Zgadzam się z Wojtkiem w całej rozciągłości...
Może o dziwo to, że wygląda, że ten sezon będzie bardzo ciężki i być może beż sukcesów wpłynie w jakiś sposób dla poprawy frekwencji i atmosfery na hali?
Czy naprawdę potrzebujemy spadku z ekstraligi czy też walki o play-out'ach?
Ludzie - obudźcie się (choć wiem, że tutaj apeluję do niewłaściwej grupy docelowej :) )!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
To jest pełna racja, Wojtek bardzo mądrze pisze. Dodać jeszcze trzeba, że w starej hali była o wiele lepsza akustyka - a to jest ważne, bo to w dużej mierze tworzy atmosferę, natomiast plastik i beton tłumi (i tak niewielki doping w porównaniu do tego jaki bywał). Różnica jest taka, że wtedy gościom wchodząc na halę uginały się nogi, a teraz już nie. Jednak druga prawda jest taka, że spora część tej widowni co jest na halę z "czasów krawężnikowych" już by nie przyszła - ktoś ma reumatyzm, komuś kolana wysiadają, a ktoś już by nie ustał, bo po prostu lata już nie te. Oni zresztą to czasem mówią otwarcie. Takie prawa wieku, a ci ludzie stanowią ważny element trybun. Trzebaby jakoś wyjść do czegoś co nazwę "społecznością loklną", my w tej sposłeczności nie uczestniczymy tak naprawdę prawie w ogóle, więc ta społeczność też rzadko zagląda do nas.
4 dni później
Według hokej.net Zborowski i Dudas są do wzięcia. Ciekawe czy u nas w klubie ktoś to odnotował? O ile Dudas może być poza zasięgiem finansowy, to na drugiego bramkarza powinny się znaleźć pieniądze. Chyba że Toruń, który też poszukuje bramkarza będzie od nas szybszy i konkretniejszy ;)
Wg informacji kolegi Blizzy'ego z poprzedniej strony Martin podpisał już na Ukrainie, więc chyba do wzięcia nie jest...Co do Zborowskiego to kwestia ceny, ale osobiście wolałbym tą kasę na jakiegoś defensora wydać. Poza tym to jest zawodnik, który miał dobry raptem jeden sezon, nie u nas i do tego dawno temu. Nie wiem też czy z Mrugałą już podpisaliśmy, ale jeśli tak, albo jesteśmy po słowie, to 4 goalie byłoby grubą przesadą w naszej sytuacji.
Blizzy napisał to co było shoutnews'ie na hokej.net (też to czytałem). Według najnowszych doniesień z tego samego źródła: [i]"2012-08-27 18:44 25-letni były obrońca Comarch Cracovii Martin Dudaš nie podpisał kontraktu z Berkutem Kijów. - Nie dogadaliśmy się, teraz czekam na propozycje od mojego agenta - powiedział Czech."[/i]. Myślę, że skoro zacytowali samego zawodnika to informacja wiarygodna.
Ja też bym chciał widzieć u nas nowych dobrych defensorów, bo to co widziałem na ostatnim sparingu z Oświęcimiem wołało o pomstę.
Miłośnikiem Zborowskiego nie jestem, ale Mrugała wartościowym zmiennikiem dla Radzika nie jest. Dodatkowo Zborowski, jak chce grać to musi szybko gdzieś podpisać bo dużo czasu mu nie zostało. Nie powinien więc dużo kosztować.
Wiadomo co ze Słaboniem miał mieć jakieś badania ? czy zagra od pierwszego spotkania z Toruniem ?
Czy zakontraktujemy jeszce jakiś zagranicznych przed startem PLH ,obiecane było!!
Liga coraz bliżej a problemów i nie wiadomych coraz więcej !!
Zbora wcale się nie zdziwie jak wyląduje z powrotem w Oświęcimiu. Wywalą Sedlarza, który gra padakę i zakontraktują 6 obcokrajowców z pola.
Kulig i Mrugała to na razie dość słabi bramkarze, ale jak kasy brak, to ja też wolę wznosić ręce do góry w modlitwie o formę i zdrowie Radzika i inwestować w obrońcę, bo w tej formacji to nic nas nie uratuje, a już na pewno nie nabytki z Krynicy.
Zauważyłbym tylko, że najlepsze sezony Radzik miał gdy w składzie konkurenta przyzwoitego nie było, zaś wtedy kiedy drugi bramkarz bywał w miarę dobry i grali rotacyjnie Radzik notował sezony słabsze. Ponadto okno międzynarodowe jest otwarte do 31 stycznia, my limitu zagranicznych zapewne nie wyczerpiemy, więc w razie kontuzji Radzika można kogoś na szybko ściągnąć. Nawet jeśli zagraniczny bramkarz liczy się za 2 gości z pola to i tak limit by nam chyba na to pozwolił (zwłaszcza, że ta luka byłaby najważniejsza). Może zamiast więc topić kasę na świetnego rezerwowego przez cały sezon, lepiej by ją wydać na grających w polu, a porządnym drugim bramkarzem zająć się jak będzie taka potrzeba (tzn Radzikowi musiałoby urwać nogę, albo coś innego wykluczającego na długi czas, bo wykluczenia na 1-2 tyg. nie liczę). Ok, wtedy trzeba byłoby wysupłać zaskórniaki (czy by były?), ale takie ryzyko najprawdopodobniej by się opłaciło. Pozycja bramkarza jest kluczowa, ale jego zgranie z drużyną to chyba dość drugoplanowa kwestia (mogę się mylić, ale tak mi się wydaje...).
Ja się nie zdziwię nawet jak Zbora zakończy karierę, albo w akcie desperacji wróci do NT...
PS: Jest też inne rozwiązanie o niebo lepsze od brania sobie Zbory na kark - w razie bardzo nagłej potrzeby jakby wszystkich 3 naraz trafiło na rozgrzewce, można szukać "strażaka" w Czartach. Na PLH bywa, przeszłości zawodowej nie ma (to ważne, ale na pewno nie ma na 100%, bo takie są wymogi KALH), więc na szybko zapisać go wtedy do Klubu i jako "wychowanek" wskakuje do składu. Kwestia tylko ubrania się i zrobienia nazwiska z oklejki na plecach (długie nie jest, więc też szybko by poszło). Ot wszystkiego razem pewnie +/- 15 minut i po latach starań i poszukiwań byłby prawdziwy wychowanek Pasów na lodzie :P
Też bym chciał zobaczyć Kamila na lodzie w koszulce Cracovii ! :)
Panowie... lejecie miód na moje serce... kilka razy już mi się to śniło :)
Pozdrawiam :D
Bramkarz będzie liczony w tym sezonie za 1 obcokrajowca. Zniesiono ten sztuczny przepis, że zajmował 2 miejsca.
qsss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Panowie... lejecie miód na moje serce... kilka
> razy już mi się to śniło :)
> Pozdrawiam :D
Rozumiem, że "ze źródeł zbliżonych do zawodnika masz przecieki, iż w razie potrzeby by nie odmówił", czy tak? Tylko czy Tabisia na niego stać...
A tak w ogóle to mógłby ktoś podać nasz aktualny skład ? Według głównej mamy sześciu (!) obrońców ledwo ?
jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Też bym chciał zobaczyć Kamila na lodzie w
> koszulce Cracovii ! :)
Dzięki, ale to nie jest dobry pomysł. Od kilku lat nie miałem łyżew na nogach.;)
4 dni później
zielone swiatlo na transfery. Dudasz wraca.
Sen to czy jawa?
No to by było wreszcie coś bardzo dobrrego! A wie ktoś może jak formalnie wygląda sprawa Kmiecika - dogadaliśmy się z Podhalem, albo może on jest już spłacony w NT wg taryfikatora ekwiwalentu za wyszkolenie? Będzie do gry w piątek? Bo jeśli nie to naszą nową coroczną tradycją zaczyna być saga w tym stylu, poprzednio z Aronem, teraz Kmiecik, Kłys też na czarno suwał długo, a wiadomo było że "podobno Klub się z nim dogadał"...
Kmiecik, Dudasz, Fojtik, Valcak. Ta czwórka ma ponoć zostać już u nas.
Czyli co, jednak walka o Majstra ;)
Wygląda na to że wracamy do gry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)