na Ległą po przedwczorajszym to się raczej nie zdecyduje :)
niech im jutro przypierdzielą ze 3 lata zakazu w pucharach, ITI odejdzie i legła odejdzie w niebyt.
-
-
Giza...
szkoda by było bo to klub z kibicami
Natomiast Filipiak powiedzial, ze nie sprzeda Gizy do Polskiej Ligi, bo w ten sposob klub nie zarobi, a tylko wzmocni konkurencje.
"Gizmo" w szponach Steauy Bukareszt
Drugie lato z rzędu Piotr Giza podejmuje decyzję, która determinuje jego życie w niebagatelnym stopniu. W ubiegłym roku wstąpił w związek małżeński, teraz spakował walizki i szykuje się na emigrację. Jeśli nic nieoczekiwanego nie stanie na przeszkodzie, wkrótce znajdzie się w tym samym korytarzu powietrznym, który w niedzielną noc przemierzył Paweł Golański. Cel podróży: gabinet prezesa Steauy Bukareszt.
Łaciata profesja
Przypomnijmy, że u schyłku czerwca Giza jedną nogą był w innym klubie ze stolicy Rumunii - w Rapidzie. Do podpisania kontraktu jednak nie doszło, bowiem piłkarz Cracovii w ostatniej chwili wycofał się, tłumacząc się względami rodzinnymi.
- Niedawno miałem okazję porozmawiać z Piotrkiem - mówi Paweł Golański - Nie tłumaczył mi motywów rezygnacji z oferty Rapidu, a ja nie chciałem pytać. Być może uznał, że otrzymał propozycję z klubu, dla którego nie warto ryzykować zmiany barw. Jestem pewien, że podobnie jak ja, angażu na Bałkanach nie potraktowałby jako wariantu docelowego. A może po prostu nie chciał być w dalekim kraju sam. Wtedy mój kontrakt ze Steauą był w fazie negocjacji. Teraz we dwójkę na pewno będzie nam o wiele raźniej...
Od jakiegoś czasu Giza nie znajduje się w orbicie zainteresowań Leo Beenhakkera. Do kadry regularnie powoływał go Paweł Janas, zabierając nawet na ubiegłoroczny mundial. Potem reprezentacji bardziej potrzebni byli inni, może mniej skromni. Przed wyjazdem na Weltmiesterschaft pomocnik "Pasów" stwierdził nieostrożnie, że jest człowiekiem do łatania dziur. Nic zatem dziwnego, że teraz woli pozostać mniej wylewny.
- Steaua? Nie mogę o tym jeszcze mówić - wzbrania się popularny Gizmo. - Otrzymałem informacje o zainteresowaniu ze strony tego klubu, ale na chwalenie się jest stanowczo za wcześnie. Jestem dobrej myśli, póki jednak rozmowy są w toku, nie chcę palnąć jakiejś głupoty.
Hiszpania na horyzoncie
Czy otwieranie rumuńskiego rozdziału przygody z piłką to dzisiaj rozsądny krok?
- Odkąd tylko zacząłem pracować z tym zawodnikiem, mówiłem, że zrobi dużą karierę - wspomina były trener Gizy Wojciech Stawowy. - Prowadziłem go trzy lata, prześwietliłem go od A do Z, znam wszystkie jego słabe i mocne strony. Na tej podstawie twierdzę, że transfer do Steauy nie jest dla Piotra dobrym wyjściem. To jest gracz kreatywny, świetny technicznie, z doskonałym przeglądem pola. Jeśli ktoś myśli, że będzie biegał przez 90 minut na pełnych obrotach, to bardzo się myli w jego ocenie. W tej chwili stać go na czołową ligę europejską. Idealną opcją jest dla niego ekstraklasa Hiszpanii. Jest to jednak piłkarz na tyle wszechstronny, że z pewnością poradzi sobie z nowym wyzwaniem, gdziekolwiek by nie wylądował.
Źródło: [img]http://www.dzienniksport.com/images/sportek.png[/img] - Łukasz Żurek =====> [img]http://www.dzienniksport.com/images/okladki_mini//01SK-09-07-07kol-m.jpg[/img]
Super ze zostajesz w Cracovi :D
I niech mi po tym wszystkim ktoś teraz ciśnie na Gize!!Że zwalnia ze to ze tamto.On jest naprawde świetnym piłkarzem wygrał nam nie jeden mecz a to że czasem zwolni jest nie jego winą tylko całej drużyny,która nie zawsze rozumie jego unikatowy styl gry..Piotrek dzieki że zostałeś i życze żebyś za rok grał w tej hiszpani:)
po czym wszystkim?
że się wuefista wypowiedział?
że pismaki napisały?
żadne nowe fakty (nie mylić z fakt - em) nie zaistniały...
No sam juz nie wiem bo nic nie wiadomo na 100%.Najpierw napisali ze Giza zostaje a pootem znowu jakies rewelacje..:/
I nie rozumiem czemu nazywasz trenera wuefistą??
Steaua pełna dziwactw
Przegląd Sportowy 10:50
Piłkarze muszą schodzić z boiska z uśmiechem, prezes wyzywa wszystkich, kiedy tylko ma na to ochotę, na meczach puszcza religijną muzykę, a na stadion zabrania wchodzić gejom.
:D
Może i Giza pójdzie w świat ale jak to sam ładnie wypowiedział na łamach "Dziennika Polskiego" : [i].........cieszy go zainteresowanie trenera Skorzy ale przejscie do GTS jest niemozliwe..........[/i](cyt. z pamięci).
jakbys sie tyle na meczach nasłuchał że wisła to sk to też byś w to uwierzył :)
Jak to jest, że Gizę ceni się w innych klubach, a u nas różnie z tym bywa ?
AWRUK ! Żadnego sprzedawania Piotra Gizy !!!
Leesior
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jakbys sie tyle na meczach nasłuchał że wisła
> to sk to też byś w to uwierzył
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
>
jakby ci za za małolata wisła wpadała do autobusu po drodze na mecz hokeja to też byś raczej niechciał w tym towarzystwie występować.
12 dni później
Tak swoją drogą mam pytanie do trenera ...czy ma na oku (wśród młodych albo w celach transferowych) gracza choć w połowie tak dobrego jak Gizmo?
"
Piotr Giza: - Robię duże kroki do tyłu
Piotr Giza - Z reprezentacji kraju do młodej ekstraklasy?
Uczestnik mistrzostw świata, jeden z najzdolniejszych piłkarzy w polskiej lidze, ?gorące" nazwisko na transferowym rynku. Piotr Giza? Tak, choć zupełnie przeczy temu jego status w Cracovii. Przestał być gwiazdą, nie jest już nawet podstawowym zawodnikiem. Na ziemię brutalnie sprowadził go trener Stefan Majewski. Dla niego - analizując składy, w jakich ?Pasy" występowały w ostatnich sparingach - ?Gizmo" jest 18-19 zawodnikiem w kadrze. Wszystko wskazuje na to, że za tydzień piłkarz, i owszem, zagra z Legią, ale w... Młodej Ekstraklasie.
- Liczę się z taką możliwością i będę grać tam, gdzie mi każą - wzrusza ramionami Piotr.
- Tak po prostu? Zero niepokoju?
- Nie gram, więc jestem zły. Nie wszystko jednak zależy ode mnie. Chcę grać, to oczywiste, ale decyzje podejmuje trener.
- Jak Pan je sobie tłumaczy? Swoją słabszą formą?
- Nie, bo nic mi nie brakuje. Pracuję ciężko tak jak inni zawodnicy i jestem na tym samym, co wszyscy etapie. Myślę, że spokojnie dałbym sobie radę w podstawowym składzie. Tyle tylko, że nie dostaję szans od trenera.
- Jest między wami konflikt?
- Nie. I nie kontynuujmy tego wątku, proszę. Męczą mnie pytania o moje relacje z trenerem.
- Nie pluje Pan sobie teraz w brodę, że w ostatniej chwili zrezygnował z transferu do Rapidu Bukareszet?
- Skąd, niczego nie żałuję. Wiem, że decyzja, którą podjąłem była słuszna. I w najbliższym czasie okaże się, że miałem rację.
- OK, ale na razie szansę, że zagra Pan w pierwszym meczu są praktycznie żadne. To trudna sytuacja dla doświadczonego piłkarza.
- Jakoś sobie radzę, choć widzę, że robię duże kroki do tyłu. Nie rozwijam się, trener odsuwa mnie od składu, ale jeszcze na tym dobrze wyjdę.
- Co Pan ma na myśli?
- W końcu dopnę swego i będę grał. Nie powiem przecież: ja p..., kończę z piłką. Będę walczył. Nie załamuję się.
- Jest jeszcze jedna ścieżka. Okienko transferowe zamyka się dopiero 31 sierpnia.
- Wszystko może się zdarzyć (śmiech). Czasem transfer to kwestia chwili. Jednak na pytanie, czy takie rozwiązanie jest w ogóle możliwe, nie jestem w stanie teraz odpowiedzieć. Na razie jestem w Cracovii.
Rozmawiał:
to ja już nic nie rozumiem
z niewolnika nie będzie pracownika
Jak nieoficjalnie dowiedział się portal sport.pl, 27-letni pomocnik Cracovii zostanie wypożyczony do Legii Warszawa i dziś wieczorem ma zostać oficjalnie zatwierdzony do zespołu
Giza był wcześniej przymierzany do Lecha Poznań i Rapidu Bukareszt, ale w obu przypadkach strony nie doszły do porozumienia.
Trener "Pasów" Stefan Majewski nie jest w najlepszych kontaktach z zawodnikiem, któremu zarzucał brak założeń taktycznych i niechęć do biegania po boisku. Wzajemnej niechęci nie zmieniło nawet wysokie czwarte miejsce Cracovii w poprzednim sezonie. Dziś przed południem Gizy nie było na treningu Cracovii, a trener Majewski lapidarnie wyjasniał, że ofensywny pomocnik dostał wolne.
Giza w barwach Cracovii wystąpił w 79 spotkaniach strzelając 16 goli. Przed rokiem zdobył gola na 1:0 w inauguracyjnym meczu przy ul. Łazienkowskiej, ale Cracovia i tak przegrała 1:3.
Z nieoficjalnych informacji wiadomo, że w razie niepowodzenia rozmów zawodnika ze stołecznym klubem chęć pozyskania piłkarza zgłaszał też poznański Lech.
Źródło: Gazeta Wyborcza
????????????????
i gola nam walnie w niedziele
Kurwa tylko nie tam! Już wole Gize w GTS niż tam. A najlepiej byłoby jaby poszedł do Lecha. 2 liga, 2 liga Cracovia!
no chyba kogoś tu popier.doliło........
Napewno nam strzeli gola, jeżeli tylko zagra.
Ale zdecydowanie lepiej do Legii niż Wisły. Tu mu na miejscu przynajmniej nikt nóg nie połamie :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)