tak się składa ze piłka na poziomie lokalnym interesuje się od zawsze i znam bardzo duża ilość twarzy piłkarskich i trenerskich począwszy od lig najniższych wiec ironizowanie na temat mojej znajomości twarzy jednego i drugiego nic Ci nie da.
W swoim poście odnosiłem się do pracy obydwu Panów tylko w kontekście szkółki. Z innej perspektywy? Szarlinski dla przykładu prowadzi jedna z grup trampkarskich Pasów, która uchodzi za jedna z najlepiej zorganizowanych grup młodzieżowych w całym klubie
Przez Szkółkę Pasy przewija się 3 trenerów: Szarlinski, kolejny którego nie znam i oraz Król. Z pracy dwóch pierwszych rodzice są bardzo zadowoleni ponieważ na ich treningach panuje dyscyplina utrzymywana innymi środkami niż dzikie okrzyki, a zajęcia sa urozmaicone. Pracy Pana Krola wszyscy maja dość, a Ty sam go tylko krzywdzisz próbując na powszechnym forum przedstawiać realia inne niż sa w rzeczywistości.
Bardzo milo i tu chyle czolo ze masz checi by pomagac dzieciakom, tyle ze wypowiadając sie na temat renera Krola bedac rownoczesnie kierownikiem jego druzyny obiektywny byc nie mozesz.
Co do pewnych form organizacji Szkółki tj. śmiesznej pory treningów i pewnych zagadnień technicznych od trenerów niezależnych masz we mnie sprzymierzeńca. Tu możemy konstruktywnie podyskutować.
-
-
Cracovia a szkolenie młodzieży
Są różne opinie rodziców i wcale go nie bronie.Rodzice to powini mieć w tej sprawie gówno do gadania jeżli chodzi o ocene pracy trenerów.
AlexMateczny
ALEX mateczny
No, ale alexów w tym temacie jak w dynastii, ciekawe który jest prawdziwy :D
Bo my jak Kaczyńscy i jak moda na sukces.
Po pierwsze gary - szkółka na Hutniku jest bardzo dobra.
pod drugie - ja rozumiem wasze myślenie ale dalej jestem przekonany, że jak ktoś chce mieć dziecko to powinien mieć pieniądze na jego utrzymanie. Idąc tym torem jak ktoś zastanawia się, czy wydać na dziecko 100 zł, to są jakieś jaja.
po - trzecie zac - nie prawdą jest, że wystarczy talent. Większość chłopaków marnuje się w tych osiedlowych klubikach. Tu powinno zadziałać miasto. Widziałem, jak na Wieczystej prowadzone są zajęcia z młodzikami. Szkoda gadać...
Jeśli ktoś zastanawia, się czy wydać miesięcznie 100 zł na dziecko, to znaczy, że nie powinien się rozmnażać (sory), bo dziecko to nie zabawka, której da się byle co i po sprawie. Ja znam sporo rodzin, gdzie jest właśnie to byle co. Katastrofa.
Na dziecko wydaje się o wiele więcej niz 100 zł miesiecznie i to w cale nie na jego zajęcia piłkarskie.Nie wiem czy masz dziecko w wieku szkolnym ,ale jak nie masz to tego nie zrozumiesz.Sytuacja w kraju jest taka ,że nie kazdy zarabia parę tysięcy złotych miesięcznie ,aby pozwolic sobie na wszystko.Synowie mojego znajomego trenują w Clepardii i w cale nie uważam ,że sie tam marnują.Poprostu nie stać go na to ,aby wydać w jego przypadku już 200 zł miesięcznie.Chłopcy robią to co lubią czyli graja w piłke i są szczęsliwi,oprocz tego chodzą jeszcze na angielski i na basen za co też trzeba zapłacić, a to wszystko to nawet nie jest połowa miesięcznych wydatków,które trzeba przeznaczyć na dziecko, dochodzi jeszcze szkoła ,a tam co chwilę trzeba wyciagać pieniążki z portfela, i co uważasz ,że jezeli nie jest w stanie zaprowadzic ich do klubu ,w którym będzie musiał zapłacic o wiele wiecej niz w Clepardii, to nie powinien ich płodzić ?
Drodzy forumowicze istotą tego tematu nie jest wychwalanie jednego a ganienie innego trenera bez względu jak on się nazywa tylko poprawa sytuacji w której znajduje się młodzież w naszym klubie.
Do JIMA. Twoje informacje są bardzo tendencyjne i wybiurcze co stanowi podstawę do myślenia że zostałeś wmanipulowany w coś o czym nie masz pojęcia. Jeśli rzeczywiście chcesz porozmawiać konstruktywnie to zapraszam na priwa lub do klubu gdzie spotkamy się i porozmawiamy w powyrzszej sprawie. Tak jak Alexa mnie również wszyscy w klubie znają więc zapraszam
Witaj Kieruś,
Moje wcześniejsze wypowiedzi określają moje zdanie na temat prowadzenia zajęć. Skoro wg Ciebie są tendencyjne to wiedz, że podobnie jak ja myśli zdecydowana większość rodziców, których dzieciaki uczęszczają do Szkółki i chyba głupio byłoby powiedzieć,że wszyscy oprócz Ciebie i Alexa nic nie kumaja i są w "coś" wmanipulowani.Skoro chcesz rozmawiać konstruktywnie na temat naszego wspólnego problemu to dlaczego chcesz to robić w kuluarach (priv)a nie wobec osób zainteresowanych.Nie uznaję sądów kapturowych i nie skorzystam z Twojego zaproszenia.Aby zamknąć ( nie temat ) dyskusję na temat trenerów proponuję tylko popatrzyć na zajęcia jednego i drugiego i zaręczam, że nawet największy laik zostanie oświecony!!!
Natomiast jeżeli wszyscy chcemy problem rozwiązać ( a raczej próbować )uważam, ze należy właśnie zacząć od trenerów - wyłonić tego jednego odpowiedzialnego za szkolenie i lige. Niech Szef decyduje o charmonogramie ,formie treningów,stylu gry, składach na mecze itp, a jego pomocnik będzie się musiał dostosować, więc odpowiedzialność spadnie na Szefa i można będzie go rozliczyć, albo wymienić.
Wydaje mi się, ze nawet pierwsza drużyna byłaby skołowana, gdyby np. Białas ( to jest pierwsze nazwisko trenera które mi wpadło do głowy)lub inny trener w czwartek totalnie pozamieniał zawodników , którzy np u trenera Majewskiego we wtorek grali inna techniką i na innych pozycjach.Stare chłopy by zwariowały, a co dopiero ośmioletnie dzieci
I znowu Jim ma racje po części powinien być przygotowany plan szkolenia.A Jim czemu się nie chcesz spotkać czemu się boisz lepiej pisać z ukrycia.Nawet twój idol trener Szarliński zachował się z klasą i zadzwonił i wszystko żeśmy wyjaśnili.
P.S. Jimi proponuje na zgode zorganizować wyjazd naszych chłopaków na turniej organizowanego przez PZPN rocznik 98 w Warszawie.
Potter - zachowaj pewne reguly dyskusji, ktore stosuje Jim.
Jim rozumiem że nie masz ochoty spotkać się ze mną i Aleksem szanuję twoją decyzję więc odniosę się do Twojej powyższej wypowiedzi tutaj.
Odnośnie zdań wypowiadanych przez rodziców na temat Pana Tomka Szarlińskiego mam inne informacje niż Ty, więc trudno będzie zweryfikować jaka jest prawda szczególnie gdy dzieci tych rodziców mają dalej trenować w Szkółce. Mogę skontaktować Ćię z tymi rodzicami którzy już przeszli do stowarzyszenia ze szkółki a wtedy może dowiesz się czegoś więcej.
Odnośnie wplątania Ćię w obronę swojego trenera świadczy to o czym i z jakim zapałem o tym napisałeś.
Odnośnie spotkania w klubie i rozmów w kuluarach uważam iż rozmowa o trenerach do niczego nie prowadzi a tylko robimy krzywdę osobom wymienianym a ten temat temu nie służy. Jeśli masz ochotę wypowiadać się o trenerach załóż inny wątek.
Odnośnie treningów prowadzonych przez obu Panów nie jestem upoważniony aby oceniać ich pracę i pozostawiam ocenę koordynatorowi ds, młodzieży Panu Maciejowi Antkiewiczowi. Jeśli masz ochotę poznać zdanie Pana Maćka (ja znam) to podejdz a napewno je usłyszysz.
Laików zostaw w spokoju i niech oświeca ich Pan Antkiewicz.
Odnośnie próby rozwiązania problemu z trenerami to wystarczy aby Panowie dogadywali się.
Odnośnie rozliczania i zwalniania trenera napisz za co chcesz ich rozliczać bo nie wiem.
Odnośnie pozycji i techniki również nie odniosę się gdyż nie masz pojęcia na czym ma polegać szkolenie dzieci skoro poruszasz te zagadnienia.
Szacunek dle Ciebie za wypowiedzi ale proszę wrócić do tematu.
BTW: =>=>=>dolfuss
[i]jak ktoś chce mieć dziecko to powinien mieć pieniądze na jego utrzymanie. Idąc tym torem jak ktoś zastanawia się, czy wydać na dziecko 100 zł, to są jakieś jaja.[/i]
Ty masz dzieci? Tu chyba mówią o dodatkowym koszcie 100 zł, a nie o tym, że im jeść nie dają, dzieci śpią na dworcu a o zeszytach, książkach i tornistrze to co najwyżej śnić mogą!
[i]Większość chłopaków marnuje się w tych osiedlowych klubikach. Tu powinno zadziałać miasto.[/i]
a wiesz, że z budżetu Miasta są pieniądze na młodzież uprawiająca sport? Pewnie nie.. bo ZNP o tym nie mówi. STRAJKUJ!
I wtórne BTW: gdzie ta książka?
Marnuja sie ... Jelonka to skad mamy :>
Taką samą drogą podążał też Bębenek,który zaczynał w Olimpicu.A Giza to nie wychowanek osiedlowego klubu.. itd
Bebenek jest z Wieczystej !:)
Kieruś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> >
> Odnośnie treningów prowadzonych przez obu Panów
> nie jestem upoważniony aby oceniać ich pracę i
> pozostawiam ocenę koordynatorowi ds, młodzieży
> Panu Maciejowi Antkiewiczowi. Jeśli masz ochotę
> poznać zdanie Pana Maćka (ja znam) to podejdz a
> napewno je usłyszysz.
> Laików zostaw w spokoju i niech oświeca ich Pan
> Antkiewicz.
Co do pseudo=koorydanatora Antkiewicza to zna sie on tak na szkoleniu mlodziezy i pracy z nia jak ja na futbolu amerykanskim.Najlepszym tego przykladem jest "udana" praca z mlodzieza w Borku Fałęckim. Z tego co wiem to ludzi ktorzy solidnie wypelniali tą funkcje(M.Hajdo,P.Gorecki)zostali zwolnieni po probie obnizeniu skladek(chorych bo 100 zl to jest poprostu...brak mi slow, ze to sie dzieje w klubie, ktoremu kibicuje tyle lat)
Ty Milsari - trener Antkiewicz w Borku byl dokladnie miesiac. W tym okresie prowadzil bardzo ciekawe treningi, urozmaicone, zagralismy w mocno obsadzonym turnieju halowym na Wawelu. Wiem to, bo i wtedy mnie trenowal. Nie pieprz glupot jesli nie wiesz o co chodzi.
Byl miesiac i postanowil poswiecic sie tylko pracy z Cracovia. W zadnym meczu ligowym nas nie prowadzil. Po nim przyszedl pan Podsiadlo i on prowadzil nas wiosna 2006 roku. Wynik zalezy tez od "materialu" na jakim pracuje.
szybkilopez Napisał(a):
> Bebenek jest z Wieczystej !
Może i z Wieczystej, ale poźniej jako junior grał na pewno w Olimpiku.
Nawet od 6 klasy podstawowki gral w Olimpiku ;) A pozniej od 18 roku zycia w V ligowym Kmicie Zabierzow. Maciek Papiez z Hutnika tez jest z Wieczystej:) Ale tez przeszedl do Olimpika, a pozniej do Hutnika.
Z Borku byl np. Slawek Ziarkowski, swego czasu niezly talent w naszym regionie. Jednym zdaniem - w mniejszych osrodkach tez sa dobrzy trenerzy, i jesli trafiaja na ciekawych chlopakow to i tam mozna do pewnego momentu wyszkolic zawodnikow. Ale koniec offtopa juz
M.aciej Antkiewicz -co to za koordynator co jest kurwa po turystyce i ma papiery insturktorskie.. - ma koordynować prace z młodzieżą ..? jakie on ma doświadczemnie i jaki posłuch .....jak nie potrafi zarządzać (podobnie jak wiekszość w tym klubie czytaj tabisz ) nie potrafi zarządzać ludzmi.... - a sprawy szkoleniowe ? o czym my tu mówimy..... koordynatorem powinna być osoba zaufana - i nadająca sie do tego ... a nie ...............
Przypominam że ten temat dotyczy MŁODZIEŻY w naszym klubie.
Że nie jest najlepiej w klubie niech świadczy fakt ze taki bałagan w młodzieżówce ze wycofali drużynę trampkarzy starszych z ligi. Dostali 7 walkowerów i kto tym zawiaduje? MACIEJ ANTKIEWICZDrugi wielki nierób klubowy dyrektor sportowy niejaki Łach Władysław potrafi tylko gadać a nie sprowadził jeszcze żadnego gracza do klubu. Jedynie co potrafi to zatrudnić swojego synka jako trenera do rocznika 1993. A nasi trenerzy Wożniak i Sadko poszli na zieloną trawkę. Co za banda tam pracuje. A nimi wszystkimi kierują HU.. z zarządu czyli Tabisz i tabiszodupcy
Sławek Ziarkowski trenuje od początku sezonu c-klasowe Kliny i walczy o b-klase.są liderem.
Kieruś Napisał(a):
> ...temat dotyczy MŁODZIERZY
O tempora o mores! Kieruś! Bój sie Boga!
Bergman czyżbym coś przeoczył???
Ortografię?
;)
Dzięki Bergman za czujność
Największy problem w tym klubie to jest z wynagrodzeniem dla trenerów.Dlaczego wszyscy trenerzy muszą dorabiać? pracują na kilku etatach ( szkoła , lub łącżą kilka roczników )dlaczego tak jest w pierwszoligowym klubie?ostatnio poziom szkolenia spada, ponieważ są zatrudniani nie tylko trenerzy ale także instruktorzy i po kursach bez wyższego wykształcenia oraz przygotowania pedagogicznego.Tak nie może być kiedy się szkoli i wychowuje młodzież , kształtując jej charaktery.
To, ze poziom szkolenia spada to juz jest klamstwo. Od rocznika 87, trenera Jonczyka kazdy kolejny rocznik jest prowadzony bardzo dobrze.
Nie zgadzam się nie znasz chyba wszystkich trenerów i ich kwalifikacji.uważam że wielkim błędem klubu było pozbycie się trenerów Sadko i Woźniaka.Byli to doskonali szkoleniowcy i fantastyczni wychowawcy młodzieży.Takich ludzi się nie zwalnia , którzy całym sercem związani byli z Cracovią.Trener jest bardzo ważny w kształtowaniu charakteru młodego chłopaka nieraz ważniejszy od ojca dlatego musi być autorytetem
Widzisz - efekty mozna zbadac jak chlopak ma te 15-16 lat. Poki co - 87 byl udany, ale z roznych przyczyn rozlazl sie...88 jest udany, 89 rowniez, 90 podobnie i 91 radzi sobie z 3 lata straszymi zawodnikami. Jeszcze nie wiadomoo czy poziom szkolenia spada, do tej pory od kilku lat systematycznie wzrastal.
BTW: =>=>=>dolfuss
jak ktoś chce mieć dziecko to powinien mieć pieniądze na jego utrzymanie. Idąc tym torem jak ktoś zastanawia się, czy wydać na dziecko 100 zł, to są jakieś jaja.
Ty masz dzieci? Tu chyba mówią o dodatkowym koszcie 100 zł, a nie o tym, że im jeść nie dają, dzieci śpią na dworcu a o zeszytach, książkach i tornistrze to co najwyżej śnić mogą!
Większość chłopaków marnuje się w tych osiedlowych klubikach. Tu powinno zadziałać miasto.
a wiesz, że z budżetu Miasta są pieniądze na młodzież uprawiająca sport? Pewnie nie.. bo ZNP o tym nie mówi. STRAJKUJ!
I wtórne BTW: gdzie ta książka?
Po pierwsze to nie wiem do czego piszczysz. Książka to moja sprawa i jak wyjdzie to będziesz o tym wiedział. Pieniądze z UM? Kpisz sobie? Piszesz o pieniądzach czy groszach? Jak dotąd to nic z tego nie było. UM nie inwestował w sport. Widziałeś boiska szkolne lub sale? Słowo modernizacja przyprawia człowieka o śmiech. Tyle daje na młodych ludzi UM. Albo szkółka bierze za to kasę, albo nikt się w to nie bawi, bo nie ma na to kasy. A co do strajku to owszem, powinien się odbyć ale nie na takich zasadach jak to robi ZNP i ja tego strajku nie poparłem. ZNP nie mówi o niczym z wyjątkiem sloganu Giertych powinien odejść. Giertych to kretyn jakich mało, ale to nie jest lekarstwo na naszą edukację. I zgadzam się, więcej pieniędzy powinno się wkładać w sport (jakieś 7 lub 8 razy więcej)
Wbrew "pomocy" Klubu, wbrew niesnaskom trenerów
Cracovia- Garbarnia 4:0
Cracovia- Prokocim 1:0
a pod balonem wczoraj kto wygral z Wisla?
Okocimski?
Nie, pod balonem na Wielickiej w godzinach poludniowych. Chyba 7:3 :>Tylko nie wiem,ktory zespol.
W halowych mistrzostwach Małopolski juniorów młodszych padli dwa razy, owszem.
Wisła Kraków - MKS Trzebinia 0:1
Wisła Kraków - Glinik Gorlice 1:3
I odpadli.
No i na deser: Borek Kraków - Cedronka Wola Radziszowska 0:5 ;)
To chyba rocznik 93 wczoraj gral z Wisla pod balonem.
A ten deser to z jakich skladnikow jest? I mi kompletnie nie w smak:]
Odnośnie szkolenia młodziezy to rzeczywiście w klubie dramat. Grupy młodzieżowe są jakby niechciane w klubie
Grupa młodszych tramkarzy prowadzona przez Szarlińskiego ma propozycje z Holandii. Za pośrednictwem Włodzimierza Smolarka nawiązali kontakt z Feyenordem i nawet dostali zaproszenie w maju lub czerwcu na turniej. W ramach rewanżu pasowałoby ich zaprosić do nas. Niestety z tego co się dowiedziałem wczoraj, nie ma z kim w klubie wogóle o tym pogadać. Nikt sie tym nie interesuje. Dramat! To nowe boisko na Wielickiej to tez kłopot. Tramkarze wynajmuja na mecze ligowe ze składek boisko Dąbskiego. Klub nową murawe woli wynajmować!!!!
RĘCĘ OPADAJĄ
MŁODZIEŻ SPORT EDUKACJA- HA HA.
Nowa murawa jest od tego roku, wiec w sezonie dzieciakow jej nie bylo. Trzymajmy sie jakichs faktow.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)