ze trzeba go brac! Caly mecz to jeden wielki piknik i mila zabawa! Cabajady ciag dalszy - ten gosc chyba nidy nie zmadrzeje :/ Ogolnie gra slaba ale to jak juz wspomnialem piknik a jubilatów raczej nie powinno sie na ich urodzinach kopac w dupe :D
"Brazylia" dobry, dobry a moze nawet bardzo dobry. Chce go widziec na meczu o punkty. Witkowskiego malo bylo widac, specjalnie sienie wyroznial ale kilka pilek dobrych bylo. Jakies elementy dopingu byly (choc tylko chwilowe). Ogolnie "wyjazd" na +
Brasil jst dobry w obronio dno ale się poprawi... Wąski wypluł piłkę ale na rozgrzewce wymiatał więc będą z niego Ludzie...
Gra taka jaki doping...
Dokładnie, brać tego Brazylijczyka.. jest perspektywiczny, a już teraz potrafi bardzo dużo.. jeden minus, że jest mały, ale dobrze podaje, ma ciekawy i zróżnicowany drybling, bardzo fajny meczyk zagrał :)..
Witkowski przyzwoicie [przynajmniej jak dla mnie].. aktywny był, bez jakiś fajerwerków ale dobrze..
dobrze zagrali także po przerwie Jeleń i Dudzic.. szczególnie pierwszy miał dwa bardzo ładne rajdy na pelnej szybkości.. po jednym jego zagraniu Szwajdych miał dosłownie czas żeby napić się piwa i spokojnie strzelić a... strzelił w bramkarza, niestety gra Szwajdycha bardzo słaba dzisiaj.. ale bez przesady, mecz jak i atmosfera na trybunach piknik :)
Witkowski bardzo dobry bym powiedział.
Mi sie bardzo spiker podobał - na każdym kroku podkreślał jaki szacowny rywal przyjechał, wymieniał sukcesy, mistrzostwa, statystyki Pasów. Mecze w I lidze, mecze z Górnikiem, 101 lat. A "Czwarta drużyna Orange Ekstraklasy" to prawie z ust mu nie schodziło. Dziękował Majewskiemu, działaczom, piłkarzom. Miło.
Cracovia w czarnych strojach - no to już jest dramat. To jest mecz promocyjny. Pasy przyjechały. Wielka Cracovia. Każdy w Polsce wie - Cracovia to biało-czerwone pasy. A tu wchodzą w czarnych jak jakiś byle klubik.
Kibice - wymieszani, oklaski dla graczy obu klubów. 100% kultury. Tak być powinno zawsze.
Grill, piwo - super sprawa. Fajnie się ogląda mecz w słoneczku, z Harnasiem w dłoni. I zero pijanych. Może już czas zmienić ustawę o wychowaniu w trzeźwości?
Ty wielki przeciwnik chuligaństwa takie rzeczy piszesz ?
Co do strojow to pewnie sedziemu przeszkadzaly pasiaki, ale juz to ze bramkarz i napastnicy rywala sa w jednakowego koloru koszulkach juz mu roznicy nie robilo.
W pierwszej polowie jeszcze sie cos dzialo, ale w drugiej to juz nudy.
Z Witkowskiego bedzie pozytek tylko sie reszta zespolu z nim zgra, bo teraz mu tak nie specjalnie podawali, tak samo brazyliczykowi.
pozatym to piknik :)
Bardzo ładnie FortArt napisał...
I kiedyś tak na stadionach było - dopóki tacy, którzy mienią się kibicami, którzy udają że są ze swoim klubem, a naprawdę chodzi im o coś zupełnie innego - nie zaczęli chuliganić, rozrabiać, bić się... Mecze zmieniły swój charakter...
Może się to kiedyś zmieni, moze to powróci...
Moze nawet Santo wydorośleje...
Witkowski - trochę mało biega jak na mój gust (w odróżnieniu od np. Moskały i Dudzica) ale myśli przy podaniach i się nie napala.
Da Silva - malutki troche ale szybki, widac, ze ma dobra technikę tylko czasem za długo zwlekał z podaniami.
Sędzią spotkania był Musiał, który ma wyjatkową awersję do Pasów. Wiadomo jakie ma pochodzenie.
Stąd jeżeli miał wpływ na wybór strojów, to na pewno wybrał mniej rażące jego psie oczy.
CRACOVIA SACRA
Musial to ten co zaatakowal pare sedziow, co bylo glosno w gazetach o tym ??
No to wszystko jasne dlaczego na czarno grali.
Przypominam, że Witkowski jeszcze odstaje przygotowaniem fizycznym od reszty zespołu, w Polkowicach ostatnio prawie nie grał, a ich metody treningowe też trochę z innej epoki. Jak na to pokazał się bardzo dobrze:)
Brazylijczyk mi się spodobał, w 1 połowie nie miał ani jednej straty (w obronie też), w drugiej nie więcej niż 2-3. Nie dostawał za dużo piłek, ale reagował na to spokojnie (pamiętacie, jak niektórzy testowani podnoszą ręce do nieba, robią miny itd.), widać, że ułożony. Ma przegląd pola i zmysł taktyczny, technikę (podania, drybling, przyjęcia). Jest niski, fakt; ale w tej chwili do zespołu wchodzą sami dość wysocy i mocni fizycznie gracze, więc widzę to optymistycznie.
Wypowiedzi pomeczowe:
Tomasz Moskała:
- Chciałem przelobować bramkarza, ale niekoniecznie myślałem o pomocy obrońcy. Mimo to piłka odbiła się od zawodnika Górnika, przeleciała ponad bramkarzem i wpadła do siatki, dzięki czemu objęliśmy prowadzenie 1:0. Bramka cieszy, aczkolwiek szkoda nie wykorzystanych kilku sytuacji. Wynik mógł być zupełnie inny. Myślę, że współpraca z Kamilem Witkowskim układała się całkiem przyzwoicie. Strzeliłem gola po jego zagraniu, ja też kilka razy odwdzięczyłem się za to... pierwsze koty za płoty! Zobaczymy, jak będzie to wyglądać w kolejnych spotkaniach.
Kamil Witkowski:
- Myślę, że debiut w barwach Cracovii nie był najgorszy. Jestem dopiero po niecałym tygodniu treningów z drużyną, więc wciąż potrzebuję sporo czasu, by zrozumieć grę "Pasów". Wiadomo, że chciałem zdobyć gola w tym meczu, miałem nawet swoje szanse, ale nie udało się. Jeszcze nie jestem w najlepszej dyspozycji, ale spokojnie - przyjdzie czas, że będę zdobywać te gole. Górnik sprawiał wrażenie zespołu bardzo dobrze poukładanego taktycznie. Ciężko było się przenieść pod ich bramkę.
[img]http://www.cracovia.pl/news/n1606.jpg[/img]
Krzysztof Radwański:
- Muszę przyznać, że widać różnicę między pierwszą, a trzecią ligą, choć jednocześnie Górnik postawił nam wysoko poprzeczkę. Pod koniec meczu strzelił kontaktową bramkę i miał nawet szanse na gola wyrównującego. Cieszymy się, że wygraliśmy. My też mieliśmy więcej okazji do zdobycia gola, ale i tak rozgrzeszam piłkarzy z przodu. Straciliśmy jedną bramkę, więc myślę, że i oni rozgrzeszą nas-obrońców. Najważniejsze jest zwycięstwo.
[img]http://img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/71/40_745127_1_d_3216.jpg[/img]
Testowany w Pasach Ueverton da Silva (SC Rheindorf Altach)
Źródło: - DG
Muertes: racja, nie przesadzajmy, że aż świetny. Ale na dzisiaj lepszy od... Gizy:(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)