Fort Artowi gratulujemy okrągłego 5000 posta.
-
-
Universytet, Polibuda i inne Academie
70 dni później
Mam propozycję swoistego happeningu:
Czy mógłbym tu na tym Forum napisać artyqł naukowy do xiążki pokonferencyjnej pt. "Bunt i reforma". Nic mi do głowy nie przychodziło, aż wreszcie wpadłem na pomysł naopisania artyqłu o Nestorze Machno. Oczywiście nie historycznego bo tu nie jestem kompetentny, ale jakiegoś filozoficzno - socjologicznego. Mam na to miesiąc czasu. Jak to widzę?
Jeden wątek jest zarezerwowany tylko na pisanie tego artyqłu. Pod nim Wasza pomoc: uwagi krytyczne. tak więc byłby to w pewnym sensie nasz wspólny artyqł. Jeżeli wydawca nie miałby nic przeciwko (tego nie mogę obiecać, bo nie wiem), to w artyqle byłaby notka: Artyqł został napisany z pomocą kibiców Cracovii na Jej Forum internetowym.
Czekam na decyzję Adminów, bo od nich zależy, czy można coś takiego zrobić.
4 dni później
Qźwa straciłem tytuł największego happeningowca Polibudy nas rzecz Zmysłowskiego. Zmysłowski przyszedł na zajęcia i okazało się, że w sali nie ma tablicy. Kij wie co się z nią stało, ale po prostu znikła. Zmysłowski wziął więc kredę i zaczął pisać kredą na ścianie. A ponieważ miał dużo do pisania zapisał wszystkie ściany w sali dookoła. Dziekan się wqrzył i obciążył Zmysłowskiego kosztami malowania.
Muszę coś wymyślić, żeby ponownie zająć miejsce z którego mnie Zmysłowski wygryzł.
schowaj tablice, zapisze wszystkie sciany, ale tez sufit i podłoge.
6 dni później
Wpadłem na pomysł prowadzenia zajęć przez 5 minut. Oto recepta:
1. Spóźniam się 15 minut (tzw kwadrans akademicki).
2. Zajęcia kończę 15 minut wcześniej (w myśl zasady "ponieważ zaczęliśmy później, to wcześniej skończymy").
3. W środq zajęć robię 15 minutową przerwę (na papierosa).
Zostaje nam 45 minut zajęć, czyli w każdej połowie po 22,5 minuty.
4. W pierwszej połowię robię 2,5 minutowe wprowadzenie, po którym student (lub studentka) wygłasza 20 minutowy referat.
5. W drugiej połowie student (studentka) wygłasza 20 minutowy referat, po którym robię 2,5 minutowe podsumowanie.
Czyli w sumie mówię 5 minut.
{Główka w powyższym texcie nie była zamierzona, ale jest wynikiem przypadkowej sekwencji znaków graficznych. Ponieważ jednak w sumie pasuje do całości, nie usunąłem jej.}
44 dni później
Szukam sobie opcji na wypadek niedostania sie na informatyke, wiec czy studiuje ktos jakies zblizone tematycznie kierunki? elektrotechnika?
taka ciekawostka, zakladany budzet AGH na 2010 rok to 600 milionow zlotych, zeby tak budżet Pasów byl na podobnym poziomie.
Tajduś działa ;)
68 dni później
XIV Ogólnopolski Zjazd Socjologiczny, Kraqw 8-11 wrzesnia 2010.
Serdecznie zapraszam, choć nikt z organizatorów mnie do tego nie upoważnił. Jest ponad 80 grup tematycznych, każdy może sobie wybrać jaką chce. Jeszcze się zastanawiam co by wybrać. Myślałem o socjologii miasta (grupy Dymnickiej, Nowaka (socjolog z Poznania) lub Nawrockiego), ale socjologii miasta mam już po uszy. Chyba wybiorę grupę Zdzisława Macha "Europa jako kierunek integracji społecznej i qlturowej". Myslę o temacie "Opozycja centrum - peryferie w polskiej historii gospodarczej" albo "Europejskie konurbacje węglowe w ewoluujacym systemie światowym". Nie da się ukryć, że pachnie Wallersteinem (i Małowistem). Jakby mi takich tematów nie zaakceptowali, z przyczyn merytorycznych lub pozamerytorycznych (np. mają już full zgłoszeń), to zgłoszę się do Nawrockiego.
Jest grupa zajmująca się socjologią sportu. Ciekawy temat, może by tam ktoś coś powiedział. Nie trzeba być socjologiem, żeby wygłosić taki referat. Sam nie jestem socjologiem, przynajmniej formalnie.
Termin końcowy nadsyłania abstraktów 15 kwietnia.
Szczegóły: wpisać w wyszukiwarce google: zjazd14
10 dni później
[img]http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201004/1271367739_by_wokash_500.jpg[/img]
31 dni później
{zapiłem}
111 dni później
Jestem na urlopie zdrowotnym od początq września do końca lutego next year (po operacji nóg) i Bogdan Pliszka, który wrócił po kilq latach przerwy do nas odziedziczył po mnie zajęcia z demografii (teraz to się nazywa "Procesy ludnościowe" ) i się pyta jak to się prowadzi.
Ja to prowadzę tak:
1 Część zajęć - turystyczno krajoznawcza - nawijka o ludności jakiegoś kraju, miasta, o epidemiach, wojnach, sexie etc
2 Część matematyczna - liczenie współczynniqw, siatka Lexisa etc
PS Pliszka czasami występuje w telewizji, nawet kilka razy się pojawił w dzienniq o 19.30 i produqje się na jakimś portalu konserwatywnym.
Przypominam, że jutro zaczyna się w Krakowie 14 Zjazd Socjologiczny. Ponoć jutro o 16 ma na Krupniczej 35 pojawić się Bronek Komorowski. 3 lata temu w Zielonej Górze był Lech Kaczyński. Właśnie zacząłem przygotowywać moje wystąpienie i myślę, że do jutra rana coś sklecę (jest ponad 80 grup tematycznych). Ze względu na rażąco niski, wręcz żenujący, poziom intelektualny referatu, który mam zamiar wygłosić, mam głęboką prośbę, żebyście posłuchali kogoś mądrzejszego.
Natomiast ponawiam propozycję jakiegoś piwka. Przez kilkanaście lat praktycznie mieszkałem w Kraq, teraz jak raz na rok się tam pojawię to dużo. Jest tylu ludzi, których chyba jeszcze na żywca nie znam (Garry, Helmut, Dinth, Asksc, Tytus Romek i inni). Zobaczycie moją lewacką mordę.
Bedę mieszkał na Kazimierzu.
7 dni później
Kudrycka udziela już dziś czwartego wywiadu na żywo. Teraz w Superstacji. Chwali się nowymi standardami kształcenia i większą autonomią uczelni, którą rzekomo wprowadza. Studenci będą mogli studiować dwa kierunki na koszt państwa.
264 dni później
jest na forum jakiś student inżynierii środkownika, budownictwa lub transportu?
Znajomy studiuje budownictwo na PK - jeśli się tu nikt nie znajdzie to możesz napisać do mnie na prv.
Oto jestem - Kierunek Transport, Wydział Mechaniczny Politechniki Krakowskiej.
Jak transport to tylko na WILu!!!
Socjologia na AGH - kierunek ciekawy,nieco techniczny,a zarazem bardziej konkurencyjny od ujotowskiego :P
WNSS rulezzzzz ;)
w środę obchodził swoje 10lecie :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)