Miałem wizję:
Widziałem rycerza na koniu pięknym jak tęcza na niebie.
Rycerz miał biel i czerwień na sobie a zbroja była cała złota. Na sztandarze rycerz miał pasy biało czerwone. Jechał na swoim koniu dostojnym krokiem nie zwracając uwagi ma psy , które szczekały na niego. Dokoła czuć było niewyrażny zapach mięty.... lecz rycerz na to także nie zważał. Wiedział bowiem jak szlachetna jest jego misja.
Nagle na wzgórzu pojawił się ogromny przeciwnik w czarnej zbroi. Dziwnym wydało się naszemu rycerzowi że u boku czarnego rycerza połyskiwał biały przedmiot coś jakby pałka. Na sztandarze czarny miał białą gwiazdę.
Za czarnym rycerzem szło stado psów dziwnie ujadających.
Nasz wojownik nie przestraszył się czarnego ani psów i ruszył spokiojnie w strone sztandaru z białą gwiazdą. Obaj wojownicy zmierzali w swoja stronę coraz szybciej, kopie jak żądła skierowali ku sobie i byli coraz bliżej. Nagle starli się z ogromną siłą, po strzaskaniu kopii wyciągnęli miecze i zadawali sobie mnóstwo ciosów. Czarny rycerz był znacznie większy jednak biało-czerwony nadrabiał sprytem i zwinnością. Po długiej i wyczerpującej walce to właśnie rycerz w złotej zbroi zadał decydujący cios, który zwalił czarnego z konia.
Sztandar z gwiazdą padł pod końskie kopyta, psy zaczęły skowyczeć i uciekły w bezładnym pędzie wstydliwie kuląc ogony pod siebie.
Czarny rycerz próbował wyjąc dziwną białą pałkę jednak nie był już w stanie podjąć walki.
W ten sposób szlachetne biało czerwone barwy pokonały białą gwiazdę.
A wieść o tym triumfie rozniosła się daleko, aż po krańce świata i nawet w dalekim Izraelu o niej mówiono z radością.......
CRACOVIA PANY!!!!!
-
-
Widziałem rycerza.....
no dziś na reymonta to kwiat krakowskiego rycerstwa zasiądzie
[IMG]http://i14.tinypic.com/4gyc428.jpg[/IMG]
No dobra powiedzmy, ze to remis
[img]http://img167.imageshack.us/img167/6369/mojawersjaxh0.png[/img]
Moze i remis kto to wie.......
TAK RYCERZ CZARNY ZOSTAŁ ZWALONY W PELNI TEGO SLOWA ZNACZENIU :)
No to chodzmy na te derby, tylko z piwnicy wyciągne pólpancerzyk i przyłbice....
skończyło się tak jak z tym Jagiełłą Stawowego... :/
Na wiosnę im walniemy a poza tym Legia ich ogra w lidze i nie wyjdą z grupy w PUEFA.
CRACOVIA PANY!!!!!
Na dzień dzisiejszy to jestem pewien tylko tego ostatniego ;)
Przegraliśmy bitwe i nic nie gadamy , bo taka nature od Boga juz mamy ze czasem przegramy lecz nigdy nie spękamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przegralismy bitwe ale wygramy Wojne, Cracovia!!!!!!!!!!
Kajak - ja pamietam inną wersję:
... dostaliśmy w d... nie rzekliśmy nic
bo taka nature już mamy że w d... bierzemy i nic nie gadamy.
A że tym razem dostaliśmy to fakt i że wierzymy że następnym razem sie uda to też fakt.
Czekałem 20 lat to jeszcze troche poczekam na wygrane derby.
Trudno taka już Pasiacka dola.
CRACOVIA PANY!!!!!
jkm05 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kajak - ja pamietam inną wersję:
> ... dostaliśmy w d... nie rzekliśmy nic
> bo taka nature już mamy że w d... bierzemy i nic
> nie gadamy.
>
> A że tym razem dostaliśmy to fakt i że wierzymy
> że następnym razem sie uda to też fakt.
> Czekałem 20 lat to jeszcze troche poczekam na
> wygrane derby.
> Trudno taka już Pasiacka dola.
>
> CRACOVIA PANY!!!!!
Prawda to ,ale Ty jak spotkasz tego swego rycerza no tego:[i]Widziałem rycerza na koniu pięknym jak tęcza na niebie. [/i] To skop mu konia bo łgarz jest.
Kajak - nie rycerz to rzekł był tylko ja. Jednak kłamcą zwać mnie nie możesz jako że nikt nie powiedział że owa wizja dotyczyła tego akurat meczu.
Dodam tez że gdy w drugiej lidze wygraliśmy na ich stadionie to Ty nie mogłeś oglądać meczu.
Stąd wyciągam uprawniony wniosek że to Ty jesteś tym elementem, który nam psuje derby.
Wniosek prosty - następne derby to Ty sobie odpuść i wtedy wygramy.
CRACOVIA PANY!!!!!
Odpuszcze,jakos ostatnio mnie aż tak te derby nie bawią , ale jak znowu sie nie uda to ty lepiej odnajdź tego rycerza no tego wiesz:[i]Widziałem rycerza na koniu pięknym jak tęcza na niebie.[/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)