[quote='KruszynaKSC' pid='1241055' dateline='1494665036']
To jeszcze jedno...
WEEB.TV dziala bez problemu na Mozilli czy na E a na CHROMIE go nie laduje... Nie wlaczasie jakby player?? jakies pomysly?? Inne strony z transmisjami na zywo dzialaja bezproblemu...tylko na CHROMIE taki problem??
[/quote]
Tak, wiem dlaczego, ale nie mam teraz czasu by szczegółowo się tym zająć.
weeb.tv działa jeszcze w oparciu o flash, dostawcy przeglądarek wycinają już jego obsługę.
Masz w chromie zablokowany plugin do flasha, nie masz go, masz nieprawidłowy, chrome bodajże standardowo dostarcza/ dostarczał jakiś dziwny i zalecano wymianę na normalny flash player. Pogoogluj trochę w tym kierunku.
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Dzieki... Poczekam cierpliwie :)
Po prostu chroma trza wywalić do kosza. Na firefoksie chodzi wszystko !
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Potwierdzam powyższe. Wywalić to wszędziewciskające się badziewie.
Co prawda na telefonie tego używam ale i tak polecam wywalić.
Leszek, tu masz info jak włączyć flasch aby ci weeb chodził na sromie.
https://support.google.com/chrome/answer/6258784?hl=pl
Dzieki Bart!
Zrobilem wszystkie 3 kroki i chooojnia z grzybnia... Ale walic to...Na Mozilli smiga...
Hej, czy da się odzyskać skasowane wiadomości sms z telefonu na androidzie??
Jak miałeś włączoną synchronizację smsów ze swoim kontem na gmailu, to tak, jeżeli nie była włączona, to nie ma żadnych szans, sam próbowałem !
Na przyszłość zainstaluj sobie coś takiego: SMS Gackup+Restore, po uruchomieniu aplikacji w ustawieniach połącz ją z kontem gmail i włącz w niej automatyczne wykonywanie kopii zapasowych sms, mms, połączeń ! Działa super, w razie draki i w każdym momencie można na tym samym albo na innym telefonie odzyskać wszystko ! :)
36 dni później
dobry laptop albo all in one do 4 tysięcy ( z możliwością gry w więcej niż wiedźmin 3 lub b1)
Jak zagrasz w Geralta to zagrasz niemal we wszystko. Czemu nie stacjonarka w małej budzie?
https://saturn.pl/komputery-i-tablety/laptop-msi-gl62-7rd-615pl?gclid=EAIaIQobChMIwt6qiLHP1AIVScayCh32kgZhEAAYASAAEgIgSPD_BwE
[quote='BartAcid' pid='1253608' dateline='1498060693']
Jak zagrasz w Geralta to zagrasz niemal we wszystko. Czemu nie stacjonarka w małej budzie?
[/quote]
nie mam tyle miejsca all in one już byłby problemem ale jakoś by się to jeszcze ugniotło
ten MSI bardzo podobny do HP OMEN, tu i tu jakieś tam bajery za xxx PLN, można się nad nim zastanowić.
- Edytowany
Bierzesz coś w małej obudowie
przykładowo
http://www.komputronik.pl/product/205125/bitfenix-prodigy-m-czarna.html
wsadzasz do tego bebechy aby pograć, podpinasz do telewizora. Kupujesz 2 pady do X lub PS z adapterem, myszka klawiatura bez kabla. Podpinasz do TV i szalejesz.
Kobiecie mówisz że to nowa lampa z jonizatorem powietrza.
Chyba, że aby pograć potrzebujesz drugi ekran to wtedy bym wziął lapka i za jakąś chwilę dokupił monitor do niego. AiO się nie kalkuluje za cholerę, a matryce jak coś pierdyknie kosztują krocie jak w ogóle są do dostania.
Kumpel ma kompa co wygląda jak kino domowe. Taką sobie obudowę wybrał. Leży w szafce pod TV i jak nie wiesz myślisz, że to kino.
Pytanie może głupie ale żaden ze mnie spec od komputerów:
Będę sprzedawał laptopa, nie mam systemu operacyjnego na płytce. Czy jest jakiś sposób by usunąć wszystkie moje prywatne rzeczy z lapka tak by został sam Windows i zeby nabywca nie miał możliwości przywrócenia moich danych?
[quote='Liptoon.' pid='1255252' dateline='1498407953']
Będę sprzedawał laptopa, nie mam systemu operacyjnego na płytce. Czy jest jakiś sposób by usunąć wszystkie moje prywatne rzeczy z lapka tak by został sam Windows i zeby nabywca nie miał możliwości przywrócenia moich danych?
[/quote]
jak ktos bedzie dociekliwy to nawet po formacie bez problemu jest wstanie przywrocic pliki ktore były na dysku...
- robisz bootowalnego pendrive - odpalasz instalacje - format - wgrywasz czysty system.
[quote='Liptoon.' pid='1255252' dateline='1498407953']
[/quote]
wymienić dysk
eee tam
https://www.dobreprogramy.pl/Eraser,Program,Windows,12852.html
- Edytowany
Jaki masz windows? Od 8 jest opcja czyszczenia dysku przy reinstalce. Jak dziala nie wiem. Nigdy nie wnikałem. Bardzo dlugo schodzi. Jak ci program wykasuje dysk w 15min znaczy ze uja zrobił.
A program do kasiwania dysku dzialajacy na windows to jak siedziec w pasiaku na gts i liczyc ze cie nie rozkminia.
[quote='osama12' pid='1253763' dateline='1498077298']
[quote='BartAcid' pid='1253608' dateline='1498060693']
[/quote]
nie mam tyle miejsca all in one już byłby problemem ale jakoś by się to jeszcze ugniotło
ten MSI bardzo podobny do HP OMEN, tu i tu jakieś tam bajery za xxx PLN, można się nad nim zastanowić.
[/quote]
jest takie AMSO (Czarnowiejska 88) trudniące się masową wyprzedażą. Ponieważ to kompy powystawowe i poleasingowe (ale z roczną gwarancją) a Gnidoza jest legalna, ale refurbishing - to cena jest ludzka Można sobie tam pójść i kazać skonfigurować po swojemu. Ja sobie wybrałem takiego Dellika 23 x 23 x 9 cm. Były też mniejsze ale musiałem mieć i dysk i ssd i czytnik kart i sloty na 2 karty. Komp (z Core 2, ssd 120, 4 GB RAM ,HDD 500, W8) wyszedł 390 zł (aha, to było rok temu - nie wiem jakie teraz mają ceny)
PS: Widzę , ze sprzedają już z W10 (ale ten Dell jest większy 38 x 34 x 11), a ceny podobne
np.
http://allegro.pl/dell-760-sff-e8400-3-0ghz-4-160-fvat-win-10-home-i6570112857.html
Eee tam. Robi się czysty windows, defragmentację, zapełniasz cały dysk jakimiś gierkami i je usuwasz i tak ze 2 razy i nie ma opcji żeby ktoś przywrócił Twoje dane. Raczej w ogóle jest mała szansa na to, by ktoś na to wpadł i się w to bawił.
w darmowym antywirusie AVG jest funkcja shredder (wstawiona tam głównie po to, aby trwale unieszkodliwiać wirusy wrzucone przez program do kosza). Ja używam tego z powodzeniem też do niszczenia niepotrzebnych plików - wrzuconych do kosza przeze mnie. Szreder AVG działa tak, że zapisuje na pliku jakiś ciąg przypadkowych znaków, maże to, znów zapisuje jakieś głupoty - i tak ze cztery razy robi. Trwa to w cholerę długo, ale jest skuteczne. Kiedyś dla jaj zaryzykowałem stówę i dałem dysk z tak zeszredowanymi plikami do speców z Ładnej. Nie dali rady ;)
Aha. W najnowszej wersji AVG (już po ich kupieniu przez eset) ta funkcja jest już tylko w 30 dniowym trialu płatnej wersji pro. Ale miesiąc chyba wystarczy na wyczyszczenie dysku ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)