trzymanie w druzynie wiecej niz 6 zawodników zagranicznych miałoby tylko sens gdyby Pasy miały 2 druzyne w pierwszej lidze jak n,p. Naprzód czy Zagłebie
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
A który to wozi sie sportowym samochodem??? Chyba Alfą ale nie jestem pewny
nie chodzi ci o takie małe cabrio ?
Fajnie że strzelają akurat nasi najskuteczniejsi
Leszek 20 Hlouch 20 Daniel 20
Do tego Pasiut już 18,a pan Vercik 3 mecz 3 gol!!!
OSTRO BĘDZIE!!!
a chyba cabrio ,niebieskie???? widziałem coś takiego na czeskich lub słowackich "blachach" jak wyjeżdzało z parkingu przy wielickiej/nasza siedziba/ , odrazu pomyślałem że pewnie jakiś nasz hokeista
Badzo.
dzieki:):):)
a co części potrzebujesz ?
czy zamówionko poszło na całego ? :D:D:D:D:D
i co mówiłem wam że Wlado z wami podpisze co
no i co że mówiłeś ?
jakbyś numery totka dał to rozumiem.
To małe sportowe na czeskich blachach to Fiat Barchetta :)
awaria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A który to wozi sie sportowym samochodem??? Chyba
> Alfą ale nie jestem pewny
>
> +++++++++++++++++++++
SREBRNE?
Vercik wiadomo było ze dużo strzela.Byle tylko ograniczył te kary .Dziś 6 minut zarobił.Spirina i Cernego powinniśmy wypożyczyć do np Poloni B na play off o utrzymanie.Zeszlibyśmy z kosztów utrzymania.Opłacało by sie nawet dopłacać do tych przenosin np płacąc tym zawodnikom 30 procent tego co u nas mają.Resztę niech dopłaci bytom .My pozbędziemy się większości kosztów.
To wszystko oczywiście w założeniu że dojdzie KMET.Jeśli tak sie stanie to mamy 6 bardzo dobrych stranieri.Jeśli do nas nikt nie dojdzie to mamy 5 (Hlouh,Vercik,Michalik,Buri,Badżo).I wtedy Cerny ,lub Spirin może być w rezerwie.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a co części potrzebujesz ?
> czy zamówionko poszło na całego ?
>
> --------------------------------------------------
> ---------------
>
>
>
>
heheheh
czysta ciekawość:):) ale wiedziałem że to jakiś hokeista, twarzy nie widziałem tylko rejestracje i że wyjeżddza spod klubu
Wrze w hokeju
Kategoria: Ekstraliga
Prezesi polskich klubów zarzucają ComArch Cracovii, że psuje hokejowy rynek.
Przepłacanie zawodników, obniżanie poziomu, a w konsekwencji działanie na niekorzyść reprezentacji - to zarzuty prezesów hokejowych klubów. - Podkupowanie zawodników nie ma nic wspólnego ze sportem. Cracovia w Polsce jest na cenzurowanym. Kiedyś może dojść do tego, że wszystkie kluby przekażą swoich najlepszych zawodników do jednej drużyny tylko po to, by "Pasy" nie zdobyły mistrzostwa Polski - mówi jeden z prezesów klubu ekstraligowego.
Wojas nie wytrzymał
Bomba wybuchła w niedzielę. Mimo wygranego meczu Cracovią, właściciel Podhala Wiesław Wojas miał niewesołą minę. Miarka się przebrała, gdy usłyszał słowa Rudolfa Rohaczka, trenera krakowian: - Nie wiem, gdzie będzie grał Vladimir Burzil [o tego zawodnika zabiegała zarówno Cracovia, jak i Podhale - przyp. red.], ale słyszałem, że ma być zawodnikiem Podhala - stwierdził szkoleniowiec.
Chwilę później Wojas wkroczył do akcji. - Za to ja słyszałem, że Burzil jest już hokeistą Cracovii - wtrącił niespodziewanie i zdradził kulisy negocjacji ze słowackim zawodnikiem.
Według Wojasa Podhale było już dogadane ze Słowakiem, gdy do negocjacji przystąpiła Cracovia. - Burzil zadzwonił do nas i powiedział, że w Krakowie dają mu dwa razy więcej, czyli około 6-6,5 tys. euro miesięcznie - zdradza Wojas. - To jest chamstwo i demoralizacja hokeistów.
Wczoraj Burzil podpisał kontrakt z Cracovia. Według Rafała Wysockiego, wiceprezesa klubu, decydującymi kryteriami były przede wszystkim wiarygodność i wypłacalność klubu oraz sprecyzowane cele sportowe. - Kwestie finansowe miały drugorzędne znaczenie - zapewnia Wysocki.
Ucierpi liga i reprezentacja
W tej sytuacji zarobki 39-letniego Burzila mogą być kilkakrotnie wyższe od średniej, jaką zarabiają polscy hokeiści. Na wydatek tego rzędu Cracovia mogła sobie pozwolić, bo Słowak będzie ich zawodnikiem tylko do końca sezonu, czyli przez dwa miesiące. - To irytuje całe środowisko hokejowe. Później średniej klasy zawodnicy przychodzą do klubów i żądają wysokich kontraktów - narzeka prezes klubu z ekstraligi.
Działacze nie chcą się wypowiadać pod nazwiskiem. Żaden z nich nie pójdzie z krakowianami na otwartą wojnę, jak zrobił to Wojas. Zdaniem właściciela Podhala miarka się już przebrała, bo wcześniej Cracovia podkupiła mu także Jozefa Mihalika
- Jak ktoś ma pieniądze, to może je wydawać jak mu się podoba. W Polsce nie ma hokeistów, którzy zasługiwaliby na takie sumy. Przez to ucierpi nasza liga i reprezentacja - dodaje kolejny z prezesów.
- Wysokość kontraktów jest uzależniona od dwóch czynników: możliwości klubu oraz prezentowanych przez zawodników umiejętności - uważa wiceprezes Wysocki.
Piotr Jawor/Gazeta Wyborcza Kraków
Dla Gazety: Ryszard Molewski, przewodniczący Wydziału Gier i Dyscypliny PZHL-u
W lidze koszykarskiej i żużlowej cały sezon można się było obijać, a przed decydującą rozgrywką kupić nową drużynę. Ale to jest sztuczne wzmacniania drużyny i nie odzwierciedla siły naszej ligi. Z drugiej strony nie można nikomu zabronić wydawania pieniędzy. To jednak na wniosek pana Wojasa przesunęliśmy zamknięcie okienka transferowego do 31 stycznia [wcześniej był 20 grudnia - przyp. red.]. To on w ostatniej chwili chciał kupować zawodników z zagranicy, a teraz narzeka, bo inni go przebijają. Jako związek też popełniliśmy błąd. Nie przewidzieliśmy, że zawodnicy będą wędrować z klubu do klubu tuż przed play-off. Zabrakło zapisu, że jeden hokeista może w sezonie reprezentować tylko jeden polski zespół.
No i proszę jaki to Wojas hipokryta:
"Z drugiej strony nie można nikomu zabronić wydawania pieniędzy. To jednak na wniosek pana Wojasa przesunęliśmy zamknięcie okienka transferowego do 31 stycznia [wcześniej był 20 grudnia - przyp. red.]. To on w ostatniej chwili chciał kupować zawodników z zagranicy, a teraz narzeka, bo inni go przebijają."
Czysta logika Kalego... I jeszcze nam chamstwo zarzuca....
Ciekawe jacy to ci inni anonimowi prezesi... Też z NT ? :)
W zeszłym roku za pięć dwunasta kupił sobie hipokryta Baranyka, Bakrlika i Burila. I to kurwa jego mać było moralne!!!!
Słoma z butów wystaje panie Wojas... Żal mi takich ludzi.
a ja pytanie z innej beczki: z jakim numerem będzie grał Vladimír Búřil?
Pasy" zrezygnowały z napastnika
Dmitri Spirin, fot: Łukasz Laskowski /Agencja Przegląd SportowyAutor informacji: Mirosław Ząbkiewicz
1 godz. 28 minut temu
Dmitri Spirin nie jest już hokeistą ComArch Cracovii - poinformował trener "Pasów" Rudolf Rohaczek.
Klub rozwiązał kontrakt z 27-letnim napastnikiem po tym, jak wzmocnił atak Rudolfem Verczikiem i Jozefem Miihalikiem. Rosjanin trafił do krakowskiego klubu na początku sezonu, grał regularnie, ale nie był gwiazdą zespołu.
interia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)