tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Agnanie Przeszanowny... śmiem się z Tobą nie
> zgodzić. Trener Stefan doktor Majewski wie, że w
> piłce nożnej ważnym elementem jest bieganie.
> Natomiast na 100% nie wie o ważkiej roli elementu
> "kopanie piłki". Zwłaszcza kopanie piłki w
> stronę bramki drużyny przeciwnej.
:S
No to przecież ja to samo napisałem... Że Stefan M. nie wie o tej części "kopanie piłki" pojawiającej się w Twojej wypowiedzi - nie wie o części którą zacytowałem...
-
-
Trener Majewski / Ćmikiewicz - treningi, sparingi , taktyka...(temat zbiorczy)
Dario, ale bez jaj ... Moskala drewniany, a Dudzio srednio-techniczny? Kaszuba techniczny, a Baran srednio-techniczny ? :)
Moskała słaby jest i żałosny ale techniki trochę posiada,to nawet ja muszę przyznać pół punktu jednak mu się należy równie jak Dudzicowi.
Kaszuba technik Baran technik po punkcie jak nic.
TYLA!!!:)
Nie wiem czyja to wina ale nasi zawodnicy nie potrawią zagrać piłki celnej na 10m.Największym błędem jaki powtarzają to chowanie się za przeciwnika oni poprostu nie grają ze sobą zawodnik który ma piłke nie ma z kim grać a że żaden nie potrawi kiwnąć to z tąd biorą się wybicia na oślep aby pozbyć się piłki.Mój wniosek z tego że nie mają siły i dynamiki bez której teraz nie da się grać tz. że są żle przygotowani albo grają przeciwko trenerowi!!!
mknacylopez Napisał(a):
> Dario, ale bez jaj ... Moskala drewniany, a Dudzio
> srednio-techniczny? Kaszuba techniczny, a Baran
> srednio-techniczny ?
Moskała może i ma jakąś technikę ale ja jej nie zauważyłem!
Co do młodych zawodników to generalnie potraktowałem ich dosyć łagodnie (Kaszuba, Snadny, Dzwonek)
dario napisal:
> Ocena jest subiektywana!!!
(...)
> moim zdaniem jest bardziej niż średnio ale chcę zachować pełen obiektywizm
czyli subiektywny obiektywizm ;)
Jakby Moskala najpierw pokazywal swoja technike, a dopiero potem sie przewracal, to i jego bysmy lepiej oceniali i punktow zdobywalibysmy wiecej.
Niestety on najpierw sie przewraca, a dopiero potem pokazuje technike.
Po dzisiejszym wywiadzie w PS uważam, że ten ignorant ma od dawna problemy z głową
WSTRZASAJACY wywiad ze Stefanem w Przegladzie Sportowym.
"...prawie każdy dziennikarz przekręca wypowiedzi i robi wszystko, by podciągnąć wywiad pod z góry ustaloną tezę. Ciężko traktować was poważnie. Szczególnie, że nie znacie się na piłce."
Biedny trener Majewski, uwzieli sie na niego zli dziennikarze. Tylu jest trenerow w Polsce, dlaczego wlasnie nasz kochany Majewski?! No dlaczego?!
"Ostatnio rozmawiałem z facetem, który nas krytykował w mediach, i wie pan co? gość nie wiedział, co to kontratak! Jak mam poważnie traktować kogoś takiego i przyjmować jego krytykę?"
Z tego wynika, ze Majewskiego krytykuja tylko ci, ktorzy nie wiedza co to kontraktak. Mozna ta teze snuc dalej: w polskiej pilce nikt, kto zna sie na futbolu Majewskiego nie krytykuje. Krytykuja go tylko rzesze idiotow, ktorzy nie wiedza na czym polega pilka. I nie dostrzegaja wybitnych umiejetnosci promowanych przez Majewkiego zawodnikow. Nie wspominajac o koncepcjach taktycznych (np: kontratak). Panie Majewski, moze poraz zapytac zawodnikow, czy ONI WIEDZA jeszcze co to jest kontratak, bo od jakiegos czasu chyba im to ktos z glowy wytlukl.
"Przewrażliwiony? O nie, drogi panie, jeśli już, to jestem wkurzony! Choćby bezczelnością pana kolegów po fachu. Wie pan, że kilku z nich wysłało mi SMS-y o mniej więcej takiej treści: jeśli trener będzie wystawiał zawodnika X, to będziemy o trenerze dobrze pisać."
Niech zgadne: chodzilo im o Pawlusinskiego, o Barana, czy o Radwanskiego? O, zli dziennikarze, niedobrzy dziennikarze. Hucpa dziennikarska chce zaszkodzic Pasom, podkopac u trenera niepodwazalna pozycje nowej gwiazdy druzyny - Slawka Szeligi, albo bedacego w wysmienitej formie Marka Wasiluka.
"Aha, przy okazji chciałem wyjaśnić coś jeszcze - media przedstawiają mnie jako aroganta, a to nieprawda. Dowód? Podczas naszej rozmowy rozładowała mi się komórka, a mimo to do pana oddzwoniłem. Gdybym był gburem, to już bym się nie odezwał. (...)"
No, to redaktora zaszczyt kopnal! Majewski do niego oddzwonil! Nie, nie, Majewski nie moze byc arogaantem i gburem. W zyciu!
"Ja uważam siebie nie za trenera, lecz za nauczyciela."
Brawo, wreszcie odkryl swoje powlanie! To idz teraz, czlowieku, uczyc wuefu!
"Jeśli pedagog zwątpi, że potrafi coś przekazać, to jego uczniowie to wyczują i nie będą go słuchać. Ja nie zwątpiłem, dlatego sądzę, że piłkarze nadal są za mną."
Proponuje dac pilkarzom formularze, do wypelnienia w domu - oczywiscie anonimowo - w ktorych mogliby sie wypowiedziec, czy sa wciaz za Majewskim.
"Zobaczycie, Cracovia jeszcze się odbuduje. Musimy tylko grać bardziej ofensywnie."
Tak, wiemy, piatka w pomocy, trojka w obronie... Idze, idze, bajoku...
"(...) wierzę, że niedługo zaczniemy strzelać sporo goli po stałych fragmentach gry."
Krzywicki podobno nie umie grac glowa, a Wasiluk - nawet jesli umie - to nie probuje. Skad ta wiara - nie wiem, tym bardziej, ze facet, ktory wykonywal wolne, siedzi na lawce.
"Obraliśmy z profesorem pewien sposób budowania drużyny i sądzę, że pan Filipiak nadal chce go kontynuować."
No i to jest najbardziej niepokojace.
Duża część tego wywiadu Kamila Gapińskiego z Majewskim jest tu ===>
Dzisiaj konferencja, moze byc ciekawie :) Ale Stefek odwroci kota ogonem jak zawsze :)
Ale ten Majewski jest tępy! Szkoda słów!
Dzisiaj Janusz oglosi ultimatum dla "przekrecanego w wywiadach" Stefana 10pkt w 3 meczach.
Jutro Rzasa zostaje dyrektorem sportowym ,jedzie do Holandii szuka trenera
(mlodego,najlepiej z druzyn juniorskich,ktory bedzie potrafil wydobyc z mlodych pilkarzy 150 % mozliwosci a gra bedzie sprawiala im radosc).
Trenera z ktorym znajdzie wspolny jezyk na rynku transferowym(jako trener juniorow bedzie mial dobry przeglad mlodych niedrogich zawodnikow z rynk holenderskiego).Mlody trener na dorobku nie bedzie wymagal wiekszej pensji od Stefana,walka o tytuł dopiero za 2 lata nie zniechecalaby go do pracy ,ale dawał szanse na spokojny start w pilce seniorskiej.Żeby zaaklimatyzował sie odpowiednio asystentem zostaje Kazimierz Wegrzyn.
Koszty utrzymania podobne jak teraz ,ryzyko male juz gorzej byc nie moze.Szanse na zmiane na lepsze olbrzymie w porownaniem z warsztatem stefana.
Tylko zeby nie popsuc tego piekne snu Jakub T. z zakresu swoich obowiazkow wykresla wszystko zwiazane z 1druzyna i ME.
Majewski nie zostanie wyrzucony, bo obłędne decyzje, które podejmuje się w Cracovii są raczej autorstwa JF, więc nasze nadzieje są płonne.
depesz Napisał(a):
>
> "Obraliśmy z profesorem pewien sposób budowania
> drużyny i sądzę, że pan Filipiak nadal chce go
> kontynuować."
>
> No i to jest najbardziej niepokojace.
:D :D :D
Ten wywid utwierdził mnie w przypuszczeniach o jego chorobie psychicznej .
Na konferencji Majewski nic o rezygnacji....
Stefan Majewski (Cracovia): - Gratuluję Legii, która była zespołem lepszym i zasłużenie wygrała. Milosevič ma kontuzję stawu skokowego, z kolei Baran i Dudzic naciągnęli mięśnie dwugłowe. Chciałem, żebyśmy zagrali podobnie jak z Wisłą, a nawet troszeczkę lepiej i wtedy bylibyśmy zadowoleni. Niestety nie udało się, bo na pewno to nie był taki mecz. Boli to, że tracimy bramkę w 45. minucie. Nie zamierzam krytykować zawodników. Bramka Piotrka Gizy była po naprawdę ładnym uderzeniu i za to trzeba mu pogratulować. Szkoda, że żaden z naszych zawodników tak nie strzelał.
Majewski ćwoku!! to był twój zawodnik!!! Pozbyłeś się go wiec teraz nie gadaj bzdur, że szkoda że żaden z naszych tak nie strzela!
Moim zdaniem rezygnacji nie będzie, bo Majewski nie ma za grosz honoru.
tu chodzi o kase nie o honor
jaK SIE poda sam do dymisji to znaczy ze zrywa kontrakt
czyli zero kasy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)