Obrońców mamy w kadrze 12-tu (wg. strony głównej). Nawet jeśli dwóch będzie niezdolnych do gry, to 10-ciu zostaje.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Leesior ok!! z iloscią zawodników nie powinniśmy mieć problemu(szeroka kadra),ale być może strata dwóch(nie napisze ze najlepszych),ale na pewno doświadczonych obronców na play-offy, nie napawa optymizmem .Z drugiej strony młodzi będą mieli mozliwość większego pokazania się ?
Może się jeszcze wykurują... Simka zdecydowanie robił dobrą robotę, Dulek ostatnio strasznie dużo kar łapał...
A jak nie to młodzi - grać na maxa i gryźć lód :)
Pasiut juz trenuje ,więcej ..http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/01/27/kto-zakonczy-zwycieska-passe-zapowiedz-spotkania-comarch-cra/
Raszka ma dziś już grać. :)
artykuł z dzisiejszego DP
Olbrzymiego pecha miał czołowy napastnik Cracovii , reprezentant kraju Mikołaj Łopuski. 14 grudnia ubiegłego roku na zgrupowaniu kadry doznał złamania kości w śródręczu.
- Musiałem opuścić zgrupowanie , nie pojechałem na turniej EIHC na Ukrainę - mówi Mikołaj Łopuski. - Lekarze założyli mi na rękę szynę.Nosiłem ją 4 tygodnie.Potem zaczęła się rehabilitacja , na lodzie ćwiczyłem około 10 dni i zagrałem w miniony wtorek w Gdańsku ze Stoczniowcem
- Powrót był udany , bo po pierwsze zespół wygrał trudny wyjazdowy mecz 3-1 , a Pan strzelił gola , miał asystę...
- Rzeczywiście bilans punktowy mam niezły.Najpierw podałem zza bramki do Rafała Martynowskiego , któryprecyzyjnym strzałem pokonał reprezentacyjnego bramkarza Przemysława Odrobnego. Potem sam zdobyłem gola , Piotr Sarnik uderzył mocno z dystansu , Odrobnemu krążek utknął mu między parkanami , bramkarz na moment stracił nad nim kontrolę.Dojechałem i strzał z bliska był formalnością.
- Wytrzymał Pan trudy meczu ?
- Fizycznie mimo dłuższej przerwy czułem się dobrze , sił starczyło. Brakowało może trochę "czucia" krążka. Najważniejsze , że złamana ręka nie boli , jest z każdym dniem coraz sprawniejsza.
- W piątek czeka Was arcyważny mecz z klubem w którym Waldemar Klisiak poznał miłość swojego życia , macie nad rywalem 6 punktów przewagi , to dużo , ale do końca sezonu zasadniczego jeszcze pięć kolejek , więc na pewno zespół z Oświęcimia liczy , że można jeszcze odrobić straty. Pod warunkiem , że wygra w Krakowie !
- Czekają na wkrótce trzy bardzo ciężkie mecze , u siebie z Aksamem Unią Oświęcim i na wyjeżdzie z JKH Jastrzębie i KH Clarko Sanok .Nie kalkulujemy , chcemy wygrać wszystkie spotkania i utrzymać pierwsze miejsce w tabeli , bo wtedy zyskamy dodatkowego bonusa. Bardzo lubię grać w takich meczach na szczycie , o wielką stawkę , jest dodatkowa mobilizacja. A zespół z Oświęcimia jest naprawdę bardzo grożny. Mamy z nimi wprawdzie korzystny bilans , dwa zwycięstwa ,jedną porażkę , ale przegraliśmy właśnie na swoim lodzie 1-3. Czas dzisiaj na rewanż. To jest mecz za sześć punktów.
- Zagra Pan zapewne w ataku z Michałem Piotrowskim i Piotrem Sarnikiem. W tym zestawieniu graliście chyba po raz pierwszy w Gdańsku...
- Tak , ostatnio najczęściej występowałem w ataku z Michałem Piotrowskim i Damianem Słaboniem. Damian , wobec kontuzji Grzegorza Pasiuta przeszedł do formacji braci Laszkiewiczów , trener Rudolf Rochaczek ustawił mnie w formacji z Sarnikiem i Piotrowskim. Na pewno z każdym meczem będzie lepiej. Nieważne w jakiej formacji wyjdę na lód , trzeba będzie grać na najwyższych obrotach przez cały mecz.
- Waszym atutem powinna być zawsze żywiołowo reagująca widownia w Krakowie...
- Cieszę się na spotkanie z krakowskimi kibicami , oni niezależnie od przebiegu meczu są zawsze z nami. Dadają nam otuchy
Druga piątka Cracovii boryka się ciągle z problemami (choroby, kontuzje )i tu chyba brak zgrania bo ciągle wchodzą nowi zawodnicy .Teraz mnie zastanawia jak Pasiut i Biela dojdą do drużyny jak będą wyglądały poszczególne ataki
Pierwsza bez zmian Bracia Laszkiewiczowie i Pasiut
drugi atak Słaboń,Piotrowski ,Łopuski (tu moze wskoczyć Sarnik ?)
trzeci podobnie jak pierwszy pewna bez zmian Kostuch ,Martynowski i Dvorak
no i czwarty Sarnik ?Biela, Witowski
Pozostaje jeszcze Rutkowski i Karcz
i tu oceniam ze mamy mocniejszych napastników niz rok wczeniej
z obroncami sprawa wygląda trochę gorzej nie wiadomo co z Simką na ile poważna ta jego dolegliwość??i tu przyznam ze choć się nie zachwycam tym obroncą ,to na pewno jest go brak !!
Według mnie mamy tu słabszych zawodników niz rok wcześniej ,choć zgoda ze nie jest to tak bardzo widoczne
Na pewno brak nam zawodnika strzelającego mocno i celnie z niebieskiej (bardzo przydatne jak gramy w przewadze )
Bramkarze oceniam bardzo podobnie jak w ubiegłym sezonie ,Radziszewski ma dobrego zmiennika
Być może trener Rohaczek ,a może bardziej zawodnicy nas zaskoczą czyms(jak w ubieglych sezonach n.p. Witowski super forma na P.O.?)
Ogólnie mozna być optymistą przed najważniejszymi meczami ,choć ja mam obawy o obronców i nie chodzi mi o ilość !!
Problemy chorobowe są w każdej drużynie, więc nie ma co rozpaczać, że ktos nam odpadł z powodu choroby - do play-off sie wykurują :) Skład ogólnie wydaje mi sie, że mamy słabszy niż rok temu, ale jednoczesnie wszystkie inne drużyny osłabiły sie jeszcze bardziej. A jeśli już się ktoś wzmocnił (vide Sanok i ich galaktyczny sponsor) to i tak nie na tyle by nam zagrozić. Myślę, że w tym roku będziemy cieszyc się z mistrzostwa.
Skład mamy, moim zdaniem, WYRAŹNIE lepszy niż w zeszłym roku. Co z tego, że Csorich i Bondarevs to byli na papierze gracze z innej bajki, skoro w czasie ich pobytu na lodzie padały decydujące bramki... dla Podhala?
Generalnie musimy więcej strzelać (a ma kto) niż tracić :)
5 dni później
generalnie to polowa naszych zawodnikow jest o 32 rokiem zycia w tym D Laszkiewicz 35 lat jak oni na raz zaczna konczyc kariere to bedzie nam bardzo ciezko :) bo sa to mozna powiedziec najlepsi
Kłys 34 lata
Dulęba 36!!
D Laszkiewicz 35!
Witkowski 35!
L Laszkiewicz 33
Słabon 32
Radziszewski 31
Biela i Piotrowski po 30
Na szczęście to hokej i granica wieku zakończenia kariery jest trochę wyższa - ale Guziec masz rację, trzeba na ten problem powoli zacząć zwracać uwagę!
[url=http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/02/04/chcialbym-aby-kibice-byli-zadowoleni-z-mojej-gry-rozmowa-z-p/][sportowefakty.pl][/url]
Wywiad z Piotrkiem Sarnikiem
(Jeśli post nie pasuje do tego tematu to proszę o przeniesienie, nie znalazłem odpowiedniego tematu, a nie chciałem zakładać nowego)
Kłys 34 lata
Dulęba 36!!
D Laszkiewicz 35!
Witkowski 35!
L Laszkiewicz 33
Słabon 32
Radziszewski 31
Biela i Piotrowski po 30
Sarnik 34
Dulek już niech papiery robi bo ktoś musi dołączyć do szkolenia młodzieży.
Daniel za rok a Witos jeszcze może grać.
Kierunek Kanada :)
daj im boże zdrowie a ty Janusz dobre kontrakty zeby zostali :)
a Wajda ma znowu zlamany palec
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/rudolf_rohacek_trenerem_comarch_cracovii_do_2014roku
Wspaniała wiadomość!
Nie wyobrażam sobie naszych hokeistów bez Rudiego!
Super!
Dla mnie to super wiadomość !!Pasował by jakiś działacz(kierownik sekcji ??) w CRACOVII z prawdziwego zdarzenia,tak by się z trenerem dobrze uzupełniali
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)