AA powiedziałeś bardzo dobrze, zgodnie z prawdą i fachowo. Szkoda tylko, że większości z tego do k**** nędzy nie zobaczymy. W każdym razie brawo Wojtku!
-
-
Bezpieczeństwo na stadionie
Wierzysz?
Akustyk jesli to prawda co piszesz to mozesz od nich rzadac sprostowania z braku autoryzacji lub cos w tym stylu. a ze chciales zeby calosc byla to nie autoryzowales tylko tego urywka a calosc.
przeciez tam ta ubecka ku.rwa Starowicz i drugi alfons Krzoska rzadza, to co sie dziwisz. proponuje spotkanie wszystkich ktorym Pasy leza na sercu i chca publicznie okazac sprzeciw wobec jawnej niesprawiedliwosci 30 minut przed meczem Cracovia - Gornik Leczna na wydokosci trybuny C na bloniach.
Nie ma sensu biadolić dalej. Widać "garbata dola" Cracovii nie skończyła się wraz z komunizmem. Serce mi do gardła podchodzi i mam ochotę krzyczeć, ale wiem, że i tak mojego krzyku nikt nie usłyszy. GTS + policja + prasa + władze miasta + Ekstraklasa + PZPN - to wystarczająco dużo ażeby oskarżyć Cracovię o wszystko, co się zechce, nie zależnie od tego, czy to choćby w 1% pokrywa się z prawdą.
Zamiast biadolić, trzeba pomyśleć, co zrobić, aby ratować dobre imię klub. Wszak mamy demokrację (ponoć)... Nie wiem, przydałby się rozgłos medialny dla naszego stanowiska, jakaś organizacja obrony Cracovii, czy coś - ale gdzie znaleźć środki przekazu, które za przedstawiciela kibiców nie będą uważały jakiegoś chłopka w kominiarce i jak demonstrując, aby nie dochodziło do kurwowania i zadym, skoro policja prowokowała, prowokuje i prowokować będzie... ku chwale gtsu oczywiście...
Przydałyby się teraz organizację takie jak Koło Sympatyków chociażby...
hmm.... poczekam do wieczora, ale myślę że nie pokarzą całego wywiadu z prostej przyczyny to co chcieli już pokazali, aż dziw bierze że nie wzieliście (AA i Craco) tego pod uwage. My widzimy 3!! race ONI RACE (bez 3), My widzimy 10 szalików Oni widzą pożar, My widzimy uciekających kibiców, ONI pokazują 10 debili, którzy się biją z policją. A Wy się dziwicie czemu pokazali w kronice stwierdzenie że: JAK SIE CHCEMY LICZYC MUSIMY MIEC BOJOWKE I ZE POLICJA NIECH ZOSTAWI PLONĄCE SZALIKI BO JEST ICH MALO. Na koniec dodając że o interwencje poprosił klub. Ja rozumiem że debilom sie nie przetlumaczy ale rozsądni ludzie wpadający w takie pułapki?
Mialem Augstynka za kibica Pasów, jak zapewne wielu z Was. Dzis czar prysł. Sugerowana jest ekskomunika.
stach Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kudlatykudikudicini,
> zjedliby nas...
a co innego robią od lat?!
moim zdaniem jets szansa zeby demonstacja byla pokojowa jak widac na filmiku na steraz pasy sa ludzie ktozy moga zapanowac nad tymi najbardzje krewkimi kibicami na b i wiadomo o kogu tu chodzi chyba jak oni benda szli spokojnie to ini sie nie benda przed szyk sie wyryrwac chyba jak oni sa to jest jakis posluch chyba ze sie myle niech oni wypowiedza sie na ten temat a demonstaracjei mozna zrobic na rynku
Adam , kronika jest o 21,45 , zadzwon do nich ze jak maja póścic tak jak o 18 to maja wogole nie dawac tego na antene ,
A miałem coś napisać, ale mam dośc, wychdzi na to że wszyscy jesteśmy #^%UUU& , @*%## , $%^, *&%^& , albo jeszcze coś gorszego. Trzeba coś zrobić bo nie widząc reakcji z naszej strony jadą po nas coraz bardziej. Panowie prawnicy odwiedzający to forum wykażcie sie dla dobra Cracovii (chodzi mi o sprawiedliwe traktowanie klubów).Może da się to jakoś "ugryźc" tem temat ?
j.e.b.a.c kronike. potrzebna jest wieksza akcja.
plakaty, ulitki, vlepki w ilosciach przemyslowych rozwieszone na miescie.
obsmarowac powinnismy wszystkie klamiace media + magistrat. to musi zobaczyc i przeczytac KAZDY mieszkaniec krakowa.
jak klub nie umie sie bronic to my sie soba zajmijmy.
demonstracje bym narazie odlozyl bo nie ma jej kto poprowadzic, a jak znam nasze czarne bluzy to pewnie by pol miasta splonelo.
Transparenty na meczach ...
tylko na ktorych? we wrzesniu?
tu trzeba dzialas migiem!
jak ktos wymysli szybko text y to poskladam i juro mozemy drukowac.
Klub mógłby na czas meczu zatrudnić 6,5 tysiąca porządkowych-ochotników.
Ja na przykład zgłaszam sie jako wolontariusz.. Chętnie postoję przy jednym z krzesełek pilnując by jakiś kibic nie wdarł się na stadion. Oczywiście ze stosowną opaską na ramieniu.
Mówię serio.
napewno nie bedzie problemu z zawieszeniem (chyba) przeciez 2 osoby wieszajace transparent to nie publicznosc ...
Ludzie róbmy akcję sami tak jak mówi Rock. Działajmy. Twórzmy vlepki, ulotki, plakatujmy miasto. Walczmy z tym kłamliwym wizerunkiem, bo nikt nam nie pomoże, jak sami nic nie zrobimy!
Bardziej wspolnie zeby to jakos wygladalo !!
A o to przykład "sprawiedliwości":
Za onet.pl:
"Organ dyscyplinarny zajął się również problemem z kibicami podczas meczu Legii Warszawa z Widzewem Łódź. Stołeczny klub ukarano grzywną w wysokości 10 tysięcy złotych. Kibice Legii rzucali race na płytę boiska, a jedna trafiła w fotoreportera. Z kolei Widzewem zapłaci 3 tysięcy złotych za podpalenie szalików i rzucenie środków pirotechnicznych w stronę murawy."
No a co niby my ponadto zrobiliśmy, że oni dostają karę finansową, a my zamknięcie stadionu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)