my tu gadu gadu, a w Nowym Targu pojawily sie tramwaje! blyskawizny rozwoj gospodarczy Polski za PiS przyniosl efekty nawet w Nowym Targu. kto nie wierzy, niech zerknie na strone kibicow Szarotek i ich spiewnik...
http://www.kibice-szarotek.yoyo.pl/readarticle.php?article_id=20
Na polu jest zmrok, w tramwaju jest tłok
Kibice Podhala jadą!
Wtem nagle ktoś wstał
Zaśpiewam ja wam! Piosenkę o moim Podhalu!
Hej Nasz KaeS !Do boju Podhale Nowy Targ!
Dwie bramki Łyszczarczyk, dwie bramki Zamojski
Podhale jest mistrzem Polski!!
-
-
PRZED SEZONEM 2007/08 - wpisy nie na temat będą kasowane!!!
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> my tu gadu gadu, a w Nowym Targu pojawily sie
> tramwaje! blyskawizny rozwoj gospodarczy Polski za
> PiS przyniosl efekty nawet w Nowym Targu. kto nie
> wierzy, niech zerknie na strone kibicow Szarotek i
> ich spiewnik...
I co w tym dziwnego, przecież chodzi o tramwaje konne z których Podhale słynie na całą Polskę :D
Jak to mówią? Małpowanie jest najwyższą formą pochwały?
No, to mistrza raczej nie będzie. Zamojski nie zakończył kariery ??
czy cos w trawie piszcz o dalszych obcokrajowcach w druzynie czy tez temat juz podupad
l ? cos mi sie wydaje ze stranieri mamy ciut lepszych niz rok temu ;/
Mnie poza pytaniem dev-a odnosnie obcokrajowcow interesuje po ile maja byc bilety na mecze w nadchodzącym sezonie (przeciez to juz za 9 dni !!!!!!:P) i czy zostaje w Cracovii Iskrzycki ??????????????????
Temat starinieri nie podupadl...., a juz obecni chyba lepsi niz byli..
czas na zakontraktowanie nowych jest sporo chociaz niestety przespalismy
bardzo konkretnych grajkow ,no ale niektorzy uwazaja chyba ze dla zawodnikow
szczegolnie z rosji gra w Cracovi to szczyt mazen i trzeba laskawie czekac..
Ja tam przez caly czas bylem za tym by sprowadzic do Cracovii na 5 zagranicznych 2-3 zawodnikow ktorych juz znamy z naszych lodowisk(a naprawde było w czym wybierac ) przynajmniej wiadomo co mogą zdiałac
A tak w tej chwili to mamy dwa problemy
1.Brak 2 zawodników zgranicznych
2.Nowy nabytek moze okazac sie poprostu słaby !!!!!!
Revenator ,mysle ze w tamtym sezonie to tak naprawde na cala lige bylo dobrych 2-3
reszta to raczej przecietna, bedzie jeszcze mozliwosc sprawdzic paru i na co mam
nadzieje, sciagnac jezeli bedzie taka wola wladz klubu 1-2 prawdziwe gwiazdy
( jak na nasza lige) przed play-of.......
Gdyby do Cracovii przyszli przed sezonem Polscy zawodnicy z czołówki PLH (bramkostrzelni)wtedy mozna by i bylo troche odpuscic poszukiwania dobrych obcokrajowcow (taka drogą ida Tychy, gdzie w tej chwili maja tylko Bacula iJakesza )ale chyba w naszym wypadku jesli myslimy na serio o powrocie zlota do Krakowa musimy koniecznie sprowadzic bardzo dobrych stranieri.Masser tylko niewiem czy wystarczy czasu na zgranie się jesli by te gwiazdy przyszly do nas przed samym play-off????
Wystarczyloby aby byli gdzies 2-3 tygodnie przed.
jak to będą kozaki to tacy raczej zbyt dużo czasu nie potrzebują na zgranie.
z takim skladem jak na obecna chwile Cracovia spokojnie powinnia miec mistrza, widocznie nie macie wiary w swojego trenera
Baruch w ubiegłym sezonie tez mielismy spokojnie zagrac w finale i ponoc mielismy miec najlepszych obcokrajowcow w lidze sporo sie o tym mowiło i pisało,a jak bylo wszysty wiemy ,dlatego staramy sie nie dopuscic (przynajmniej na forum:P)do podobnych błędów!!!!
Tak sobie pomyslałem dziś na meczu młodej OE...dobrze ,że ten "cholerny" Górnik Zabrze w hokeja nie gra :D
Dmitri Spirin zawodnikiem Cracovii Kraków
2007-09-04 22:00:03, Hokej.Net, Wyświetleń: 119
25-letni rosyjski napastnik, Dmitri Spirin został nowym zawodnikiem Comarch Cracovii Kraków. - poinformował prezes Adam Zięba.
Dmitri Spirin urodził się 9 lipca 1982 roku. Ma 177 cm wzrostu, waży 79 kg.
http://sport.interia.pl/news/wielki-kwartet-bedzie-rzadzil-liga,973080
Głosujemy!!!
ha Cracovia pierwsza na interi
Moj typ
Cracovia 6:2 Naprzód
6 dni później
Szopka ... wrześniowa
Niemal co roku o tej samej porze sytuacja się powtarza. Czołowi zawodnicy, chcący zmienić barwy klubowe i reprezentować Cracovię, oglądają mecze z trybun i patrzą jak ich koledzy zasuwają po lodzie. Powód jest dość prozaiczny - potencjalny pracodawca droczy się z macierzystymi klubami o ekwiwalent finansowy jaki powinien zapłacić.
[img]http://www.dzienniksport.com/images/stories/wrzesien2007/13-drzewiecki-nb300.jpg[/img] Filip Drzewiecki dumnie nosi koszulkę treningową Cracovii
W tym sezonie reprezentanci kraju, Sebastian Kowalówka i Filip Drzewiecki, solidnie przepracowali okres przygotowawczy, grali w reprezentacji przeciwko Francji, a teraz siedzą na trybunach.
Spór o VAT
Wydawało się, że po wprowadzeniu prawa Bosmana nie będzie żadnych problemów z transferami. Przepisy dotyczące przejścia z klubu do klubu zostały tak opracowane, że można precyzyjnie wyliczyć, ile należy się klubowi za zawodnika. Uwzględniają one m.in. ilość rozegranych meczów w lidze oraz w reprezentacji, a nawet... w której piątce występował zawodnik. Sebastian Kowalówka, środkowy napastnik Unii Oświęcim, postanowił zmienić klimat, bo jego macierzysty klub ma - miejmy nadzieję, że chwilowe - tarapaty finansowe. Przez cały czas trenował w Krakowie, ku uciesze trenera "Pasów" i reprezentacji, Rudolfa Rohaczka. Transfer opiewa około 50-55 tys. zł, ale - zdaniem krakowskich działaczy - klub nie był zobowiązany zapłacić takiej kwoty powiększonej o VAT. Targi - wedle naszych informacji - dobiegają końca, bo związkowy prawnik zajął już stanowisko w tej kwestii. Jeżeli kluby są spółkami (w naszym hokeju tylko Cracovia i Podhale), to zgodnie z prawem muszą odprowadzić kwotę VAT-u. Umowa między zainteresowanymi stronami ponoć jest finalizowana i być może Sebastiana zobaczymy w najbliższym spotkaniu w Tychach.
Kto kogo?
Sprawa Filipa Drzewieckiego jest bardziej skomplikowana. Ten zawodnik 1 maja skończył 23 lata i - zdaniem krakowskich działaczy - już obowiązuje go prawo Bosmana. W tym samym miesiącu napisał prośbę do Stoczniowca Gdańsk o umożliwienie mu zmiany barw klubowych. "Drzewko" jednak nie zadeklarował, gdzie chce kontynuować karierę.
- Owszem, mam jego prośbę, ale poza nią nic dodatkowo nie wiem - mówi prezes Stoczniowca, Marek Kostecki. - Tylko pan się interesuje jego transferem, a ja mogę się jedynie domyślać gdzie on przebywa. Nikt do nas oficjalnie się nie zwrócił o pozyskanie Drzewieckiego i dla mnie sprawy jako takiej nie ma.
Takie transfery to - naszym zdaniem - jeden wielki skandal! Naszego hokeja nie stać, by dwaj czołowi zawodnicy siedzieli na trybunach. Zanosi się na dłuższe "mocowanie" w sporze o Drzewieckiego. Cracovia twardo obstaje przy swoich racjach i za przejście nie chce płacić. Z kolei prezes Kostecki to również twardziel i nawet nie chce słyszeć, by zawodnik przeszedł za darmo.
Ile może kosztować Drzewiecki? Około 60 tysięcy zł, uwzględniając wszelkie możliwe punkty regulaminu opracowanego i, co najważniejsze, zaakceptowanego przez działaczy klubowych. Działacze Cracovii liczą, że w spór włączy się związek.
- A jakim prawem? Przecież nie ma oficjalnego pisma dotyczącego transferu i dla nas nie ma sprawy. Ponadto mamy precyzyjny regulamin i warto go przestrzegać - mówi jeden z działaczy związkowych.
Pikanterii całej tej sprawie dodaje fakt, że prezes Kostecki był szefem komisji, która opracowywała regulamin przejścia z klubu do klubu. Tak czy siak, mamy szopkę - niekoniecznie noworoczną, lecz wrześniową. Do tego jednak zdążyliśmy się przyzwyczaić.
Źródło: Sport - Włodzimierz Sowiński
140 tysiecy zlotych za tych dwóch zawodnikow warto wydać. Przeciez została kasa z magicznych 3 mln na piłkarzyków. Tylko podpisac z nimi 2,3-letnie kontrakty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)