Nie będę Panu pisał "Wypierdalaj na konferencje" (choć Kurwa mać mam ochote). Ale do diabła musi Pan naprawdę coś pokazać abym Panu wybaczył te przejebane derby. Przejebane po luzackim podejściu, luzackich treningach i bez trenera który by nastawił drużynę na ogranie przeciętnie grających dziś gwardzistów z reymonta. A wiesz Pan panie kochany ,że rewanż będzie za 100 lat? Nikt z nas tego nie zobaczy.
Musi Pan co najmniej przebudować druzyne na tyle aby wygrac wiosną.
CO najmniej!
Stracił Pan dziś cały kredyt zaufania...
-
-
List otwarty do Stefana Majewskiego!
Opanujcie nerwy!
Zdaję sobie sprawe że wielkiej euforii po derbach nie ma, ale po co to.............
bo się wkurwiłem . drużyny nie miał kto przygotować do meczu. niech teraz wiosną się zrewanżuje.
Będzie juz tego i tak wesoło nie jest.
Paradoksalnie to były nasze najlepsze derby, gdybysmy kazdy mecz zagrali z takim zaangazowaniem to faktycznie mielismy swoj cel osiagniety, czyli gorna czesc tabeli. Ja rozumiem ze to był najwazniejszy mecz w rundzie , ale klniecie na trenera jest bezsensowne, drużyna była dobrze przygotowana, przegralismy bo niektorzy zawodnicy wyszli na murawe bez zaangażowania, bez tzw zęba, i nie pomogło nawet to że niektórzy walczyli tak jak to zapowiadali przed meczem. Przegrywamy derby nie dlatego że mamy gorszych piłkarzy tylko dlatego ze oni wychodząc na boisko nie wierza w zwycięstwo. Oni wychodzą i myśla "ok pobiegam powalcze a i tak Wisła wygra bo.(bla bla bla)" Jeden z naszych zawodników powiedzial mi tydzień przed derbami, że Błaszczykowski zapamięta w kosciach ten mecz i co? Błaszczykowskiego bolało, Baseta też a Michailowicz dostał czerwona kartke. I o to w derbach chodzi, niewazne czy Majewski jest w kraju czy szkoli się za granica!!
pomijajac wszystko znow dostaliśmy w dupe - nie udało sie przelamać kilkuletniej passy zwiślackich wygranych u siebie - no i nie udalo sie powtórzyc sukcesu z 95 roku...
mam nadzieje, ze dozyje stabilnej , mistrzowskiej formy Pasów, mam taka nadzieje
Każdy to powie: CRACOVIA RZADZI KRAKOWIE!
Grubas pomyliłeś adresata.Czy to Majewskiego wina że ma skład na środek tabeli i sporo luk w składzie.Na wielu kluczowych pozycjach mamy zawodników przeciętnych nawet na 1 ligę.Ten list powinien być skierowany do profesora Filipiaka by ten wyciągnął w końcu tego węża co ma w kieszeni i wzmocnił zespół kilkoma klasowymi zawodnikami.Transfery typu Niemczyk czy Magiera nic tu nie dadzą.
Ostatni wartościowi gracze przyszli jeszcze za Stawowego;Moskała i Pawlusiński .Po nich profesor sobie dał wcisnąć złom z Zabrza.Majewski nie ponosi w żadnym stopniu winy za derby.Czy to jego wina że mamy 2 przeciętnych bramkarzy???(chimerycznego Cabaja i mniej chimerycznego ale nie wychodzącego do dośrodkowań przyspawanego do linii bramkowej Olszewskiego).
Przecież cały wysiłek ,koncepcje gry spieprzył Cabaj puszczając gola nie spotykanego na c klasie.psy na tej pozycji mają znakomitego gościa a my 2 przeciętnych chimeryków.Czy to wina Majewskiego że z ławki w zasadzie nie miał kto wejść i za zawodnika ofensywnego (będącego bez formy i kondycji Gizę wchodzi Karwan KTÓRY JEST ŚRODKOWYM OBROŃCĄ!!!!!.
Kim ten Majewski miał wisłę postraszyć i kto z naszej ławki mógł odwrocić losy meczu lub dać dobrą zmianę?????.Wisła była dziś do ogrania ,jednak nie z tym składem kadrowo.Z ta druzyna Majewski co najwyżej może nie spaść.Dziś mimo że znów 3-0 to było zupełnie inne 3-0 .Drużyna walczyła,stwarzała sytuacje.
Panie profesorze Filipiak Ten list i jednocześnie apel o wzmocnienie drużyny kilkoma dobrymi zawodnikami kieruje do pana.Jednocześnie proponuje znakomity bisnes na którym Mks Cracovia zarobi .
Za 550 tys euro do ściągnięcia jest Garguła i Matusiak 2 reprezentantów Polski z Bełchatowa .Takie maja klauze odejścia (Garguła 300 tys uero +Matusiak 250 tys euro).Jeśli nawet doliczymy kontrakt na poziomie 150 -200 tys euro dla każdego to robi nam sie kwota 850-950 tys euro.Po roku czasu JEDEN Z NICH BĘDZIE WIĘCEJ WART.Z ta dwójka graczy w składzie gra w p.uefa jest realna
.A jeśli nie to za rok a wtym sezonie zarobi klub większą kase z tytułu wyższego miejsca w tabeli.Między miejscem 12 a np 5-6 różnica w wypłatach z C+ to KILKASET TYSIĘCY ZŁOTYCH.Już nie liczę dodatkowej reklamy Comarchu i to że klub znajdzie się centrum zainteresowania a pan PROFESORZE FILIPIAK BEDZIE KRÓLEM POLOWANIA.
Profesorze Filipiak wielokrotnie zapewniał pan kibiców Cracovii że ma pan pieniądze na transfery tylko nie ma wartościowych zawodników na rynku by ich kupić.Teraz są i to bardzo tanio .
Żaden był wiślak nie powinien więcej grać w Cracovi. Powinno się wprowadzić zasadę - byłeś w psiarni - spadaj, My cię nie chcemy. I ja bym to wprowadził od zaraz.
podpisuję sie pod tym co napisał potter, zresztą sam o tym już pisałem
My nie przegraliśmy tych derbów brakiem zaangażowania, tylko brakiem umiejętności, a wynika to przede wszystkim z krótkiej ławki. Zmieniików nasi podstawowi gracze mają słabiutkich, bądź nei mają ich wcale (vide Baran). Czy to wina Wiśni, że zagrał słabo, skoro nie grał na swojej pozycji?
Inna sprawa to bramkarz, który już któryś raz nam zawala mecz. Myślę, że miarka już sie przebrała...
Po Skrzyńskim wczoraj w TV Kraków zero skruchy!!To ja nad ranem byłem bardziej od niego spocony,jak mi się przyśnił ten nasz kapitan.
Ciezki jest los druzyny ktora przegrywa.
Najbardziej widac błedy bramkarza
no i co zrobic jak Wąski spartolił robote jak juz dawno nie.
Ale co do pozostałych kwestii.
Byli wislacy... pierd.olenie Panowie.
W Krakowie regularnie rodzą sie utalentowani piłkarze.
GTS przez lata mial lepszy nabor mlodzierzy w miescie
i w efekcie wielu mlodych do nich trafia.
Ale jesli oni wolą grac obiezyswiatami
i maja w dupie ze w nazwie maja miasto Kraków to jest ich klopot.
Ja jestem dumny ze Cracovia daje szanse chlopakom z Krakowa na granie w 1 lidze.
I jestem pewien ze rodowici krakowianie to doceniaja nawet jak za mlodu grali w gwardyjskich juniorach.
Skrzynski nie skruszony?
Przyznal ze spartolil przy dwoch bramkach i nie powiedzial nic co nie bylo prawdą
A co jeszcze mial zrobic rozplakac siel?!
Transfer Matusiak - Garguła
Czy naprawde myslicie ze ich gra wCracovii to kwestia 550 tys euro?
Goscie sa w chwili obecnej na fali
i albo ida za granice
(bo tam dostana od strzalu 5 razy wiecej i szanse na rozwoj sporotowy
- inna sprawa czy szanse ktora wykorzystaja)
albo zostaja w Belchatowie, bo wierza ze sa tu w stanie ugrac Puchary
albo ida do Legii lub Wisły
bo aktualnie w przekonaniu wiekszej czesci pilkarzy w Polsce to jest awans sportowy.
I na koniec w sprawie LIstu otwartego do Stefana Majewskiego.
Jakos jestem pewien zePan tego nie przeczyta i bardzo dobrze.
grubas to były stuletnie derby na psiarni, a na wiosne będą stuletnie derby u nas na CRACOVI .
Trzeba na tą wpadke popatrzeć z tej strony.
Tylko dlatego że mi sie nie chce pisać to krótko:
To co napisał [b]Potter[/b] imponuje mi bo w zasadzie nie musze pisać tego co myśle,jestem w 100% zgodny.Masz łeb chłopie i widać że się znasz.Szacunek.
Trzeba znać swoje miejsce w szyku!
P.S.
NIE PO TO JESTEŚMY KIBICAMI CRACOVII BY SIE ZAŁAMYWAĆ PO PORAŻKACH,BO CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI.NA ZAWSZE WIERNI.
1. Ani Garguła, ani Matusiak nie przyjdzie do Cracovii, bo nie będzie to dla nich żaden sportowy awans.
2. W lidze jest conajmniej kilka klubów, które przebiją Filipiaka wysokością kontraktu.
3. Matusiak myśli już tylko o wyjeździe za granicę, gdzie dostanie kilka razy więcej niż Polsce. Taki zakup należało poczynić przed rokiem.
4. Takich Matusiaków biega po polskich boiskach wielu. Bez podjęcia od czasu do czasu ryzyka zakupu, nigdy nie będziemy się cieszyć z udanych transferów.
5. Zostaje więc śmieszna koncepcja "produkcji piłkarzy" (brutto, czy netto - jedno licho)
6. Na razie mamy od biedy 14-15 piłkarzy, którzy pozwalają nam walczyć o miejsca 10-12 w lidze. Gdy przychodzą kontuzje(Bania), kartki(Baran), lub słabsza forma(Giza) drużyna jest dziurawa i popełnia idiotyczne błędy.
7. Szkoda tylko, że w tej sytuacji zamiast młodych piłkarzy ("uczestniczących w procesie "produkcji") na boisku grają Heidemann, pomocnik Wiśniewski, pomocnik Karwan.
A ja mam pytanie do p. trenera w sprawie. Pewnie dla wielu naiwne, ale nie uważam się za wszechwiedzącego. Dlaczego zotał zmieniony korzystny dla obrony przed atakami po skrzydłach układ{3+5+2 na 4+3+3}??. Układ korzystny również dla ataku Pasów. Być może Cleber i Zieńczuk byliby prawidłowo pokryci, I nie byłoby wtedy goli. Czy taka kolejna zmiana ustawienia i taktyki dla graczy tuż przed przed meczem była uzasadniona? Przecież Okuka obawiał się zmasowanej obrony dla gry wiślackiej tj. dla jej ataków skrzydłami. No i tak padły gole
Pas i raf profesora stać na to by ściągnąć Gargułę i Matusiaka.Jak by tylko chciał przebił by kwotę i tyle.Sądze że Plastik ich były kolega mógłby bez problemu ich przekonac do nas.I super wysokie kontrakty w ok 200 tys euro z założeniem że wciagu 2-3 lat sprzedajemy z zyskiem jednego i spokojnie odzyskujemy pieniądze.Bo lekko licząc każdy z nich powinien kosztować za 1-2 lata ok 1,5 mln euro.
Tylko jest jedno male ale profesor MUSI ZARYZYKOWAĆ.Ta inwestycja mu się zwróci z nawiązką.A my dajemy mu argumenty -które do tej pory decydowały o braku transferów.Profesor wiele razy twierdził,,ŻE ZA DOBRYCH PIŁKARZY JEST W STANIE ZAPŁACIĆ DUŻE PIENIĄDZE''!!!.Czyje to słowa????.To mu wskazujemy bardzo dobrych piłkarzy REPREZENTANTÓW POLSKI za cenę 550 tys euro .
Częśc z ich niewątpliwie dużych kontraktów odzyskamy po poł roku z wpływów z C+.Z nimi w składzie +dobrym defensywnym pomocnikiem co najmniej 5-6 miejsce mamy pewne i odpowiednio większe wpływy z C+.Niewykluczone że zakwalifikowalibyśmy się do p.uefa bo dystans do czołówki jest żaden a rozkład meczy mamy w tej rundzie dobry .Przy zdobyciu punktów u siebie mamy 21 pkt i realne szanse na wszystko.
Apeluje do was kibice pasów nie popadajcie w apatię ,nie róbcie wpisów typu nie da się.Bo się da tylko trzeba wierzyć i mówić do profesora jednym pasiastym głosem.Tych piłkarzy bez problemu profesor do nas mógłby ściągnąć .Stać go na to .Problem leży w tym że wszyscy musimy go do tego przekonywać że takie ,,transfery ''jak Niemczyk ,Magiera nie dają temu zespołowi nic .Ci zawodnicy nie mogą nic nauczyć innych mlodych a reprezentanci Polski owszem
może Filipiaka stać może nie ale przyjście tych dwóch grajków do Nas jest tak prawdopodobne jak mój lot na Księżyc jutro - k... po co oni mieliby do Nas przyjść ???? albo Legia albo gts a na 90% wyjazd na zagranicę po tej rundzie
Trenerze proszę dać szanse Drumlakowi
I tak myśląc jak ichkeriya nigdy do niczego nie dojdziemy.Nie da się ,nie da się słyszeliśmy 20 lat w 3 lidze.I nagle dało się tylko trzeba chcieć.Pamiętacie jak ściągaliśmy Bojarskiego byliśmy beniaminkiem 2 ligi .Nikt nie zakładał naszego awansu.O Bojarskiego bilismy się z 1 ligową bogatą wówczas łęczną i kilkoma innymi 1 ligowymi klubami .I co DAŁO SIĘ????.Z Węgrzynem ,Olszewkim było podobnie trafili do nas mimo innych 1 ligowych propozycji.Jak się chce to się da.Trzeba ich tylko wspólnie przekonać że tu powstanie dobry zespół i odpowiednio zapłacić .I PRZYJDĄ ,Plastik nam może w tym pomóc by ich do tego przekonać.
Jestem w 100%pewny że jedna decyzja profesora i są u nas.Trzeba go tylko przekonać że warto zainwestować BO W CIĄGU 2-3 LAT ODBIERZEMY NAKŁAD Z ZYSKIEM.I przypomnieć mu jego słowa wielokrotnie wypowiedziane ,,Cracovia MA DUŻO PIENIĘDZY NA TRANSFERY TYLKO NIE MA DOBRYCH ZAWODNIKÓW DO WZIĘCIA W POLSKIEJ LIDZE;.I drugie zdanie profesora ,,pokażcie mi takowych a ja ich kupię''.
To pokazuje 550 tys euro za 2 reprezentantów Polski +200 tys euro kontrakt dla każdego to 950 tys euro za rok za 2 lata gry 1,350 mln euro.Pieniądze te zwróca się szybko ;
1.Mając ich z składzie +defensywnego pomocnika zajmujemy co najmniej 5-6 miejsce a nie wykluczone że powalczymy o puchary.To kilkaset tysięcy złotych większy wpływ z C+,wieksze wpływy z biletów i reklam + egromny efekt marketingowy dla firmy Comarch .
Kupujemy dla Cracovii reprezentantów Polski to ogromny marketingowy hit.
2.Jeśli nie w tym to przyszłym roku z tymi piłkarzami zespół ma wielkie szanse na grę p.uefa i dodatkowe profity .W najgorszym wypadku za rok także miejsca 5-6 i także wieksze wpływy z C+.
3.Wartość tych piłkarzy i tak będzie rosła i za 2-3 lata 1,5 mln euro za 1 z nich spokojnie wyciągniemy.Odbierzemy zainwestowaną kase z transferu 1 ,drugi pozostanie za free.
Ironią jest to że był to nasz najlepszy mecz w azylu od powrotu do 1 ligi. Ale jak sie traci bramkę w pierwszej minucie...
A jeśli chodzi o transfery to zgadzam sie z potterem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)