rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rabarbar_1 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > @#$%&ć zime, @#$%&ć upał i @#$%& klime,
> > optymalnie 20 stopni i nic mi więcej do
> > szczęścia nie potrzeba.
>
>
> Polać mu! ;)
Wszystko w pyte tyle, że nie pije:D
-
-
Zimo wróć!!!
cholera Panie w przedszkolu mi dzieciaka przegrzały
marudzi, nie może usnąć i ma 39*C
jak je suki w poniedziałek wypożyczę na pogawędkę
to będą drzazgi z dup latały
Tytus jedź lepiej do lekarza, zobacz czy wysypki jakiejś nie ma bo łazi takie gówno wirusowe po dzieciakach obecnie, występuje wraz z gorączką, od 3 dni mam podobnie tyle, że nie spowodowane na pewno słońcem.
161 dni później
No i chyba wraca :) w przyszłym tygodniu spodziewajcie sie sniegu :)
Jesli ktos jest na kupnie nowej deski snowboardowej to prosze o priva. Mam kilka modeli FLOWa. Jesli chodzi o porzadny, uzywany sprzet to równiez moge polecic pewny sklep, w którym uzyskacie informacje i rady, których próżno szukac gdzie indziej. Jesli chodzi o inne akcesoria, gogle, odziez itp. to znajdziecie tam mnóstwo wszystkiego, a ceny nieporównywalnie nizsze niz w coolsportach i innych lanserniach.
To poleć bo szukam nowych spodni, kurtki i kasku.
Jakby się trafiły jakieś narty zjazdowe ( tak na 180-185 cm , cięzko kupić na rynku narty dla zaawansowanych, cały rynek jest załadowany krótkimi nartami dla amatorów i średniaków ) nowe w przystępnej cenie albo używane to też jestem zainteresowany.
Bez przesady, rozumiem, że chodzi Ci o gigantki, a tych jest sporo i w dobrych cenach, zwłaszcza w takich długościach. A co do krótkich nart to nie widzę w slalomkach koło 165 cm nic amatorskiego ;)
Lubie zimę ale wolę lato moze jakbym umial jezdzic na nartach zmienilbym zdanie :-)
165 to są dobre narty na Jaworzynę albo Bukowinę lub naukę jazdy, jezdząc na krótkich nartach nigdy narciarz nie przekroczy pewnego pułapu umiejętności, po pewnym czasie aby zrobić krok naprzód to trzeba brac narty na swój wzrost a jeżeli ktoś naprawdę dobrze jeździ i ma na dodatek kasę na wypady zagranicę to trzyma drugą parę nart o 10 cm wyższą niż wzrost ( mam nadzieję, że się kiedyś tej drugiej pary dorobię hehe ). Przy nartach na poziomie wzrostu lub wyższych jest całkowicie inny styl jazdy, trudniejszy, te narty nie dość, że są szybsze to są o wiele stabilniejsze przy wchodzeniu w zakręt ( a zatem bezpieczniejsze ), potrzeba do nich umiejętności i bardzo silnych nóg.
W ostatnim sezonie na giełdzie było bardzo ciężko znaleźć dobre, niezharatane narty +185 cm nie mówiąc o tych 190-195.
Nie rozumiem, jak ktoś lubi jeździć krótkim skrętem, to jaki jest sens brania nart równych wzrostowi? Może sprecyzuj, czy mówisz o nartach allround z górnej półki, takich jak volkl crosstiger na przykład, które powinno się kupować w okolicach wzrostu, czy o gigantkach, których nie wykorzystasz na żadnej trasie w Polsce;) Wiadomo, najlepiej mieć dwie pary, choć nie każdy ma na to kasę, ale nie widzę nic dziwnego w kupowaniu slalomek 165 jak się ma te 175-180 cm wzrostu.
Mówię o gigantach, w Polsce staram się nie jeździć bo nienawidzę przepłacać a ceny wyciągów w Polsce to jest rozbój w biały dzień . Jak ktoś lubi jeździć krótkim skrętem to wiadomo, że się bierze krótsze narty ale tak jak mówię - jezdząć wyłącznie na krótkich nartach nigdy nie przeskakuje się pewnego poziomu umiejętności.
ja już się nie mogę doczekać otwarcia sezonu gdziekolwiek :)
Demek sezon już ruszył ale niestety nie u nas : )
Ehhh wychodzisz z domu, wsiadasz w autobus miejski i wysiadasz pod dolną stacją narciarską czyli Insbruck , jak widać warunki są już dość dobre
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs931.snc4/74398_468381178743_9495048743_5591344_3969658_n.jpg
Kaltenbach też ruszył
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs596.ash2/154838_468381493743_9495048743_5591353_298169_n.jpg
No i niezawodna zillertal arena
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs970.snc4/76301_468387213743_9495048743_5591410_2850637_n.jpg
AWB sa miejsca i to całkiem nie daleko w których "sezon" sie nie kończy i nie zaczyna :) Zmienia sie tylko intensywnosc.
Moze jakis Pasiasty wypad marcowy do Austrii, Włoch?
Nie jeżdzę na letnie wakacje, całą kasę i wolny czas ładuję w kilkudniowy wypoczynek zimowy, jak Alpy to przełom marca i kwietna , powrót jak na dobrych chrześcjian przystało na Wielkanoc ( przytyk do Gruszki, wie o co chodzi : ) ) . Wiosenne słońce i piękna opalenizna, zdrowe tyrolskie dziewczyny, dobre warunki śniegowe i atrakcje w postaci załamań pogody i spadku temperatur do -10/-15 .
To tez własnie o tym mówie :)
Masz jakies konkretne kontakty? Fajne apartamenty, domy?
proszę o bliższą definicję zdrowej tyrolskiej dziołchy :D z dokumentacją fotograficzną :D
Allah akbar !
Demek pojedziesz to zobaczysz ;)
Piotrek mam, przypomnij mi to o tym pogadamy.
Zimie uważam za otwartą. ! Dzis nad ranem skrobałem szybe w aucie, teraz tylko czekać na gigantyczne opady sniegu : P
Też na to czekam ;) Lubie sobie tak wieczorem wyjść z domu jak pada masa śniegu płatkami o średnicy 3 cm spokojnie bez wiatru... :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)