Czesiu to Czesiu i tyle, ale co on wygrał pytam?
W Lechu to trenerami byli Swierszczu z Reksiem...
natomiast Trzeciak to ciekawa propozycja, ale czy Filip da mu zarobić odpowiednio?
Jest jeszcze Sadko obecnie II trener, gość jest młody, ma pojęcie i jest ambitny niesamowicie.
do tego dochodzi wariant oszczędnościowy, a to jak wiemy w naszym klubie słowo klucz.
tabiszu ze 20.000 zatrzyma w kieszeni...
-
-
Czas na Czesia Michniewicza ...
audax czeka nas ciężka, bardzo ciężka walka o utrzymanie a Ty chcesz próbować czy gość z doświadczeniem w juniorach sobie poradzi?
lepiej wyedytuj posta bo jeszcze Tabisz faktycznie ten pomysł podchwyci;););)
ja wcale nie chcę testować na Cracovii trenera junirów
to taka wolna strzała, a poważnie lepiej młodego trenera zatrudnić, bo za chwilę tu jakiś Broniszewski wpadnie i znajdziemy się pod rynną.
teraz to trzeba coś wymyslic by druzyna miala choc z 18 punktow po jesieni...bo inaczej bedzie DRAMAT
Nie zgadzam się że trenerami byli Swierszcz i Reiss. Znam ich i trenera i wiem, że wiele sprwa to wyssane z palca bzdury. Michniewicz popełniał dużo błędów ale posadził się na wysokim koniu i nie spadł z niego. Ciągle brakowało mu pieniędzy, co lepsi zawodnicy uciekali ale dawał radę.
dokładnie, z całym szacunkiem ale audax bredzi - Miechniewicz to ambitny cżłowiek i bardzo utalentowany trener - w Lechu borykał się z ogromnymi problemami finansowymi i ogólną amatorszczyzną (skąd my to znamy hehe) i w takich warunkach już samo zdobycie PP (i styl w jakim wtedy grali lechici) było wielkim osiagnięciem
W sumie... osoby, które mówią o Michniewiczu to w podświadomości swej mają "STAWOWY BIS"
UWAGA: ja sam twierdzę, że jeżeli miałaby nastapić zmiana na stanowisku Trenera, to kandydatem numer jeden powinien być własnie Michniewicz...
Ale czy tylko i wyłącznie Trener jest do zmiany? Wedle mnie nie...
Trzeba zmienić-wymienić również część piłkarzy - choćby tylko i wyłącznie ze względu na higiene psychiczną. 2- 4 lata temu to był ZESPÓŁ, dziś są TYLKO DRUŻYNĄ. Nastapiło znane w świecie techniki i socjologii zjawisko "zmęczenia materiału". I nie chodzi o to, by wymieniać gorszych na lepszych, to może być zmiana - pod względem pozimou piłkarskiego - takich samych na takich samych. Ale ruch kadrowy tylko i wyłacznie może pomóc Klubowi i samym piłkarzom.
Niestety, po porażce w Zabrzu, przynajmniej do końca rundy będzie presja na wynik. Muszą być zwycięstwa, bo jeżeli takowych nie będzie to zima tylko nerwy i emocje będą górą. Dlatego też nie ma możliwości na eksperymenty z "promowaniem" młodych:(
Brać Trzeciaka!
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dokładnie, z całym szacunkiem ale audax bredzi -
> Miechniewicz to ambitny cżłowiek i bardzo
> utalentowany trener - w Lechu borykał się z
> ogromnymi problemami finansowymi i ogólną
> amatorszczyzną (skąd my to znamy hehe) i w
> takich warunkach już samo zdobycie PP (i styl w
> jakim wtedy grali lechici) było wielkim
> osiagnięciem
ambitny to on jest
ale opowiedz jakim osiągnięciem były występy w europie i z kim
Czesiu jest bardzo sympatyczny i bardzo elokwentny, ale obawiam się że to również typ "dobrego tatusia" a naszym piłkarkom potrzeba teraz chyba gościa z charyzmą co by ich ostro dojechał
audax Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ambitny to on jest
> ale opowiedz jakim osiągnięciem były występy w
> europie i z kim
Audax - a który polski trener coś osiągnął w Europie??? Przecież nawet Kasperczak kompromitował się z Valerengą i Dynamem i to z 20 razy lepszym składem niż Michniewicz, który przegrał z Terekiem.
Ty chcesz zatrudnić trenera z europejskimi osiągnięciami??? Gratuluję w takim razie poczucia humoru... :)
Eriksson czeka na dobrą propozycję
Sven-Goran Eriksson nie podejmie się byle jakiej pracy...
Przebywający w Bangkoku były trener piłkarskiej reprezentacji Anglii Sven-Goran Eriksson nie zamierza jeszcze odchodzić z futbolu. Szwed czeka na dobrą ofertę pracy.
"To musi być dobra propozycja - cytuje słowa Erikssona prasa Tajlandii - nie ważne w jakim kraju. Pewnego dnia odejdę z futbolu, ale jeszcze nie teraz."
Szwedzki szkoleniowiec zakończył pracę z angielską reprezentacją po finałach mistrzostw świata w Niemczech. Od tamtej pory przeprowadził sporo rozmów w sprawie zatrudnienia - interesowały się nim federacje Stanów Zjednoczonych, Jamajki, Republiki Południowej Afryki, a także kluby Inter Mediolan i West Ham United.
Eriksson dodał, że kontaktowały się z nim także kluby z Portugalii i Hiszpanii. Swoją decyzję ma zakomunikować w ciągu najbliższych dwóch-trzech tygodni.
(PAP/INTERIA.PL)
Trzeba mu tylko złożyć dobrą propozycje i już zaczyna pracę z Banią,Gizą i resztą chłopaków.W końcu propozycja pracy w najstarszym klubie w Polsce, to nie byle co.
Tylko czy to jest naprawdę taki dobry trener........
Aston1906 Napisał(a):
> Audax - a który polski trener coś osiągnął w
> Europie??? Przecież nawet Kasperczak
> kompromitował się z Valerengą i Dynamem i to z
> 20 razy lepszym składem niż Michniewicz, który
> przegrał z Terekiem.
> Ty chcesz zatrudnić trenera z europejskimi
> osiągnięciami??? Gratuluję w takim razie
> poczucia humoru...
chcę tylko powiedzieć, że Czesiu nas nie zbawi.
Hmmm, zależy, co rozumiesz przez słowo "zbawienie".
Jeśli myślisz o MP, czy choćby pierwszej trójce ligi, to obawiam się, że i sam Mourinho nie okazałby się zbawcą
mam na myśli jakość gry, a co za tym idzie wyniki
A ja bym chciał trenera, który grał na obronie. Szkoda że nas nie stać na Wdowczyka. Juz jest na wylocie. To żaden zbawca, ale to trener na dorobku i ma twardą rękę.
Wdowczyk zacznie od szerokich planów transferowych , do tego przyzwyczaili go Klicki i Walter...dlatego odpadnie po rozmowie o wizji prowadzenia drużyny o ile wogóle do rozmowy dojdzie kiedykolwiek.
Poczekałbym (ale nie zadługo) na odejście z legii Wdowczyka i za wszelką cene ściagnoł go do Nas - taka moja koncepcja. Problemem jest brak czasu na zmiany.
Pewno dostane z.j.e.b.e ale mój typ to Andrzej Szarmach,lub Paweł Urban.
Może być też Czesiek ,szczególnie Czesiek jest wart uwagi bo jest dobry i tani a Tobiasz takich lubi.
W dzisiejszej Piłce Noznej napisali, że Filipiak rozmawiał ze Stefanem tyle, że z.....Majewskim
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)