Tez coś slyszałem ze Kostuch byc może juz w Cracovii nie zagra??? (zaznaczam ze to być może tylko plotka?!)
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Weźcie kur... nie straszcie. A kontrakt!?!? :(
Świetnie, robi się coraz lepiej...
Jaki kontrakt, kto na świecie respektuje kontrakty podpisane w trzecioligowym kraju? Wtedy się daje jakiś ochłap jako wykupne i tyle. W kopanej jakby na to Lens podpisało jakiegoś piłkarza z Madagaskaru i okazałby się dobry, a potem by wyszło, że miał ważny kontrakt u siebie, to nikt by mu nie kazał wracać, tylko Lens by musiało zapłacić np 15 tys $ za transfer. Co innego jakby gość miał już kontrakt powiedzmy w Servette Genewa i stamtąd spitolił - wtedy nie ma przeproś... Ocenę tego czy w hokejowym świecie jesteśmy Mozambikiem, Botswaną lub innym Zimbabwe (nawet pomimo dwóch półfinałów PK), czy też pełnoprawnym członkiem społeczności międzynarodowej, równym ze Szwecją, Francją, czy Danią pozostawiam każdemu do indywidualnej oceny...
Landowskiego mi nie żal, od dwóch lat zajmował tylko miejsce innym, szkoda Guzika, a Kostuch - k.... tragedia!!!!!!!!!
Tubiś, halo, pobudka, tu się nie śpi...
No bez jaj... Jaki ochłap za wykupne ? Tabiś to łyknie ? W końcu jesteśmy w tym IIHF.
Kostuch ponoć w reprezentacji Polski chciał grać. Niektórzy widzieli w sprowadzaniu zawodników zza Oceanu drogę do wzmocnienia klubów i reprezentacji - jeśli Kostuch miałby teraz taki numer odwalić, to jaka jest gwarancja, że inny sprowadzony z Kanady, czy USA grajek tak samo nie zrobi...
Poczekamy, zobaczymy. Ale niewesoło to coś wygląda.... Tak mnie ciekawi - ilu w zasadzie hokeistów u nas OBECNIE trenuje ? Dwie piątki, czy mniej ?
Teraz trenuje paru więc jak to jest że Rudi ich tak dobrze kondycyjnie w lecie przygotowuje???wyglada na to że ta kondycja w PO to wcale nie zasluga przygotowań na sucho !!!
Też słyszałem, że Kostuch ma nowe plany na życie i to niekoniecznie związane z hokejem....
Sala samobójców.
Naprawdę nie ma lepszego wątku niż ten, aby popaść w totalną depresję.
Trochę cierpliwości i dystansu Panowie.
Narzekać będziemy we wrześniu, teraz to tylko bicie piany.
To teraz pozytywnie!! na oficjalnej pisze ze nasi trzej bramkarze (Radzik .O.Raszka i Kulig )ćwiczą nasi pod okiem czeskiego trenera bramkarzy, cieszy za równo ze mamy juz obsadę bramki na nowy sezon (trzech golkiperów)jak i ze robią to pod okiem specjalisty z Czech
Teraz trochę plotek tez pozytywnych ponoć Kolusz ,oraz ,Neupauer ,Bryniczka i Kmiecik (wszyscy Nowy Targ) sa blisko Cracovii w sumie ok!! choć mnie dziwi ze nie staramy się o obrońców gdzie mamy największe straty ?!
CZĘŚĆ INFO Z http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,26426,kolusz-w-krakowie-czyli-jak-chwalenie-szkodzi.html
Wszystko wskazuje że zagram w Krakowie. Porozumiałem się z Cracovią i do końca tygodnia podpisze kontrakt. Byłem po słowie z Sanokiem, ale zdecydowało kilka czynników, że ostatecznie wybrałem drużynę mistrza Polski - wyjaśnia
Kolusz.
[color=#FF0000][b]Mowa jest srebrem a milczenie złotem[/b][/color]
Kolusz jest lepszym zawodnikiem od Pasiuta ,a u Rohacka może się jeszcze bardziej rozwinąć . Jeśli podpisze u nas kotrakt to jego transfer porównałbym ze sprowadzeniem kiedyś Łopuskiego do nas.Pozostały zaciąg nowotarski to też niezły kierunek ,zwłaszcza ze to zawodnicy młodzi ,a u nas raczej srednia wieku jest dość wysoka. Jakby tak jeszcze został Łopuski , Kostuch trafił np Chmielewski ze stoczniowca z naszego podwórka byłbym zadowolony. Formację obronną Rudolf zapewne zapełni zaciągiem z czech lub kanady , pamiętajmy ze doszedł do nas Wilczek który pod okiem Rudiego tez niezle gra.
Trener bramkarzy! Wspaniale!!!
A ktoś wie czy to tylko na chwilę, czy będzie to jakaś forma dłuższej współpracy?!
Nie mnie jednak rewelacja! W KOŃCU!
Pięknie ! Kolusz to super zawodnik ! Mam nadzieję, że zostanie też Mikołaj Łopuski. Mocno interesujemy się Chmielewskim. Myślę, że straty w ataku będziemy mieli nadrobione z nawiązką.
W tymże artykule padła również wzmianka o Vozdeckym:
To może nie być ostatnia zamiana kadrowa w Sanoku, dość mocno Martinem Vozdecky`m interesuje się klub z Tychów. - Między innymi jesteśmy zainteresowani tym zawodnikiem, szczególnie że w stosunku do niego sanocki klub ma zaległości, co pozwala na ewentualną zmianę klubu bez przeszkód - wyjaśnił dyrektor GKS Tychy, Karol Pawlik.
Może i my się powinniśmy Vozdkiem zainteresować. Nie wierzę, że pod względem finansowym na polskim rynku ktokolwiek jest nas w stanie pobić a gość jest rewelacyjny - co roku w ścisłej czołówce punktacji kanadyjskiej, typowy łowca bramek.
W defensywie tez spokojnie znajdziemy klasowych zawodników, także będzie dobrze !!!
Tylko, żeby Dawid Kostuch z nami został!!!
Jeszcze kiedy sezon trwał miałem wiadomości, że Dawid nie wie jeszcze do końca czy chce być hokeistą. W Kanadzie ma szkołę do skończenia (chyba właśnie skończył??) i dziewczynę... tak słyszałem. Wtedy to zbagatelizowałem, ale widać coś jest na rzeczy.
Mam nadzieję, że z nami zostanie. Jeżeli nie, to będzie wielka strata nie tylko dla nas, ale i dla całej PLH jak i później reprezentacji!
Szpec od bramkarzy to by się na stałe przydał.
Trener bramkarzy powinien być jak rozpoczną treningi na wodzie... tzn. lodzie... ;-)
W końcu Trener zapowiadał, że w tym sezonie będziemy walczyć nie tylko o Mistrzostwo Polski ale też o wyższe cele, no i chyba zaczyna to realizować !!! :)
Dawid, wróć do nas, prosimy Cię, błagamy Cię, jesteś nam potrzebny !!! A jak masz wątpliwości, to uwierz nam, jesteś świetnym hokeistą i nim pozostań, nie marnuj swojego talentu !!! Jesteś najwłaściwszym człowiekiem na najwłaściwszymym miejscu !
My czekamy, polski hokej czeka, nasza reprezentacja czeka, pomóż nam wydźwignąć nasz hokej z samego dna na same szczyty, wierzymy w Ciebie, nie odbieraj nam marzeń, a razem z naszymi marzeniami spełnią się i Twoje marzenia !!! :) :) :)
Dawid, bądź dobrym Pasem :)
Kolusz - Pasiut - Łopuski - to byłby atak
rafalo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> marcin_ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Rafalo to Rafał O. znajomy naszych
> > Kanadyjczyków. Jak donosi mosad ma jeszcze
> kilku
> > ciekawych znajomych z Polskimi nazwiskami.
>
>
> To cala prawda o Rafalo jak donosi mosad.Mam paru
> dobrych polskich nazwisk.i kanadyjskich.Ale
> zobaczymy co z tego wyjdzie,bedzie ok
Po turnieju w Tilburgu pisalem ,ze jest jeszcze troche chlopakow -a paru jeszcze lepszych niz Dawid tylko...wlasnie "tylko" ta kasa. Mam nadzieje ,ze kontakty przez rodzine Naszych Kanadyjczykow sie rozszerzyly i Prezes podniesie "stawki". Bo tu jest niewatpliwy problem..
Pierwszy raz od dłuższego czasu zaglądając w ten wątek nie popadam w stany depresyjne :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)