Naprawde ktoś przejmuje się rewelacjami SE;) ?
Legia nie kupi ani Grzelaka ani Gizy bo oferuje za krajowych graczy po 200-300 tysiecy Euro. Obu można znacznie lepiej za granicę sprzedać. Gizmo ma kontrakt do 2010. Katastrofy finansowej u nas nie ma. Owszem Filipiak sprzeda Gizmo ale jak trafi się kupiec z zagranicy za prawdziwe pieniądze albo jak trener jakis go przekona ,że pora Gize sprzedać bo już lepszy nie będzie. Narazie Gizmo idzie w góre...
-
-
Piotr Giza odchodzi? - nie odchodzi.
a co Giza miałby lepszego w Legii niż w Cracovii? może wygrałby MP, a potem I runda eliminacji pucharu Intertoto i wstyd... tam się na pewno nie rozwinie
jak ma od nas odejść to tylko za granicę.
JEZU! TYLKO NIE TA SZMATA LEGIA!!!!! PROSZĘ...
Po tej wypowiedzi Profesora Filipiaka jestem spokojny.Profesor jest mądrym człowiekiem i umie liczyć.A tylko po pokazaniu się Gizy w reprezentacji i najlepiej do tego w klubie w pucharach można go sprzedać za godziwe pieniądze.750 tys euro to śmiech -za tyle kupuje się zawodników do 3 ligi angielskiej.
Bez paniki! nie bez powodu przedłuzono kontrakt do 2010! Zamkac ten wątek jak najszybciej.
Giza w ległej??? błeeee, świntuszenie...
PAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Na 99
> proc. odpowiadam, że nie było żadnych rozmów -
> odpowiada Filipiak. - Miałbym sprzedać Gizę za
> 750 tys. euro? Nie ma mowy ani nie będzie.
> Oświadczam, że będziemy wzmacniać skład, a
> nie prowadzić wyprzedaży piłkarzy - zapewniał
> prezes klubu.
>
> Na 99%?
> Gdzie się podział 1%?
>
PAS ten jeden procent ( a właściwie to powinno byc 3%) to tzw "błąd statystyczny" :-):-)
http://www.gazeta.pl/im/9/3685/3685069.wvx
małe szmaciarstewko naszej ulubionej gazety dotyczące Gizma
Pref. rozsądnie uznał, ze moze kiedys, na bańce, po meczu, w luźnej rozmowie, tego nie wykluczył. Stąd ten 1 proc. ;)
Najbardziej mi się podoba tutaj to: "[b]Oświadczam, że będziemy wzmacniać skład, a nie prowadzić wyprzedaży piłkarzy - zapewniał prezes klubu.[/b]" :)
wak
2006-10-19, ostatnia aktualizacja 2006-10-19 20:57
Piłka nożna. Portal internetowy legia.com.pl oraz warszawski dodatek "Faktu" podał informację o przejściu w przerwie zimowej Piotra Gizy z Cracovii do Legii Warszawa.
Pomocnik "Pasów" miałby kosztować 750 tys. euro. W klubie przy ul. Wielickiej wszyscy byli wczoraj zaskoczeni. - Zainteresuję się sprawą, gdy wpłynie oferta kupna - uciął krótko trener Stefan Majewski. Ale dodał: - Nie ma zawodnika nie do sprzedania. Reprezentacyjny pomocnik nie uciekł od żartów kolegów. - Giza na Łazienkowską - śmiał się w klubowym korytarzu Arkadiusz Baran.
- Nie chcę się wypowiadać, bo nic na ten temat nie wiem. Nikt się ze mną nie kontaktował i żadnemu koledze w szatni się tym nie chwaliłem - wyznał sam zainteresowany. I przyznał, że ma satysfakcję, iż Legia jest nim zainteresowana. A co na ten temat sądzi prezes Cracovii Janusz Filipiak? - Czy to wystarczy, jak powiem, że od pana dowiaduję się o tym jako pierwszy? Na 99 proc. odpowiadam, że nie było żadnych rozmów - odpowiada Filipiak. - Miałbym sprzedać Gizę za 750 tys. euro? Nie ma mowy ani nie będzie. Oświadczam, że będziemy wzmacniać skład, a nie prowadzić wyprzedaży piłkarzy - zapewniał prezes klubu.
1 % to np. oferta Barcelony za 7 500 000 E ;-)
może nie za 7.5 bańki (nie mylić z Baniowym ;) ) ale sami przyznajcie ,że jakby zgłosił sie sensowny wypłacalny Klub z ofertą 1.5-2 mln ojro to bardzo zdziwilibyśmy się wszyscy jakby Cracovia tematu nie podjeła.
1,5 -2 mln euro to realna w tej chwili wartość Gizy.To reprezentant Polski i nie możemy go sprzedać za marne grosze czyli 750 tys euro.Za tą kase u nas mozna kupić kilku wyrobników ,przeciętniaków.
Wyzbycie się Jelenia przez Płock niech będzie PRZESTROGĄ dla nas .Tam sprzedali gwiazdę i ściągli przeciętniaków ,wyrobników .Ten złom myślący tylko o tym by sie nie spocić i jak najwięcej kasy wydoić zepchnął ich na same dno tabeli.
I teraz by uratować ligę będą musieli głęboko sięgnąć do kieszeni. Na szczęście profesor przejrzał na oczy i widzi konieczność wzmocnień,a nie osłabień drużyny.
Panie profesorze Filipiak za 750 tys euro legioniści co najwyżej moga kupić jego korki.Nie dla pyszałkowatych warszawiaków !!!!!!!.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> .To reprezentant Polski
zagrał w jakimś meczu o punkty?
ja uważam, że 750 tys Euro za grajka świetnie wyszkolonego , ale niestety grającego bardzo nierówno to nie są takie małe pieniądze...
Dla mnie to Gizmo teraz jest najlepszym pomocnikiem w polskiej lidze a techniką przerasta wszystkich o jakieś 30%!!TYLKO PASY!!!
Gizmo jest niestety piłkrzem niezrównoważonym (jak chodzi o formę piłkarską of course:-))
Niemniej jednak technika i niekonwencjonalnośc zagrań ( chyba to wszystko wyuczone i wytrenowane w ...futsalu) to klasa sama w sobie.
Wyniki Cracovii są w ostatnim czasie pochodną formy sportowej Gizy. Niby nie ma zawodników niezastąpionych, niemniej jednak nie wiem czy miałby go kto na chwilę obecna zastąpić.
to już tylko kwestia czasu - szkoda ;(
ale z niektórych marudy. Od 4 lat nie sprzedaliśmy żadnego gracza. Odchodzili tylko Ci których trener nie widział+ Przytułą(wiadomy przypadek)...a tu po pierwszej plotce prasowej od razu widzicie odejście Gizy. Przypominam ,że już 2-a lata temu jakiś pismak go wytransferował...
Peter nie ma formy wiec nikt sie po niego nie zgłosi.Chce zostać i dlatego tak gra.HI HI HA HA.
Wczoraj grał tak jakby jednak nie chciał do tej Legii
do Legii nie...on grał tak jakby chcial z Drumlakiem tworzyć najlepszą pomoc w....V lidze:-(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)