Czasówka niezbyt długa, Majka ponoć mocno poprawił się w tym fachu. Da radę!
-
-
KOLARSKIE WYŚCIGI 2007, 2008, 2009
Dał radę :) zuch
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dał radę :) zuch
Tak na marginesie. Użyłeś trochę zapomnianego określenia "zuch". Po tym wpisie podejrzewam, że masz 50-60 lat ;). Młodsi napisaliby: "zajebisty gość". :)
raczej "kozak" ;)
Aston1906 Napisał(a):
> raczej "kozak" ;)
To ci jeszcze młodsi...
Wygląda na to, ze w tym sezonie dzięki TdF "odpalił"
Po dwudziestu paru latach mamy wreszcie kolarza. Przez duże K
Rafał Majka; Zegartowice; Polska;
ALLELUJA
Nie zapominajmy o Kwiatkowskim Panowie!
Myślę że na niego też przyjdzie pora.
Na razie to jego pierwsze wielkie tury-jak nabierze doświadczenia będą zgarniać na zmianę z Majką czołowe lokaty :)
Tak czy inaczej bardzo się ciesze, że coraz więcej osób zaczyna interesować się kolarstwem...i coraz lepsze mamy wyniki.
Może znów aktywuje sie sekcja w KSie?
martfree Napisał(a):
> Tak czy inaczej bardzo się ciesze, że coraz
> więcej osób zaczyna interesować się
> kolarstwem...
Dużo osób się interesuje ale nie ma już Wyścigu Pokoju, który był zawsze w maju i wiódł z Czechosłowacji przez Polskę do NRD (albo inną kombinacją przez drogi tych krajów) i trwał prawie miesiąc, to był wyścig, a nie tam jakiś tygodniowy Tour ! :D
nie no, bez przesady...
Wyścig Pokoju trwał dwa tygodnie max.
Ale był niepowtarzalny klimat jak się pod blokiem majgało Wigry3 na boki z okrzykiem: "jestem avdużaparov!"
Chyba Abdużaparow?
U nas królował Olaf Ludwig :D
Wcześniej byli Szozda i Szurkowski. Groźny był Hatrnick i Suchoroczenkov
MSC Napisał(a):
> Chyba Abdużaparow?
> U nas królował Olaf Ludwig :D
Ale to sprinterzy, a wyścig wygrywał Uwe Ampler, no ew. Lech Piasecki (ja jako dzieciak pamiętam tę jego niezapomnianą ucieczkę razem z Mierzejewskim na "Kriłackoje" - piszę z pamięci, tak to się to chyba nazywało - to był jeden z niewielu, jak nie jedyny, wyścig, który zawitał także na teren ZSRR).
Ale fakt, że też, pożyczając od kumpla BMX-a, jeździłem a la Abdużaparow :) (Wigry przy takich manewrach mogłyby się rozlecieć :D )
sterby Napisał(a):
> Wcześniej byli Szozda i Szurkowski. Groźny był
> Hatrnick i Suchoroczenkov
Ci panowie to już poza zasięgiem mojej percepcji ;)
O tak. Uwe Ampler też i był chyba jesze jeden Uwe. Rab miał chyba na nazwisko jeśli dobrze pamiętam.
Zgadza się, Uwe Raab (tak się pisało to nazwisko) :)
Uwe Uwe rozje bal kolarzowe ;)
45 dni później
Przychodzę do domu, a tu taka informacja.
http://www.wykop.pl/link/2178302/kolarskie-ms-w-ponferradzie-ostatnie-kilometry-michal-kwiatkowski/
Ostatnie 8 km do obejrzenia.
Złote dni polskiego kolarstwa zawodowego, oby to był początek dalszych sukcesów.
Ja się dziś rano z radia dowiedziałem, świetna sprawa, znów mamy kolarzy :)
Złoty rok!
TDF,etap w Vuelcie i Mistrzostwo Świata.
Majka,Niemiec,Kwiatkowski...
W sumie to nawet Giro pachniało przez chwilę podium :)
...no i Red Bull Rampagne i 3 miejsce w kwalifikacjach Szymona
http://www.redbull.com/pl/pl/bike/stories/1331681327318/szymon-godziek-trzeci-w-kwalifikacjach-red-bull-rampage
...Jak by tylko jeszcze Maja Włoszczowska miała lepszą nogę w tym sezonie.
288 dni później
Przez parę dni nie będę miał dostępu do tv, a załeżałoby mi na obejrzeniu dzisiejszego etapu i sukesu Majki z komentarzem Jarońskiego i Wyrzykowskiego. Ktoś wie gdzie w sieci mógłbym poszukać takiego downloadu? Albo chociaż streamingu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)