dzisiaj 6 km w megaupale
-
-
Bieganie
El Duce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dzisiaj 6 km w megaupale
Dzisiaj biegać, męczarnia. Ja wybieram się jutro raniutko, póki jeszcze chłodniej.
dodam że w podkoszulku i bluzie ... trzeba robić formę
Przecież ta bluza to nie dla formy tylko po to aby nadwagę ukryć przed zgrabnymi, biegającymi laskami.
Ja dzisiaj nic nie zrobiłem ale biorę materiały z pracy, laptopa i jadę w pon w góry na 5 dni i codziennie robię szybkim chodem/biegiem 15 km po górach.
El Duce wstawaj, do biegania : )
witam mojego dobrodzieja :) ja już na nogach, dzisiaj ze sportów to tv i może basen popołudniu, bieganie odpada nie chce zarżnąć nóg a przede wszystkim kolan bo miałem sporą przerwę
W najbliższy weekend
15 km w Jaworznie http://www.sokol.jaw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2817&Itemid=98
10km w Bochni http://www.mosir.bochnia.pl/turnieje-imprezy/XIX-Memorialowy-Bieg-Majora-Bacy/XIX-Memorialowy-Bieg-Majora-Bacy-Bochnia-Chodenice-5-sierpnia-2012r-.html
Wczoraj pokonałem swój pierwszy półmaraton w czasie 1:52
Ty telefon odbierz a nie półmaraton do uja pana.
nooky Napisał(a):
> Wczoraj pokonałem swój pierwszy półmaraton w
> czasie 1:52
gratulacje kolego
ja tradycyjnie srodowe 8 km...
BartAcid Napisał(a):
> Ty telefon odbierz a nie półmaraton do uja pana.
już wiesz dlaczego Cię zrzucałem ;)
18km w 1,45h
12 dni później
no ja dzisiaj pobiegalem za pilka sporo, kurde kondycja jednak dalej nie ta, 3 przebieżki i zadyszka :(
W Men's Health był bardzo fajny trening na wytrzymałość. Całość zajmuje 15 minut jednak po tym treningu przez pół godziny nie mogłem wydusić słowa.
2 minuty szybkiego truchtu
30 sekund sprintu na 80% Twojej mocy
20 sekund sprintu na 90% Twojej mocy
10 sekund sprintu na 100% Twojej mocy
20 sekund sprintu na 90% Twojej mocy
30 sekund sprintu na 80% Twojej mocy
Zanim zacząłem ten trening myślałem, że będzie łatwo, jednak bez ani jednej sekundy wypoczynku prawdziwa masakra dla organizmu. O ile dobrze pamiętam 3 takie treningi (co drugi dzień) i kondycja może wzrosnąć do 15%. Spróbujcie i napiszcie jakie wrażania
Asgard Napisał(a):
> W Men's Health ...
:)
Bardzo ciekway bieg w Krakowie za trochę ponad miesiąc . Do końca sierpnia niższe startowe
http://www.biegtrzechkopcow.pl/
Asgard Napisał(a):
.....
>
> Zanim zacząłem ten trening myślałem, że
> będzie łatwo, jednak bez ani jednej sekundy
> wypoczynku prawdziwa masakra dla organizmu. O ile
> dobrze pamiętam 3 takie treningi (co drugi
> dzień) i kondycja może wzrosnąć do 15%.
> Spróbujcie i napiszcie jakie wrażania
Czyli coś w stylu HIIT'a
Ja raz próbowałem takieinterwały pobiegać (na bieżni 350m, co okr 100m sprintu, reszta truchcik) to po kilku okrążeniach dałem sobie spokój, ale daje w kość, bo normalnie po sprincie chcesz wziąć kilka głębszych oddechów i chociaż się schylić, a tu nie ma lekko - biegniemy dalej ;)
[quote=new211]
Czyli coś w stylu HIIT'a
Ja raz próbowałem takieinterwały pobiegać (na bieżni 350m, co okr 100m sprintu, reszta truchcik) to po kilku okrążeniach dałem sobie spokój, ale daje w kość, bo normalnie po sprincie chcesz wziąć kilka głębszych oddechów i chociaż się schylić, a tu nie ma lekko - biegniemy dalej
[/quote]
Jednak nikt nie wymyślił nic lepszego na budowanie kondycji by móc pokonywać długie dystanse. Cóż trzeba cierpieć, żeby mieć wyniki;)
Mam takie pytanie. Czy ktoś się orientuje czy oddychanie przeponą pozwoli osiągnąć lepsze wyniki w bieganiu?
12 dni później
W USA 70% a w Niemczech 50% uprawiających bieganie przynajmniej raz w roku odwiedza ortopedę z powodu bólów itd. nóg.
a skąd takie dane?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)