W Tychach niewiele zabrakło, na własnym lodzie Kobiety w Pasy dadzą radę i zdobędą 3 punkty. :)
-
-
Hokej kobiet - temat zbiorczy ...
dzis porazka 4 - 10 w Krynicy, jutro bedzie zwyciestwo z Tychami:)
Cracovia-Atomówki Tychy 5:3(3:2 1:1 1:0)
Gratulacje za wygraną i ustrzelnie mojego wyniku w typerze :)
Gratulacje dla dziewczyn!
Dobrze, że niewykorzystane sytuacje Cracovii się nie zemściły.
[quote="zubereg - 02.12.2012"]
W rewanżach z Tychami, Toruniem, Gdańskiem będą wyniki na naszą korzyść :). Teraz brakuje szczęścia jak hokeistom z Sanokiem :D.
[/quote]
:)
agent44
Dzięki za cytat, mądrego aż miło poczytać;))).
Najlepszy mecz w sezonie, podobny był ze Stocznią ale pechowo przegrany.
za rok gramy o medal!
Ulala, wielkie brawa Dziewczyny !:) Mam nadzieję, że będziemy mogli dzisiaj pogratulować Wam zwycięstwa na meczu Panów ! ;)
https://www.facebook.com/KSCracovia1906#!/photo.php?fbid=460568057326474&set=a.460565820660031.90255.160391937344089&type=1&theater
Dobre zdjęcie:)
5 dni później
Dzisiaj niestety nasze Pasiaste Panie pomimo walki na całego uległy w Gdańsku 0:3 :( Ale jutro mecz w Toruniu, zatem kolejna szansa na 3 punkty.
Dziś porażka 7-2, zbyt wysoko jak na mecz z Toruniem.....
W imieniu hokeistek chciałbym podziękować wszystkim, którzy wsparli nasz wyjazd do Gdańska i Torunia, a mianiowicie:
- Stowarzyszeniu Tylko Cracovia
- Piekarni Stawarski
- fimie Kabanosik
- oraz kibicom.
[b]Jak widzę podziękowania dla sponsorów objazdu to pierwsze co trzeba powiedzieć to jako kibic przyłączam się do tych podziękowań.[/b]
Natomiast w kwestii wyniku, ja to widzę tak - nie wiem dokładnie jak to się przekłada na wynik sportowy, ale myślę że to nie posotaje bez wpływu: oceniając ten wyjazd trzeba wziąć poprawkę na fakt, że Dziewczyny najpierw pojeczhały do Gdańska 650 km (w piątek rano? wieczorem?), tam grały ze Stoczniowcem, po noclegu (gdzie?) lub bezpośrednio z drogi (tego nie wiem), potem (nie wiem w jakiej kolejności) nocleg (gdzie?) i przejazd z Gdańska do Torunia - nam się wydaje z perspektywy całej Polski, że to "rzut beretem", ale to ze 200 km jest - i mecz z Jaskółkami (po noclegu, ale kolejnym w objazdówce, z czego jeden mógł być w drodze lub bezpośrednio po podróży) i w perpektywie pewnie po meczu powrót do Krakowa - skoro koleżanka Karolcia jak widać już jest, czyli jakieś 450 km. Myślę, że to był najtrudniejszy wyjazd Pań w tym roku, i ani jednego pogromu nie było, więc jest całkiem, całkiem, a za rok pewnie będzie lepiej :)
Przywołuję czasy "mocnego Stoczniowca" w PLH - tam odległość też była ich mocnym atutem w meczach u siebie.
pojechaly w sobote o 3 rano, w Gdansku mecz o 19 a w Tpruniu o 12. przy czym dziewczyny zapewnw powalczyly ostro w Gdansku, bo to byla ostatnia szansa na PO. no i n aTorun sil braklo, normalnie.
nic nei szkodzi, za rok gramy o medal !
53 dni później
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/miasto-krakow/sport-krakowski/1265680-slizgawka-i-kadra.html
Dla tych, którzy nie mają wykupionego dostępu, wklejam cały tekst.
[quote="Dziennik Polski"]
HOKEJ. Zawodniczka Cracovii 1906 Kinga Niechwiej została dostrzeżona przez selekcjonera reprezentacji Grzegorza Klicha.
Kadra przygotowuje się od niedzieli w Jastrzębiu-Zdroju do kwietniowych MŚ (dywizji IIA) w Nowej Zelandii. W weekend rozegra w Budapeszcie mecze towarzyskie z Węgrami. Powołanych zostało 30 zawodniczek i 4 rezerwowe. Atakująca Cracovii Kinga Niechwiej znalazła się w tej drugiej grupie. Na MŚ pojedzie 26 hokeistek.
Hokej kobiet w Polsce przeżywa dobry okres. Jest coraz więcej drużyn w ekstraklasie, powstają nowe zespoły, a reprezentacja zaczęła odnosić pierwsze sukcesy. Na ostatnich MŚ awansowała do wyższej dywizji. Była też bliska przejścia do dalszej fazy kwalifikacji do IO w Soczi. Dlatego nominacja dla Niechwiej to duża nobilitacja dla klubu, który zajął 9. miejsce.
- Bardzo się ucieszyłam, gdy się dowiedziałam o powołaniu. Cieszę się, że selekcjoner Grzegorz Klich docenił też zawodniczki, które grają w trochę słabszych zespołach - mówi Niechwiej.
Zawodniczka zaczynała karierę w dosyć typowy sposób. - Najpierw byłam na ślizgawce. Chciałam się nauczyć jeździć lepiej na łyżwach, więc poszłam na trening hokeistek. A teraz mam szansę pojechać do Nowej Zelandii. Zrobię wszystko, by znaleźć się w kadrze na mistrzostwa świata - obiecuje.
Dla tych, które chcą pójść drogą Niechwiej, jest prowadzony nabór do Cracovii 1906. Informacje na stronie internetowej klubu (cracovia.ovh.org) na facebookowym profilu ekipy.
(ML)
[/quote]
Gratulacje Kinga! :)
brawo. dziewczyny, warto wstapic do teamu hokeistek, gwarantowane macie to, ze naprawde zrobicie kolosalne postepy w jezdzie na lyzwach i nawet jak nie dacie rady ciagnac temat przez kolejne lata i rozgrywki, to zostanie wam ta jazda i kupa przyjemnosci z brylowania na slizgawkach :)
BRAWO KINGA!!!!
wypada się dołączyć do gratulacji dla Kingi ;). Walcz dziewczyno, bo warto.
8 dni później
Będzie nowy Sanok do bicia ;)
w turnieju w Krynicy zadebiutowała drużyna dziewcząt Ciarko Sanok, która dostała baty od wszystkich, nawet od Podhalanek
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)