Bergman Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No i tu wpada kwestia inwestycji w elektronike. Na
> tym obiekcie nie ma sensu. W Kielcach jesli
> "elektroniczna bramka" powie: zakaz wejscia, to
> nie wejdziesz i juz. A wjazd z bramą nie wyglada
> na możliwy.
No niestety byłoby najlepiej. Nie wiem jakie są koszty takiego systemu z czytnikami (czy dowodów, czy kart), ale to chyba jednak nie są aż takie kosmiczne pieniądze. System zresztą chyba nie byłby rozwiązaniem tymczasowym i mógłby dalej być używany na nowym stadionie. Bez odpowiedniego systemu można coś kombinować, wymyślać, ale to i tak będą tylko "ćwierćśrodki".
-
-
Bilety jeszcze droższe i mniej miejsc???
Panie prezesie Filipiak! Apeluję! Nie tędy droga! Ten kto wywołuje zamieszki tak czy tak wejdzie na stadion, zapłaci choćby i 50 zł, a jak nie to przeskoczy przez kratę. Bo może Pan nie wie, ale i na mecz derbowy kilkanaście osób weszło bez biletów po przeskoczeniu ogrodzenia od strony C. Może tego warto przypilnować.
Może po prostu należy zwiększyć liczbę ochrony i zwiększyć kontrolę na bramkach?? Może wreszcie należy coś robić, a nie pozorować działania?? Może należy ochronę uczulić, żeby używała swoich pałek, a nie tylko gazu łzawiącego?? Może wreszcie ktoś przypilnuje tego, że przez kratę przerzucane są szaliki, race, itd. To Pana nie dziwi?? I wreszcie może ktoś przestanie zajmować się płonącymi szalikami, a zajmie się tym, by policja była jak najdalej od kibiców i ich nie prowokowała!
Tu nawet dach czy siatka nad sektorem przyjezdnym nic nie da bo kamieniarze czy racarze beda napierdzielac , potter a zapytam jeszcze raz : co jak na te twoje szpice nadzieje sie jakis kibic w euforii po zdobyciu bramki w 93 min. w derbach???
Potter, po drugiej stronie tyz jest knajpa w miastoprojekcie.
Wiecej toru mozna skuć - nie będzie "chodnika" do klatki. Lepiej grodzic w dół niz w górę.
awaria, nie przesadzaj.
ty sie rzucasz na kraty regularnie?
- [b]nie bralem udziału[/b] w zamieszkach
- [b]siedzialem spokojnie[/b] na sektorze C12
- reprezentuje przecietna polską rodzinę [b]i nie mam pieniedzy na drozszy bilet i karnet[/b]
- mimo to [b]zostałem ukarany[/b] podwyżką biletów
- nie rozumiem dlaczego bede zmuszony [b]przestac chodzic na moja kochana Cracovie.[/b]
w takiej sytuacji znajddzie sie kilka tysiecy Pasiakow panie prof.Filipiak.
Jesli Filipiak spelni swoje obietnice to bedzie kolejny gwozdz do naszej trumny zwl w obliczu dzialan konkurencji milion razy bardziej nastawionej na jak najliczniejsza frekwencje.
Dajcie mu czas ochłonąć. Cos po meczu musial powiedziec, niekoniecznie przemyślanego.
Jakby po każdych derbach, zamieszkach podnosić płot o 1 metr i cene biletu o 5 zł to dziś siatka miałaby ponad 10 metrów, a ceny biletów 100 zł.
Intersanci nie będa chodzić na mecze z Bełchatowem czy Lęczna a będa zbierac na ten mecz, siatke da się obejsc - dla chcacego nic trudnego...
Ja bym bardziej poszedł w strone wiekszych wydatków - zainstalowac porządny system identyfikachji, sprzedazy biletów, przestrzegania zakazów stadionowych.
Przyklad:
Istnieje chipowa Karta Kibica, znajduja sie na niej informacje o podsiadaczu[taki dowód odsobisty]. Pod stadionem, na Wielickiej, przy rynku stoi kilka automatów do załadowania biletów, coś na wzór biletów okresowych Krakowskiej Karty Miejskiej czy bankomatów(dostep do karty przez kod PIN).
Wchodzenie na stadion: przykladamy karte do czytnika, na wyswielaczu u bramkowego wyslwiatlaja sie informacje o nas i puszcza kolowrotek. Kto ma zakaz nie wejdzie.
W razie zakócania porzadku - szybka identyfikacja i dożywotni zakaz wstepu.
Przy stadionie punkt do wyrobienia takiej karty.
Możnaby użyć istniejacych już kart do tego celu, np legitymacja studencka z biletem okresowym jak to jest na AGH i dodać karte kibica.
Koszty takiej inwestycji na pewno duże, ale na przyściowe!
potter - już bardziej podoba mi się pomysł tej przenośnej trybuny w miejscu D dla gości, ale założę się, że Profesor na to nie pójdzie, bo będzie się łudził kolejnymi obietnicami majchrowskiego bez pokrycia, że już tuż tuż, za chwileczkę powstanie trybuna (która oczywiście nei powstanie i tak w koło macieju)
A te siatki, druty kolczaste, zasieki na E...gówno to da IMO...kamienie czy race zawsze przelecą...
nanuko - to co proponujesz ma sens tylko przy nowoczesnym stadionie, więc znów wracamy do punktu wyjścia
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> awaria, nie przesadzaj.
>
> ty sie rzucasz na kraty regularnie?
>
> Cracovia Pany
>
>
Regularnie nie , ale gdyby ostatnio tak Wiśnia wpierd..ł brame z "łysiny" w okno powalając przy okazjii dwóch psów i podbiegł pod ogrodzenie to zapewne nie tylko ja bym wskakiwał.:):):):):)
Awaria, Kwicoł by Ci powiedział "ale śmierć to byś mioł pikną". ;)
Ja wchodzenie na plot odpuszczam od pewnego czasu :P
kutwa jak przedczytalem dzsiejsza wypowiedz Filipiaka to mysalem ze spadne
1. maczugowska czy tez Tabisz powinna poleciec bo ktos za bezpieczenstwo odp. ma stadionie . "zamieszki na B? " prosze was 3 chłopw wiszacych na płocie sektora buforowego potraktowani gazem to sa zamieszki??
Nie neguje faktu ze poleciały race czy tez spłoneły szaliki ALE gdyby jakis "madry" inaczej nie wezwał policji na C to do nieczego by nie dosżło a strona prowokujaca nie były osoby z Sektora C a POLICJA trzeba było wezwac ochrone i strazaków zaczac to gasic i tyle po kłopocie napewno w klubie liczyli sie ze beda jakies kary za derby bo to było PEWNE ale jak juz pisalem ktos z Klubu popełnił DUZY bład a ukarani maja zostac głownie zwykli kibice > To co sie stało u nas w niedziele jest pryszxczem do tego co było Na Wisle w zeszłym roku czy tez ostatnio w Łodzi . tak wiec media robia swoje z małej chmury duzy deszcz" PARANOJA
Od jakiegoś czasu osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo na stadionie sobie nie radzą,czas na zmiany.Przyjdzie inny mądrzejszy i taki któremu się będzie chciało,bo od Maczugowskiej to trudno coś wymagać i tak wzniosła się na wyżyny tego co potrafi.
No to bedziemy miec coraz wiecej ludzi na pasach z pewnoscia....
Hmm... jeszcze żadne decyzje nie zapadły więc ... poczekajmy. Tłumaczenie się jak było na Wiśle nie ma sensu, wszyscy wiemy że tylko Nam się zawsze obrywa, więc nie ma co płakać. Klub stara się coś robić, efekty są różne. Na frekwencje wpływa wiele czynników dlatego też nie ma sensu wskazywać tylko jednego z nich (kasa). Ja uważam że najważniejsza inwestycja to nowy stadion. Resztę zrobi czas.
Mam pytanie do wielmoznego jaśniepana z dynastii Comarchołów, informatycznego generalisimussa i obecnie uzurpatora wszelakiej władzy w naszym biało-czerwonym Hrabstwie przy Kałuzy.
Czy teraz pod pretekstem walki ze społeczną patologią zostanie zburzona trybuna od AL.Focha a bilety na pozostałe 4000 miejsc bedą rozprowadzane w systemie audiotele drogą smsowej weryfikacji???
Czy moze zdecyduje sie jasniepan na sprzedaz wyłącznie karnetów wśród pracowników swojej wzorowej i jakze prężnie rozwijającej się korporacji???
A moze nasz książe ma jakies inne wielkie idee, ktore nalezy niezwłocznie wprowadzic w zycie tak jak np. wielce powazaną i wybornie trafioną produkcje zawodników netto, na której wzorcu ponoć chcą bazować w swoich kwitnących klubach nawet tropikalni acz bardzo ambitni biznesmeni z dalekiego wschodu...?
ps. cos mi sie wydaje ze nasz carewicz niebawem bedzie musiał abdykować pod presją pasiastego ludu...
CracoviaNH
.........ps. cos mi sie wydaje ze nasz carewicz niebawem bedzie musiał abdykować pod presją pasiastego ludu...
i tu sie mylisz i to bardzo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)