Patrzę tępo w monitor, jest mi niewypowiedzianie przykro i wiem tylko tyle, że jeszcze przed nami walka o III miejsce w Polsce.
Taki jest gryplan :
13.III wtorek - dom
16.III piątek - wyjazd
18.III niedziela - dom
i ewentualnie
20.III wtorek - wyjazd
23.III piątek - dom.
Gra sie do trzeciego zwycięstwa.
Pozdrawiam Wszystkich smutnych, jeszcze coś mamy w tym roku do zrobienia.
-
-
CRACOVIA - STOCZNIOWIEC o brązowy medal.
Wszyscy bądźmy na tych meczach
potraktujmy to jako final
jestesmy przeciez z Cracovia na dobre i na złe!!!
Cracovia to cos silniejszego niz wyniki
Jesli nie ma złota to zgarniamy brąz.
3 medal w 3 lata
Witam.
Czy zdobycie brązowego medalu to istotnie stawiany przed sezonem przez Zarząd plan minmium, czy to tylko plotki ?
Leesior
nie doszukuj sie juz chlopie jakichs podtekstow iplotek! Celem bylo MISTRZOSTWO taksamo jak w Tychach i Nowym Targu
UWAZAM ZE WE WTOREK POWINNISMY PRZYJS WSZYSCY I DOPINGIEM PODZIEKOWAC ZA PIEKNY POLFINAL!!!!!
Teraz brąz a za rok złoto! medal w każdym sezonie!
przed tym sezonem planem minimum była gra w finale ,plan nie został wykonany i ktos za to powinien odpowiedziec .Dla mnie juz najwiekszymi przegranymi w tym sezonie w PLH to
1.Cracovia (walka w finale )
2.Krynica (utrzymanie sie w lidze )
3,Zagłębie (pierwsza czwórka )
Czyli jednak był jakiś plan minimum....
ten sezon był tak na wariackich papierach że brąz też dobry.
mało to meczy grali na 2 piątki no i nie bez znaczenia jest fakt codziennych dojazdów do katowic na treningi.
wobec powyższych faktów jestem dumny z walki jaką pokazali nasi zawodnicy.
Remontu raczej nie będzie więc można spokojnie wzmocnić drużynę i przygotować na walkę o złoto w przyszłym sezonie.
marcin_ksc---masz rcję tylko po tym wariackim sezonie i braz bardzo dobry!!! tylko ze trzeba go wywalczyć Stocznia jest nieobliczalna napewno tez nie bedzie łatwo,ale pomożemy dopingiem.
apetyt rosnie w miare jedenia, to fakt.mielismy szanse nie wykorzystalism y jej.
mowi sie trudno i kocha sie dalej :)
czekaja nas teraz trudne mecze ze Stocznia,ktora wedlug mnie jest mocniejsza od Podhala i w przeciagu calego sezonu grala zdecydowanie rowniej..
ale juz teraz musimy myslec o zmianach w naszej sekcji i wyciagnac konkretne wnioski;z tego sezonu.
wielu panom ;musimy powiedziec dziekuje;nie bede wymienial nazwisk,bo dobrze wiemy o kogo chodzi..
mam nadzieje ze mecze w tygodniu beda nie wczesniej niz o 19.30, wcale nie bedzie tak latowo o ten braz po takiej porazce
Tak na marginesie, to smutne, ale można przez cały sezon (OD WRZEŚNIA DO STYCZNIA) grać np. kiszkę.. Zająć ósme miejsce, przeprowadzić dobre transfery i wygrywając rywalizację w play-off zdobyć MP. Albo odwrotnie...:Można wygrać te czterdzieści (mniej więcej) spotkań sezonu zasadniczego, a później przegrać cztery i tyle...
No ale coż.. Taki już jest ten system rozgrywek. Niebyt sprawiedliwy (moim zdaniem), ale taki sam dla wszystkich... Zresztą idealnego systemu nie ma. Zawsze ktoś będzie niezadowolony...
Pzdr.:Leesior
Czy ktos wie jak tam w drużynie??? Czy Filipiak sie odezwał? przecięz Podhale to najlepszy zespół w Polsce wiec chyba nie wstyd z nimi przegrac???Czy sie mobilizują do ostrej i cięzkiej walki??? Brazowy medal to też przecież medal!!!
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak na marginesie, to smutne, ale można przez
> cały sezon (OD WRZEŚNIA DO STYCZNIA) grać np.
> kiszkę.. Zająć ósme miejsce, przeprowadzić
> dobre transfery i wygrywając rywalizację w
> play-off zdobyć MP. Albo odwrotnie...:Można
> wygrać te czterdzieści (mniej więcej) spotkań
> sezonu zasadniczego, a później przegrać cztery
> i tyle...
>
> No ale coż.. Taki już jest ten system rozgrywek.
> Niebyt sprawiedliwy (moim zdaniem), ale taki sam
> dla wszystkich... Zresztą idealnego systemu nie
> ma. Zawsze ktoś będzie niezadowolony...
>
Najbardzioej niesprawiedliwe w tym systemie jest, że przed playoff (albo nawet w trkcie, jak widać) można sie wzbogacać o nowych zawodników. Play off - rozumiem, chodiz o emaocje,kasę, takisystem przyjęto, w porządku. Ale żeby do gry stwała w dużej mierze inna drużyna? Powinna być możliwosć włączania nowych nie później niż 1 stycznia na przykład, a później to takiego który w tym sezonie nnigdzie nie grał (jak Stebleckiego z "emerytury" na przykład...)
Z Cracovią po raz piąty w play-off
W najbliższy wtorek w Krakowie zespoły Comarch Cracovii i Energi Stoczniowca Gdańsk rozpoczną walkę o 3. miejsce Mistrzostw Polski. Będzie to piąta konfrontacja obu zespołów w historii play-off polskiej ligi.
System play-off został wprowadzony jako decydujący o końcowej klasyfikacji Mistrzostw Polski w sezonie 1983/84. W tej fazie rozgrywek Stoczniowiec i Cracovia spotykały sie do tej pory czterokrotnie. Bilans tych konfrontacji jest remisowy, dwukrotnie zwyciężał Stoczniowiec, dwukrotnie Cracovia.
Po raz pierwszy dojdzie jednak do pojedynków, których stawką będzie medal Mistrzostw Polski. Do tej pory w playoff Stoczniowiec i Cracovia walczyły ze sobą o lokaty w dolnej połówce ligowej tabeli.
sezon 84/85
II runda - o miejsca 5-8 (do dwóch zwycięstw)
Stoczniowiec - Cracovia 1:2 (wyniki meczów: 5:6 4:1 5:12)
sezon 88/89
III runda - o miejsce 7. (do dwóch zwycięstw)
Stoczniowiec - Cracovia 0:2 (wyniki meczów: 2:6 2:6)
sezon 95/96
III runda - o miejsce 7. (bilans dwumeczu)
Stoczniowiec - Cracovia 12:7 (wyniki meczów: 4:4 8:3)
sezon 99/00
III runda - o miejsce 7. (do trzech zwycięstw)
Stoczniowiec - Cracovia 3:0 (wyniki meczów: 8:3 5:3 6:2)
(
info ze strony Stoczniowca
mecz o 18 :/
dla mnie idealnie bo jestem w pracy do 17 :)
Nie wiem czy można wierzyć Stanowskiemu z dziennika, ale jeśli to prawda, to chyba kiszka z brązu. Napisał on, że hokeiści mieli premię za mistrz w kwocie 1 mln zł, za inne miejsce nic...
delGado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem czy można wierzyć Stanowskiemu z
> dziennika, ale jeśli to prawda, to chyba kiszka z
> brązu. Napisał on, że hokeiści mieli premię
> za mistrz w kwocie 1 mln zł, za inne miejsce
> nic...
No jasne. Z tym składem i tymi nakładami mieliby jeszcze za coś innego niż złoto płacic premie? śmiech byłby na sali.
Nasza drużyna walczy ze Stocznią o 1. prestiż 2. własne kontrakty na przyszły rok.
Gorzej ,że na trybunach będzie pustawo jutro. Może choć na niedziele dadzą małolatom wejść taniej????
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)