odgrywajacy to zawodnik na ktorego grane sa akcje calego zespolu, przy czym nie musi to byc wcale snajper
przyklad 1
niski szybki napastnik, któemu grane sa prostopadle pilki za obroncow (np. T.Moskala, hmm Owen)
przyklad 2
wysoki, imponuje warunkami fizycznymi, wygrywa pojedynki główkowe, strzela bramki glową lub odgrywa do lepiej ustawionych kolegów, jesli gramy skrzydlami to dośrodkowania częściej na niego (P.Crouch z Liverpoolu, Jan Koler)
moszesz o ile pamietam w opcjach ustawic typ podan na odgrywającego (po zaiemi, na dopieg, górne piłki kilka tych opcji tam jest)
ps. nie zapomnij wybranego na odgrywającego zawodnika przeciagnac na liste odgrywajacych :)
-
-
Kącik fanów Football Managera.
Polecam Mateusza Cielucha z Jagielonii , kupiłem go za 70 tys dolarów , młody , utalentowany napastnik/ofensywny pomocnik oraz Eddiego Stanforda z Sandecji , dobry lewy skrzydłowy.
Mi się dopiero ściąga, ale mam nadzieję że warto czekać...
5 dni później
piszcie jak i kim gracie, jakie wyniki, kogo opłaca sie kupic itp ...
ja gram oczywiscie Cracovią! + zostałem wybrany (w sezonie 2009/2010) na selekcjonera pl kadry.
gram 4 - 4 - 2, dość defensywnie.
Z młodych talentów opłaca się kupic
- Grosickiego i Skórskiego z pogoni
- Mikolajczyka, zjawinskiego z ległej
- Marka Kowala (pozniej mozna sprzedac go za nawet 1,5 mln euro)
- Jakuba Kawe
Z ekipy Cracovii nie sprzedawajcie Gizy i Bojara, przedłożciei z nimi kontrakt o ile sie tylko da, pozniej Giza jest wart prawie 2 mln euro a Bojar 1,5. Zwykle za darmo w 2 sezonie mozna sciagnac Wachowicza i Murawskiego z Lecha.
Oczywiście też gram Cracovia.Obecnie sezon 2009/2010.Mój skład wyglada tak:
Bramkarze: Dolha,Sebastian Nowak i Sławek Olszewski
Obrońcy:Krzysztof Kazimierczak,Paweł Golański,Arboleda,Paulinho,Mitar Pekovic,Tomasz Jarzębowski,Szyndrowski,Hinc,Fonfara
Pomocnicy:Giza,Budka,Goliński,Ława,Wachowicz,Iwański,Bojarski,Veljko Nikitovic,
Atak: Sasa Bogunovic,Chałbiński,Tomas Dosek,Adrian Sikora,Moskała
Dolhe wziołeś ? Chcesz zeby reszta zawodników pchły dostała? ;)
Ja zaczyanm Siena , zobaczymy co przyniesie weekend :)
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dolhe wziołeś ? Chcesz zeby reszta zawodników
> pchły dostała?
Bardzo dobry bramkarz,dostepny po 2 sezonie za darmo!Polecam tak samo S.Nowaka z Ruchu Chorzów.Kupiłem go za 30 tys zł a po 1 sezonie wart już 500 tys!
a skad miales kase na Iwanskiego, Doska, Golanskiego,Pekovicia??
Soprano Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a skad miales kase na Iwanskiego, Doska,
> Golanskiego,Pekovicia??
>
>
Pisze że jest już w sezonie 2009/2010 .
no, owszem, widze, ale NAWET, to co, awansowales do LM czy co? ;)
Większość są to wolne transfery.Albo jak jakaś druzyna spada do II ligi to zawodników kupujesz praktycznie za pół darmo.Kilku zawodników też sie sprzedało po dobrej cenie,do tego Puchar Uefa i składzik robi sie całkiem niezły.Trzeba tylko pokombinować troszke :)
ŁukaszKSC to na nowym managerze juz sezon 2009/10?
ja ledwo rozpoczolem 2 sezon wogole czasu nie ma na granie
...a jak zainstalowalem ostatnio managera w robocie to musialem sie tlumaczyc ze to program to roznych statystyk :D
Ja z powodu braku czasu jeszcze rundy jesiennej w I sezonie nie skończyłem...
Romper w takim razie musisz sie w czytaniu forum ograniczyc bo jak tak dalej pojdzie to jednego sezonu nieskonczysz a tu nowy manager wyjdzie :D
Jest to pozeracz czasu ... :D
dokladnie czlowiek zagra kilka meczy, poszuka jakis mlodych zawodnikow, ustawi jakis trening a tu na zegarze godzinka minela :)
znamy juz liste poprawek w patchu, a jest ich troche:
[url]http://cmrev.com/temp/dodatki/701.txt[/url]
miejmy nadzieje ze szybko wyjdzie
Sporo ..
ja mam juz przegrane 2 dni i 15 godzin :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)