OOOOOOOOOOOOOOOOOO Augusto OLEEEEEEEEEEEE OLE OLE Augusto ole eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Augusto OLEEEEEEEE ole ole OLe oooooooooooooooooooooooo
oooooooooooooooo Augusto ole ole eeeeee ole ole eeeeeeeeeeee
-
-
Augusto Pinochet (')
(')
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a to, ze po krakowskich ulicach mozna bezkarnie
> chodzic z czerwono gwiazda na czapce, ze znaczkiem
> Lenina, koszulka z "Che" czy sierpem i mlotem to
> jest wstyd dla tego miasta.
>
> They're not gonna catch us. We're on a mission
> from God.
DOKŁADNIE! Ale najdziwniejsze jest to, że większość nie wie o co w tym chodzi. Przykład - w bluzie CCCP - z super modnego sklepu croptown (czy coś w tym stylu), przyszedł kiedyś do szkoły mój kolega z klasy (kończe liceum dopiero:)). Pytam go - kulturalnie - czy go czasami nie poj***, i czy nie jest popie***. A on, ku mojemu zdumieniu, odpowiada "O co Ci chodzi". Dla większości to poprostu fajny, śmieszny, modny znaczek i tyle. Żenada.
Niektórzy też Lenina w klapach noszą i też jest zajebiście!
ech Klaros, nudzi mnie już ta śpiewka,
niektórzy noszą swastyki na kurtkach i tatuaże-szczerbce, krzyczą <śmierć żydowskim pomiotom> machają nacjonalistycznymi flagami, mają ogolone głowy i wysokie buty na grubej podeszwie, nazywają się ONR, chodzą po centrum Myślenic,
i też im wolno, i też jest zajebiście..
to, co opisałeś Ro Man, dla mnie jest totalnym buractwem. podobnie jak noszenie Lenina w klapie...
a na rozluźnienie: http://wo.blox.pl/2006/12/Pinochet-vs-Jaruzelski.html
Niektórym wypowiadającym sie w tym temacie zalecam nerwosol lub relanium...:P
RoMan, jak stawiasz ONR na równi z komuchami, to znaczy, że powinieneś mieć pałę z historii. A tak na marginesie , to ty chyba nie odróżniasz swastyki, od falangi. Ach te pismaki z GazWybu...
?????
Roman
Przypomnij tylko....
Kto k.rwa pzrez 50 lat Polskę niszczył????
O ile ja wiem to nikt od Szczerbca...
Zuberg tu nie ma co dyskutować z tzw "intelygęcją".
Augusto Pinochet
'
Zmarł Wielki Człowiek
Był wielki
WIELKI CZŁOWIEK to zmarł 02.04.2005 roku...
Nie kompromitujcie się takimi określeniami wobec morderców...
przedewszystkim zmarl wielki autorytet i wzor do nasladowania dla mam nadzieje mlodych pokolen wojskowych i politykow
Ro Man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ech Klaros, nudzi mnie już ta śpiewka,
>
> niektórzy noszą swastyki na kurtkach i
> tatuaże-szczerbce, krzyczą <śmierć
> żydowskim pomiotom> machają
> nacjonalistycznymi flagami, mają ogolone głowy i
> wysokie buty na grubej podeszwie, nazywają się
> ONR, chodzą po centrum Myślenic,
>
> i też im wolno, i też jest zajebiście..
>
Tia jasne - a co ma piernik do wiatraka? Napisałeś to tak, jakbym ja za takich ciołków, co noszą swastyki odpowiadał.
Swastyka i Lenin w klapie to jest dla mnie to samo. Albo kompletna ignorancja tego co to naprawde oznacza, albo sprzyjanie mordercom. To nie jest zabawa.
z Wikipedii:
(...)W tym czasie (17 lipca 1918) na podstawie decyzji lokalnych władz bolszewickich na Uralu rozstrzelano w Jekaterynburgu byłego cara Mikołaja i jego rodzinę, na co Lenin i Jakow Swierdłow udzielili milczącego przyzwolenia.
30 sierpnia 1918 Lenin został ranny w wyniku zamachu dokonanego przez Fanny Kapłan, co stało się pretekstem do rozpętania kampanii "czerwonego terroru". Zachowało się wiele podpisanych przez Lenina listów i telegramów wzywających do wzmagania terroru i rozstrzeliwania opozycjonistów, "burżujów" (przedsiębiorców), duchownych prawosławnych i innych "zbędnych" osób.
(...)
to dla tych apolegotow tow. Lenina z ustami pelnymi obludnych hasel o Pinochecie, skrajnej prawicy, swastykach...
[quote]Swastyka i Lenin w klapie to jest dla mnie to samo. Albo kompletna ignorancja tego co to naprawde oznacza, albo sprzyjanie mordercom. To nie jest zabawa. [/quote]
No wiesz nie porownuj swastyki i lenina. Swastyka rownie dobrze moze oznaczac polskiego patriote z Podhala.
A gwoli ścisłości: symbolem ONR nie jest swastyka, tylko falanga.
myślisz, że ONR-owcy to rozróżniają?
ja akurat w Myslenicach widziałem typów pod sztandarami z falangą i ze swastykami na naszywkach
RoMan, jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o twoim ulubionym symbolu, to polecam artykuł w najnowszym Najwyższym Czasie:) A jeśli chodzi o ONR-owców, to na pewno mają większą wiedzę, niż pismaki z wybiórczej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)