Twoje ekonomiczne wizje są znakomite .Jako ekonomista z wyksztalcenia dziwię sie że wypisujesz takie bzdety o 40,50, czy 60 mln długu zrobionego za czasów Kasperczaka .
Najpierw napiszesz że zrobił długi ,a potem sam sobie zaprzeczasz,,nie znam dokładnie tak jak ty budrżetu ,ani histori jego kształtowania u naszej sąsiadki''.
Tu nie trzeba kolego być wielkim znawcą by wiedzieć kiedy te długi powstały na wiśle.Ano wtedy jak weszła tam telefonika i za wszelką cenę chcieli zrobić wynik.Kupowali drogo na potegę często przepłacając i płacąc olbrzymie kontrakty.Kasperczak tam poszedł znacznie później jak ten dług tam był.
Nie dziwie się że zawodnicy nie kwapia sie by do nas przyjść.Majewskiego z trudnego charakteru zna cała Polska.Zgadzam sie całkowicie z Lid.z że drużyna potrzebuje wzmocnień.I to solidnych.Zmiana trenera jest koniecznością .Piłkarze mają go serdecznie dość ,a bez dobrej współpracy i zaufania na linii trener-zawodnicy o sukcesy trudno.
-
-
STEFAN MAJEWSKI MUSI ODEJŚĆ!!!
Re: STEFAN MAJEWSKI MUSI ODEJŚĆ!!!
Autor: tomecki (IP zapamiętane)
Data: 27 wrz 2007 - 07:47:06
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kasperczak to zdecydowany nr 1 i wart absolutnie
> dużych pieniędzy.Te pieniądze to inwestycja
> która sie zwróci.
Potter to nie do mnie coprawda, ale do tego fragmentu musze się odnieść: W jakiej wysokości inwestycja w Kasperczaka zwróciła się Cupiałowi, że już nie wspomnę o samym klubie? 40? 50? 60 ? dużych baniek w plecy?
Widzisz gdzieś tu zdanie twierdzące????
Wiesz co oznacza "?" na końcu zdania???
KIedyś poproszę Cie żebyś mi pokazał jak Ty wyliczyłeś ten bilans strat i zysków gts-u, strasznie jestem ciekawy:-)
Tak masz rację Kasperczak już tylko zmniejszał długi :-) :-) :-) Pompował Cupiałowi balonik pod tytułem "Liga Mistrzów", sprowadzał zawodników z któych nie wiem czy chociaż jeden tam jeszcze gra i pompując balonik nie wprowadził ( ku mojej wielkiej radości) ich nawet do fazy grupowej P.UEFA, a Cupiała tak wnerwił fakt zmniejszającego się z winy Kasperczaka zadłużenia, że postanowił go zwolnić łamiąc podpisaną wcześniej umowę tylko po to żeby te nieszczęsne długi znowu mogły sobie rosnąć powiększane o stałą miesięczną pensję nie pracującego już w gts-ie Henia:-)
Brasilia, Ouadja, Belotte, Ichenacho, Edno, Temple, Dawidowski - mówią Ci coś te nazwiska, potter?
Całe zadłużenie Wisły to lipa- po prostu wyszedł cinkciarz z Cupiała. Niby dawał kasę, ale księgował jako pożyczki Telefoniki dla Wisły i jak chcial odejsc to chciał zwrotu wszystkiego co włożył. Gdyby weszli do LM to miałby prosta drogą transferu pieniędzy z klubu do prywatnej kieszeni.
A wracając do tematu - z Majewskim trzeba poczekać do końca rundy i zobaczyć. Kasperczak nie jest bezrobotny i raczej nikła szansa, że rzuci robotę.
Za to wkrótce bezrobotni mogą byc Smuda i Michniewicz.
Plus zawsze istnieje opcja dania szansy byłemu piłkarzowi np Wieszczyckiemu lub Węgrzynowi
potter Napisał(a):
-------------------------------------------
>
>
> W Senagalu i wczesniej w Mali mieszkają durnie
> nie znające sie na piłce.I w zasadzie nie
> wiadomo czemu zatrudnili i sa zadowoleni z pracy
> tego ,,nieudacznika''co tylko długów w wisle
> narobił.
potter możesz ten ironiczny post poprzeć faktami ?
Równie dobrze można napisać że Kasperczak pasie kozy w Tybecie a mnisi są zadowoleni.
Mali jest lepiej sytuowana piłkarsko niż Polska ?
Znam organistę który prowadzi drużynę w C klasie, też go tam chwalą.
Afryka a Polska to zupełnie skrajnie różne realia.
Dyskusja nie ma sensu bo nie ma kasy na Kasperczaka równie dobrze można fascynować się transferem Crespo.
Knur chcesz mi powiedzieć że te nazwiska spowodowały ten 40,50 czy 60 mln długu.Te grajki co wymieniłeś mogły dać 5 mln długu ,a nie tyle co pisał Tomecki.
Tomeckiemu wyraźnie żart sie wyostrzył -piszę bym mu pokazał bilans zysków i strat ladacznicy.Dobre dawno sie tak nie uśmiałem.Dla odmiany poprosze cię o twoje zestawienie jak to Kasperczak narobił 40 mln długu.Już nie wymagam tych większych sum.
Skoro masz takie zdanie że to robota Henia to pokaż to.
Jako kibic Cracovii zwsze będę się domagał lepszych kopaczy czy lepszego trenera.Nie moim zadaniem jest ich szukać ,bo nie ja jestem zatrudniony w MKS Cracovia.Gdy przychodzi kryzys mam prawo krytykować kopaczy czy trenera i domagać się ich wywalenia.Takie mam PRAWO jako KIBIC płacący za bilety.Kibicowanie m.innymi na tym polega.Skąd się biora u Was te liczenie oszczędności JF.?Co mnie to obchodzi ???
JF od czasu gdy stwierdził ,że nazwanie go "penisem"(delikatnie napisane) w Wodzisławiu nie obraziło go a wręcz przeciwnie,podniosło jego ego,stał się dla mnie-jako kibica Cracovii-płytkim gostkiem.Takim trochę "burakiem" o wysokim mniemaniu o sobie w filcokach.Nie zastanawiam się czy on to czyta czy nie-fruwa mi to.Co my robimy...?
Atakujemy sie nawzajem bo....chcemy by Cracovia miała lepszego trenera,lepszych kopaczy.
Komuś na tym z Was nie zależy ? Bronicie tak Majewskiego jak gdyby nigdy więcej nie poprowadził żadnej ekipy przeciwko Pasom.Poprowadzi.Jest zawodowym trenerem który ma płacone m.innymi za to, bym JA był zadowolony po meczach.Piłka nożna bez kibiców nie ma prawa istnieć.To do mnie,kibica, są skierowane reklamy z których żyją kluby.
Skąd ma być nowy trener?Nie wiem...może być nawet z Madagaskaru.Nie mi płacą za jego znalezienie,ale DLA MNIE MA BYĆ ON SZUKANY gdy Cracovia gra kichę.
Mam nadzieję ,że JF nie myśli inaczej gdyż wtedy,nie powinien być prezesem Cracovii.Nie sobie kupi teren,zrobi boisko,nazwie drużynę i zacznie od początku.Wtedy niech nie wpuszcza kibiców,sam niech siedzi sobie na trybunce a w rękach niech trzyma kolorowy balonik.Może wtedy tworzyć netto,brutto,kupować ,sprzedawać,obiecywać,kłamać,pić z trenerami (mleko),lubić ich lub nie itp.
Cracovia to historia i nikt nie ma prawa jej szkodzić.Prezes,trener,kopacz,kibic....nikt nie ma prawa szkodzić - każdy powinien działać dla jej sukcesow.
Potter no przecież napisałem, że Heniek zaczął zmniejszać dług i wyleciał z gts-u o co Ci chodzi? ;)
Jak mi pokażesz bilans zysków i strat to ja Ci pokażę ile z tego to Heńkowe ( byłem pierwszy ) ;)
Potter, piszesz, ze jestes Pasiakiem z krwi i kosci, a nie robisz tego w tej chwili, co prawdziwi kibice Cracovii.
Mianowicie odbylo sie losowanie PP. Zapewne wiesz kogo wylosowalismy, ale nie skomentowales tego na forum. Braklo mi zwyklego komentarza, jak chocby - trudny rywal, los nam sprzyja, czy moze , ze dobrze ze kupiles karnecik, bo bedzie mecz za friko.
Ty dalej ujadasz. Zaczynam watpic w Twoje dobre intencje.
Kasperczak ani nie narobił długu Wiśle ,ale też nie przyczynił sie do jego zmniejszenia.Budowana za duże pieniądze drużyna nie spełniła oczekiwań i jak to zwykle w takiej sytuacji bywa zwalnia się trenera i nie ma się co już więcej łapać za słowa.We Francji mówi sie ,że jak trener jest za słaby na prowadzenie drużyny klubowej to udaje sie na czarny kontynent,bo tam jest taka trenerska ławka rezerwowych.Ocena Kasperczaka jest trochę trudna, z jednej strony sukcesy z Wisłą w lidze, ale osiągnięte składem przewyższającym innych o dwie klasy,a z drugiej jeden mały sukces na trzy edycje gry w UEFA i LM to raczej osiaąnięcie poniżej potencjału tej drużyny.Nie wiem czy bez zmiany polityki transferowej naszych włodarzy byłby w stanie coś zdziałać z naszą drużyną.Jeżeli ma dojść do zmiany trenera do wolałbym już kogoś takiego jak Urban.
potter Napisał(a):
> Knur chcesz mi powiedzieć że te nazwiska
> spowodowały ten 40,50 czy 60 mln długu.Te grajki
> co wymieniłeś mogły dać 5 mln długu ,a nie
> tyle co pisał Tomecki.
nie, po prostu wyobraziłem sobie, jakich epitetów pod adresem Kasperczaka byś użył, gdyby sprowadził wymienione gwiazdy na Kałuży :)
Potter jak Filipiak w Wodzislawiu.Duża niechęć ale rozpoznawalny ;-)
Potter nie pisz,nie tłumacz,idż do innego wątku,dlaczego to,dlaczego tamto itp.
Dobrze ,że jesteś Potter na tym forum ,wielu by się zanudziło bez Ciebie np.ja :-)
IAN w swoim poscie TYM którym domaga sie lepszych kopaczy i trenera zawarł wszystko.Podpisuje sie pon nim obiema rękami.
Azuro fakt nie skomentowalem losowania -więc to uczynie teraz.Jest to trudny mecz z podtekstami dla obydwu trenerów.Każdy z nich bedzie chciał pokazać że jest lepszy.Dla nas to będzie mecz arcytrudny bo zawodnicy Arki będa chcieli za wszelka cene zagrać u nas na 200% właśnie dla Stawowego.Dlatego na trybunach będzie super przyjaźń ,a na boisku kości będa trzeszczeć.Nie skomentowałem to wczoraj bo jak byłem przed komputerem nie znałem azuro wyników losowania.
[i]Dla nas to będzie mecz arcytrudny bo zawodnicy Arki będa chcieli za wszelka cene zagrać u nas na 200% właśnie dla Stawowego.[/i]
Ja się obawiam żeby nasi niektórzy zawodnicy nie zagrali dla Stawowego...
Ian
[i]Bronicie tak Majewskiego jak gdyby nigdy więcej nie poprowadził żadnej ekipy przeciwko Pasom.[/i]
Nikła część forum broni Majewskiego - mówiąc że należy mu dać czas do końca rundy i wtedy go ocenić - nie wiem skąd żeś taki wniosek wysnuł że bronią go jak nie przymierzając pewna redakcja pewnego trenera z wąsami...
Piękny post:
ian thorpe (IP zapamiętane)
Data: 27 wrz 2007 - 20:49:24.
Czytam go: szczekajmy sobie, a karawana i tak pojedzie dalej. Ważne tylko by ci ci ją prowadzą robili wszystko by jechała jak najlepiej. Ale nie odbieraj mi Ian prawa do bronienia trenera, gdy uważam, że inni reagują zbyt emocjonalnie i nie zawsze sprawiedliwie oceniają to co się dzieje. Jedni chcą zwalniać trenera po jedenym złym meczu, inni po dwóch, trzech a inni uważają, że najpierw trzeba mieć godnego następcę, by wywalić poprzedniego. Wszyscy tutaj chcą dobra Cracovii ale różnie widzą drogi by je osiągnąć. Jedni są mniej inni bardziej cierpliwi. I dobrze by było gdyby każdy szanował zdanie innych, a nie wmawiał wszystkim, że tylko on ma rację.
Jeśli zawodnicy niektórzy będą grać dla wuefisty, to powinien być to ich ostatni mecz w Cracovii. Znaczyło by to że nie są profesjonalistami a WSZYSCY wiemy ze dla takich miejsca w Cracovii nie ma.
Jaka jest liga Angielska to każdy wie ,duża kasa i profesjonalizm.
A nasza to raczej bida.
W Premiership gdy drużynie nie idzie to się nie zwalnia trenera tylko cierpliwie czeka 1 sezon lub dwa sezony jeśli to nie pomaga wtedy jest "dziękujemy".
W Man. Utd bywały wzloty i upadki a Ferguson jak był tak jest dalej . Sezon 07/08 Man.Utd cztery mecze bez zwycięstwa a Ferguson dalej jest na stanowisku trenera , u nas poleciał by po 3 meczach. Taka jest mętalność naszego
ian thorpe Napisał(a):
> Jako kibic Cracovii zwsze będę się domagał
> lepszych kopaczy czy lepszego trenera.Nie moim
> zadaniem jest ich szukać ,bo nie ja jestem
> zatrudniony w MKS Cracovia.Gdy przychodzi kryzys
> mam prawo krytykować kopaczy czy trenera i
> domagać się ich wywalenia.Takie mam PRAWO jako
> KIBIC płacący za bilety.Kibicowanie m.innymi na
> tym polega.Skąd się biora u Was te liczenie
> oszczędności JF.?Co mnie to obchodzi ???
> JF od czasu gdy stwierdził ,że nazwanie go
> "penisem"(delikatnie napisane) w Wodzisławiu nie
> obraziło go a wręcz przeciwnie,podniosło jego
> ego,stał się dla mnie-jako kibica
> Cracovii-płytkim gostkiem.Takim trochę
> "burakiem" o wysokim mniemaniu o sobie w
> filcokach.Nie zastanawiam się czy on to czyta czy
> nie-fruwa mi to.Co my robimy...?
> Atakujemy sie nawzajem bo....chcemy by Cracovia
> miała lepszego trenera,lepszych kopaczy.
> Komuś na tym z Was nie zależy ? Bronicie tak
> Majewskiego jak gdyby nigdy więcej nie
> poprowadził żadnej ekipy przeciwko
> Pasom.Poprowadzi.Jest zawodowym trenerem który ma
> płacone m.innymi za to, bym JA był zadowolony po
> meczach.Piłka nożna bez kibiców nie ma prawa
> istnieć.To do mnie,kibica, są skierowane reklamy
> z których żyją kluby.
> Skąd ma być nowy trener?Nie wiem...może być
> nawet z Madagaskaru.Nie mi płacą za jego
> znalezienie,ale DLA MNIE MA BYĆ ON SZUKANY gdy
> Cracovia gra kichę.
> Mam nadzieję ,że JF nie myśli inaczej gdyż
> wtedy,nie powinien być prezesem Cracovii.Nie
> sobie kupi teren,zrobi boisko,nazwie drużynę i
> zacznie od początku.Wtedy niech nie wpuszcza
> kibiców,sam niech siedzi sobie na trybunce a w
> rękach niech trzyma kolorowy balonik.Może wtedy
> tworzyć netto,brutto,kupować
> ,sprzedawać,obiecywać,kłamać,pić z trenerami
> (mleko),lubić ich lub nie itp.
> Cracovia to historia i nikt nie ma prawa jej
> szkodzić.Prezes,trener,kopacz,kibic....nikt nie
> ma prawa szkodzić - każdy powinien działać dla
> jej sukcesow.
>
> "Kto nie jest świętym jest łajdakiem,ale żeby
> dostrzec swoje łajdactwo,trzeba być świętym"
Trafny pogląd na sprawę i nie ma co dodawać:D....
brawo ian! zawsze miałem takie zdanie ale nie potrafiłem tego tak ładnie wyrazić :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)