Niestety 1:4 z Poznaniem (a prowadziliśmy 1:0)
Jutro rano szansa na rewanż.
-
-
Hokej kobiet - temat zbiorczy ...
Ciekawostka z dzisiejszego meczu: W drużynie Kozic z Poznania grały 3 dziewczyny o nazwisku Schramm, jedna Iga, druga Ines, a trzecia o wybitnie niemieckim imieniu, które wyleciało mi z głowy ! [emoji53] Ale sędzia kalosz przy stanie 1:2 tak naszym sadził kary, że nasze dziewczyny nie mogły nic zrobić i oba ostatnie gole dostały w osłabieniu ! [emoji34]
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
Ingrid Schramm
a gole nie oba tylko wszystkie oprócz wyrównującego. Z protokołu:
1:0 Niechwiej (12) EQ
1:1 Schramm Ines (46) EQ
1:2 Schramm Iga (52) 3 na 5
1:3 Schramm Ingrid (55) 3 na 5
1:4 Kobus (56) 4 na 5
Z takim sędziowaniem nie ma szans na dobry wynik...
Dziś niestety też porażka 0:3 (hattrick Igi Schramm, 2 w osłabieniu, ostatnia do pustaka)
ale pierwsze [s]kozice[/s] koty za płoty
To tutaj też nasi działacze głosowali przeciwko podwyżkom dla sędziów ;)?
- Edytowany
porównaj sobie [s]dzieciaku[/s] zarobki sędziów hokeja kobiet ( 60zł minus podatek za mecz ) z zarobkami patafianów udających arbitrów piłkarskich, a potem usiłuj być wielce dowcipnym
A co mnie [s]starcze[/s] obchodzi ile kto zarabia. Co to ma w ogóle wspólnego z tym moim ironicznym wpisem? Ach już wiem! Zapomniałem dodać emotki i podstarzały dziadzio nie zrozumiał wydźwięku mojego posta. Jakże mogłem popełnić taką gafę... Ale już posypuję głowę popiołem. Zapomniałem, że na tym forum tylko [s]jedna święta krowa[/s] jeden użytkownik może żartować... ma zawsze rację... trzyma jedyną słuszną stronę... a każdy inny jest "marnym ekspertem", "fanem Bońka", "wyborcą pisu", "fanem Marciniaka" i jeszcze można wymienić kilkanaście innych, jakże oryginalnych określeń, którymi starzec określa w prawie każdym swoim wpisie kibiców Cracovii. Tylko, że tenże zadufany w sobie podstarzały dziadzio sam zachowuje się czasami jak inny podstarzały zgred, któremu wydaje się, że zjadł wszystkie rozumy, może nakazywać wszystkim Polakom jak mają żyć i wierzy, że jest nie do ruszenia. Ale to tylko do czasu...
a w temacie:
dziś w drużynie z Janowa zadebiutują dwie kanadyjki - siostry Ross. To pierwsze zawodniczki zza oceanu w historii PLHK.
Byłem wczoraj pierwszy raz na hokeju kobiecym. Od futbolu póki co wole schabowe. I wódkę oczywiście.
14 dni później
Wczoraj zagrałyśmy mecz w Jastrzębiu. Przegrana 2:3 po karnych - 0:1; 1:0; 1:1; 0:0; 0;1k
Bramki dla nas - Smach Karolina oraz Baran Karolina.
Po krótce - ze stanu 0:1 doprowadziłyśmy do prowadzenia 2:1 i na niecałe 3 min przed końcem meczu poszła kontra 2 na 0 zakończona bramką na 2:2.
Trochę przespana I tercja w II i III była już ostra walka. Myślę, że jutro uda mi się napisać dłuższą notkę z meczu :)
To szkoda. Z kim i kiedy następne mecze?
Następne 2 mecze z Podhalem. 22.10 gramy u siebie a 28.10 w Nowym Targu
Szczegóły spotkania: http://cracovia1906.pl/hokej_na_lodzie_kobiet/news/pierwszy_zdobyty_punkt
12 dni później
Nasze kochane dziewczyny po wspaniałej walce wygrały dzisiaj z Podhalem 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) ! [WHITE SMILING FACE] Wielkie gratulacje Pasiaczki ! [emoji146]
Brawo:)
Brawo :)
Krakuski i góralki ;)
Podsumowanie meczu niedzielnego i parę zdjęć pod linkiem http://cracovia1906.pl/hokej_na_lodzie_kobiet/news/pierwsze_zwyciestwo
Następny mecz gramy w sobotę 15:30 w Nowym Targu. Plan to przywiezienie kolejnych 3 punktów :P
4 dni później
Wygrałyśmy wczoraj w Nowym Targu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0). Wszystkie bramki dla nas strzeliła Karolina Baran. Cel zrealizowany, chociaż liczyłam że uda nam się pewniej wygrać... Ale ważne że 3 kolejne punkty są :) Szczegóły pod linkiem http://cracovia1906.pl/hokej_na_lodzie_kobiet/news/wymeczony_komplet_w_derbach_malopolski
Wielkie gratulacje dziewczęta ! [emoji146]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)