u mnie działa bez problemowo..
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
macie jakiś prosty program do powiadomienia (dźwięk) o mailu...kiedyś chyba był thunderbird czy coś takiego,no nie ?
w telefonie nie masz powiadomienia dzwiekowego na @ ?;]
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w telefonie nie masz powiadomienia dzwiekowego na
> @ ?;]
mam ale nie zawsze mam włączoną sieć komórkową i wifi...
no to jakikolwiek program do poczty zaczynając od Opera Mail po Bat'a
http://www.dobreprogramy.pl/Klienty-poczty-email,Programy,Windows,182.html
do wyboru do koloru ;)
To jak chcesz wiedzieć o mailu jak nie masz połączenia ze skrzynką na serwerze? Na takie cos to wchodzisz w ustawienia swojej poczty na stronie i tam może masz powiadomienie sms.
Interia chyba ma coś takiego.
BartAcid Napisał(a):
> To jak chcesz wiedzieć o mailu jak nie masz
> połączenia ze skrzynką na serwerze?
Nie znasz się :P Jest takie czary mary, że nie masz zasiegu nawet a tu ci pika albo mryga. Mamy XXIw ;)
9 dni później
Warto przeczytać i może cos ktoś użyje. Pasowało by na kobiecie taki dać jak jest mecz. Zaprogramować podawanie piwa i chipsów i tryb MUTE. :D
http://www.dobreprogramy.pl/Szuri21/NFC-dla-poczatkujacych,61527.html
7 dni później
Podpiąłem dysk od laptopa do kompa i windows nie chce się odpalać. Zainstalowałem go na świeżo sformatowanym dysku ale na laptopie bo komp nie ma sprawnego napędu. Podejrzewam, że to może być wina ustawień w biosie ale czy dobrze myślę? Dysk od kompa jest podłączony złączem ATA a ten od laptopa przez SATA. Czy trzeba zmieniać coś w biosie? Jeśli tak to trzeba złamać hasło bo ojciec kiedyś zakładał i go nie pamięta a też nie bardzo wiem jak to zrobić.
Coś takiego jak instalacja windowsa na laptopie, a następnie przełożenie dysku z systemem do innego komputera nie ma prawa działać - teoretycznie, praktycznie szkoda zachodu.
F2 lub Del przy uruchomieniu kompa -> boot i tam masz kolejność startowania systemu z urządzeń.
Hasło powinno puścić po wyjęciu baterii i odpięciu kabla zasilania. Daj mu chwile by się rozładował.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Podpiąłem dysk od laptopa do kompa i windows nie
> chce się odpalać. Zainstalowałem go na świeżo
> sformatowanym dysku ale na laptopie bo komp nie ma
> sprawnego napędu. Podejrzewam, że to może być
> wina ustawień w biosie ale czy dobrze myślę?
> Dysk od kompa jest podłączony złączem ATA a
> ten od laptopa przez SATA. Czy trzeba zmieniać
> coś w biosie? Jeśli tak to trzeba złamać
> hasło bo ojciec kiedyś zakładał i go nie
> pamięta a też nie bardzo wiem jak to zrobić.
robisz bootowalnego pendrive i z niego instalujesz sys ...
Miszczu2007 Napisał(a):
> [b]Podpiąłem dysk od laptopa do kompa i windows nie[/b]
> [b]chce się odpalać. Zainstalowałem go na świeżo[/b]
> [b]sformatowanym dysku ale na laptopie bo komp nie ma[/b]
> [b]sprawnego napędu.[/b] Podejrzewam, że to może być
> wina ustawień w biosie ale czy dobrze myślę?
> Dysk od kompa jest podłączony złączem ATA a
> ten od laptopa przez SATA. Czy trzeba zmieniać
> coś w biosie? Jeśli tak to trzeba złamać
> hasło bo ojciec kiedyś zakładał i go nie
> pamięta a też nie bardzo wiem jak to zrobić.
Masochista ?
Skąd system (tak ogólnikowo) miał wiedzieć co masz w kompie (i instalować do tego stery) skoro spacerował po Twoim laptopie czyli w zupełnie inne bajce brał udział.
Taki numer to byś mógł z 95, 98 zrobić.
Ponadto nie podałeś jaki system stawiałeś...
Jerr - nie instalowałem żadnych sterowników - tylko windows. Ale już ok, zrobiłem sobie pendrive z windowsem i zaraz będę go instalował od nowa.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Jerr - nie instalowałem żadnych sterowników -
> [...]
Masz rację - to nie czasy poczciwego DOS'a gdy użytkownik był świadom tego co instaluje i czego potrzebuje - dziś system zrobił to za Ciebie pod przykrywką ładnego (?) obrazka w instalatorze.
9 dni później
Potrzebuje wrzucić ok 150 zdjec i dwa filmiki kręcone tel tak by moc je pozniej udostępnić (wysłać linka do pobrania) wybranym osobom.
Z czego mogę skorzystać? (Darmowo, szybko, intuicyjnie).
Dropbox.
J W :D
DropBox/OneDrive/Dysk Google
16 dni później
Pany,sprawa jet bardzo POWAŻNA !!! pare dni temu,laptop Sony Vaio zaczął się często wieszać...w końcu nie dało się go uruchomić...wyskakiwał komunikat,że albo jakiś sprzęt usb został źle odłączony (tą możliwość wykluczam) albo dysk cd-rom albo twardy jest uszkodzony...nie mogę dać ani naprawy systemu,ani przywracania systemu,bo cały czas wyskakuje ten komunikat i co najgorsze nie mogę zainstalować windowsa...mam bootowalnego pendrive z windowsem 7 ale instalacja wiesza się prze komunikacie "trwa przygotowanie do instalacji" czy jakoś tak...pendrive jest ok,bo na innym laptopie instalacja rusza dalej...
i to nie jest najgorszy kłopot - uj tam,że laptop mi nie dziala...na dysku na drugiej partycji miałem wszystkie moje dane...mp3,filmy i przede wszystkim mnóstwo zdjęć m.in.dziecka czy ze ślubu...tak,zyebałem,że ich nie zgrałem...teraz pytanie - jeżeli nie da się rozwiązać mojego problemu to czy będzie można jakoś odzyskać te zdjęcia ? sprawa naprawdę pilna !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)