Rozwiń temat Bart :)
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Jak zaczęli wypuszczać nowe modele na ten rok (z 25 na końcu), powiedzieli że bedą działać tylko i wyłącznie z ich dyskami. A te dyski to fajtycznie tylko ich naklejka, dokładnie te same dyski co teraz od Seagate, Tośki i WD. Tylko z naklejką Synology i odpowiednim firmwarem. Że takie superduper najodpowiedniejsze i +10% do ceny względem fabrycznego. A już z ssd i to w wersji m.2 to odlecieli z cenami. 1 dysk tyle co lepszy serwerek, a pojemności jak większych pendrive.
No i dziś pojawiła się informacja, że z nowym oprogramowaniem do serwera v7.3, obostrzenia dla dysków 3,5" i 2,5" zostają zdjęte. Znów można pakować WD, Tośki, Seagate.
Niech mi ktoś powie jak zainstalować windowsa 11 na NOWYM KOMPUTERZE bo mnie zaraz uj strzeli. Pobralem instalatora na USB i za kazdym razem przerywa z komunikatem że "instalacja nie powiodła się". Żadnych szczegółów, nic.
140 dni później
Tak i formacyjnie do wglądu jak ktoś jest na kupnie
https://ithardware.pl/aktualnosci/nowy_trik_sprzedawcy_komputer_dysk_chmura-49017.html
4 dni później
Jak zrobić bootowalny pendrive z Linuxem ale bezpośrednio z telefonu?
Ale co ty chcesz konkretnie uzyskać? Instalator linuxa czy system gotowy bootujący z pendriwe?
Potem to chcesz zainstalować na pc?
Z telefonu to gruby fikoł.
Chodzi o to że tylko na telefonie mam dostęp do neta, a nie chcę kupować jakiejś głupiej przejściówki i pendrive'a tylko po to żeby użyć tego tylko raz.
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Co ty chcesz finalnie zrobić.
A czy ty przypadkiem nie chcesz zrobić tego bootowalnego pendriva z/w telefonu i z telefonu wystartować pc do instalacji?
Takie coś chyba jest nie możliwe.
A pendrak to raptem kilkanaście ziko, albo wala się gdzieś w szyfladzie. Minimum 8GB w dzisiejszych czasach.
Dobra znalazłem pendrive z wejściem z jednej strony do telefonu a z drugiej USB ale i tak nie podoba mi się że muszę tego użyć żeby zainstalować Linuxa na lapku. Czemu nie da się bezpośrednio wykorzystać do tego telefonu? Mam wrażenie że w tych czasach wszystko nadaje się do śmieci a jak jakiś pedał próbuje mi coś tłumaczyć to mam ochotę zajebac mu cegłówką na łepecyn.
Przy zrootowanym Androidzie da się podobno bez używania pendrive zainstalować.
A na tym PC nie masz żadnego systemu?
No właśnie nie miałem ale znalazłem ten pendrive i zainstalowałem Linux. To stary laptop, w którym padł dysk więc kupiłem SSD i teraz zmartwilo mnie to, że laptop i tak działa głośno i to co myślałem że jest dźwiękiem ze starego dysku niestety dalej buczy. Co to może być? Jakieś wiatraki chłodzące procesor? Pewnie nazbierało się tam dużo kurzu a nie wiem jak to oczyścić.
Łożyska z wiatraków zużywają się i tak buczą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)