Nie dziwie się... na pewno kontynuacja tego urazu z poprzedniego sezonu.
Szacunek dla Niego, że pomógł nam w PO.
Mi tam go żal, dla mnie był solidny - po prostu go lubiłem.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Powiem tak... mimo sytuacji kadrowej w jakiej się znajdujemy walczymy jak równy z równym z Ciarko PBS Bank - to znaczy, że mimo tego wszystkiego złego co dzieje się wokoło hokejowej Cracovii naprawdę wiele nam nie trzeba by walczyć o zwycięstwa - co pokazuje WIELKOŚĆ NASZYCH HOKEISTÓW I TRENERA.
Gratulacje i czekamy na serie pozytywnych wiadomości kadrowych!!!
Mi też jest żal Simki, bo bardzo solidny z niego obrońca, bardzo mi się podobało u niego prowadzenie krążka ze spojrzeniem na sytuację na lodzie (a nie na kij czy pod nogi) !
Za dziś brawa dla chłopaków, Besch jest transferem w dziesiątkę, ale szkoda że tylko Besch. To że raz trafiliśmy super obcokrajowców nie znaczyło, że w tym roku też wszyscy super odpalą, zwłaszcza, że tradycja u nas z poprzednich lat mówiła, że taki nabór na raz jak Kostuch, Martynowski, Dvorzak, Simka, to wyjątkowo wyjątkowy wyjątek, a nie reguła...Niech ktoś mnie uświadomi o co teraz kaman z Chmielewskim, przecież jego gra to jest ewidentna potrzeba chwili, mieszka w krk, trenuje z nami, to co jest? Za miesiąc taniej zapłacimy za jego zgłoszenie czy jak? Policzę a szybko: +1 lub +2 punkty w Tychach, +1 punkt z Zagłębiem i dziś może nawet +3 = +5 pkt lekko licząc, na co czekamy? Serio pytam, bo trzymanie go w zawieszeniu to jest ewidentny sabotaż!!! W ogóle żeby strzelić 5 goli na wyjeździe i nie wygrać to jest przykre, w NT też się nastrzelaliśmy i ledwo starczyło... Ja do osłabień liczę Kłysa, Noworytę, Pasiuta, Łopuskiego, Kostucha (chyba już trzeba...) i bądź co bądź Simkę. Guzik był ok, ale nie mega, odejście Landowskiego, to dla mnie nie osłabienie, Bryła i Karcz też - z całym szacunkiem, ale to są goście, których się zastępuje od ręki młodymi, obiecującymi chłopakami tylko trzeba kogoś za nich wstawić, kogokolwiek, najlepiej wychowanków. Pisałem w wakacje, żeby ciągnąć ludzi z Gdańska, mieli obok NT najlepszą młodą pakę w Polsce, ktoś mnie uspokajał, że luz, że "patrzymy w tamtym kierunku", no to żeśmy się napatrzyli...
Tak w ogóle to nasi działacze mentalnie zatrzymali się chyba na magicznym sezonie 2005/2006 i nie zauważyli, że minęło 6 lat. Otoczenie w którym działamy się zmieniło i to diametralnie i akurat nasz Zarząd to powinien rozumieć w lot - podaż zawodników jest jaka była, może nawet mniejsza, za to popyt wzrósł, już nie jest tak, że tylko my jesteśmy wypłacalni, inni też są i po 6 latach, a jest to kawałek czasu, to nie przeskok między jednym sezonem a drugim, efekt tej zależności jest oczywisty i zgodny z prawami ekonomii, to nie jest jakieś skomplikowane. A i nam się też należy bura, bo nawet w 2007, a i 2008 jak ktoś przyjeżdżał z nami grać, to blaszak odfruwał, tej atmosfery nie ma - już albo może tylko na razie, ale w zeszłym sezonie nawet w finale jej już nie było, a te 300-400 osób teraz to żenówa jakich mało, mamy przed sobą dwa mocne wydarzenia - Podhale i Tychy, oba w piątki, więc nie ma tłumaczenia, że wtorek, zobaczymy jak się zaprezentujemy (i pisząc my mam na myśli nas, trybuny) - widzieliście co się działo dziś na ukrainie, albo jak graliśmy w Tychcach? Pełna hala, albo 2 tys minimum (liczę, że krzesełek jest jakoś +/- ze 2,5 tys?) bęben i święto, jedziemy na maxa jak kiedyś - damy radę to mamy prawo czegoś oczekiwać i wysuwać żądania, nie to rzeczywiście - czego my chcemy, my bardziej dajemy d... niż zarząd - sorry, ale taka prawda.
Dawać tego Arona, jak z Dvorzakiem źle, to stanąć w końcu do licytacji, jest Baranyk, bez jaj ale co przebić Sosnowiec też nie damy rady? To won nam z tej ligi i wracamy na dół, nam się EBEL marzy, a to co jest na trybunach to dolne stany pierwszej ligi i to tylko dlatego, że drugiej nie ma (znaczy jest ale amatorska w Pyrlandii, więc lipa z dojazdami) - Opole i SMS Sosnowiec to nasz obecny poziom dopingu i zainteresowania hokejem, bo Bytom, Janów, Katowice i Wawa zakładam, że nas biją mocno...
Nie chcę się dziś już denerwować, liczę na te wzmocnienia...Pożyjemy zobaczymy.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> widzieliście co się działo
> dziś na ukrainie
Nie wiedziałam, że Kraków już nie gra w PLH tylko w lidze ukraińskiej. Szok!
Dwa zdania odnosnie Chmielewskiego jesli nie zacznie grać ,to musmy mieć swiadomość ze bez gry a tylko o samych treningach ,raczej nie będzie on konkretnym wzmocnieniem (to dotyczy wszystkich zawodników),a chyba wszyscy zgodzimy sie co do jednego potrzebujemy konkretów .Tak wiec czas w tym wypadku pracuje na naszą niekorzyść
Słyszałem ze Chmielewski jest w Sanoku,kto go widzał u nas na treningu???Może Marcin coś wie???
Na tego Arona to już strasznie długo czekamy.
Ciekawe co jeszcze przeszkodzi w jego transferze?
Leesior Napisał(a):
> No to sobie gramy dziś w 16-tu plus dwaj
> bramkarze.
>
> Tak sobie myślę o tym naszym składzie.
>
> Za Kłysa i Noworytę przyszedł Besch - OK - i
> Kulik (średnio) - w sumie słabiej niż było.
> Za Pasiuta i Łopuskiego - Sucharski (średni na
> razie) i Seidler (cienki) - nie ma
> porównania....
> Za Simkę, Landowskiego i Guzika - nikt.
> Kostuch nie gra.
> Bryła, Karcz i Kozak - wracają do Krynicy.
>
> Wygląda to na powolny rozkład drużyny.
A zauważyłeś że odeszło 11-tu zawodników (w tym 6. obrońców), a przyszło CZTERECH (w tym dwóch obrońców). Mamy teraz trzech czy czterech kontuzjowanych i sobie w efekcie na trzy piątki gramy... chyba jako jedyna drużyna w PLH.
Leesior, :D
Czy wiadomo coś wiecej na temet nie obecności Seidlera?? Oficjalnie nic nie słyszałem ?(i nie powiem zeby to była zła wiadomość,raczej z tych dobrych ,dająca nadzieję na przyszlośc )
to prawda garry :)
ostra wymiana zdań między Leesiorem, a Leesiorem to ostatnio najweselsza wiadomość w temacie "Drużyna - aktualny status" :)
PS.
oczywiście rozumiem, że zabrakło w niej cytatu z Arcelora
To już pewnie! David Kostuch rozstał się z Comarch Cracovią.
Bilans zysków i strat w Cracovii 1-2do5 na dzś
zyski(Besch byc moze Sucharski??),
po stronie strat (Klys,Noworyta,Łopuski,Pasiut,Kostuch)
po meczu Podhale-Tychy trener Jacej Szopiński powiedział iz Kelly Czuy "nie prezentuje takiego poziomu jak w ubiegłym sezonie" myślę że razem z Martynowskim pili browara w Kanadzie przez całe lato...
na tej kanwie taka moja refleksja że dla nas i dla Podhala to co w ubiegłym roku było sukcesem i pewnym zbiegiem okoliczności tzn. zawodnicy nie trenowali latem ale jakoś wyglądali w kolejnym roku bez treningu są cieniem samych siebie z ubiegłego sezonu i przyjechali na płatne 8 miesięczne wakacje do Europy, jesli chcemy mieć Kanadyjczyków na przyzwoitym poziomie to albo wynalazki przyjeżdżają w lecie i trenują albo przychodzą goście którzy do końca walczyli o angaż za oceanem ale się nie załapali, tacy goście dają gwarancję że są przygotowani do sezonu i coś wniosą do zespołu
dzisiaj nie trzeba płakac nad Kostuchem, którego strasznie szkoda, tylko trza znaleźć następcę, jesli oczywiście na to jest kasa, bo byc może jej nie ma
Możliwe, że Damian Kapica zagra w Krakowie to coś na otarcie łez. Niestety Sanok kusi Aronka.
Jeśli mógłbym doradzic to obronca MIchał Kasperczyk i napastnik Łukasz Sękowski (obaj Unia) są obecnie free agent myśle że szczególnie ten pierwszy młody i solidny grajek a poza tym tani.
Hrabia Struś Napisał(a):
> Możliwe, że Damian Kapica zagra w Krakowie to
> coś na otarcie łez. Niestety Sanok kusi Aronka.
No tak my odwalimy ciężką i monotonną robotę z Chmielewskim(pozwolenia i inne papierki ) ,a kto inny bedzie miał pociechę!!
Zresztą powiem szczerze ze po odejsciu Kostuch mi tam obojętne ,ktoś musi przyjsc na pewno !!
BRAK DOBREGO I ZARADNEGO GOSPODARZA !
Wiadomo coś więcej z Kapicą?
reborndragon Napisał(a):
> Wiadomo coś więcej z Kapicą?
Wiem ze przed sezonem grał (sparingi)w Czeskim Oceláři Třinec ,ale w składzie na sezon 2011\12 go nie widać ?Więc najprawdopodobniej jest wolny ??
Kapica gra w Trzyńcu w juniorach do seniorów go nie wzięli.
tornado Napisał(a):
> Kapica gra w Trzyńcu w juniorach do seniorów go
> nie wzięli.
Fakt to w tym temacie tez moze być pomyslnie i bez większych problemów?
Przypomnę moje pytanie
Czy wiadomo coś wiecej na temat NIE obecności Seidlera?? Oficjalnie nic nie słyszałem (kontuzja ,czy cos ??)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)