Nowy obrońca Korony Kielce
Występujący ostatnio w Pogoni Szczecin Piotr Celeban podpisał w piątek czteroletni kontrakt z Koroną Kielce - pisze "Przegląd Sportowy". "Złocisto-krwiści" zapłacili Antoniemu Ptakowi za 22-letniego obrońcę blisko 100 tysięcy euro.
Piotr Celeban jest trzecim po Brazylijczyku Edim Andradinie i Piotrze Świerczewskim zawodnikiem, który wzmocnił kielecki zespół przed nowym sezonem.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Kadra nie jest z gumy, by ktoś przyszedł ktoś musi odejść.....
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> panowie okienko transferowe sie
> nie skonczylo
ono się wcale jeszcze nie zaczeło :)
Nie tylko Piotr Bania żegna się z Cracovią, odchodzi także zwiany przez lata z "Pasami" (od sezonu 1998/99 z półtoraroczna przerwą na Stal Stalowa Wola) Marek Baster.
- Trener Majewski przeprowadził ze mną rozmowę, z której dowiedziałem się, że nie widzi mnie w kadrze. Przeczuwałem to, kiedy nie pojechałem z zespołem do USA.
- Ale ma Pan jeszcze roczny kontrakt z Cracovią?
- Tak, mam. W klubie dowiedziałem się, że chcą ze mną kontrakt rozwiązać. Rozumiem, że klub chce się mnie pozbyć. Jestem już niepotrzebny.
- Ale prawo jest po Pana stronie...
- Cóż ja mogę powiedzieć. Mam w poniedziałek rozmawiać na temat rozwiązania kontraktu z klubem.
[b]Od redakcji: Kierownictwo Cracovii nie patyczkuje się ostatnio z piłkarzami. Żadnych sentymentów, nie liczą się lata gry w "Pasach", obowiązują surowe prawa rynkowe. W przypadku Bastera trzeba było najpierw porozumieć się z piłkarzem o rozwiązaniu kontraktu, uzgodnić to z zawodnikiem, a nie stawiać go pod ścianą. Zobaczymy, jak ostatnie wydarzenia wpłyną na atmosferę w Cracovii. - Za rok mnie może spotkać to samo co teraz Bastera czy Banię - powiedział jeden z piłkarzy.[/b]
BO NARESZCIE SIE KTOS WZIAL ZA WAS!
U NAS MAJA GRAC NAJLEPSI ZAWODNICY A NIE RELIKWIA I ANTYKI!
100% POPARCIA DL ASTEFANA W TEJ SPRAWIE>
JKABYS BYL DOBRY JEDEN Z DRUGIM TO BYS GRAL A TAK TO NIE PIERDOLCIE JUZ JAK TO ZLE JEST!
KONIEC Z GRA ZA ZASLUGI!!!
WASZ CZAS SIE JUZ SKONCZYL I TYLE!
Również popieram ! Tylko jeszcze kogos sprowadzic bo to powinno działac w dwie strony
iwi - przesadziłeś i to mocno....
Za to co zrobili dla Pasów zawodnikom należy się szacunek, a nie nazywanie ich relikwiami ia antykami ! Nawet tym którzy odchodzą....
Leesior
Oczywiscie ze ich szanuje i dziekuje za to ze byli z nami, ale wkur... mie takie cos ze sa zdziwieni i udaja wielkich rozczarowanych jak ktos im powie prawde w oczy ze sa slabi i nie widzi ich w zespole wtedy odzywaja sie w nich dziwne glosy. Placza jak male dzieci jak to bardzo dlugo oni graja w Pasach a graja miedzy innymi dlatego ze taka byla polityka klubowa klubu ktory nie raczyl nikog sprowadzic nowego dajac im z roku na rok nadzieje. Ale nareszcie mamy zajebistego trenera ktory umie poukladac druzyne i pokazac co o tym wszystkim mysli. Rownie dobrze moglo ich to spotkac wczesniej a nie spotkalo tylko dla tego ze nie sprowadzalismy nikogo nowego do zespolu.
A tym zawodnikiem tajemniczym ktory udzielil sie w wywiadzie...ze i jego nie dlugo moze spotkac taka sytuacja to zapewne ktos z dwojki Świstak i Wojciechowski.
Najlepiej obaj.
Świstakowi klub udzielil pomocy i dal pieniadze na leczenie zachowujac sie fair tak jak wobec wszystkich.
Dziekujemy tym panom juz za gre i w ich miejsca prosimy o powiew nowej pasiatej krwii do zespolu!
Tak, ale jednak iwi ma w tym przypadku rację. Trochę przesadził z formą, ale to w jego przypadku norma. Tu niestety działa prawo rynkowe. Jesteś dobry to grasz, nie jesteś to niestety odchodzisz. Gdyby klub tak źle traktował zawodników, to Baster spokojnie nie leczyłby u nas kontuzji. Miał trochę czasu aby pokazać na co go stać i niestety tego nie zrobił. Cracovia pewnie trochę mu zawdzięcza ale myślę, że Baster więcej zawdzięcza Cracovii. Z Wackiem też by nikt nie rozmawiał. Że już o Świstaku nie wspomnę. Co do tego tajemniczego zawodnika to niech lepiej gra a nie sieje jakąś propagandę. Popatrzcie na to z innej strony? Kto najmniej płacze a najwięcej gra? Najlepiej zarabiający zawodnik Cracovii nic w mediach nie gada tylko solidnie przykłada się do gry. Nazwisko zachowam dla siebie.
Baster jest dla nas sporym kosztem bo dobrze zarabia a nic obecnie nie gra.
Zawsze go jednak lubiłem i dlatego powodzenie panie Marku.
Przychodzi do Pasów Marcin Gzyl z AKS Busko - Zdrój jeśli nie uprzedzi nas Garbarnia ... Dwudziestolatek (26.08.87), student. Ale czy dla piłki poświęci więcej czasu niż dla nauki?
W dzisiejszej GW pisze ,ze Cracovia jest zainteresowana 19 letnim Jakubem Kaszubą z Bałtyku.To napastnik ,który w ub sezonie strzelił 27 bramek w IV lidze.
Kaszuby to ciekawy zawodnik, z tego co kojaze to już jakiś klus pierwszoligowy się nim interesuje.
Zawsze było wiadomo, że Basterek woli grać do przodu niż w obronie. Niestety u Stefana jest na odwrót niż u poprzednich trenerów. Na lewej stronie 3-os. obrony Basterek nie bardzo miał okazję się wykazywać, na lewą pomoc jest co najwyżej nr 4. A że kontrakt ma trochę wyższy niż juniorzy więc można było się tego spodziewać od dłuższego czasu.
no iwi poraz kolejny musze Ci przyznac racje. rzeczywiscie widac ze robi sie porzadek i nikt za zaslugi grał nie bedzie bo skonczyla sie "piekna epoka" Stawowego i graja najlepsi
1906% poparcia dla Stefana Majewskiego
W kwestii przydatności do drużyny Baster i Bania się nie nadają.Powinniśmy mieć lepszych za nich.Banie potraktowano per noga.Ponoć dosłał propozycje aż 3 tys zł kontraktu i było to jakieś 4 razy mniej niż miał.Gdyby to podpisał byłby idiotą i inni zawodnicy by się z niego śmiali.Mam tylko nadzieje że ktoś lepszy za Banie dojdzie.
już mamy Witkowskiego za Banie. sciagamy brazyliane za Bastera (ten sam wzrost prawie a szybszy i lepszy technicznie) wiec jest spoko jak narazie jestem zadowolony
Na razie nie mamy brazylijczyka.Jak sie nada to pewnie Tabisz da mu 5 tys zł kontraktu i pojedzie gdzie indziej.Santo jak na razie mamy kolejne obiecanki cacanki profesora.Zapowiada się że znów wydamy z całej ligi najmniej,a te 3 mln to nie wydamy tylko to będzie przychód za Gizę.
Z tym Uevertonem to jeszcze nie wiadomo jak bedzie Santo :) aczkolwiek wszystko zmierza w dobrym kierunku. Ja osobiscie z ocena przydatnosci do zespolu tego brazylijczyka poczekam do meczu z widzewem. Ufam Majewskiemu gdyz widze w jego pracy pewien kierunek i konsekwentnosc w tym co robi.
Licze rowniez na pozykanie jeszcze dwoch klasowych graczy poza ta dwojka z ktorej jeden jest wzmocnieniem a drugi zapewne nim bedzie i angaz do Pasów jest kwestia czasu.
Licze rowniez na szybkie rozwiazanie kontraktow z zawodnikami nieprespektywicznymi ktorzy nie wniosa juz nic nowego do druzyny a jedynie obciazaja klubowy budzet. Mam tu na mysli zawodnikow takich jak Baster,Świstak,Rzucidlo.
Jak narazie transfery ktore inicjowal Stefan sa trafione. Liczymy na dalsze angaze do zespolu nowych zawodnikow.
no Bastera juz raczej nie bedzie Swistaka tez bym wyrzucila Rzucidle na dyskoteke jakas i Wojciechowskiego wypozyczyc bo jeszcze jest mlody ale tez odstaje.
ja bym był zachwycony jakby sciagneli jeszcze jakiegos stopa i bocznego obronce bo tego nam potrzeba. pod warunkiem ze nie sprzedamy Gizy bo wtedy jest dramat
Rzucidło miał parę bardzo dobrych występów w Pasach, czemu ta nagonka? Wojciechowski dzisiaj grał przyzwoicie, a pamiętajcie, że na tej pozycji nie mamy żadnej alternatywy dla Wacka. W ogóle w polskiej lidze z obrońcami jest nieszczególnie, stąd wziął się pomysł z Bośniakiem (który być może jeszcze wróci). Co do tego, kto się nadaje do obrony to Majewskiego chyba uczyć nie będziemy, prawda?
Zgadzam się z docentem w kwestii Rzucidły.Za wiele nie pograł by go tak ostro oceniać
a wciąż pamiętam jak w derbach sprzed roku mecz marzenie zagrał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)