Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Perfekcyjny doping

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 25.06.2006 o 02:07
      Ostatnia aktywność 13.06.2008 o 22:08
      86817 wyświetleń
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 07.05.2007 o 20:39
      Post #350229 07.05.2007 20:39
    stach jakie to ma znaczenie kto prowadzi doping? nawet ten chłopaczek mógłby prowadzić bo zna wszystkie piosenki a to zależy od nas i od Ciebie. bo jakwidzisz go na gnieździe to myślisz że świstak jest lepszy i nie śpiewasz. jak wszyscy będziemy śpiewać to będzie dobrze nawet bez Świstaka więc przestańcie już płakać na rozlanym mlekiem i zmobliluzujcie się na tym meczu. jedziemy z dopingiem najlepiej jaksie da bo to zalezy od nas
    • stach

808
      1
    • 07.05.2007 o 21:11
      Post #350243 07.05.2007 21:11
    Pojedziemy z dopingiem jak nas ktoś poprowadzi i tyle. Ok, może być nawet chłopaczek byle jaki. Tylko niech tam na gniazdo na Derbach wyjdzie i niech nie robi z siebie pajaca. Mam nadzieję, że zna wszystkie piosenki... Pamiętajcie tylko, że ostrzegałem, żeby nie było wtsk przez pełne 90 minut, bo na razie wszystko ku temu zmierza... Poza tym nie chodzi tu o żadne proszenie się. Prawda jest jednak taka, że długo nie będzie u nas na stadionie takich ludzi jak AA i Świstak, którzy tak dobrze będą umieli prowadzić doping, którzy tak dobrze potrafią wyczuwać sytuację, którzy wreszcie mają tyle nowych, inteligentnych i ciekawych pomysłów na doping. To tak naprawdę głównie dzięki nim przez ostatnie lata byliśmy w kwestii dopingu jedną z najlepszych ekip w tym kraju. Dziękuję. Tyle w temacie.
    • cracus85

353
      0
    • 07.05.2007 o 21:25
      Post #350248 07.05.2007 21:25
    dokładnie przestańcie płakać zawsze w ostateczności mamy wtsk i przez 90 minut!! na pewno nas nie przekrzyczą :-)
    • Twixxx

3.8K
      113
    • 07.05.2007 o 21:51
      Post #350256 07.05.2007 21:51
    A ja lubie WTSK;-)
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 07.05.2007 o 22:03
      Post #350260 07.05.2007 22:03
    wtsk jest do bani można to zaśpiewać pare razy ale potem sie nudzi
    • Magnat

671
      19
    • 07.05.2007 o 22:11
      Post #350266 07.05.2007 22:11
    Ja myślę, że z dopingiem będzie katastrofa bez chłopaków. Co by o nich nie mówić, to ja sobie mogę zaśpiewać wtsk raz, może dwa, ale przez resztę czasu chciałbym dopingować Pasy, w ostateczności obrażać wisłę w bardziej wyszukany sposób (łapy itp.) Problem dopingu, to nie skład sektora. Wiem, że chodzi na mecze sporo elementu patologicznego i to mnie przeraża, ale faktem jest, że mimo wszystko na Bełchatowie dało się zrobić w pełni fachowy doping. Czemu ma się więc nie udać na derbach? Mnie się marzy, żebyśmy w końcu pokazali klasę. Jasne, że to derby i emocje na pewno będą się udzielać i sam pewnie nie raz krzyknę "k...y", "ch..e" itp. ale doping powinien być wyważony tzn. nie może być przewagi bluzgów na gwardię nad dopingiem dla naszych. No i doping musi być równy, choć wiem, że to ciężkie. Sam siedzę na C10 i czasami jeden łepek ryknie nie w tempo, reszta się przyłączy i cała śpiewka do dupy. A co dopiero jak się B włączy. Dlatego apeluję do chłopaków, aby choć na ten jeden mecz, ustawili nagłośnienie na full, wyszli na wieżę, nikogo nie słuchali, i dyktowali nam jak mamy drzeć mordy. I jeszcze jedna kwestia. Nie eksperymentujmy ze śpiewkami na derbach. Od tego są mecze z Zabrzem, Płockiem i innymi dziadami. Śpiewamy wszystko to, co wychodzi najgłośniej i najlepiej. Hej Pasy Gol, Kocham, Kto wygra mecz?, Każdy to powie, Nikt nam nie zrobi nic, Łapy, O Cracovio, Jej oddałem serce swe itd. itd. A jak będzie 3-0 dla nas, to śpiewamy na kolana. I jest jeszcze wersja awaryjna. Jeśli rzeczywiście nie będzie nikogo do prowadzenia dopingu, to proponuję zrobić tak: na wstępie raz wtsk, żeby zaspokoić co po niektórych, a potem od razu hej pasy gol, nonstop aż do skutku. To najłatwiej wychodzi.
    • kscman

533
      0
    • 07.05.2007 o 22:25
      Post #350275 07.05.2007 22:25
    czyli jakies 40 sekund jak dobrze pojdzie??
    • Twixxx

3.8K
      113
    • 07.05.2007 o 22:27
      Post #350276 07.05.2007 22:27
    Nie mowilem, ze WTSK non stop... Tylko newralgiczne momenty... Np w tej kolejnosci: Hymn, Do booooooju, WTSK, hej Pasy goooool, reszta... W drugiej to samo... Ktos tu wpomnial pierwsze derby po awansie w azylu, te na remis. Bylo nas niwielu, bylo WTSK, bylo kilka minut (juz nie pamietam ile, ale w cholere dlugo) Hej Pasy Goooooool zaintonowane przez M. Dalo sie wtedy, da sie i w niedziele. Tylko mniej rozkmniniajcie i tworzcie scenariuszy, a wiecej wydzierajcie gardelka;-) Damy rade! A wISLA to i tak SK!;-)
    • Pavele

736
      0
    • 07.05.2007 o 23:07
      Post #350311 07.05.2007 23:07
    jaka gra (ostatnio) taki doping (ostatnio) zatem naszą odpowiedzią na sztampowe, schmematyczne, bezsensowne i bez polotu zagrywki naszych kopaczy bedzie równie porywcza, ponadczasowa i piekna przyspiewka wtsk! A jak sie komus to nie podoba to pewnie nie Pasiak i powinien WNR... ależ to qrwa smutne, dretwe i dołujące... pewnikiem trzeba osiągnać dno żeby było się od czego odbić
    • Bambusfeld

1.7K
      830
    • 08.05.2007 o 00:36
      Post #350343 08.05.2007 00:36
    ciekawe..ja zawsze myslalem ze dnem dla takiej druzyny jak CRACOVIA byl czas spedzony w nizszych ligach i wszystkie znane nam doskonale kłopoty klubu w zeszlych dekadach..a o naszej wielkosci swiadczyla postawa naszych ojców dziadków etc..bez jaj ze nasze pokolenie da dupy. ja mimo wszystko zamierzam na moim emerycko-przedszkolnym B drzec ryj przez cale kurwa derby. chocbym mial krzyczec tylko ja i moi meczowi towarzysze. wtsk -ok al na pewno nie na poczatku bo sa wazniejsze rzeczy i na pewno nie caly czas. i tu jest caly blad w rozumowaniu-jaka gra taki doping..:/ w sumie ostatnio stwierdzilemz e dopoki nie doprowadza do remisu nie bede dopingowal-ale nie wywiazalem sie z postanowienia. i jestem z tego powodu zadowolony. (ja)KTO WYGRA DERBY?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?! (nastepny postujący):
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 08.05.2007 o 00:47
      Post #350345 08.05.2007 00:47
    Zaglądam do wątku, a tu takie miki... Swistak tylko sie domyslam o co chodzi Ale jesli jest tak jak mysle to Cie rozumiem i pewnie tez bym wymiekł... Choc przyznam ze marzy mi sie sytuacja ze jednak zachojrakujesz i poprowadzisz ten doping jeszcze na derbach...
    • Pavele

736
      0
    • 08.05.2007 o 10:25
      Post #350375 08.05.2007 10:25
    Bambusfeld Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ciekawe..ja zawsze myslalem ze dnem dla takiej > druzyny jak CRACOVIA byl czas spedzony w nizszych > ligach i wszystkie znane nam doskonale kłopoty > klubu w zeszlych dekadach..a o naszej wielkosci > swiadczyla postawa naszych ojców dziadków > etc..bez jaj ze nasze pokolenie da dupy. ja mimo > wszystko zamierzam na moim emerycko-przedszkolnym > B drzec ryj przez cale @#$%& derby. chocbym mial > krzyczec tylko ja i moi meczowi towarzysze. > > wtsk -ok al na pewno nie na poczatku bo sa > wazniejsze rzeczy i na pewno nie caly czas. > i tu jest caly blad w rozumowaniu-jaka gra taki > doping..:/ w sumie ostatnio stwierdzilemz e dopoki > nie doprowadza do remisu nie bede dopingowal-ale > nie wywiazalem sie z postanowienia. i jestem z > tego powodu zadowolony. > > > (ja)KTO WYGRA > DERBY?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? > !?!?!?!?!?!?!!?! > (nastepny postujący): cóż dno dnu nie jest równe. W jakimś sensie ostatnio osiagamy dno - jesli chodzi o grę, doping, frekwencję etc. Nasze dzisiejsze dno z perspektywy ostatnich 30 lat niewielką płycizną - ale z perspektywy ostatnich 5 lat jest jednak dnem. Różnica polega na tym, ze z takiego dna mozna w miarę szybko wypłynąć na powierzchnię... jaka gra taki doping - ot stwierdzenie faktu i tyle. Jakbysmy byli na wyżynach kibicowskich to niezależnie od tego co dzieje się na boisku doping byłby świetny - tak jednak nie jest. Drużyna gra o pietruszkę w zasadzie od początku sezonu - bo cóz za celem jest zajęcie środka tabeli? A jak już ma szanse zawalczyć o PP to albo odpuszcza (bo i taki wariant wchodzi w grę) albo zgodnie ze swymi marnymi umiejętnościami dostaje załosne baty... pozostaje jedynie nadzieja, ze na derby chłopaki się będą umiały sprężyć. No niestety coraz mniej w to wierze... a wracajac do meritum - nasze kicowskie derbowe sprężenie, odnosze czytając niniejszy watek, ma się oprzeć na przekonaniu, ze wtsk jest super motywem, który zjednoczy kilkatysięcy ludzi w radosnym (i nienawistnym) 90minutowym śpiewie i to wszystko jeszcze będzie miało miejsce bez Świstaka i AA na gnieździe... - poćwiczmy jeszcze 'zostaw kibica, ty...zostaw kibica' bo zapewne przyda się już od początku meczu - zwłaszcza że dzielni wojownicy z krakowskiej piaskownicy bedą znacznie bardziej prowokować naszych chuliganów niż czyniła to ostatnio legła. Podejrzewam nawet, ze zrobia wszystko by po derbach zamknięto nam stadion na pare kolejek... a co do emerycko-przedszkolnego B - to także i moj ulubiony sektor. Jestem pewien jak zwykle nie zawiedzie - do czego sam się z pewnością przyłoże.
    • Bambusfeld

1.7K
      830
    • 08.05.2007 o 16:10
      Post #350511 08.05.2007 16:10
    wtsk nie jest super motywem. jest nieodlaczna czescia derbow (fajnie by bylo gdyby to byl motyw tylko podczas debrow). zdecydowanie wazniejsze jest dopingowanie przez caly czas glosno-i to na wszystkich sektorach. a tak nie jest. dlaczego nie jestesmy czołówka kibicowską? do czolowki kibicowskiej nic nie ma postawa druzyny..mozejedynie tyle ze jak nie idzie to dopinguja jeszcze z wiekszym zawzieciem(Górnik Zabrze to doskonaly przyklad). tu chodzi wlasnie o to: DLACZEGO NIE NALEZYMY DO CZOŁÓWKI KIBICOWSKIEJ W PL? wlasnie obawiam sie ze teraz ztym wyplynieciem na powierzchnie bedzie trudniej. bo o to co jest treraz walczyli kibice, a na trybunach coraz mniej jest takich skorych do walki(nie chodzi mi o kopanie sie po glowach z innymi ekipami-bo takich u nas jest za duzo). B jest swietnym przykladem wielkiej kibicowskiej lipy. sa pewne grupki ktore faktycznie ostro wrzeszcza-nie przecze. ale wytlumacz mi dlaczego niezaleznie od wyniku jak ktos u nas zaczyna cos spiewac to znaim przylaczy sie caly sektor trzeba zedrzecgardlo. dlaczego odpowiadamy(jako sektor) tylko na wybrane przyspiewski inicjowane przez C? usprawiedliwic moge tylko emerytów-moga nie meic sily. dzieci wrzeszcza niezle:P a co z 30-40 letnimi ludzmi ktorzy tam tez siedza? zbyt powaznie na dopingowanie?zeby bylo ciekawiej ostatnio nawet C dawalo dupy wiec na trybunach jest coraz przyjemniej..:( sadze ze nienawistne wtsk przez pol emczu mialoby miejsce nawet jak ŚiAA prowadziliby doping. mimo wszystko mam nadzieje ze obaj wybiora sie na gniazdo-dla Cracovii! a na to ze pewnie wielu da sie sprowokowac czworonogom raczej nic nie poradzimy.
    • Pavele

736
      0
    • 08.05.2007 o 21:12
      Post #350620 08.05.2007 21:12
    Bambusfeld Napisał(a): ------------------------------------------------------- .... > do czolowki > kibicowskiej nic nie ma postawa > druzyny..mozejedynie tyle ze jak nie idzie to > dopinguja jeszcze z wiekszym zawzieciem(Górnik > Zabrze to doskonaly przyklad). .... no tu żeś dowalił do pieca - zaiste ostatnio jak Górnikowi nie szło i dostali u nas 3:1 to rzeczywiście osiągnęli takie zawzięcie, że na koniec wygwizdali swoich piłkarzy krzycząc, że Górnik to oni a kopacze wyper...ć. Taką postawę na El Paso widziałem u przyjezdnych pierwszy raz... zatem przywołany przez Ciebie przykład Górnika tylko potwierdza smutną prawdę, że postawa drużyny jednak ma się jakoś do dopingu. Oczywiście wspaniale czułbym sie jako kibic gdybym mógł powiedzieć, że my to zawsze kibicujemy zajebiście niezależnie od tego czy gramy dobrze czy źle. Ale tak nie jest. A już z pewnością gdy kicha na boisku nie wynika z kiepskich umiejętności, przemęczenia etc tylko np. odpuszcznia meczu, z grania przeciw trenerowi etc. W osttniej 5-latce mieliśmy 10tys ludzi na stadionie, piękne oprawy, super atmosfere. Sporo się stało i sporo się zlożyło na to, że to wszystko poszło gdzieś w eter... Z pewnoscią ogolnie pojeta polityka klubu utrudniajaca bycie na stadionie w maksymalny sposób, tudzież zmniejszenie pojemności stadionu, brak ambitnych celów postaionych przed drużyną itp się do tego przyłożyły. Z pewnością coś pękło na pamietnym Zagłębiu gdzie wtsk stała się hymnem chuligańskim i podzieliła bywalców El Paso... ('krucjatę pzreciw frajerstwu' pamiętasz?) Czemu nie jesteśmy w elicie kibicowskiej? Są rożne powody. M.in. dlatego, że atmosfera jest taka, że Świstak z AA mają dość..., może dlatego, że najwieksi krytykanci dopingu nie oferują w praktyce nic w zamian, może dlatego że się ludziom po prostu nie chce.. W takiej sytuacji najprostrzym lekarstwem jest oczywiście gra drużyny - wyniki natychmiast zmienią atmosferę i sprawią, że doping będzie lepszy
    • Bambusfeld

1.7K
      830
    • 08.05.2007 o 23:50
      Post #350751 08.05.2007 23:50
    lol piszac o Górniku myslalem o ich frekwencji w Zabrzu i jak dopinguja u siebie+ mimo wszystko sporo ich do nas przybylo. ale amsz racje moglem poszukac lepszego przykladu:D krucjate pamietam. nie bylo mnie na tym meczu, ale ojciec -zawziety Pasiak zrelacjonowal mi wszystko dokladnie;> prawda ze najprostszym lekarstwem jest gra druzyny...ale 2 sprawy: 1. kto mialby byc aptekarzem wazacym ten lek(piekna metaforA:P ) 2. minusem takiej kuracji jest mnostwo kibicow ktorzy zawsze sa za aktualnie najlepsza ekipa-a takich nie szanuje za bardzo, bo to nie kibice druzyny tylko pilki noznej-a to duza roznica. a to odpuszczanie meczow...sam nie wiem co o tym myslec..ale mam czasami wrazenie ze duch Stawowego unosi sie nad naszym klubem ze tak powiem i wplywa na dziwne zachowania, nie tylko pilkarzy.
    • Pavele

736
      0
    • 09.05.2007 o 00:10
      Post #350758 09.05.2007 00:10
    no i po dzisiejszym meczu poziom optymizmu zdecydowanie wzrósł :)
    • Bambusfeld

1.7K
      830
    • 09.05.2007 o 10:54
      Post #350836 09.05.2007 10:54
    to ja mam pomysł:P skoro nasi czolowi gracze maja ochote walczyc tylko z najlepszymi, to moze na Gónika Łeczna i Pogon wystawimy młodziez?:D mysle ze para Jelen-Kurowski moglaby namieszac;> jeszcze Jelen na boku...tylko nie do konca ufam młodszym defensorom. ;) :D:D:D
    • Twixxx

3.8K
      113
    • 12.05.2007 o 10:24
      Post #351779 12.05.2007 10:24
    A przed derbami jeszcze mi sie skojarzylo, ze warto przypomniec mlodziezy, jak sie spiewa poprawnie... WTSK - spiewamy w ostatniej linijce wISLE - TEN GTS! A nie jakies tam wasz ts... Towarzystwo zawsze bylo, jest i bedzie gwardyjskie, wiec nie zmieniamy slow pradawnej piesni! I druga piesn "Nikt nam nie zrobi nic" zwana przez niektorych Smiglym, gdzie powinno byc poprawnie: "Za BÓL, za krew, za lata lez, CRACOVII nadszedl czas". Niestety czesto slysze taki belkot w stylu "za boj, za krew"... NIGDY tez nie spiewamy, ze wISLA jest krakowska, bo to tez nie jest prawda... wISLA jest UBECKA albo ZOMOWSKA - te slowa zawsze pasuja do piosenek, pozostajac oczywiscie w zgodzie z ich wieloletnia tradycja.
    • Bambusfeld

1.7K
      830
    • 12.05.2007 o 12:06
      Post #351798 12.05.2007 12:06
    to jeszcze do wtsk mozna dorzucic pare linijek: ....cała Polska sie smieje ts wisła to geje, cały naród skanduje wisła zomowska to CH...!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
    • DareCki

1.7K
      520
    • 12.05.2007 o 12:18
      Post #351802 12.05.2007 12:18
    buda, buda, buda, łańcuch, pies oto cała wisła gts To jest klasyka, krótko zwięźle i na temat. Oddaje całą prawdę i nikogo nie uraża ;)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie