SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> mój skład na dzis: Cabaj - Kulig, Skrzynia,
> Radwanski - Plastik, Kłus, Baran, Kostrubała,
> Jeleń - Bojarski, Witkowski, Dudzic.
>
ciekawa koncepcja ;) grając dwunastoma zawodnikami szanse mielibyśmy większe, tylko co na to sędziowie i rywale ;)
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Jake blues ja osobiście także nie przepadam za Skrzyńskim .Rzecz w tym że nie mamy lepszego.Jak sie taki pojawi chętnie go pożegnam -bez żalu.Skrzyński gra w drużynie na pozycji niesłychanie istotnej.To nie jest pomoc że jak zrobi błąd to obrońca naprawi.Urbański nie ma doświadczenia i w meczach o stawkę może się spalić.Nie bez znaczenia jest tu zgranie linii obrony.
jestem za tym by zaraz po tym jak się utrzymamy w meczach bez stawki młodzi szeroka ławą wchodzili i zbierali doświadczenie.Na razie jednak cel musi uświęcać środki i muszą grać autentycznie najlepsi.
Co do Jelenia to wydawało mi się że jest prawonożny ,potem Solnikowo przekonywał że lewo,teraz milsari2 pisze że prawo nożny.Jeśli jest prawonożny to nie ma co wg porównywać Jelenia do Nowaka bo to inna pozycja tylko do Plastika czy Bojara.
Santo zapytam cię w jakich to elementach uważasz że Nowak jest słabszy od Jelenia?
Dla mnie w tej chwili to wg porównywanie jest nie na miejscu .Jak można wg porównywać występy w ekstraklasie do młodej ekstraklasy.Ktoś dobrze napisał w młodej ekstraklasie Wacek jest profesorem .Bo to jest inna gra.Dudzic się brutalnie przekonał o tym jak wielki przeskok jest w poziomie gry.W młodej ekstraklasie Dudzic był profesorem i bił wszystkich na głowę.W ekstraklasie musi się dopiero uczyć gry i zbierać bezcenne doświadczenie.
to sobie kupmy lepszego od Skrzyni, ja nie mam ochoty jego buzki ogladac dalej.
To pobożne życzenia jake blues.W Polsce na pozycji stopera jest posucha i to okropna.
Ci co są lepsi od Skrzyńskiego grają już w bogatszych od nas klubach.
W tym trudnym dla nas momencie nie stać nas na to by pozbywać sie lekką ręką doświadczonego i ogranego stopera nie mając nikogo wzamian.
Już rumcajs zrobił dostatecznie dużo dziadostwa w pomocy.Wyciagnął drużynie w zasadzie jedynego dobrej klasy środkowego pomocnika i oddał go lekką ręka legii nie dajac drużynie NIKOGO W ZAMIAN.Potem wziął się za nasze boki pomocy i nie pasował by Bojar i Plastik.Efekt kiedyś nasza najmocniejsza formacja słaba jak nigdy.Liczba bramek drużyny to efekt ,,reform''rumcajsa w lini pomocy.
Teraz próbuje się zabrać rumcajs za obronęi coraz ,,lepiej''mu idzie ten demontaż.
a ja bym wreszcie chciał zobaczyć Cracovie grajacą 4 obroncami !!! gdzie każdy zna swoje miejsce i zadania na boisku, chce żeby znów naszą siłą były ataki skrzydłami , z rajdami Bojara i Plastkika i właczającymi sie do kazdej akcji bocznymi obroncami !!!
Jestem pewien że bez żadnej rewolucji utrzymalibyśmy sie w środku tabeli, wystarczyłby jeden , góra 2 transfery tej zimy !!
Cabaj - dobry transfer, Skrzynia, Urbański, Kulg - Kłus,Baran- Kostek(transfer)-Bojarski,Witkowski(moskała),Plastik(Dudzic)
Też bym chciał ,ale rumcajs ma klapki na oczach.Jeśtem jednak zdania że 2 transfery to jest zbyt mało by isć do przodu.Potrzebujemy 3-4 ale DOBRYCH GRACZY CZYLI LEPSZYCH OD TYCH CO W SKŁADZIE JUŻ SĄ!!!!.
jupiter oczywiscie pomyliło mi sie bo chciałem napisać Barana w nawiasie bo trudno się zdecydować który jest lepszy zależałoby od dyspozycji dnia
potter- Jeleń jest szybszy, ma lepszą technike, potrafi kopnac piłke wszerz boiska, potrafi strzelić i dograć. to jest wszystko to czego nie ma Nowak. za Nowakiem stoi tylko wątpliwe doświadczenie i powiedzmy masa bo Jelonek jest szczuplutki
volt jest to myśl i jestem na tak
Szkoda tylko ,że to co tak łatwo przychodzi w ME nie do końca się udaje w OE.Różnica między Jeleniem a Nowakiem jest taka sama jak między ME i OE.....i jest jeszcze jedno, a mianowicie po rozegraniu kilkunastu spotkań w ME nikt na razie nie okrzyknął Jelenia gwiazdą ME,bo swoimi występami nie dał nikomu takich powodów.Jak na razie jest młodym i zdolnym zawodnikiem i jeszcze sporo pracy przed nim ,aby móc tak jak Nowak strzelać bramki i zaliczać asysty w OE.
No nie jestem pewny czy ta "masa" w przypadku Nowaka jest tak duża w porównaniu do Jelenia, bez przesady, chyba że chodzi o masę krytyczną tu skala jest olbrzymia i wtedy przyznaje, masz rację ;)
Gregorek? ale my juz mamy kilku napastników, którym trzeba dawać szanse
...Witkowski, Dudzic, Szczoczarz... Bojarski przecież ...a Moskała jest jeszcze, chocby chciał aby go nie było, bo to jest dla mnie najmniej produktywny zawodnik.
pytam po co Gregorek???
No to być może będziemy mieli pierwszy transfer :)
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2210&x=0
Bardzo dobra wiadomość, ciekawy zawodnik. Kluby doszły do porozumienia wiec pewnie do Bytomia pójdzie Wiśniewski albo Świstak...
czyli Skrzynia w odstawke?
czyli Urbański juz pograł sobie?
jesli do pierwszej Drużyny, to przeciez jest miejsce na jednego stopera.
Ktos z dwójki Skrzynia-Urbański odejdzie zatem wkrótce
Pierwsza drużyna to +- 25 zawodników, w art nie było mowy o wyjściowym składzie.
a może pogramy czterema obrońcami
Ciekawostka - Polczak jako 18-latek (a debiutanckie 6 minut nawet jako 17-latek) zaliczył już 9 meczów w ekstraklasie, m.in. cały mecz z nami:
[url]http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=5722&id_sezon=65[/url]
Możei dobry, najpierw go pozyskajmy. Druga spraw, że to zawodnik 2 ligowy, nie 1.
moim zdaniem my potrzebujemy kilku naprawde mocnych gosci , MAMY NOZ NA GARDLE I TRZEBA SIE UTRZYMAC , czy tego typu zawodnicy nam w tym pomoga (?) smiem watpic :( troche mnie to martwi , ale czekam jeszcze bo ze dwie bomby transferowe w koncu musza nas zaskoczyc po tylu latach
Kilkanaście minut temu zakończyły się negocjacje pomiędzy GKS Katowice i Cracovią Kraków odnośnie transferu obrońcy GKS Piotra Polczaka do zespołu Pasów.
[b]Oba kluby porozumiały się co do warunków transferu. GKS otrzyma za młodzieżowego reprezentanta Polski określoną kwotę pieniędzy, nie będzie natomiast żadnych rozliczeń w postaci przejścia zawodników Cracovii do klubu z Bukowej.[/b]
Teraz najważniejszą kwestią pozostaje porozumienie się zawodnika w sprawie indywidualnego kontraktu z klubem z Kałuży.
źródło: gksa.pl
no to ciekawe jak sie Tabisz teraz spisze :>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)