na wloskiej wikipedii o naglowku o sporcie w Krakowie jest tylko wzmianka:
"La principale societa di calcio cittadina, il Wisla Cracovia, e una delle squadre piu forti della Polonia."
Zna ktos z forumowiczow wloski zeby to edytowac?
za to w artkule o wisle krakow pisze ze maja stadion na 35000 miejsc i 11 MP.
-
-
wloska wikipedia
Krejzi zna i to bardzo dobrze.
Ja znam włoski Dinth, napisz co dokładnie potrzebujesz.
zmieniłem jak potrafiłem, jak ktoś potrafi lepiej niech poprawia
nie będą nam (tudzież Włochom) ludzie z gtsu zaciemniać prawdy o Krakowie :D
A jak nazywa się Cracovia po włosku? Po prostu Cracovia, KS Cracovia czy jeszcze jakoś inaczej??
Cracovia Cracovia czyli Cracovia Kraków
a jak się nazywa na przykład Roma po włosku? AS Roma, a nie Roma Roma, ani nic innego :)
Campione Cracovia :)
Oder Loslau, Bewegung Konigshutte, Bergmann Hindenburg, Schlesien Breslau, Weichsel Krakau, Wehrmacht Warschau....
1193 dni później
Panowie , potrzebuje aby ktoś kto zna ten język zadzwonił do pewnego Włocha i dowiedział sie paru rzeczy.
pomoże ktoś???
to nie jest artykuł o naszej Cracovii... tak w woli ścisłości to mowa o "Krakowskiej Wiśle", bo trzeba być naprawdę a-lingwistą żeby nie wiedzieć że po Włosku Cracovia oznacza Kraków.
A hasło wklejone przez Dinth'a brzmi:
"Głównym klubem piłkarskim miasta Kraków jest Wisła. Jeden z najlepszych zespołów w Polsce."
[align=center]Zalinkujemy z Włoskiej Wikipedii:
[b]Wisła Kraków (Wisla Cracovia)[/b] http://it.wikipedia.org/wiki/Wis%C5%82a_Cracovia
[b]KS Cracovia (Cracovia [small]Kraków[/small])[/b] http://it.wikipedia.org/wiki/KS_Cracovia[/align]
Nie trudno zauważyć większość medialną rywalki zza miedzy...
A może Wisla Staracurva i KS Cracovia?
[b][large]Wisla Staracurva!!!!!!!!!!!![/large][/b]
HAHAHAHAHAHA!!!! :D:D Człowieku! Kocham Cię!! Cudne to jest!
P.S. Na Włoskiej wikipedii pisze, że naszym trenerem jest Stefan Majewski, a w wiśle M. Skorża.
ZAJEBISTY TEKST!!! :D
Pany potrzebuję jakiegoś włocha:):)
może być z nogi?
ja dam z nosa! za free! ;)
Dobra włochy konczcie już:):)
poprostu kupiłem woza którym pewien italianiec jeździł jeszcze miesiac temu i potrezbuje sie dowiedzieć paru rzeczy.
W włoskiej ksiązce telefonicznej znalazłem jego numer.
Ja bym na Twoim miejscu o nic go nie pytał
Bo jeszcze szybciej będziesz go chciał sprzedać,
niż go kupiłeś :D
E tam , chłop 47 rocznik, od nowości nim jeździł, zadbana bestia, tylko parę pytań, bo jak nie zdobęde info to mechanicy mnie naciągną na ponad 1000pln.
nie ma szans abym go sprzedał, stary ale jak z fabryki:):):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)