KAŻDY TO POWIE WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE
-
-
Masa krytyczna
no możemy dzisiaj wystartować rowerami na el Passo :)
Santo ......... jeżeli chcesz jechać z ''Charcerzykiem '' to start będzie przy Reymonta : )
eno dzis nie ma bata na toakie cos. pozatym rower jeszcze nie poskladany po czyszczeniu. zoslat lancuch do odpicowania i mozna sezon zimowy za zamknietu uznac :)
moze kiedys jakas pasiasta wyprawa lasami gdzies?
"ale jest zajefajna akca jak taki tlum jedzie glownymi ulicami blokuje ruch prez godzine"
przezajebista jak akurat gdzieś się ktoś spieszy... to już podchodzi pod terroryzm
zablokuj sobie parking przy reymonta pajacu, a cwaniaczków szukaj w swojej rodzinie
jeden taki na rowerze prawie mnie nie zabil.. w przejsciu podziemnym kolo dworca zabawiali sie ekstremalnie i jeden taki wyskoczyk na pelnym gazie zza winka... duzo nie braklo do przekroczenia masy krytycznej.
charcerzyk
przez lata poruszałem się na rowerze po mieście nieraz miałem problemy z kierowcami którzy mieli mnie gdzieś teraz jeżdżę autem i pamiętam o tym jak jeździłem na rowerze i uważam na cyklistów - ale do szału doprowadzają mnie goście którzy mają sobie za nic przepisy i ogólnie pojęte przepisy bezpieczeństwa tylko próbują mi koniecznie udowodnić że on mi pokaże - żeby nie było nieporozumień to samo sądzę o kretynach za kierownicą i kretynach pieszych - tych też nie brakuje
minuta blokady ok - ale Ty napisałeś o godzinie...
A w niedziele się nie da?
Było wszystkich ponad 100 000 blokowali główne ulice miasta przez 3 godziny. Majchrowski pod wpływem protestu zgodził sie przeznaczyć prawy pas na wszystkich głównych ulicach miasta tylko dla rowerzystów!
piekna akcja tez bylem :) 2 godziny jezdzilismy z chłopakami z osiedla po alejach pod prąd :)
Santo, to były 2 akcje w tym samym czasie?? Teraz nas na pewno zauważą i już niedługo w Krakowie zabronią ruchu samochodowego w środy, piątki i niedziele (info pewne - od kumpla który zna dobrego kumpla szwagra Majchrowskiego)!! Zapomniałbym napisać że w ten piątek zamiast gwizdków wszyscy mieli trąbki Małyszówki. Pięknie było do następnego piątku!
:D
pewne to info ?? to super.. ale masz znajomości! a nie załatwiłbyś coś jeszcze w poniedziałki bo do szkoły jeżdże i przez te złe auta stoje w korku do kleparza
Guzik prawda, nie będzie żadnych przywilejów dla rowerzystów anie żadnych nowych ścieżek rowerowych. Nic nie można zrobić bo jak sie okazało, 50% wszystkich głównych ulic leży na działkach należących do Norbertanek. W zamian za te działki, chcą z kolei otrzymać działki po których biegną tory tramwajowe.
Dodatkowo, tam gdzie ulice nie należą do Norbertanek, protest złożyły Serafitki, które twierdzą, że wybudowanie ścieżek rowerowych spowoduje wzrost ilości rowerzystów, co doprowadzi do niekorzystnych ruchów powietrza w okolicach ich licznych ogródków i zakłóci możliwość medytacji przy dojrzewającej pietruszce.
P.S. Z nieoficjalnych źródeł wiem również, że do Norbertanek należą działki przez które płynie Wisła i już nie długo zażądają one ich zwrotu, co oczywiście będzie się wiązało z przeniesieniem rzeki w inne miejsce (lub zamianą na inne działki, np. te na których stoi Wawel lub ewentualnie Rynek Główny).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)