Kto do nas dołączy. Kogo chcemy. Kogo nie chcemy. Spekulacje.
-
-
POTRZEBA WZMOCNIEŃ! POTRZEBA WZMOCNIEŃ!
Ja chce Stawowego i Misiora .Nie podkładać im nóg-tylko dać im 2 mln na rok na transfery.Za rok ,dwa będziemy Mistrzem Polski .A za swoją drużynę nie będziemy musieli się wstydzić!!!.
Z zawodników proponuje Nikitowica ,Pietrasiaka,Kowalczyka (wszystkim kończą się kontrakty).
Z młodych gniewnych wart zastanowienia jest Sokalski i Jarka 20 latek z ksg (2 mecze 2 gole).
Jakim cudem ściągniesz Stawowego?
Albo zostanie w Arce za ogromną pensję robić awans albo pójdzie do Lecha/Wisły/Legii tez za ogromną pensję.
Pietrasiak dogadany z Lechem.A zamiast dawać 2 mln Stawowemu ,to wystarczy dać Majewskiemu, a efekt nie będzie na pewno gorszy.
Tak, Misior to byłby najlepszy transfer.
A Stawowemu obecnie bliżej do Wisły niż do Cracovii
Po co takie pierdoły piszesz zac .Stawowy do wisły nie pójdzie.Kiedyś to kibicom Cracovii obiecał.I ufam że słowa dotrzyma.Khalid profesora stać na to by ściągnąć Stawowego z powrotem.Jestem pewien że profesor żałuje tej pochopnej decyzji.I widzi dobrze jaka była Cracovia piłkarska i na trybunach do tego co mamy teraz.Teraz mamy przeciętniactwo i średniactwo w szarej lidze.Nie wierzę że te same 2 mln na transfery dane Majewskiemu zamiast Stawowemu przyniesie lepszy skutek.Miał Majewski za darmo do wzięcia Grzegorzewskiego i wolał spokojną grę o środek tabeli bez stresu niż po wzmocnieniach tłumaczyć sie dlaczego dalej jest środek tabeli.
Sezon mamy głowy.Mnie osobiście zupełnie nie interesuje czy będą na miejscu 5 czy 9.Byle wygrali derby -reszta mnie nie interesuje.I nie wybaczę im jak nie zobaczę że w derby wypruwają żyły i na boisku trup pada gęsto.To maja być prawdziwe derby -pies ma poczuć że ma na boisku i trybunach wrogów śmiertelnych.Nie te ostatnie niby derby (sparingowe).Jak te derby umoczą to połowa kopaczy won.
Kiedyś i może obiecał ,ale jest trenerem i to jest jego praca,z której żyje.Nie bądź chłopie naiwny ,jeżeli dostanie atrakcyjną finansowo i konkretna ofertę z Wisły to na pewno sąsiadce nie odmówi.A teraz to bez względu na to czy byłby Stawowy ,czy inny trener to lepszego miejsca i tak by nie było.Jednym słowem było by takie samo przeciętniactwo i Stawowy cudów by nie zrobił.Zresztą za Stawowego było podobnie. Potrafiliśmy wygrać z Legią czy Groclinem, a później jechaliśmy do słabych Katowic czy Górnika i dostawaliśmy w łeb.W tamtym sezonie sytuacja tak się ułożyła,że mając na koncie 10 porażek w 26 meczach była szansa na puchary i podobnie jak teraz w 2 najważniejszych meczach sezonu w Płocku i Wronkach dostaliśmy w łeb i szansę diabli wzięli,choć z tych wyjazdów wystarczyło wywieźć przynajmniej 1 remis.Drużyna wiedziała o jaka stawkę gra i nie potrafiła sie maksymalnie skoncentrować w tych meczach.
TO CO POKAZALI DZISIAJ TO ZENADA ! osobiscie chcę trenera z prawdziwego zdazenia , moze Kasperczak ? Trochę kasy by Filipiak zaproponował noo i bylby wreszcie ktoś zdeterminowany by wygra DERBY , bo kazdy wie jak Kasperczak chcialby dogryzc wisle.
a z pilkarzy to osobiscie chcialbym Szale chociaz juz stary i z legii ale wydaje mi się ze bylby solidna podstawa obrony. W ogole wywalic wszystkich obroncow i kupic nowych , nie mam slow do dzisiejszego meczu... dnooo
Stawowy to raczej jednak do Wisły się nie wybierał i zapewne tam nie pójdzie. Na pewno byłby wzmocnieniem większym od Majewskiego. Ale to już chyba niemożliwe, przynajmniej na razie. Jeśli chodzi o zawodników to wielu jest w polskiej lidze całkiem dobrych. Podstawa to znaleźć pasujących do Cracovii i przekonać ich do gry w Pasach.
Mam inne zdanie zac.Z składem znacznie słabszym personalnie byliśmy o 1 min od p.uefa.
Niech Majewski zrobi podobny wynik to zmienie zdanie.Paplaninę Majewskiego o walce w przyszłym roku o MP (przy wzmocnieniu 2-3 piłkarzami )uważam za żart .I to głupi.
A co do Stawowego to mam zupełnie inne zdanie.Kiedyś udowodnił że wie co to honor i nie połakomił sie na 10 krotnie większą kasę niż miał w Cracovii.Dla przypomnienia było to jeszcze w 3 lidze jak walczyliśmy z Koroną.Przed przyjściem Wdowca właśnie Stawowy miał propozycje z kielc z gażą Wdowczyka czyli ok 30 tys zł.I odmówił im bo jest to facet z zasadami.Mimo że inni na jego miejscu nie zastanawiali by sie ani sekundy.Byłby ostatnią szmatą jakby zrobił to kibicom Cracovii i poszedł do świń.
Na koniec wg mnie jest tylko kwestią czasu powrót Stawowego do nas.Taka decyzja dojrzewa.
Profesor doskonale zdaje sobie sprawę z głupoty którą zrobił.A co do wyników sportowych i ,,przeciętniactwa''myślę jednak że bylibyśmy wyżej w tabeli gdyby trenował nas Stawowy.
Robi się tu druga psiarnia. Trener jest kilka meczy i już ma odejść. Poczekajcie jeszcze z rok przynajmniej z ocena. Trener musi popracować trochę z drużyna żeby były efekty. Stawowy po co? Mamy Majewskiego i jest dobrze. Jedyne kogo trzeba kupić to grajków :)
"Z składem znacznie słabszym personalnie byliśmy o 1 min od p.uefa" - tylko proszę bez tworzenia legend bo:
1./ pierwszy sezon w ekstaklasie - każdy beniaminek jest na fali, każdy piłkarz chce sie pokazać, kilku grało najlepsze sezony w swojej karierze /Bania, Giza, Baran/
2./ obecnie liga wydaje się silniejsza niż wtedy - jest więcej klubów walczących o coś
3./ skład : wtedy Wojtek miał min. Wawrzyczka, Citkę, Wiśnię, Świerszcza /co prawda krótko, ale sam go nie chciał/, a przede wszystkim Kazia WĘGRZYNA. Mógł mieć kilku innych /ale nie pasowali/. A spore grono zawodników chciało grać w Cracovii. Teraz - ze świecą szukać takich co chcieliby, a ławka króciutka.
4./ drużyna się zestarzała,
5./ wtedy wystarczało 4 miejsce w lidze - teraz drugie
6./ pierwsze dwiewięć spotkań /Białas/ - tylko 9 punktów - za to też ma Majewski odpowiadać??
Argumentów można by mnożyć - więc błagam o rzetelność
Stawowy jest winien temu, że brak było sensownych transferów.
Co sie pojawiał nowy zawodnik, to siedział na ławce, a wiele transferów nie dochodziło do skutku, bo "mentalny niepasunek" był.
POoza tym ta 1 min., Potter, to tak jak "prawie robi wielką różnicę" - upór Stawa w graniu na "+" dał taki efekt, że nam pierwsza i jedyna szansa na PUEFA jak na razie odleciała do Płocka. Szkoda, że z nami nie byłeś we Wronkach, czuliśmy sie podwójnie upokorzeni.
Stawowy nie dał pograć nikomu nowemu- a szkoda. Widać to teraz po Wiśni czy Świerczewskimw Groclinie.
A wracając do wzmocnień to najbardziej potrzeba nam wsparcia w obronie. Pietrasaiak to byłby idealny strzał. W Górniku Wieliczka nieżle radzi sobie testowany przez nas Bartek Piszczek.
A na ostanie mecze- no może poza derbami- trzeba dać pograć młodzieży- niech Dudzic, Karcz i inni spróbują zagrać od pierwszej minuty. Wiem, że teraz dostaną tę szansę trochę na wyrost, ale w przyszłości napewno to się opłaci
Jest jeszzce Peszko z Wisły Płock do wzięcia.
Co do WS. Mecz z Amicą przegraliśmy przez niego.....i jego zmiany.
A porownanie trenerów Majewskiego i WS. jest smieszne co wojtuś osiągnął w karierze? A co zdobył Majewski?
Potter
gdyby nie upór wuefisty to w kadrze mielibyśmy Grodzickiego (przeckontuzją był podstawowym stoperem w Bełchatowie), oraz Bagnickiego (nie trzeba by grać wszystkich rógów na wiśnie wtedy)
Ale cóz zamiast Grodzickeigo chciał Jedrszczyka.....
zuberek idże w chuj bajoku jeden
Oj to prawda w gAwronkach to Wojtek dał największa plamę w karierze...amerykańscy koszykarze mówia na coś co tam było "no coaching" (tzn. że drużyna nie była prowadzona na bierząco w meczu przez trenera) - tam jedno polecenie z ławki by wystarczyło aby grać w UEFA.
Ech ...swoją droga myślałem ,że długo okazji na UEFA nie będzie ...a tu znowu w tym roku podeszliśmy (w PP) w miarę blisko....DO TRZECH RAZY SZTUKA. Następnym razem zagramy "w Europie".
Zmiana we wronkach i wpuszczenie świstaka to był błąd Stawowego .To fakt i tego nikt nie neguje.Równie idiotyczną samobójcza bramkę strzelił obecnej Cracovii Majewski w PP.Zapytam dlaczego nie oszczędzał najlepszych graczy na puchar tylko wystawiał ich na Górnik?I drugie pytanie co miała wnieś zmiana Gizy na Karcza przy wyniku 0-0 w rewanżu.Czy Karcz miał zwiększyć siłę ognia??.Ta zmiana kandyduje do absurdu roku!!!.
Kompletną bzdurą jest pisanie że Stawowy nie chciał wzmocnień i torpedował wszystkie transfery.Klaros a zapytam kto tak chciał Chmiesta ,Micanskiego,Wasilewskiego,Zganiacza i innych?.czy to Stawowy stoi za ,,transferami''Jao,Okińczyca i Wojciechowskiego.
Ar zapytam kto ponosi odpowiedzialność że w najważniejszym meczu sezonu drużyna go przetruchtała jak sparing i oddała niemal za darmo.Kto im bronił gryść trawę w Grodzisku nie przez 15 min 2 połowy a przez 90 min.Podobnie było u siebie Groclin przewyższał nas zdecydowanie walecznością.Wiedzieli dobrze jak wszystkim zależy na PP kibicom ,profesorowi.Mieli wielką kasę do wygrania .I zapytam co nam dali-żenujący brak ambicji i profesjonalizmu.Ten puchar mógł dać klubowi nowy impuls i nową jakość.Majchrowski musiał by nam pomóc jakbyśmy dostali się do uefa w kwestii stadionu .
Dodatkowo samobójczego gola strzelił Majewski idiotyczną zmianą osłabiającą nasza siłę ofensywną.Kto jak nie trener odpowiada za to że nie chce im się grac i wygrać w Łodzi oddając bez sztycha mecz.
Teraz Gdynia czy każdy z zawodników grał na maksa czy tylko niektórzy.Za to odpowiada trener bo nie reaguje na to co się dzieje.Podobnie kierownictwo .Ustalając ,,cel sportowy''środek tabeli niejako sami zgodzili się na dziadostwo minimalizm.I teraz tez nie reagują mimo że aż prosi sie o kary finansowe.I na koniec podsumowanie jeśli trener nie potrafi wymóc maksymalnego zaangażowania zawodników w każdym meczu to zwyczajnie należy go pożegnać i znaleźć takiego który nie pozwoli na takie obijanie ,olewanie klubu i kibiców.
Bez kuracji wstrząsowej te primadonny nie zrobią sztycha w derbach .Mecz będzie przypominał sparing.A my znów będziemy musieli się za nich wstydzić!!!
amen....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)