Jak w tytule.
I to powinniśmy sobie postawić za cel.
Trzeba zdobyć 3 punkty więcej niż oni (3, ze względu na bezpośredni bilans)
Mamy:
Pogoń - duże szaznse na zwycięstwo, Pogoń gra kichę,
my "tylko" bez 3 zawodników - Wacka, Baran, Wiśnia - kartki
- szkoda że aż dwóch defencywnych pomocników...
Potem - Łęczna u nas - też sporoe szanse
oby z publicznością
(może jednak karnetowiczów wpuszczą? :)
no i Widzew... róznie być moze, ale to ostatnie, a jakby pachniało wyprzedzeniem gts...
a oni mają
Grodzisk u siebie - z Grodziskiem cięzko się gra... może być remis...
Bełchatów na wyjeździe - Bełchatów nie może sobie pozwolić na startę punktów
- naprawę po 2 kolejkach możemy być przed nimi! Może nawet 3 punkty!
I na koniec ŁKS na Reymonta
Możę Kłos zechce się zemścić i jego kumple razem z nim?
- a jakby 3 punkty przewago przed ostatmią kolejką, to z Widzewem wystarczy remis....
-
-
Wciąż mamy szansę wyprzedzić Wisłę w końcowej tabeli!
Potraktuje temat bardziej ogólnikowo :].
Pogoń jak najbardziej, tylko czy się spręża, aż za często robiliśmy za mikołajów, choć Pogoni raczej już nic nie uratuje, Łęczna - wydaje się że akurat Oni mają o co walczyć, dodatkowo patrząc na ich rozkład nasuwa się myśl że właśnie u Nas przede wszystkim powinni szukać pkt bo może być najłatwiej, Wisła P. ma łatwiejszych rywali, dodatkowo Zabrze, więc ..., Widzew jak najbardziej do ogrania tylko czy wtedy będzie o co grać?, zresztą lekceważyć ich nie wolno szczególnie u siebie
4 Lech strata 3pkt - Legie u siebie, Arkę wyjazd i Odrę u siebie - mogą zdobyć 9pkt mogą równie dobrze np 2 tak więc szansa niewątpliwie jest aby ich wyprzedzić
5 Korona strata 3pkt - GKS u siebie, ŁKS wyjazd, Zabrze wyjazd - myślę że te 4pkt zdobędą a to im wystarczy aby jednak być przed Nami
6 Wisła strata 2pkt - może być ciekawie z taka gra i faktycznie z wymienionych 3 zespołów teoretycznie największe szanse na wyprzedzenie, rywale plus prezentowana forma dają nadzieje, tyle że to nadal nadzieja a nie realne przesłanki mimo wszystko mimo ich słabości nie jesteśmy na tyle mocni :/, dystans diametralnie się zmienił (tylko czy to Nasza zasługa?) między oboma zespołami lecz walka o 6-7 miejsce z Nimi wydaje mi się mało inspirująca
8 Groclin przewaga 1pkt - Wisła wyjazd, Pogoń u siebie, Łęczna wyjazd - duża szansa na 7pkt co niestety może spowodować Nasz spadek w tabeli, prezentowana forma ostatnio równa a rywale nie za mocni
9 ŁKS ma i za trudny terminarz i za słaby skład na coś więcej niż 9-10 miejsce :)
Gramy do końca! Cracovio! Gramy do końca!
Jednym słowem derby trwają dalej.Miejsce za nami w tabeli na koniec sezony będzie dla GTS-u równie upokarzające jak porażka w bezpośrednim meczu.Mam nadzieję,że nasi piłkarze mają tego świadomość i nie zakończyli już sezonu.
Właśnie. I o to powinniśmy się teraz bić!
Koniecznie prześcignąć ich w tabeli. Terminarz sprzyja.
ja sie tylko obawiam czy pilkarze podejda powazni do koncowki sezonu , bo juz ladnie i cieplo to sie moga czuc jak na wakacjach :P
mam nadzieje ze podejda jednak powaznie , to jest to idealna szansa wyprzedzic wisle , oni maja trudniejsze mecze od nas , my z łęczną pewnie zagramy bez sektora C , wiec B bedzie mialo pole do popisu zeby podopindowac :) i rownoczesnie zmobilizowac ich do walki !!
dzisiejsza GK na pierwszej stronie:
"Cracovia straciła szansę wyprzedzenia Wisły w tabeli"
- nie, nie straciła! Mamy tę szansę jeszcze! Do boju, Cracovia!
Dobrze napisali. "Cracovia straciła szansę wyprzedzenia Wisły w tabeli", bo gdybyśmy wygrali, to bylibyśmy przed nimi. Nie napisali przecież "Cracovia nie ma szans wyprzedzić Wisłę w tabeli". :) Taka drobna różnica.
Nie. Powinni napisać "nie wyprzedziła".
Ja ten tekst rozumeim że szansę strailiśmy
ergo: już jej nie mamy....
A MAMY!
Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie. Powinni napisać "nie wyprzedziła".
>
> Ja ten tekst rozumeim że szansę strailiśmy
> ergo: już jej nie mamy....
>
> A MAMY!
eee czepiasz się - to tylko niedoskonałość (?) jezyka polskiego, w którym mamy tylko 3 czasy i nie da się wszystkiego jasno wyrazić, tak jak to jest możliwe np. w angielskim, hiszpańskim, francuskim itd.
Dajce se spokoj marzeniom juz, NIe w tym Sezonie...
Dopóki piłka w grze wszystko się może zdarzyć, jednak wydaje się to wątpliwe....
Generalnie nie da sie wygrac wiecej niz jednego meczu - na raz.
Wiec skokcentrujmy sie na wygraniu tego jednego (pierwszego) meczu.
Jak wygramy w Szczecinie to sie bedziemy "marwic".
Warunkiem czegokolwiek jest zdobywanie punktów,
a najpierw do zdobycia jest trójka w Szczecinie.
Ewentualnie zero psiurów w następnym meczu .Wtedy na jedno wyjdzie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)