Teraz dla odmiany wygramy:)
-
-
Play-off.
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Teraz dla odmiany wygramy
ile w koncu mistrzowska druzyna moze przegrywac?
:P
no bo na podhale trafic niechcac wygrac trzeba...a szarotki sie jeszcze na play-off wzmacniaja.Marcin Kolusz powraca
4 dni później
O ktorej godzine rozpocznie sie pierwsze spotkanie play-off Cracovi???
graja o 18.
A jak wyglada sprawa sprzedazy biletow?Czy sa problemy z ich nabyciem tuz przed spotkaniem?
Pytam bo wybieram sie 1 raz na w zyciu na mecz hokeja:)
Nigdy nie byłeś na hokeju z takim nickiem czy nigdy nie byłeś w Krakowie?
Problemów nie ma z biletami. Chyba że zabraknie, ale nie sądzę.
Jest gdzies dostepny terminarz playoffów???
Ten ćwierćfinał należy potraktować jako przetarcie przed decydującą batalią o Mistrzostwo Polski .... Trudno sobie wyobrazić, żeby choć jeden mecz nasi hokeiści przegrali z Naprzodem..... Jeżeli jednak coś przegrają (w końcu jest to tylko sport) to tragedii nie będzie..... Jestem jednak pewny, że ta rywalizacja zakończy się w 3 meczach.... Pytanie zasadnicze.... CO DALEJ??? Bardzo słabych mamy obcokrajowców, co nie oznacza, że formy jakiej wszyscy oczekują, nie osiągną przed tą decydującą potyczką.... Jeżeli będzie inaczej to nie da się ukryć, że będzie źle.... Dlaczego od jakiegoś czasu odstają formą od zawodnków krajowych, nad którymi praktycznie powinni górować??? Czy mają jakiś indywidualny cykl treningowy i jest to element jakiejś niespodzianki??? Takich niespodzianek już kilka było u nas (np. taka sobie postawa Hornego w pierwszych meczach I-szej (II) ligi, za to później w meczach z Polonią Bytom i z Sanokiem pokazał klasę przyczyniając się w znacznym stopniu do awansu, czy też w następnym sezonie sprawa Tomasa) Chyba, że są po prostu słabi??? Czy ktoś zorientowany (naprawdę zorientowany) może odpowiedzieć na to pytanie??? Czy też odpowiedż uzyskam po zakończonym sezonie???
Vasago na jakiej podstawie twierdzisz że mamy,,bardzo słabych ''obcokrajowców?.Szlag mnie chce trafić jak czytam takie bzdety.
W punktacji kanadyjskiej Cracovii;
Hartmann 2 miejsce 15 goli +19 asyst =37 pkt (więcej ma tylko Laszkiewicz)37 meczy
Pinc 4 miejsce 11+17=28 35 meczy
Prokop 10 miejsce 8+2 =10 ale tylko 17 meczy
Cerny 13 miejsce 2+4 =6 10 meczy i w dodatku to obrońca
Safarik bez oceny bo ciagle kontuzjowany
Moja ocena stranieri wygląda tak;
Hartmann gracz dla nas bezceny twierdze że dawno nie mielismy tak dobrego gracza
W play of bedzie jednym z tych co pociągną grę.
Pinc grać potrafi jeśli chodzi o punktacje kanadyjską 28 pkt w 35 meczach to wynik bardzo dobry .Twierdzę że w meczach o stawkę i sporą kasę pokaże swoje walory.
Cerny -dla mnie osobiście to świetny obrońca (nienaganna technika ,widzi wszystko na lodzie i bardzo groźny w ofensywie).Jest naszym poważnym wzmocnieniem.
Prokop -ma wielkie umiejętności tylko niestety siano w głowie.Twierdzę że stać go na taką grę która prezentował w pierwszych 5-6 meczach w Cracovii.Ocenimy go po play of .Potoczny w ubiegłym roku był od niego znacznie słabszy ,a w play of ŚWIETNY.
Kolego Vasago nie dzielmy skóry na niedzwiedziu.Jest takie przysłowie cudze chwalicie swego nie znacie.Nie przeceniał bym tych stranieri Podhala czy np Gdańska .Teraz cała drużyna gra nieźle to i stranieri dobrze się prezentują.Przypomnij sobie ubiegły sezon i Kacira czy Jakesa w Podhalu .W regularnym sezonie świetnie a w play of bez sztycha.
Safarik 5 goli w 8 meczach. Stosunek goli do meczy ma bardzo dobry
Ano ma Safarik niezłą statystykę>Problem w tym że nie wiadomo czy się wg wykuruje.Na razie to taki Dawidowski tylko w wydaniu hokejowym.
potter Napisał:
-------------------------------------------------------
> Vasago na jakiej podstawie twierdzisz że
> mamy,,bardzo słabych ''obcokrajowców?.Szlag mnie
> chce trafić jak czytam takie bzdety.
>
> Kolego Vasago nie dzielmy skóry na
> niedzwiedziu.Jest takie przysłowie cudze
> chwalicie swego nie znacie.Nie przeceniał bym
> tych stranieri Podhala czy np Gdańska .Teraz
> cała drużyna gra nieźle to i stranieri dobrze
> się prezentują.Przypomnij sobie ubiegły sezon i
> Kacira czy Jakesa w Podhalu .W regularnym sezonie
> świetnie a w play of bez sztycha.
>
Twierdzę tak na podstawie nie tylko ostatniego meczu, ale także na podstawie wczesniejszych meczy.... Co prawda w ostatnich meczach cała drużyna była w dołku, ale mimo wszystko obcokrajowcy powinni sie wybijać ponad przeciętność. Mam oczywiście tutaj na mysli trókę z drugiej formacji tj. Czerny, Pinc, Prokop.... Nie mam natomiast zastrzeżeń co do Hartmana, który jest faktycznie dużym wzmocnieniem, co nie zmienia faktu, że zawodzi strasznie, gdyż możliwości tego zawodnika są znacznie większe.... Jak już powiedziałem - Hartman jest dużym wzmocnieniem, bo trudno żeby było inaczej biorąc pod uwagę jego osiągnięcia w ekstralidze słowackiej w poprzednim sezonie (13-te miejsce w punktacji kanadyjskiej).... Biorąc jednak pod uwagę jego w/w osiągnięcia dochodzę do wniosku (niestety, ale tutaj mam rację) zawodzi na całej linii. Po prostu inaczej wyobrażałem sobie grę tego zawodnika, byłem przekonany, że będzie liderem PLH i będzie prezentował forme co najmniej taką jak Leszek Laszkiewicz.... Sądzę, że większośc kibiców, która orientuje się w polskim hokeja ma podobne odczucia i również są zawiedzeni. Równocześnie wierzę, że wszyscy w/w wymenieni zaprezentują formę taką jaką wszyscy oczekują w decydującej batalii, czyli od pólfinałów play off.... Nic więcej nie wymagam.... Naprawdę trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i przyznac, że narazie póki co jest kiszka. Ponadto nie chwalę cudzego i nie uważam wcale że Podhale z Kacirem, czy Jakesem prezentowało się tak świetnie w ubiegłym sezonie, gdyż nic szczególnego nie pokazali i w sezonie zasadniczym i w play off.
zapowiada sie ciekawa rywalizacja drużyn z północnej Polski... Toruń wygrał w Gdańsku
1-0 dla Cracovii :)
piekne bramki
Nerwowo na taflach
mibi2007-02-05, ostatnia aktualizacja 2007-02-05 19:22
Hokej. Unia Oświęcim jedną nogą za burtą ćwierćfinału play-offu, ComArch/Cracovia i Wojas/Podhale po mękach pokonały rywali na ich taflach. Na decydujące rozstrzygnięcia kibice będą musieli poczekać co najmniej do 16 lutego, bo teraz zagra reprezentacja.
- Jak tak dalej w Oświęcimiu będą pracować z młodzieżą, to za dwa lata w lidze zajmą miejsce Stoczniowca - skomentował kibic obserwujący w telewizji mecz GKS Tychy - Unia. Ma rację: młoda załoga z Oświęcimia pewnie odpadnie w ćwierćfinale, ale przyszłość należy do niej. Adrian Kowalówka, Łukasz Sękowski czy Jakub Radwan już teraz potrafią zamieszać pod bramką wicemistrza Polski z Tychów. Za rok będą jeszcze silniejsi! Ważne, że w Unii znaleźli dobrego trenera. Jozef Contofalsky przejął zespół, gdy groziło mu widmo walki o utrzymanie. Z dziewiątej pozycji Słowak wyprowadził oświęcimian na siódmą, gwarantującą udział w play-offie.
ComArch/Cracovia na 10 s przed końcem uratowała się przed widmem rzutów karnych w starciu z Naprzodem w Janowie. Najważniejszego gola dla mistrzów Polski zdobył rzecz jasna najlepszy strzelec zespołu Leszek Laszkiewicz. - Coś mi te końcówki meczów ostatnio wychodzą - cieszy się "Laszka". Dlaczego jego zespół męczył się w niedzielę? - W Janowie mają specyficzne lodowisko wyposażone w wyjątkowo szybkie bandy, a do tego Naprzód to zespół z charakterem, niełatwo go ograć na jego terenie.
Od piątku do niedzieli reprezentacja Polski weźmie udział w turnieju z serii EIHC w Toruniu. W jej składzie zabraknie L. Laszkiewicza, który od początku sezonu zmaga się z problemami zdrowotnymi. Na zatokach wyrosła mu olbrzymia torbiel. - Przez tą narośl często choruję, mam problemy z głową i oczami - nie kryje "Laszka". - Dlatego po rozmowie z trenerem Rohaczkiem doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu, abym wyjeżdżał do Torunia. Mógłbym nie wytrzymać obciążenia meczowego. Jeśli załapię się do składu, pojadę na kwietniowe mistrzostwa świata.
Trener Wojasa/Podhala Wiktor Pysz jest perfekcjonistą. Choć drużyna złapała już wysoką formę, on chce iść dalej. Na piątek zaplanował sparing z GKS-em Tychy i serię ciężkich treningów, by w dalszej części play-offu zespół grał jeszcze lepiej. Dlaczego górale potrzebowali dogrywki i gola na 20 s przed jej końcem, by w Sosnowcu pokonać Zagłębie? - W połowie meczu nagle częściej zaczęliśmy odwiedzać boks kar - tłumaczy Pysz, bo faktycznie zagłębiacy gola oznaczającego dogrywkę strzelili w przewadze.
Z kolei KTH Krynica szykuje się do batalii o utrzymanie w PLH. Rywalizację z KH Sanok zacznie 18 lutego.
info G,W KRAKOW
12 dni później
No to jak w końcu jest z meczami w półfinale??
Na przemian D W D W D W D czy tak jak w finale: D W W D D W D ??????
tak jak w finale
Dzieki
Czyli polfinaly idą tak:
23-02 PT - Krakow
25-02 ND - NT
27-02 WT - NT
02-03 PT - Krakow
04-03 ND - Krakow
06-03 WT - NT
09-03 PI - Krakow
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)