1800 euro to mnóstwo kasy jeśli porównujemy do 3000 pln płacone przez 9 czy 10 miesięcy w roku.
Kostourek za kasę LL, to najlepszy dowcip jaki słyszałem w tym tygodniu :D:D:D
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 1800 euro to mnóstwo kasy jeśli porównujemy do
> 3000 pln płacone przez 9 czy 10 miesięcy w
> roku.
> Kostourek za kasę LL, to najlepszy dowcip jaki
> słyszałem w tym tygodniu :D:D:D
Owszem ze miedzy euro a zlotowka jest roznica ale za 3tys to mamy to co mamy w tym sezonie. 9Marca i jest po sezonie :D
A co do placy Kosturka to ktos juz wspominal ze zarabia niewiele mniej niz LL.
sterby Napisał(a):
> 1800 euro to mnóstwo kasy jeśli porównujemy do
> 3000 pln płacone przez 9 czy 10 miesięcy w
> roku.
> Kostourek za kasę LL, to najlepszy dowcip jaki
> słyszałem w tym tygodniu :D:D:D
ja slyszałem lepszy ze fajna atmosfera w druzynie to rozpoczyna sie od 5 miejsca w PLH :)
Obrońcy nam potrzeba podobnego do Dudasa coby sie nie bał komuś przywalic.
Dabkowski ma warunki ale wyglada jakby sie bal
2mSid Napisał(a):
> Obrońcy nam potrzeba podobnego do Dudasa coby sie
> nie bał komuś przywalic.
> Dabkowski ma warunki ale wyglada jakby sie bal
Powiesz to Dąbkowskiemu w oczy?
Po co to ciśnienie ? P.Dudas o ile pamiętam - robił różnicę bo zwyczajnie był (bardzo) dobry i chyba raz mu jakiś burak zdaje się podskoczył. To było chyba na naszym lodzie (zdaje się z tej strony jak stare zegary kar i od strony trybun) i to była krótka piłka bo wkurwiony Dudas to zły Dudas czyli :raz-dwa-trzy-nie skacz Cracovii- leszczu ty.Nie wiem jak to jest w hokejowym światku ale potem już nikt nie startował do p.Dudasa.... ....Sorki ale mi się zawsze przy takich rozważaniach przypomina p.Bodzioch (z dawnych lat) i bracia Radzccy. (też z dawnych lat niestety).Ech ... te Pasiaste Kozaki ... PS-Puchar Polski to dla mnie (czyli kibica) wielki sukces i wielkie przeogromne,przeolbrzymie podziękowania dla DRUŻYNY i TRENERA.Marzenia były piękne ale zrobili to co dali radę co było w ludzkiej mocy...
Cracovia poza podium pierwszy raz od 9 lat
11 marca 2014
Andrzej Stanowski Dziennik Polski 24
Pan
Cracovia poza podium pierwszy raz od 9 lat
Dla Cracovii sezon już się skończył
Hokej. Sezon dla hokeistów Comarch Cracovii już się zakończył. "Pasy" przegrały ćwierćfinałową rywalizację z Aksamem Unią Oświęcim.
Ostatni gwizdek sędziego po meczu Comarch Cracovia - Aksam Unia Oświęcim. "Pasy" przegrały 0:3 i zostały wyeliminowane z play-off. Zawodnicy smutni stali na środku tafli. Na widowni nikt nie gwizdał, zerwała się tradycyjna "lokomotywa", niósł się okrzyk: "Hej, hej, Cracovia". Jerzy Mrugalewski, który jest na każdym meczu "Pasów", mówi: - Nie mam pretensji do graczy, zrobili co mogli, na tyle ich stać.
Jak ocenić minione kilka miesięcy? Czy był to dla Cracovii stracony sezon? Po raz pierwszy od dziewięciu lat zespół nie stanie na podium w mistrzostwach Polski. Czy wywalczenie po raz pierwszy w historii klubu Pucharu Polski zrównoważy niepowodzenie w rozgrywkach ligowych?
Cracovia rozpoczęła sezon w mocno zmienionym składzie, ubyło aż 11 graczy. Zabrakło kilku kluczowych hokeistów: Leszka Laszkiewicza, Nicolasa Bescha, Patrika Valczaka, Jozefa Fojtika i Martina Dudasza. Leszkowi Laszkiewiczowi nie po drodze było z trenerem Rudolfem Rohaczkiem, zabrakło między nimi chemii. To była olbrzymia strata, w polskim hokeju obowiązuje dewiza - kto ma "Laszkę", ten jest mistrzem. W konflikt z trenerem popadł Nicolas Besch, z którym klub nie podpisał nowego kontraktu. Gracze czescy wrócili do swojej ligi w poszukiwaniu mocniejszych klubów.
Na ich miejsce ściągnięto kilku zawodników krajowych i zagranicznych. Czech Milan Kostourek, wedle zapewnień trenera, miał wypełnić lukę po Leszku Laszkiewiczu. Sezon pokazał, że były to tylko pobożne życzenia szkoleniowca.
Nie doszedł ani jeden gracz wysokiego formatu. W klubie zakręcono kurek z pieniędzmi, a sprowadzenie dobrej klasy zawodnika w Polsce sporo kosztuje. Prezes Janusz Filipiak zapowiedział jednak, że nie będzie uczestniczyć w finansowych wyścigach. - Nie będę się licytował z innymi prezesami - mówił. Cracovia płaci solidnie, systematycznie, ale wcale nie najwięcej w polskiej lidze. Prezes zawsze mówi, że pieniądze leżą na lodzie, płaci sowicie za medale mistrzostw Polski, teraz za Puchar Polski.
Ściągnięto w ostatniej chwili dwóch młodych czeskich napastników, Marek Kalus ma na pewno talent, ale to nie był jeszcze gracz, który mógłby, jak Patrik Valczak czy Jozef Fojtik przesądzać o losach meczu. Adam Rzehak grał przeciętnie, w ostatnich meczach play-off siedział na ławce.
- Od kilku lat zespół Cracovii systematycznie się osłabia. W tym sezonie drużyna nie miał jakości. Doszło kilku zawodników, ale nie wiodących, byli tylko uzupełnieniem zespołu. A to było za mało, by walczyć o medale mistrzostw Polski. Zawiedli hokeiści z zagranicy - mówi były gracz Cracovii, olimpijczyk Roman Steblecki.
Cały ciężar gry w lidze spoczywał na pierwszej piątce i bramkarzu Rafale Radziszewskim. Kiedy pod koniec sezonu regularnego gracze pierwszej formacji mieli chwilową obniżkę formy, nie miał kto strzelać bramek. A właśnie końcówka sezonu regularnego była decydująca, bo gdyby "Pasy" zajęły trzecie miejsce, grałyby w play-off z KTH Krynica i awans do półfinału miałyby pewny.
Co dalej? Czy niepowodzenie w ekstraklasie zmieni politykę Cracovii? Decydujący głos będzie miał prezes Janusz Filipiak, z którym trener Rohaczek ma spotkać się 18 marca. - Zobaczymy, jaką strategię przyjmie Cracovia. Myślę, że w dużej mierze zależy to także od tego, czy wreszcie uporządkowane zostaną sprawy w hokejowej centrali. W tym sezonie mieliśmy poważny konflikt na linii PZHL - kluby, to odbiło się na także na Cracovii. Rozumiem prezesa Filipiaka, że nie chciał zbytnio angażować się w niepewne sprawy, był przecież taki moment, że zanosiło się, iż ekstraklasa może nie ruszyć - mówi Roman Steblecki.
info Dziennik Polski
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cieszy mnie ze Roman Steblecki oraz Pan
Andrzej Stanowski maja takie same zdanie oraz oceny sezonu jak ja, no może trochę mniej z ostatnim zdaniem sie zgadzamy ,bo chyba byłoby warto choc trochę więcej zainwestować (1-2 naprawdę konkretnych najlepiej zagranicznych )
kastor Napisał(a):
> 2mSid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Obrońcy nam potrzeba podobnego do Dudasa coby
> sie
> > nie bał komuś przywalic.
> > Dabkowski ma warunki ale wyglada jakby sie bal
>
> Powiesz to Dąbkowskiemu w oczy?
absolutnie nie miałbym z tym żadnego problemu
9 dni później
Wywiad z Sebastianem Kowalówką: http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,32688,sam-na-sam-z-sebastianem-kowalowka.html
Może by tak zainteresować się sprowadzeniem do Cracovii Borzęckiego i Droni, póki są do wzięcia ?
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,13,32700,borzecki-i-dronia-odejda.html
Niestety nie mamy już wolnych miejsc w kadrze, zostały zajęte przez naszych juniorów ;)
jurassic Napisał(a):
> Może by tak zainteresować się sprowadzeniem do
> Cracovii Borzęckiego i Droni, póki są do
> wzięcia ?
>
> http://www.hokej.net/pl/news,artykul,13,32700,borz
> ecki-i-dronia-odejda.html
Borzęcki juz był przymierzany do Cracovii ,z tego co było wiadomo nie chciał? dzis to my nie powinniśmy chce c emeryta
Dronia ok ,ale tu chyba kasa za duża ?
*REVENATOR* Napisał(a):
> Borzęcki juz był przymierzany do Cracovii ,z
> tego co było wiadomo nie chciał? dzis to my nie
> powinniśmy chce c emeryta
> Dronia ok ,ale tu chyba kasa za duża ?
E tam, za duża.... Na ślizgawkach się zarobi :)
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/zapraszamy_na_slizgawki_12
Leesior Napisał(a):
> *REVENATOR* Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Borzęcki juz był przymierzany do Cracovii ,z
> > tego co było wiadomo nie chciał? dzis to my
> nie
> > powinniśmy chce c emeryta
> > Dronia ok ,ale tu chyba kasa za duża ?
>
> E tam, za duża.... Na ślizgawkach się zarobi
> :)
> http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/zapraszam
> y_na_slizgawki_12
Tak!! kolejny zarobek to ,,niespełnione transfery(( Stoklasa i Vrana ) co my z tą kasą będziemy robić w nowym sezonie ??!?:)
PS.
i niech ktos powie ze na hokeju nie można zarobić !!
9 dni później
[quote]
Sebastian i Adrian Kowalówkowie przedłużyli kontrakty z Comarch Cracovią! Bracia są kolejnymi zawodnikami, którzy w ostatnich dniach postanowili kontynuować grę w "Pasach".
Zarówno Sebastian jaki i Adrian Kowalówkowie związali się umowami obowiązującymi przez kolejny sezon.
Adrian Kowalówka w minionych rozgrywkach wystąpił w 53 spotkaniach, jego bilans to 8 bramek i 22 asysty.
Sebastian Kowalówka wyrósł na jednego z liderów drużyny Rudolfa Rohačka, w całym sezonie młodszy z braci uzbierał 72 punkty w klasyfikacji kanadyjskiej.
PS
[/quote]
źródło: [url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/sebastian_i_adrian_kowalowkowie_dalej_w_pasach][Cracovia.pl][/url]
News jest z dzisiaj, tj. z 1 kwietnia, więc nie wiem, czy można traktować poważnie tą informację.
Nie sądzę żeby żartowali w sprawie podpisania kontraktów
Również tak uważam. Gdyby jutro pojawiło się info, że to był żart, to byłoby to bardzo, bardzo niesmaczne.
super info :) ja bym jeszcze zdanie do Kozłowskiego wtrącił, nie oceniajcie chłopaka tylko przez pryzmat tej 4-tej piątki, pamiętajcie, że jak była potrzeba to wskoczył do 1-go ataku załatać dziurę po Słaboniu i ten pierwszy atak z Kozłowskim grał dobrze, a to znaczy że takiego zawodnika bez wątpienia warto mieć!
[hr]
swoją drogą tyle tych przedłużeń ostatnio...możnaby nawet napisać, że przecież prima aprilis dzisiaj :D
Właśnie wczoraj pomyślałem skoro Patryk podpisał to czekam na news w temacie braci :)
Super info! Najważniejszy jest fakt, że te kontrakty są tak wczesnie(?) podpisywane. W ostatnich latach zaraz przed startem sezonu był strach, że będziemy grać na niecałe 3 formacje, oby w tym było inaczej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)