Ja byłem 18:01 pod kasą. Kupiłem bilet i wszedłem. Nawet nie wiedziałem, że były jakieś jaja.
Ogólnie meczyk fajny. Poziom momentami wyższy niż to co prezentowała pierwsza drużyna wczoraj w I połowie...
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy.
Po zejściu Baligi mieliśmy w obronie 3 wysokich Uszalewski, Juraszek, Karcz,
To chyba pierwszy raz od 1948 ;)
Karcz nie grał w obronie. To był Maciek Łuczak. ;)
Bardzo chciałem oglądnąć mecz, ale nie dano mi takiej okazji.. przyjechaliśmy pod stadion pomimo, że mieszkamy daleko od stadionu..
mnie am pewnie przejdzie za niedługo ale co z kibicami, którzy np. nikomu nie kibicowali i chcieli oglądnąć młodzież Pasów.. tak się kurwa traktuje kibiców? dramat.. pierdolony pseudo-marketing..
Nie legia nie wisła, ale Moja Cracovia znowu mnie dzisiaj poniżyła. Potraktowany zostałem jak jakiś śmieć, który próbuje coś wymusić i dostać za darmo. Wejść na stadion bez uprawnień. Jak bym miał zakaz stadionowy. Ja i 20 innych kibiców stojących pod bramą. Tak było nas 21 poniżonych kibiców, potraktowanych jak intruzi i to na naszej Ziemi Świętej. Byli tam zacni Kibice mniej lub Bardziej znani, ale nie przypadkowi, lecz tacy, co to od lat bywają na Cracovii i dawniej bilety a od powrotu do ekstraklasy karnety zawsze kupują. Tacy prawdziwi klienci firmy i co. I G.........O. Nie potrzebni. Zbędni. Było nas o 21 za dużo na tak arcyważnym spotkaniu. A ja idiota znowu się pospieszyłem i w sobotę karnet kupiłem. No chyba, że to o to chodzi żeby kupić, ale nie przychodzić, bo zadymy będziemy robić. Bo ktoś z góry zakłada, że ja chamem jakimś jestem i nasram na i tak zasyfiałą trybunę, której w przerwie między rozgrywkami i tak nie ma, kto posprzątać. No chyba, że my te chamy z przed bramy za darmo. Będziemy przynajmniej na murawę mogli popatrzeć.
Panie Profesorze jest mi naprawdę wstyd za zarząd Cracovii i za to, że muszę się wstydzić np. przed Niemieckimi turystami, co to nas dzisiaj mijali i patrzyli na nas, że nas to chyba na bilety nie stać. Jak mi jest przykro.
Ze wstydem
Źle traktowany Klient
Rzeczywiście, lekka żenada z tym całym zamieszaniem z wejściówkami, ale komu udało się wejść ten chyba nie żałuje! Mnie osobiście podobała sie nie tyle gra, co zaangażowanie naszych młodych (hehe, piszę jakbym była po 30-stce). Na widowni m.in: Trener Majewski, Kamil Witkowski, Przemysław Kulig, Kacper Tatara, Marcin Cabaj, Dariusz Pawlusiński, Michał Karwan, Marcin Makuch i inni...
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karcz nie grał w obronie. To był Maciek Łuczak.
No jasne, sorry.
Karcz grał cały mecz, a Łuczak wszedł za Baligę :)
Ja przyszłem wczesniej a więc miałem ten zaszczyt kupić bilet i wejść.Mieliśmy do dyspozycji połowe trybuny na długości połowy boiska od strony hotelu "CRACOVIA ".A więc pytanie do szanownego marketingu: co by sie kurwa mac stało jakbyście wpuscili te kilkadziesiąt osób więcej skoro jak już wszyscy weszli to i tak było w chuj przynajmniej 40% miejsca na w.w. trybunie. kurwa jaja.
Dodam że byłem o 18.15 pędziłem z pracy na złamanie karku przez całe miasto.
Pierwsza bramka po swietnym przechwycie Karcza i idealnym zagraniu w tempo do Dudzica, ktory wpadl w pelnym biegu w pole karne, minal probujacego mu wygarnac pilke spod nog bramkarza i strzelil do pustej bramki.
Druga bramka po rajdzie Jelenia prawym skrzydlem, gdzie przy linii, praktywnie juz na czworaka przepchnal pilke w walce z jednym Legionista. Nastepnie podal do Dudzica, ktory znowuz na szybkosci wszedl w pole karne miedzy dwoch bezradncyh obroncow Legii i wylozyl pilke na trzeci metr do Szczoczarza, ktory wygral pojedynek na refleks z ostatnim obronca gosci i wpakowal pilke do siatki.
Trzecia bramka padla z rzutu wolnego po faulu bodajze na Karczu (ale nie jestem pewny, czy akurat na nim). Dosrodkowywal chyba Nowak, a Karcz bez problemow strzalem glowa ustalil wynik na 3:1.
W koncowce po akcji Bojarskiego stuprocentowa sytuacje zmarnowal chyba jeszcze raz Karcz, ktory jednak na pewno byl jedna z najjasniejszych postaci tego meczu.
Z ciekawych sytuacji nalezy wspomniec jeszcze piekny, techniczny strzal Jelenia w slupek przy stanie 1:1 i trzy stuprocentowe sytuacje niewykorzystane przez Legionistow (z czego jedna to rzut wolny posredni z szostego metra przed nasza bramka).
Pierwsza polowa zdecydowaniwe dla Cracovii - ciekawa, obfita w sytuacje bramkowe i stojaca na niezlym poziomie. Druga polowa z poczatku wyrownana, niestety w zasadzie od 45 minuty poziom spadl drastycznie - czytaj: zrobila sie kopanina. Legia zmarnowala jednak swoje sytuacje, potem Cracovia nieco uspokoila gre (wszedl Bojarski) i pod koniec udalo sie strzelic na 3:1, a malo braklo tez do tej czwartej bramki.
Bardzo dobry wystep Jelenia, Karcza, Dudzica (dostal najwieksze brawa, kiedy schodzil). Nowak grajacy od poczatku dal chlopakom wiele pewnosci i spokoju - juz na samym pare razy zakrecil Legionistami, czym chyba pokazal im miejsce w szeregu. Takze Bojar gral dobra zmiane - mogl strzelic nawet bramke, ale widac bylo, ze zalezy mu na tym, by strzelil mlodszy kolega. Rowniez na pewno niezly wystep Tomka Baligi w przeciwienstwie niestety do Lukasza Uszalewskiego, ktory dopiero pod koniec meczu zanotowal kilka naprawde dobrych interwencji, a wczesniej dawal sie zdecydowanie zbyt latwo ogrywac szybkim zawodnikom z Warszawy. Moze nastepnym razem bedzie lepiej.
Ogolnie rzecz biorac mamy naprawde bardzo utalentowana mlodziez, ktora zasluguje na szanse gry takze w normalnej ekstraklasie.
Kolejnym pozytywem tego meczu jest frekwencja - chyba najwyzsza w Mlodej Ekstraklasie (do tej pory najwiecej luda bylo w Chorzowie - 700; moze i biletow faktycznie sprzedano 500, ale ludzi to bylo ponad 500 i to grubo:)). Byli tez chyba wszyscy zawodnicy pierwszej druzyny z rodzinami (to juz sobie mozecie doliczyc do frekwencji;)), a nawet Piotrek Bania, czy Marcin Makuch. Niektorzy twierdzili tez, ze byl obecny niejaki Wallace:) No i byli tez Jan Urban i Kazek Wegrzyn, a nawet Czeslaw Palik. Wynika z tego, ze w zasadzie latwiej byloby chyba wymienic tych, ktorych nie bylo:) Podsumowujac: bardzo fajna atmosfera i bardzo pozyteczne rozgrywki, ktore u nas wzbudzaja spore zainteresowanie. Po tym meczu mozna powiedziec, ze nie bez kozery jestesmy stawiani w gronie faworytow ME.
zazalenia skladajcie telefonicznie pod numerem 997.
Nie bylo zezwolenia na impreze masowa, to moglo wejsc tylko 300 osob, proste logiczne.
Byl jeszcze Rzucidlo, Wojciechowski i Szwajdych.
No wlasnie
Na meczu było 300 osób.
Prosze mi patrzec wyraznie na usta: trzy-sta
Co prawda do trzystu mozna roznie doliczyc
ale net napewno nie jest miejscem do zalatwiania takich spraw
bo nastepnym razem ktos doliczy do 300 zaczynajac faktycznie od 1.
A mecz bardzo ciekawy
Duzo sie dzialo (takze dlatego ze mlodzi slabiej bronia)
a bardzo chca pokazac jaka maja technike wiec jest sporo do ogladania ;)
Acha
Na meczu byl tez trener Majewski z asystentem Cmikiewiczem
Pawka Nowak napewno nie biegal najwiecej na boisku,
a Bojar wcale nie byl najszybszy
Tyle tylko ze ich postawa na placu wyraznie pokazywala
ze w pilce nie chodzi o te pieprzone kilometry
.
Powiedział kkk który fotki robil...
Skoro juz wymieniamy z imienia i nazwiska to nalezy uzupelnic liste jeszcze o Skrzynie, Olsze i Baranka:)
Nawet pojawiła się chyba z 5 minut przed meczem straż miejska (chyba na kontrole) meczyk fajny dający powody na patrzenie w przyszłość ze sporym optymizmem. Dudzic rewelka Karcz z Jeleniem bardzo dobrze Baliga też dobry, walka całej 10 na całym boisku troche z tą trójką w obronie problemy ale może się jeszcze ułożą. na następnym też będe bo warto !
Nie ma co gadac dla mnie zawodnik meczu Jeleń. Fajna atmosfera, gra godna obejrzenia, gorzej sie niestety patrzylo na gre naszych pierwszodruzynowcow. Najlepszym akcentem meczu i tak byl nasz medyk, no coz nie ta kondycja co kiedys :)
I jeszcze zagadka, co lekarz miał w kieszeni? :D
Gdyby mnie spotkało to co skrzypasiaka to tez bym się wściekł.
a to relacja z legialive.pl gość o niku Woytek troszku bredzi od rzeczy ale i tak do kolegów legijnych propagandzistów z C+ i TVN mu daleko :D :
ME: Cracovia 3-1 Legia
Woytek, źródło: cracovia.pl
W pierwszym spotkaniu rozgrywek Młodej Ekstraklasy piłkarze Legii przegrali z Cracovią 3-1. Gola dla Wojskowych zdobył Adrian Paluchowski w 19. minucie. Dwie minuty wcześniej prowadzenie gospodarzom dał Dudzic. Jeszcze przed przerwą Szczoczarz strzelił drugą bramkę dla Cracovii, a w 79. minucie wynik meczu ustalił uderzeniem głową Karcz.
Gracze Cracovii przeważali przez większą część pierwszej połowy i udokumentowali przewagę 2 golami, na które nasi piłkarze odpowiedzieli tylko bramką Paluchowskiego. Mimo incjatywy po stronie gospodarzy takze i legioniści stworzyli sobie kilka dobrych okazji, jednak Trochim, Frączczak, Mikołajczak i Paluchowski nie wykorzystali dogodnych sytuacji. Od początku drugiej połowy legioniści rzucili się do odrabiania strat, jednak bez wymiernego efektu bramkowego, zaś 2 gole strzelone przez naszych graczy nie zostały uznane przez sędziego. W ostatnim kwadransie do głosu ponownie doszli gospodarze, co skończyło się trzecim golem dla Cracovii. Legioniści poza akcją Stocha w 84. minucie nie zdołali już do końca meczu zagrozić bramce strzeżonej przez Szwieca.
Mimo niekorzystnego wyniku warto wziąć pod uwagę, że w Legii wystąpili sami młodzieżowcy (tylko Rzeźniczak i Gostomski zgłoszeni są do rozgrywek Orange Ekstraklasy), [b]zaś w Cracovii wystąpiło aż 10 zawodników zgłoszonych do OE[/b] [podkreślenie moje nie legialive ....] , w tym tak znani jak Bojarski i Nowak.
Miejmy nadzieję, że nasi zawodnicy wyciągną wnioski z tej porażki.
Następny mecz w ramach rozgrywek Młodej Ekstraklasy - w najbliższy poniedziałek o godzinie 16:00. Legia podejmować będzie na głównym boisku Górnika Zabrze.
Skład Cracovii: Pączek (46. Szwiec) - Baliga (65. Łuczak), Juraszek, Uszalewski (71. Dzwonek) - Kostrubała, Szlęzak (46. Sacha) - Jeleń, Karcz, Nowak - Dudzic (81. Kubica), Szczoczarz (46. Bojarski)
Skład Legii: Gostomski - Wocial, Rzeźniczak, Świdzikowski, Woźniak (46. Tomczyk) - Mikołajczak (71. Jezierski), Rawa, Zbozień (46. Stoch), Trochim, Frączczak (46. Ściebura) ? Paluchowski (75. Kozub).
"
ps: choćniewątpliwie kolega z legialive ma racje ,że nasi młodzi sa do OE zgłoszeni...
a czemu nie gral Łuczak od poczatku tylko juraszek jestem pewnien ze obrona duzo lepiej by wygladala uszalewski - baliga - łuczak
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)