Majewski to protegowany Zbysia Bońka. Rygorysta.
-
-
Czas na Czesia Michniewicza ...
Najchętniej widziałbym u nas na ławce trenerskiej Trzeciaka .
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=1&k1_id=1&k2_id=1&dzial_id=1&news_id=150055
Niestety Czesiek nie ma oferty od nas:(
Tak, spotkałem się z trenerem Stawowym. Możecie zacytować moje "wow" jakie wydałem na tę okoliczność. Czego ono dotyczyło? W końcu znamy się ze Stawowym nie od dziś i chyba dziwną sytuacją byłoby, gdybyśmy przy takiej okazji nie zamienili kilku zdań. Przede wszystkim uważam, że rozstania są częścią tego zawodu i, jak widać po wynikach osiąganych przez Stawowego, przenosiny do Gdyni wyszły mu na dobre. Choć nie wiadomo co nam przynosi życie i być może jeszcze kiedyś będziemy mieli okazję razem współpracować - powiedział na gorącio zaraz po spotkaniu Filipiak.
O spotkaniu z prezesem nie chciał początkowo opowiadać na konferencji prasowej trener Stawowy, lecz ostatecznie zdobył się na komentarz do całej tej sprawy. - Już podczas pracy w Krakowie przekonałem się, że mam z profesorem różne spojrzenie na wiele spraw i w ogółe różnimy się charakterami. Nie oznacza to, że nie jesteśmy dżentelmenami i nie wiemy jak się zachować. Oboje poświęcamy się pracy, którą wykonujemy i mamy swoje zdanie na każdy temat. Oczywiście nie zdradzę treści rozmowy z profesorem, choć mogę co najwyżej podpowiedzieć mu, żeby nigdy nie działał pochopnie w swoim postępowaniu. Zdaje się, że trener Białas jest dopiero trzecim szkoleniowcem, którego zatrudnił Filipiak i mam nadzieję, że w najbliższmym czasie to grono nie powiększy się. Widać, że praca, jaką wykonuje Stefan w Cracovii przynosi efekty i teraz każda drużyna przyjeżdżająca do Krakowa musi liczyć się z walką o każdy centymetr boiska. Jestem zwolennikiem długofalowej pracy trenerów w klubach, a nie takich sytuacji, które mają często choćby po drugiej stronie Błoń - powiedział Wojciech Stawowy.
oboje? obaj do KN! chyba, że o czymś nie wiemy. :P
a Białas jest drugim zatrudnionym przez Filipiaka.
taka errata do wypowiedzi Stawowego ;)
Trzecim, bo nie zapominaj, że to profesor choć wszedł do Cracovii już w okresie "ery Stawowego" to podpisywał z nim chyba 2 kontrakty.
ja bym raczej powiedział, że profesor zatrudnił AM i SB, a z WS podpisał nowy kontrakt, bo przecież był już zatrudniony w klubie.
A moze Marek Wlecialowski?
Wyrzucil Srutwe z druzyny - ma charakter
Wyniki ma bardzo przyzwoite.
Kiedys w Gorniku mial niesamowita passe. Wtedy sam mowilem,ze to przypadek,ale teraz widze,ze to nie byl czysty przypadek, tylko szczesciu trzeba bylo pomoc.
Knur, jasne. Nie ma się o co spierać. Spór semantyczny... :)
szybkilopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A moze Marek Wlecialowski?
>
> Wyrzucil Srutwe z druzyny - ma charakter
>
> Wyniki ma bardzo przyzwoite.
>
> Kiedys w Gorniku mial niesamowita passe. Wtedy sam
> mowilem,ze to przypadek,ale teraz widze,ze to nie
> byl czysty przypadek, tylko szczesciu trzeba bylo
> pomoc.
>
>
A może wogóle rzucimy kostką co?
Wtedy już napewno bedziesz mógł znowu mówić, że to przypadek.
A moze powiesz mi,gdzie w Twoim poscie jest punkt zaczepienia do mojego o Wlecialowskim?
szybkilopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A moze powiesz mi,gdzie w Twoim poscie jest punkt
> zaczepienia do mojego o Wlecialowskim?
W sumie to faktycznie - nie ma.
Tak tylko luźno sobie komentuję Wasze... luźne trenerskie pomysły...
z dzisiejszego Dziennika Polskiego
"Podobno s-ka prowadziła rozmowy z czterema trenerami: S.Majewskim, M.Jabłońskim, M.Skorżą i Cz. Michniewiczem"
podobno z "netowych forum-ów" te informacje.
Mnie obiło się o uszy ,że Michniewicz ma oferte z płacącego kokosy Lubina (który dodatkowo zapowiada parę milionów euro na zimowe wzmocnienia)
Pytanie brzmi: nie kiedy, ale kto na stanowisku trenera piłkarzy Cracovii zastąpi Stefana Białasa, którego dymisja wydaje się nieunikniona. Nazwisko nowego szkoleniowca może pojawić się dzisiaj albo jutro. Już wcześniej klub zapowiedział na wtorek zorganizowanie konferencji prasowej, więc niewykluczone, że zmiana była szykowana od kilku dni. Kandytatów jest podobno pięciu, a w tej grupie na pewno znajdują się c Stefan Majewski, Czesław Michniewicz i Jan Urban.
Faworytem zarządu jest ten pierwszy, ale na razie nie udało się go przekonać do pracy w Krakowie. Ciekawym pomysłem jest Urban, świetny przed laty piłkarz, który trenerskiego fachu uczył się w Hiszpanii. Oprócz nich w luźnych rozmowach wymieniani są Mirosław Jabłoński (niedawno przestał być wiceprezesem Zagłębia Lubin) i Jan Żurek. Pośpiech jest wskazany, bo dziś zespół wyjeżdża na tygodniowe zgrupowanie do Straszęcina. Czy z nowym trenerem? Dobre pytanie.
a wcieło mi źródło ...to z prześladowanej bezwzględnie GK ;););)
Byle tylko nie Majewski i Jablonski!Najlepszy by byl Michniewicz lub Urban.
Urban,Urban,Urban!!!!!!!!!!!!
Wielkie TAK dla Michniewicza :)
no i jest Majewski..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)