Marcin----Jest to wielka prowizorka nazwana szumnie szkoleniem mlodziezy nie ma w klubie pasjonatow hokeja nie mowiąc o znawcach.Trzeba dzieci uzdolnione sportowo jak najszybciej przerzucić na inna dyscypline ,bo tutaj to szkoda czasu.---Rohaczek jemu wszystko jedno-kontrakt ma -zajęty rozpadającą się pierwszą druzyną i zakupami sprzętu dla niej , a reszta się pelęta i nikt nic nie wie.----Czy ktoś z klubu powie tym chlopcom dziekujemy ,""bo to juz było i nie ma nic.""Strasznie to smutne i żenujące ---Wielki ,ogromny SKANDAL ..!!!!!!!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Tele tabisz ma się za to dobrze i zaciera ręce bo słupki wzrosną!!!!
Bardzo szkoda takiego zawodnika jak Filip, strasznie solidny zawodnik który nieraz zadziwiał swoją techniką. Filip będziesz zawsze mile widziany w Krakowie. Powodzenia w Sanoku.
Od jutra Drzewiecki zaczyna treningi w Sanoku ... Mam tylko nadzieję, że kiedyś wróci do Krakowa.
Szkoda Filipa ciekawe kto go zastąpi ....
... a tak swoją drogą to jak patrzę, że na oficjalnej stronie nie ma nawet SŁOWA PODZIĘKOWANIA za tyle lat gry dla Csoricha i Drzewieckiego to mi się nóż w kieszeni otwiera. Nie wiem kto prowadzi tą stronę ale marny z niego/niej prowadzący. Więcej obiektywizmu by się przydało a nie tylko piłka piłka i piłka - aż się niedobrze robi momentami.
Musimy sami jako kibice na meczu podziekowac
KONIECZNIE! I mam nadzieję, że tak właśnie zrobimy!
Ze strony klubu to nie ma za co liczyć niestety. Co do Waszych propozycji jestem zgodny i sam się chętnie do nich dołączę. Co do zastąpienia Drzewieckiego to hmm ... Ja osobiście z tego co widzę i czytam to wnioskuję, że Ci WIELCY zawodnicy z listy Rohacka są nieosiągalni bo albo trzeba za nich zapłacić ekwiwalent albo są za drodzy więc jeśli już to może jacyś obcokrajowcy się pojawią. Choć tak jak pisałem Laszkiewiczem i 3 obcokrajowcami choćby najlepszymi nie mamy szans na Mistrza. Rozbestwił się Profesor, dać minimum a mieć maksymum. Tak się niestety nie da.
Filipiak nie da kasy na transfery wyraził sie że ewentualnie może przyjąc nowych hokeistów ale za DARMO także raczej nikt dobry nie przyjdzie bardzo chcial np. Dzubiński który ma dziewczynę z Krakowa ale kto za niego zaplaci,a można było w tym roku złożyć bardzo ciekawą ekipę za niewielkie pieniądze na lata/\ pomyślec że np,za Wasiluka mozna kupic 10 najlepszych hokeistów w Polsce ,
Fragment wywiadu z Filipiakiem z oficjalnej:
(...)
- Czy inwestowanie w TSV 1860 może niekorzystnie wpłynąć na sytuację w hokejowej drużynie Pasów?
- W hokeju nie dzieje się nic złego. Chodzi o jedną prostą sprawę - ja nie wyrażę zgody na podwyższenie kontraktów zawodnikom. Cracovia jest najlepszym płatnikiem w hokeju. Teraz na horyzoncie pojawił się Sanok i jeżeli wszyscy myślą, że ten klub ich zbawi, to niech tam jadą. Zobaczymy, co zdziała Sanok.
- Czy można liczyć na transfery do drużyny hokejowej?
- Problem polega na tym, że władze PZHL-u wprowadziły kolosalne opłaty za transfery z klubu do klubu. To stało się pod wpływem słabszych ośrodków, które wymyśliły sobie, że skoro Cracovia chce zawodnika, to niech za niego zapłaci. To w końcu doprowadziłoby do tego, że Comarch i Filipiak utrzymują połowę ligi hokejowej, PZHL i reprezentację. Te wysokie opłaty jeszcze bym zniósł, natomiast ci hokeiści, którzy aspirowali do gry w Cracovii dostali małpiego rozumu i mają wysokie oczekiwania. Mówię otwarcie, że gdybyśmy te oczekiwania spełnili, to sami windowalibyśmy zarobki polskich hokeistów do bardzo wysokiego poziomu. Moja strategia na dzień dzisiejszy jest następująca: dobra panowie, ja nie płacę tych absurdalnych kwot, idźcie gdzie indziej i jak podpiszą z wami kontrakt i po roku zapłacą tyle, ile chcecie, to proszę bardzo. Jednak jeżeli nie, to wrócimy do rzeczywistości. W tym roku musimy poczekać i zobaczyć. Gdybyśmy ulegli żądaniom tych kilku osób, które chcą do nas przejść, to nie byłoby to dobre ani dla Cracovii, ani dla polskiego hokeja.
- Brak transferów może spowodować gorszy wynik...
- Może być gorszy wynik, ale wróćmy do normalności.
(...)
Czyli w tym roku będzie bez rewelacji... nie ma się co nastawiać raczej na żadne znane nazwiska :-/
Szkoda...
A ja jakoś nie czuję ciśnienia na wynik i nawet zgadzam się z Filipiakiem, choć to przykre, że się nie wzmacniamy tak, jak serce by chciało...Swoją drogą ciekawe ile Sanok pociągnie w ten sposób, bo z perspektywy czasu może się okazać, że szli mocno, ale jak Titanic, do najbliższego lądu - wprost pod sobą. Rynku nie będziemy psuć i dobrze, tylko zamiast płacić 30 tys. kary nie lepiej za tą kasę stworzyć te drużyny młodzieżowe? I współpraca z Dębicą byłaby też wskazana...Tego już nie rozumiem...
Nie wiem skad Profesor ma takie wiadomości że Cracovia jest najlepszym w PLH platnikiem -jest najnormalnieszym przeciętnym płatnikiem jak w innych klubach.Młodzież ,ktora do tej pory trenowała przez 12 - 5 lat w zalezności od wieku rocznik 93,94,95,96,zostali bez trenera nie zgłoszeni do rozgrywek mogą powiesic łyżwy na kołku.Widac więc ze nie tylko pirwsza druzyna ale rownież młodzież,ktora prawie nic nie kosztowała (tylko lód,trener)poszli w odstawkę.Ewidentnie Filipiak przestał ineresować się hokejem-tylko pilka się liczy.Dzisiaj pilkarze w nagrode za to ze sie utrzymali w lidze(zresztą fuksem) mieli piekne przyjęcie w Wierzynku czego hokeisci nie doświadczyli nigdy nawet jak zdobyli Mistrzostwo Polski,nie wyobrazam sobie co by to bylo jakby pilkarze dokonali takiego wyczynu.Wielka szkoda ze hokej pomału w Cracovii upada.
Jedyną osobą, która się poczuła za pewnie jest sam Profesor. Co ten człowiek za brednie wygaduje w wywiadzie? czy on kiedykolwiek rozmawiał z którymś z chłopaków z drużyny? czy on w ogóle wie co się dzieje w drużynie? jakie chłopaki mają problemy? jakie pytania, rozterki itd. itp.!? Czytając ten wywiad z sekundy na sekudnę rośnie mi ciśnienie. Jak można być takim bucem!? bo chyba inaczej nazwać się tego nie da. Czas zmienić trenera Profesorze, to powinien być pierwszy krok !!! Opowiadanie w wywiadzie, że nie ma szans na podwyższenie kontraktów bo kwoty są nierealne jest conajmniej śmieszne! Podejrzewam, że wielu chłopaków woli poczekać na pieniądze z 2-3 tygodnie niż znosić fochy Tabisza, Rohacka i widzimisie Filipiaka! Widać solą w oku jest Profesorowi, że Sanok może cokolwiek zdziałać w tym sezonie. Żal, żal i jeszcze raz żal! żeby nie my, kibice to hokej byłby w ciemnej dupie w Krakowie! w końcu z biletów macie pieniądze a na kontrakty dla zawodników nie macie !? To tak ciężko podnieść zawodnikowi kontrakt o 1000 zł jeżeli jest dobry!? Właśnie tak się traktuje sportowców w Polsce. Jak siłę roboczą! Lepiej skończę już pisać bo przemawia przeze mnie wielki żal i rozgoryczenie. Widać kibic, który podczas meczu hokeja przejechał Filipiakowi szmatą po twarzy miał rację! Ci, którzy byli na meczu pamiętają.
Tak jak pisałem pierwsza druzyna ma swoje problemy a tener udaje że nic nie słyszy i widzi,co to za trener ,ktory nie wstawi sie za zwodnikami i nie ineteresuje się w ogole druzyna przyjeżdża sobie po urlopie i przedstawia liste aby kupic nowych już wyszkolonych , jak żeś takim wspaniałym szkoleniowcem trenerze Rohacek to wyszkol chociaz jednego zawodnika .Wielki dramat przeżywają mlodzi chlopcy ,ktorzy trenowli po kilka lat i nikt im nic nie mowi co maja robic dalej ,bo trenowc po wakacjach nie będą juz mogli ,mając po 12-18 lat jakiej dyscypliny szukać,bo nie wyobrazaja sobie życia bez sportu.Filipiak podobno miał stawiać na szkolenie mlodziezy i co ???teraz za brak drużyn mlodzieżowych bedzie placił kary tego mu nie żal???
Ciekaw jestem ile musiał Pasiutowi posolić bo nie wierzę, że Pasiut został na starych warunkach. Te kilka zdań z wywiadu to wielka kompromitacja i jawny dowód gdzie Filipiak ma hokej ... Po prostu nie wierzę w to co czytam w tym wywiadzie.
Na oficjalnej są zdjecia z przyjęcia w Wiewrzynku pilkarzy -nagroda za super wyniki i koniec sezonu ????..!!! Zauważyłem tam tez Rohacka co on tam robił, ??? czy jego hokeiści doznali od Filipiaka takiego wyróżnienia chociaz jeden raz po np.zdobyciu Mistrz Polski - ucz się trenerze Rohacek !!!! jak powinni byc traktowni i szanowani zawodnicy,bo poczawszy od ciężkich treningów w fatalnych warunkach po osiągnięcia pilkarze Cracovii hokeistom nie sięgaja nawet pięt.
Powiem ze myslałem ze prof,Filipiak ma trochę więcej szacunku dla kibiców i traktuje ich poważnie .Nie cierpię jak mi ktos ciemnotę wciska ,niby ok mogę zrozumieć nie przepłacajmy za zawodników,ALE PRZECIEŻ W UBIEGŁYM SEZONIE PRAKTYCZNIE TYLKO MY GRALIŚMY 3 OBCOKRAJOWCAMI,i niby biedniejsze i kluby stac było na 4 czy nawet więcej obcorajwców,My mielismy obiecane nie jednokrotnie ze juz kogoś maja sciagnąć(i naprawde nie oczekiwaliśmy jakiejś mega gwiazdy),Na dziś tylko same straty widać ze hokejem STERNICY CRACOVII W OGÓLE SIĘ JUZ NIE INTERESUJĄ
Janusz myśli że w Cracovii jest eldorado :] żeby się za rok nie zdziwił jak reszta odejdzie.
wszystko to idzie przezyc, ale te akcje na mlodziezowe druzyny to s.k.u.r.w.y.s.y.n.s.t.w.o. nie po to kiedys sie walczylo o LODOWISKO dla CRACOVII, zeby nie bylo pelnego szkolenia hokejowego. to po kiego wala Cracovii te lodowisko?
MŁODZIEŻ SPORT EDUKACJA!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)