A i jeszcze mala wzmianka o naszym bylym zawodniku Spirinie wlasnie podpisal 3 miesieczny kontrakt z opcja przedluzenia na 2 lata z jednym z zespolow,nowej ligi
kontynentalnej (dawniej rosyjska ekstraklasa)zawsze twierdzilem ze ma ogromny potencjal
no i dobrego managera:)
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Sprawdziłem Twojego linka na eurohockey.net
co do Sobały to gadałem z kibicami jego drużyny - więc miałem info z pierwszej ręki :)
Napisałem jak zwrócisz uwagę że z ostateczną oceną wstrzymam się do zobaczenia gościa na lodzie więc proszę ostrożniej wobec mojej osoby :)
HOKEJ Hokeiści wracają na lodowe tafle
Dla większości hokeistów kończy się najbardziej nielubiany okres przygotowań do kolejnego sezonu. Treningi na "sucho". Od poniedziałku prawie wszystkie drużyny w PLH zaczną zajęcia na lodzie. Z wyjątkiem mistrzów Polski, ale krakowianie liczą, że na taflę wjadą pod koniec miesiąca. jest to związane z kolejną fazą remontu hali przy ul. Siedleckiego.
Drużyny kończą kompletowanie składów. Nowotarskie "Szarotki" wyjeżdżają na obóz do Dolnego Kubina (tradycyjnie nie mogą liczyć na wczesne zamrożenie tafli w Nowym Targu). Na Słowacji będzie testowany piąty obcokrajowiec - Viktor Kubenko, podobnie jak Ladislav Paciga zawodnik HKM Zwolen. W poprzednim sezonie ten 33-letni lewoskrzydłowy w poprzednim sezonie strzelił 13 bramek i zaliczył pięć asyst.
W Comarch-Cracovia trenuje Fin - Mikko Skinner. Jak podaje strona jego poprzedniego klubu - Milton Keynes Lightning (II liga angielska) ma on podpisaną na razie wstępną umowę na testy. I nie można się dziwić krakowskiemu klubowi, że nie chce kupić "kota w worku". Owszem Skinner od lat był czołowym strzelcem swojej drużyny (na wyspach grał od 1999 roku, wcześniej w Belgii, II lidze fińskiej, a jest wychowankiem KalPa Kuopio), ale Comarch-Cracovia poszukuje doświadczonego obrońcy.
Fin jest na pewno doświadczonym zawodnikiem - 33 lata, ale grał na pozycji napastnika i to w dość słabej drużynie (w ostatnim sezonie, w 38 meczach strzelił 9 bramek i zaliczył 26 asyst, najlepszy sezon miał w cztery lata temu - 23 gole i 38 asyst). Być może zostanie "przekwalifikowany". Ale o jego przydatności zadecydują treningi na lodzie, a nie postawa na siłowni i podczas gry w piłkę. W Cracovii było już kilku doskonale prezentujących się hokeistów podczas zajęć na "sucho", ale na lodzie było już znacznie gorzej. Dlatego ewentualny kontrakt zostanie podpisany w sierpniu.
Dalej wzmacnia się TKH Toruń. Z niemieckiego Konigsborner JEC (liga regionalna) wraca do Polski Mateusz Wiśniewski (poprzednio napastnik w katowickim GKS-sie), a z SMS-u Sosnowiec, wychowanek, 19-letni napastnik Daniel Minge.
Paweł Guga - POLSKA Gazeta Krakowska
5 dni później
Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :
Utalentowany junior.
Krakowianie nadal szukają nowych zawodników, szczególnie na pozycji defensorów. Od poniedziałku ma zacząć z nimi trenować utalentowany junior z KTH Krynica, 16-letni Bartłomiej Pociecha, reprezentant Polski w kategorii juniorów. Gra ona na pozycji obrońcy. Byłby on dziewiątym obrońcą w Cracovii, trener Rudolf Rohaczek mówi, że to nie koniec zakupów, potrzeba mu na ekstraklasę 10 defensorów.
(as)
z tego co sie orientuje to bardzo dobry transfer!!!
Będzie z niego pociecha ;)
Napastnik Cracovii na testach w Popradzie
Reprezentacyjny napastnik, 21-letni Grzegorz Pasiut pojechał na tygodniowe testy do HK Aquacity SKP Poprad. Cracovia zgodziła się na wyjazd zawodnika. Wiadomo, że trener słowackiego zespołu František Hossa chce, aby Pasiut zagrał w kilku sparingach i wtedy ewentualnie Poprad przystąpi do negocjacji z zarządem Cracovii, z którą napastnik ma ważny kontrakt.
W Popradzie, siódmej drużynie, słowackiej ekstraligi zeszłego sezonu grać będzie już jeden Polak, czyli Marcin Kolusz, którego pozbył się czeski zespół HC Trzyniec.
W zespole grają również zawodnicy, którzy biorą obecnie udział w obozie kadry. Są to bramkarz Marcel Melicherčík (HK Aquacity Poprad) i napastnicy Dávid Buc, Marcel Haščák, Dávid Skokan.
info z e-hokej
czyzby kolejna strata???????????
Strata ???
Dla dobra hokeja to większość młodych talentów powinna pryskać z naszej ligi.
Dla mnie byłaby to strata i to bardzo pwazna !!co innego gdy zawodnik odchodzi zaraz po sezonie wtedy mozna go kims zastapic równie dobrym , jakby nie patrzec to jeden z najlepszych w Cracovii w ostatnich latach
tylko nie on...
Nie płaczcie... nie lepiej żeby sie jeszcze podszkolił i wrócił za rok dwa?
Testy to jeszcze nie strata,ja myślę że nie tak łatwo tam się dostać.
łatwo nie jest,ale chłopak ma Talent więc myśle że przejdzie to spokojnie..
Talent Grzesiu ma ,ale czy jest taki dobry że go wezmą to zobaczymy.
Mam nadzieje że Tabisz nie wbije kolejny raz Cracovii samobója puszczając Pasiuta za jakieś ochłapy.Za te pieniądze musimy ściągnąć zawodnika na poziomie reprezentacyjnym ,a to kosztuje co najmniej 100 -150 tyś złotych.Pasiut kosztował nas ponad 40 tyś jak do nas przyszedł ,a teraz wartość jego jest większa.
Przy ewentualnym transferze Pasiuta należy koniecznie wpisać procent dla Cracovii od następnego transferu (co najmniej 20 %).
Chcesz nam Potter wmówić ,że "liczykrupa";) Tabisz pieniedzy nie umie liczyć? Albo ,że Profesor co od pokoiku na AGH do międzynarodowej firmy doszedł tego nie umie;)
To podowiaduj się o to za ile nasi Gizę opchneli Cewukaesowi a za ile Lubin Iwańskiego...:)
i nie będziesz się bał o transfer Pasiuta (o ile oczywiście nie ma on w kontrakcie gwarantowanego odejścia za ustaloną stawkę za granicę)
A są jakieś pomysły w klubie kim ewentualnie zastąpić Pasiuta jeśliby odszedł? Poza tym chciałbym poruszyć sprawę karnetów, jest jakaś szansa, że w tym roku będą?
Nic khalidzie nie próbuje wmówić .Napisałem by niejako na zaśkę przypomnieć mu że transfer dotyczy nie jakiegoś 30 latka grająjego ogony tylko zawodnika młodego ,bardzo dobrego BĘDĄCEGO AKTUALNYM REPREZENTANTEM POLSKI.Sprzedając tego zawodnika trzeba mieć środki by go zastąpić zawodnikiem nie gorszym.
Transfer Gizy jest tu złym porównaniem.W sezonie w którym zdobyliśmy brąz trenował z nami Kłys (ponad miesiąc).Nie mógł się doczekać kontraktu to poszedł do Torunia -a był REPREZENTANTEM POLSKI!!!.Rok potem musielismy Toruniowi za niego zapłacić.
Nie przekonuje mnie w tej kwestii argumentacja Karwina że był wybór między nim a Piekarskim.Zostali zakontraktowani w tamtym sezonie zawodnicy wcale nie tańsi a słabsi Prokop,Cerny,Pinc i zawodnik robiący sobie z klubu senatorium Safarik.
HOKEJ Hokeiści na lodzie z problemami
dziś
Koniec lipca to już najwyższy czas aby drużyny rozpoczęły zajęcia na lodzie. Większość zespołów już trenuje na lodzie, ale z problemami. Wysokie temperatury sprawiają, że stan tafli nie jest najlepszy.
Mistrzowie Polski, Comarch-Cracovia mieli rozpocząć zajęcia na lodzie wczoraj, ale stan lodu uniemożliwił zajęcia. - Niestety zmiana pogody uniemożliwiła na czas zamrożenie tafli (aparatura zamrażająca nie potrafiła utrzymać odpowiedniej temperatury) - powiedział trener Rudolf Rohaczek. - Ale dzisiaj popołudniu już wyjedziemy na lód.
Czekamy na to z ogromną niecierpliwością, gdyż chcemy sprawdzić co zademonstrują nowo pozyskani obcokrajowcy. Martin Dudas jest obrońcą, zaś Fin Mikko Skinner grał przez większość kariery jako napastnik, ale ostatnie dwa sezony już jako obrońca.
Jeden z najzdolniejszych hokeistów młodego pokolenia, 21-letni czołowy napastnik klubu i reprezentant Pols- Grzegorz Pasiut udał się na tygodniowe testy do HK Poprad (szósta drużyna zeszłego sezonu zasadniczego ekstraligi słowackiej). Pasiut zagra w kilku sparingach i jeżeli zyska aprobatę, to kluby przystąpią do negocjacji. A trener "Pasów" będzie musiał szukać nowego centra drugiego ataku.
INFO G,W.
--------------------------------------------------------------------------------
Zastanawia mnie tylko skąd trener wezmie tego nowego centra do drugiego ataku jakby Pasiut odszedł ??.Jest jeszcze co prawda jedno wolne miejsce dla stranierii,ale potrzebujemy dobrego obróńcy a w Polskiej lidze dobrzy zawodnicy juz dawno podpisali kontrakty!!!!
Pierwszy trening hokejowych "Pasów" na lodzie
http://www.hokej.net/news.php?id=7008&wys_licz=tak
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)