Z nadgranicznego Wodzisławia, gdzie Diabeł mówi "Dobranoc", a Vaclav Klaus "Dobry den" pozdrawia was Fan Oderki! Spieszę donieść kibicom Cracovii o pogromie jaki miał miejsce w ubiegły piątek na stadionie przy ulicy Bogumińskiej. Był jesienny wieczór. Mrok ogarnął miasto, zimny, porywisty wiatr wiał na rogatkach ulic, pożółkłe liście spadające z drzew wirowały w powietrzu w dzikim, nieujarzmionym tańcu. Niebo zasnute było gęstą warstwą chmur, spoza której nie można było dostrzec najmniejszej gwiezdnej iskierki. Sceneria jak z ciemnej opowieści Alana Edgara Poe. I w takiej scenerii rozegrał się dramat, który wstrząsnął całą piłkarską Polską. Przez 90 minut miasto wstrzymalo oddech. W potwornym uścisku zwarły się ze sobą skazana na porażkę Oderka i Wisła. Już po 45 minutach dumna Biała Gwiazda leżała na kolanach z których probowała się podnieść w drugiej połowie, jednak nie dała rady. "Miszcz" Polski stał się nagi. Strąciliśmy Białą Gwiazdę z piedestału chwały w otchłań niebytu. Jakże szczęśliwy był to weekend! Ze łzami w oczach przywitałem wiadomość o pogromie konińskiego aluminium. Utopiliśmy Białą Gwiazdę w wodach Oderki, w przyszłym roku utopimy ją w Kałuży. "Kałuża jest to zbiornik wodny o małym znaczeniu strategicznym", "Pożar to niekontrolowany proses palenia się miejsc do tego nie przeznaczonych", głoszą kazuistyczne definicje wojskowych podręczników. Kibolom Wisły dedykowałbym jednak inną definicję, definicję zaskoczenia: "Zaskoczenie jest to różnica między sytuacją spodziewaną a zastaną". Co, zatkało was gdy po pół godzinie gry było 3:0? Chciałbym zobaczyć wasze miny, wasze spuszczone głowy jak wracaliście na wschód po tęgim wodzisławskim laniu. Już 3 razy z rzędu oberwaliście na stadionie Oderki. Zapraszamy na następne lania. O wielka Cracovio, pasiasty klubie, dumo polskiego footbalu! Pnij się Najdroższa ku górze. Jeszcze nadejdą pogodne dni, powróci utracona chwała. Na stadionach całego świata jak za starych dobrych dni załopocą pasiaste sztandary. NIECH ŻYJE TRZECH MUSZKIETERÓW CRACOVIA-LECH-ARKA I D'ARTAGNAN ODERKA. Fan Oderki zawsze z Wami.
-
-
Pogrom na Bogumińskiej
Pozdro :)!
Juz za rok meczyk z Odrą :)!
hehe ;) Pozdro i Graty za zwyciestwo!
;-))))))))))))))))))))KLASK!!!!!KLASK!!!!!KLASK!!!!!BIS!!!!!!!!
na to chyba czekał Pizza!
uwielbiam to czytac :). ale dwie sprawy - zarty a propos Kaluzy sa raczej nie wskazane, ze wzgledu na nazwisko jednej z najwazniejszych osobistosci zwiazanych z naszym klubem, a dwa - Poe mial na imie Edgar, a Allan to nazwisko jego wuja, z ktorym w dodatku sie nie znosil :).
brajt dlaczego na maile nie odpisujesz??!
maile? a ktore konto?
bajkowy@wp.pl ale jakies mi cuda pisza zwrotne
Brajt - nie wiem jak miał na imię Poe, ale do historii literatury trafił jako Alan Edgar
pozdro dla Odry Wodzisław :). Za rok znowu 3:2 :))))
Brajt, ja tam do najinteligentniejszych ludzi nie należę (ale za to jak przypierniczę...), wybacz mi więc niedostaki wiedzy w zakresie amerykańskiej literatury horrorystycznej. No cóż w szkole nigdy nie bylem prymasem. Co się zaś tyczy Pana Kałuży, mój dowcip nie dotykal jego osobiście, byl to tylko zabieg stylistyczny: utopić w Kałuży to po prostu utopić na stadionie Pasów. Zresztą, jeżeli Pan Kaluża patrzy na nas teraz z góry i ma trochę poczucia humoru (w co nie wątpię), to podejrzewam, ze się nie obrazi, a wręcz przeciwnie przyklaśnie projektowi takiego utopienia. Pojutrze Oderka przyjeżdża do Zabrza, a wlaśnie w tej chwili przebywam w Gliwcach, gdzie pracuję na Polibudzie jako wykladacz filozfii, socjologii i demografii. Nie odmówię więc sobie przyjemności wizyty na stadionie przy ulicy Roosevelta i wtopiony w tłum kibiców Górnika kibicowal bedę wodzisławskiemu klubowi. Niedawno w podobny sposób, wtopiony w tłum kibiców Piasta, kibicowalem w Gliwicach Cracovii. Ryzyko wpadki w takich okolicznościach jest niewielkie, bo podskoki, wymachy, westchnienia i inne gesty są podobne w wypadku radości i smutku. A i upić się piwem w przystadionowej knajpie można w podobny sposób i z radości i ze zgryzoty. Fan Oderki
Orginalny komentarz....to przykład jak można wyróżnić się z tłumu...
Pozdrowienia !
bardzo mi sie podoba, mysle ze sp. Pan Jozef Kałurza, rzeczywiscie nie mialby nic naprzeciw...
pozdro
Wojtek
Jako Czecha mnie interesuje, kiedy u Was Vaclav Klaus mówił: "Dobry den"?
Dziękuję
Straszny pogrom w Wodzisławiu. Sędzia Ryszka w roli głównej :))) Z resztą co to za pogrom 3 -2??
Józef Kałuża się pisze....
Szymku kibicu Pogoni... po pierwsze szacuneczek za kibicowanie swojej drużynie, która teraz w IV lidze niestety a nie jakiejś tam Ptakowjiiii coś tam... po drugie pogrom był 3:0 do przerwy z mistrzem Polski to dla Ciebie norma???
Pogrom? No właśnie, jak już to Szymek z Pogoni zaznaczył, pogromu dokonał przede wszystkim ten pan ubrany na czarno. I nie mówię, że sędziował pod Odrę, on się pogubił i tylko wk***wiał zawodników obu drużyn i ich prowokował...
Nie zmienia to jednak faktu, że Odrze (i jej kibicowi - założycielowi tematu) należą się gratulacje. Prowadzić do przerwy 3:0 to jeszcze nie sztuka, sztuką jest dowieźć korzystny rezultat do końca, no a to sie Odrze (niestety) udało...
Ale muszę jeszcze powiedzieć, że hymny pochwalne na cześć drużyny będącem lokalnym rywalem ostatnio pokonanego przeciwnika są dla mnie czymś niesmacznym. Nic mi nie wiadomo (chyba, że się mylę!) o jakichś specjalnych względach, jakimi miałaby się darzyć Odra W. i Cracovia, w związku z czym kto wie, na czyją cześć Fan Oderki będzie pisał na wiślackim forum, jeśli Craxa istotnie awansuje do ekstraklasy, a polegnie w Wodzisławiu...
he he, wizja Wisły "leżącej na kolanach" bardzo mnie ubawiła...
pozdrowienia dla fana Odry Wodzisław, gdzie jeszcze niedawno kto inny (i fajniejszy) mówił "dobry den" !!!
no a Wodzu wykazuje poważne braki w znajomości starszego forum...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)