Dwa lata temu to nikt nie myslal o tym, ze Rumcajs bedzie rujnowal robote Stawowego.
Marciniak to boczny obronca/pomocnik lub srodkowy pomocnik. Taki uniwersalny gosc. Jak Jacek Magiera cos;)
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Santo odp....ol sie końcu od Nowaka.Lecz się na głowę.2 ostatnie sezony Nowak był jednym z lepszych zawodników ,a ty po 1 rundzie twierdzisz że grać nie umie.A już pisanie że jest słabszy od Jelenia to sabotaż.żapytam w jakim elemencie gry?
Jak możesz mieszać ciagle z blotem PODSTAWOWEGO ZAWODNIKA DRUŻYNY.Dla przypomnienia u każdego z trenerów Nowak miał i ma pewny plac.Czy uważasz Stawowego,Mikulskiego,Białasa czy Majewskiego za debili co robią zespołowi totalnie na złosć wystawiając do drużyny zawodnika ,który nie umie grać?.Nowak miał w ubiegłym sezonie wielki wkład w to 4 miejsce i jedna nieudana runda nic tu nie zmienia.Zapytam wprost dla którego z zawodników Cracovii ta runda była udana????
Według mnie każdy jeden zawodnik grał dużo poniżej możliwości nie tylko Nowak.
Co do Polczaka to faktycznie przepłaciliśmy .Ale jest to reprezentant Polski (młodzieżówki),a tacy kosztują więcej.Dodatkowo konkurencja podbiła stawkę.
Realnie wart był wg mnie 500 -600 tys .Zgadzam się z axe spółka nie działa profesjonalnie .Tacy jak Polczak powinni trafiać do nas wcześniej za grosze.Ale jak scautingu brak to zarabia kto inny nie my!!!.Transfery są robione w tej chwili na ,,chybcika''.Wymusiła to sytuacja w tabeli i realne zagrożenie spadkiem.Musimy się mocno wzmocnić by nie spaść co teraz jest bardzo trudne .Większość piłkarzy podpisuje kontrakty do czerwca danego roku i teraz musimy wydawać kasę na transfery.
Za zaniedbania w transferach teraz trzeba płacić słona cenę.Profesor to w końcu zrozumiał i wie DOBRZE ILE KLUB STRACIŁ BY KASY W PRZYPADKU SPADKU.To jest strata co najmniej 8 mln zł na sezon tylko z C+.Już nie wspomnę o wstydzie dla profesora i Comarchu (w przypadku spadku).Wyszło by na to że jest do DUPY PREZESEM otoczonym bezmózgowymi najemnikami potrafiącym tylko ZNIEWECZYĆ CIĘŻKA PRACĘ Misiora i ludzi ,którzy działali w klubie.profesor liczyć umie i teraz grosza nie pożałuje .
Oprócz wzmocnień -RÓWNIE BARDZIEJ POTRZEBNA jest praca nad zwiększeniem frekwencji na stadionie.Ci co zostali wygonieni nie tak szybko powrócą.Nie którzy wyleczyli się z Cracovii na długo jak pocałowali klamkę na stadionie i nie mogli wejść.Stadion nasz po przeniesieniu trybuny dla gości jest bezpieczny.Teraz potrzeba radykalnych środków na to by ludzie wrócili;dobrej drużyny,reklamy ,sieci sprzedaży w całym Krakowie ,tanich karnetów i biletów ,poprawy organizacji (wejścia ,kible ,czyste siedziska)
Do Herostratesa!
I Ty uważasz,że K.Radwański czy T.Wacek nie nie są ambitni?????
Gdybyś ich lepiej znał,zobaczył ich na treningach to zmieniłbys zdanie!
A co do Bojarskiego,Pawlusińskiego czy Barana,to np.Bojarski jeden z najlepszych zawodników grzeje ławę bo 'doktor" nie widzi go w składzie a my przegrywamy mecz za meczem,Baran z Pawlusińskim co chwilę grają na innych pozycjach,a Skrzynia w jednym z meczy które możemy wygrac siedzi na ławie bo "doktor" wymyslił,że zastapi go junior.Znając pomysły doktora i Jakuba T.niedlugo oni też nie będą potrzebni.
Gramy archaicznym systemem w obronie 3-obronców,na pewno doświadczeni zawodnicy tacy jak np.Skrzynia to widzą i nie zgadzają sie z "doktorem" no ale wtedy jest miejsce na ławie.
Jezeli Filipiak na to wszystko pozwala to daleko z tymi koncepcjami nie zajedziemy!!!!!
NIE WSZYSTKO CO WYMYSLIŁ "WUEFISTA" BYŁO ZŁE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wuefista był 100x lepszym trenerem niż Stefan. Potrafił osiągnąć coś co jest w drużynie najważniejsze. Atmosfere. Bez tego nic się nie osiągnie. Obojętnie kogobyśmy nie kupili...
Fąfel i Wacek to ogromnie ambitni piłkarze i przedewszystkim PORZĄDNI GOŚCIE!!!... Fąfel niestety nie bardzo odnajduje się narazie w Stefanowym "zakotwiczeniu bocznego na polu karnym"...do harcenia od 5-i naszej do 16-i przeciwnika był znakomity. A Wacek jak wiadomo "ustąpił" miejsca Kulikowi
Drogi przyjacielu Potterze. Już 100 razy pisałem w czym Jeleń jest lepszy od Nowaka. Napisze jeszcze raz żebyś sobie utrwalił
1.Jest szybszy
2.Ma lepsza technike
3.Potrafi podać
4.Potrafić przekopać piłke wszerz boiska(niby to nie wyczyn ale Nowak tego nie potrafi)
5.Potrafi strzelić
tak jak mówie za Nowakiem przemawia tylko to wątpliwe doświadczenie i większa masa bo Jelon ma chude nóżki
Piszesz o Nowaku że "był", był i co z tego? Obecnie jest najsłabszy i nie nalezy mu sie miejsce w druzynie dlatego że kiedyś był. Trenera nie powinno interesować co ktoś kiedyś grał, co osiągnął i czy jest pasiakiem czy nie. Najwazniejsze jest jak gra. A obecnie jest słaby i przez to że całą runde na niego stawiał nic wiecej nie ugralismy.
Za wszystkich trenerów grał bo nigdy nie było innego lewego pomocnika. Dlatego trzeba kogoś ściagnąć na jego miejsce bo to jest NAJWIĘKSZY wakat w naszej drużynie.
A ja chce żeby Plastik i Bojar byli razem na boisku. A nie tak jak to bywało w tej rundzie, że Bojar wchodził za Plastika. A Nowak grał caly mecz przez co graliśmy w 10. A nawet w 9 bo jeszcze Moskała był w ataku.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tak jak mówie za Nowakiem przemawia tylko to
> wątpliwe doświadczenie i większa masa bo Jelon
> ma chude nóżki
>
Mateusz Jelen ma chude nozki? I nie ma masy? Kiedy go z bliska widziales ? :)
ze niby ma grube nogi i ma mase?;> 70 kg to masa?;>
Powiem tyle dla mnie Jelen przy Nowaku to atleta.Nowak ma poprostu wiecej tluszczu i jest wyzszy;]
A na podstawie czego zrobiłeś takie porównanie. Gry Jelenia w ME czy juniorach. A tak naprawdę to te "wspaniałe" umiejętności pozwalają na grę Jeleniowi co najwyżej w ME czy III lidze. I musi sie jeszcze sporo od Nowaka uczyć, aby grać w I lidze, strzelać bramki ,asystować oraz być wybieranym przez niedouczonych oczywiście fachowców do 11 kolejki. Przestań już SaNto pisać te swoje farmazony o Nowaku, możesz go nie lubić, ale nie upoważnia cię to do pisania kompletnych bzdur na jego temat. Nie wiem może masz jakieś kompleksy ,że sam gdzieś tam w podwórkowej drużynie po czole się kopiesz, a on gra w I lidze. Nikt tu z Nowaka nie robi jakiejś gwiazdy, ale ciągłe pisanie ,że chłopak,który w wieku 18 lat debiutował w I lidze, rozegrał w niej ponad 100 spotkań ,strzelając kilkanaście bramek i przy kilkudziesięciu asystując, a co najważniejsze gra w niej już przy kolejnym trenerze i to na różnych pozycjach, że nie umie grać w piłkę, jest z twojej strony kompletnym idiotyzmem czy może jeszcze twoją niedojrzałością. Nowak zostaje w Cracovii i jest tej drużynie potrzebny i tyle w tym temacie, a swoja energie zostaw do obiektywnej oceny jego występów w nadchodzącej rundzie.
mam nadzieje ze nie bedzie grał i nie bede musiał go oceniać. moje zdanie nie jest idiotyczne jak to określiłeś tylko osobiste. zapamietaj na nastepny raz i pozdrawiam.
Nowak nie umie grać i tyle. To że gra to nie jego wina tylko trenerów, ltórzy go wystawiają. Zresztą zawsze Nowak był taką "zapchajdziurą" i dlatego grał na różnych pozycjach.
a ja nie chce widziec w Pasach ani meczu dluzej Skrzynskiego.
Niech będzie osobiste, ale niech też będzie obiektywne.W Gizie jakoś nie potrafisz dostrzegać wad.Nikt ci nie zabrania krytykować jego gry, ale ty przekraczasz pewne granice,a jakie to ci napisałem we wcześniejszym poście.
zac co do Gizy to nie chce mi sie o tym pisać bo nie znam kibica który nie jest zdania ze oddanie go do Legii było idiotyzmem. Ja staram sie byc obiektywny i patrze na swiat realnie. to ze kiedys tam grał WOGÓLE mnie nie interesuje. mam to gdzieś. w tej rundzie nie pokazał NIC. był kulą u nogi naszej drużyny i nie należało mu się miejsce w składzie. trzeba było dać szanse młodym wilczkom i wtedy byśmy się przekonali kto wiecej moze ugrać. Nowak BEZ FORMY(0-słownie zero) czy Jeleń. chce by w Cracovii grali najlepsi a nie pasiaki walczaki czy kiedys tam dobrze grajacy
Miszczu2007 Napisał(a):
> Nowak nie umie grać i tyle. To że gra to nie
> jego wina tylko trenerów, ltórzy go wystawiają.
> Zresztą zawsze Nowak był taką "zapchajdziurą"
> i dlatego grał na różnych pozycjach.
Grał na wielu pozycjach ponieważ w przeciwieństwie do wielu piłkarzy jest zawodnikiem ,któremu gra prawą czy lewą nogą nie sprawia różnicy.Potrafi grać także jako zawodnik ofensywny jak i defensywny i dlatego właśnie trenerzy na niego stawiają.
zac Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nowak nie umie grać i tyle. To że gra to
> nie
> > jego wina tylko trenerów, ltórzy go
> wystawiają.
> > Zresztą zawsze Nowak był taką
> "zapchajdziurą"
> > i dlatego grał na różnych pozycjach.
>
>
> Grał na wielu pozycjach ponieważ w
> przeciwieństwie do wielu piłkarzy jest
> zawodnikiem ,któremu gra prawą czy lewą nogą
> nie sprawia różnicy.Potrafi grać także jako
> zawodnik ofensywny jak i defensywny i dlatego
> właśnie trenerzy na niego stawiają.
No właśnie dlatego na niego stawiają, a nie dlatego że jest dobry.
umówmy się że to że go ustawiali na różnych pozycjach nie oznacza ze on potrafił na nich grać. ja też kiedyś grałem na stoperze ale nie uchroniłem nas od porażki (z Cracovia akurat 0-6 4x Dzwonek :D)
SaNtO Napisał(a):
> zac co do Gizy to nie chce mi sie o tym pisać bo
> nie znam kibica który nie jest zdania ze oddanie
> go do Legii było idiotyzmem. Ja staram sie byc
> obiektywny i patrze na swiat realnie. to ze kiedys
> tam grał WOGÓLE mnie nie interesuje. mam to
> gdzieś. w tej rundzie nie pokazał NIC. był
> kulą u nogi naszej drużyny i nie należało mu
> się miejsce w składzie. trzeba było dać szanse
> młodym wilczkom i wtedy byśmy się przekonali
> kto wiecej moze ugrać. Nowak BEZ FORMY(0-słownie
> zero) czy Jeleń. chce by w Cracovii grali
> najlepsi a nie pasiaki walczaki czy kiedys tam
> dobrze grajacy
>
> --------------------------------------------------
Jeżeli chodzi o zakończona rundę to nie było zawodnika ,który by coś pokazał, a ty wyżywasz się tylko na Nowaku.Powiedz komu sie to miejsce niby należało...otóż nikomu, bo każdy zawodnik grał grubo poniżej swoich możliwości.Jeleń w ME też nic nie pokazał i uważam ,że jest jeszcze za słabo przygotowany psychicznie,mentalnie jak i pod względem umiejętności aby grać i przede wszystkim walczyć w OE.Zresztą zaliczył już parę występów w I drużynie i nie pokazał nic co by mogło mu to miejsce zagwarantować.Dla niego najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie do klubu II ligi, aby tam się ogrywał i pokazał ,że zasługuje na grę w I lidze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)